Meny

Kungsholmen- Marieberg / Wivallius­gatan 32, 1 tr

Unik lägenhet med radhuskänsla, lugnt, sjönära läge och balkong i söder! Fint skick & bra Brf!

Här möts man av en liten gräsyta utanför ytterdörren och en trappa upp finns lägenheten på eget våningsplan! Denna härligt rymliga 2,5:a är i fint skick och har trevlig planlösning och balkong med soligt söderläge. Den halvt öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger fina, trivsamma sällskapsytor. Det stilrena köket delas av från vardagsrummet med en industriglasvägg som ger ljusinsläpp till köksdelen. Vardagsrummet är luftigt och får karaktär av de två runda pelarna som sitter på var sin sida av rummet. Här får man med lätthet plats med både soffgrupp och matbord. Sovrummet har en bra storlek och med plats för en bred säng. Extrarummet har fungerat som alltifrån arbetsrum, barnrum, gästrum till "Walk-in-Closet". I det fräscha och helkaklade badrummet finns både tvättmaskin och torktumlare.
Mycket välskött förening som äger marken och har hyresintäkter från lokaler och garage. Gemensamhetsutrymmen såsom tvättstuga, gemensamhetslokal med pentry, toalett, dusch och bastu samt ett övernattningsrum finns all tillgå för föreningens medlemmar. Föreningen har 42 garageplatser varav sju är försedda med laddning för elbilar. Avgifterna inkluderar förutom vatten och värme även bredband samt basutbud TV.

Lägenheten ligger i området Marieberg med badstrand alldeles nedanför huset. Längs Mälaren med vackra gång- och cykelstråk längs strandkanten, här kan man promenera utmed vattnet bort mot Stadshuset och runt hela Kungsholmen.
Läget är fantastiskt bra även om man tittar på kommunikationer, 1:ans buss finns runt husknuten och ett flertal busslinjer finns vid Västerbroplan. Dessutom finns Thorildsplan med tunnelbanans gröna linje inom promenadavstånd. Röd linje når man snabbt med en kort busstur över Västerbron till Hornstull. T-banans blåa linje finns vid Fridhemsplan och Stadshagen.

Marieberg är en stadsdel belägen på ön Kungsholmens västra del i Stockholms innerstad. Området gränsar till Rålambshovsparken och Fredhäll, Kristineberg och Hornsberg är andra stadsdelar på den västra delen av holmen. I det direkta närområdet finns matbutik, apotek, systembolag och vårdcentral samt tobaksaffär med post som alla finns strax utanför porten. Fina badklippor finns i Fredhäll och föredrar du sandstrand finns Smedsuddbadet på kort gångavstånd. Nere vid vattnet huserar Sjöscoutkåren S:t Göran i Triewalds malmgård som man passerar innan man når badet. Vackra promenadvägar finns utmed Mälaren längs Norr Mälarstrand.
Här bor man med lugnt läge på cykel-/gångavstånd till Stockholm city och storstadens puls. I närområdet finns också Kristinebergs idrottsplats, minigolf och Stockholms tennishall. Läget är lugnt med cykel och gångavstånd till Stockholm city. Ett varv runt Kungsholmen om man går längs Norr Mälarstrand till Stadshuset vidare längs Kungsholms strand passerar Hornsberg och Fredhäll är man tillbaka hemma efter en ca 10 km lång promenad/löprunda.

Pris: 5 395 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Söndag 22 maj 16:30 - 17:00Varmt välkomna på visning!

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Unikt och radhusliknande boende på andra våningen! Entrén vid gatuplanet delas med en annan boende men på våningsplanet en trappa upp är man ensam. lägenheten är i fint skick, bra planerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Extra förvaringsutrymmen finns alldeles utanför entrédörren till lägenheten. Har man behov finns möjlighet att använda det extra lilla rummet som sovrum. 2017 renoverades lägenhetens alla ytskikt, målning/tapetsering samt alla köksmaskiner byttes ut.

  Vardagsrum

  Luftigt och stort vardagsrum med halvt öppen planlösning mot köket. Här får man extra charm med ovanliga detaljer genom de två pelarna som ger karaktär tillsammans med industriglaset som delar av köket från vardagsrummet. Här är högt i tak, ett brett fönsterparti i vinkel mot söder/väster ger fint ljusinsläpp. Det finns gott om plats för soffgrupp samt ett stort matbord. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett parkettgolv.

  Kök

  Stilrent kök med vita, släta luckor och gott om förvaringsskåp. Köket delas av från vardagsrummet genom en köksö bestående av underskåp med förvaring samt rejäl arbetsyta. En vägg av industriglas från Smidesrum med svarta profiler ger avskildhet och ljusinsläpp. Köket är fullt maskinellt utrustat. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll, spisfläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn samt inbyggd mikro, samtliga maskiner byttes ut åt 2017. Golvet är detsamma som i övriga lägenheten, ett parkettgolv av ek.

  Sovrum

  Sovrummet är rymligt och ligger med lugnt, ostört läge. Här finns gott om plats för dubbelsäng. För den som önskar finns även utrymme för en arbetsplats. Två garderober finns längs ena väggen. Väggarna är vita och på golvet ligger ett parkettgolv. Det lilla extrarummet ligger i direkt anslutning om man föredrar att använda det som klädkammare. Utgången till balkongen finns från sovrummet.

  Arbetsrum/Barnrum/Walk in closet

  Det inre rummet med ljusinsläpp från betongglas har genom åren fungerat som allt från sovrum, gästrum, arbetsrum till en fantastiskt rymlig Walk-in-Closet utifrån behov. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. Partiet med betongglas som går från golv till tak.

  Badrum

  Härligt stort badrum där väggarna är klädda med vitt kakel och på golvet ligger ett klinkergolv med golvvärme. Här finns WC, badkar, tvättställ, spegelskåp, handdukstork samt en utdragbar torkställning. Badrummet är förberett för tvättmaskin och torktumlare.

  Hall

  I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder. Strax utanför ytterdörren finns en garderob som hör till lägenheten och ger extra utrymme. Här finns också en inbyggda garderober bakom vita, släta dörrar och en klädkammare. Ett extra förvaringsutrymme med låg takhöjd (inkluderas inte i boarean) finns direkt innanför ytterdörren.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkongen är stor, 2,5 X 1,6 meter och ligger med söderläge.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  10005-01-01-9031
  Lgh.nr. LM
  1101
  Adress
  Wivallius­gatan 32, 1 tr
  Postnummer
  112 60
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen- Marieberg
  Boarea
  64.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2,5
  Antal sovrum
  1
  Max antal sovrum
  2
  Våning
  2
  Andelstal
  0,012388400
  Andelstal insats
  0,012388200
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Fajansparken
  Bildades
  2002
  Byggår
  2002
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Fajansparken bildades 2002, fastighetens byggnadsår är 2002-2003. Det finns 56 bostäder i föreningen, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Marken är friköpt och ägs av föreningen. Längs Gjörwellsgatan finns ett flerfamiljshus i sex våningar bestående av 38 lägenheter, den radhusinspirerade delen med 18 lägenheter finns mot innergården och längs Wivalliusgatan.
  I gatuplan längs Gjörwellsgatan finns 5 affärslokaler som ägs av föreningen och hyrs ut.
  Föreningen hyr även ut 42 garageplatser varav sju är försedda med elladdare samt 6 platser för motorcyklar. Ekonomin är god, belåningen är endast ~8 200 kr/kvm bostadsyta samtidigt som man har hyresintäkter på 1,35 Mkr om året. Vid 2021 års utgång fanns ~2 Mkr i föreningens kassa.
  Den lummiga innergården har stora träd, planteringar, gräsmatta och sittplatser samt en lekplats med sandlåda.
  Föreningen har Fastighetsägarna Service i Stockholm som förvaltare.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Dessutom återvinns en stor del av frånluften med en värmepumpsanläggning.

  Renoveringar

  2007 Renovering av golv i garage
  2010 Installation av värmepumpar
  2013 och 2014 genomfördes som byggarantiåtagande en totalrenovering av husets samtliga fasader
  2013 Installation av garagelarm
  2015 Genomgång av avloppsanslutningar i samtliga lägenheter
  2016 Förbättringar och målning av golv och väggar i grovsoprum
  2017 Förbättringar (oljning m.m.) av dörr- och träpartier i lamellhuset och ytterdörrar i radhusen
  2018 Förbättringar och målning av bl.a. tvättstugan, garageporten, dörren till grovsoprummet.
  2018 Fuktkontroll i samtliga lägenheter och lokaler. Kontroll av brandskyddet i gemensamma lokaler
  2019 Byte till LED-lampor i garaget, gemensamma lokaler och utomhus. Montering av sju laddboxar i garaget
  2019 Ett gemensamt avtal för bredband och TV tecknades med COMHEM (numera Tele2) för alla medlemmar
  2020 Reparation av ett ventilationsaggregat till en av affärslokalerna.
  2020 Montering av solceller på lamellhusets tak
  2021 Utbyte ventilationsfläkt för affärslokal. Installation av automatiserade dörröppnare i entréer mot Gjörwellsgatan.
  2021 Förbättrade porttelefoner med möjlighet att öppna portarna via mobiltelefon.
  2021 Renovering av övernattningsrum och gemensamhetslokal.

  Övriga utrymmen

  Det finns tvättstuga som kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Föreningen har även en gemensamhetslokal med pentry, toalett, dusch och bastu samt ett övernattningsrum, de båda senare kan bokas mot en avgift (fn 300 kr/tillfälle).
  Cykel och barnvagnsrum.

  TV/Internet

  Föreningen har Tele2 som leverantör av kabel-TV. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften liksom bredband 250/50.

  Parkering

  I föreningens garage finns parkeringsplatser för 42 personbilar (varav sju med laddstolpar) och 6 platser för motorcyklar som hyrs ut till medlemmar.
  Boendeparkering på gatan (område Kungsholmen kostar 1 100 kr/månad).

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 000 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Kommentar till avgiften

  Förutom vatten och värme ingår grundutbudet av TV-kanaler samt bredband 250/50 via Tele2 i agviften.

  Hushållsel
  220 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  370 kr/månad

  Observerat att driftskostnaderna är schablonmässiga varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 5 dec 2018
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Fredrik Jönsson, AB Franska Bukten
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Marieberg är en stadsdel belägen på ön Kungsholmens västra del i Stockholms innerstad. Området gränsar till Rålambshovsparken och Fredhäll, Kristineberg och Hornsberg är andra stadsdelar på den västra delen av holmen. I det direkta närområdet finns matbutik, apotek, systembolag och vårdcentral samt tobaksaffär med post. Fina badklippor finns i Fredhäll och föredrar du sandstrand finns Smedsuddbadet på kort gångavstånd. Nere vid vattnet huserar Sjöscoutkåren S:t Göran i Triewalds malmgård som man passerar innan man når badet. Vackra promenadvägar finns utmed Mälaren längs Norr Mälarstrand.

  Kommunikationer

  Utmärkta kommunikationer med ett flertal busslinjer finns vid Västerbroplan, dessutom finns Thorildsplan med tunnelbanans gröna linje inom gångavstånd. Röd linje når man snabbt med en kort busstur över Västerbron till Hornstull. På Gjörwellsgatan trafikerar SL:s busslinjer 1 och 56. Här bor man med lugnt läge på cykel-/gångavstånd till Stockholm city och storstadens puls. I närområdet finns också Kristinebergs idrottsplats, minigolf och Stockholms tennishall. Läget är lugnt med cykel och gångavstånd till Stockholm city. T-banans blåa linje finns vid Fridhemsplan och Stadshagen. Ett varv runt Kungsholmen om man går längs Norr Mälarstrand till Stadshuset vidare längs Kungsholms strand passerar Hornsberg och Fredhäll är man tillbaka hemma efter en ca 10 km lång promenad/löprunda.

 • Allmänt

  I anslutning till hallen finns ett extra förvaringsutrymme med låg takhöjd.
  Utanför entrédörren finns ett utrymme som rymmer en garderob och disponeras av lägenhetsinnehavaren. Ingen annan bostad finns på våningsplanet i trapphuset.

Basfakta

Pris
5 395 000 kr Högstbjudande
Adress
Wivallius­gatan 32, 1 tr
Yta
64.5 kvm
Rum
2,5 rok
Våning
2
Avgift
4 000 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!