Meny
Sälja
Sälja

Att sälja ett hem

Att sälja din bostad är troligtvis en av de viktigaste affärerna du gör i livet. Och vi vet att detta är mer är en affär för dig – du lämnar ett hem fyllt av minnen.

Du står inför en mängd olika beslut och omställningar. Vi hjälper dig genom hela försäljningen så att allt flyter på precis så som du vill. Du ska känna dig trygg i varje steg så att du med gott mod kan skapa ditt nya drömboende.

Det är viktigt att du känner tillit till din mäklare, det är ett stort förtroende vi mäklare får när vi representerar dig och ditt hem. Därför anstränger vi oss alltid extra mycket inför och under varje affär. Varje försäljning är unik, ditt hem är inte likt något annat hem. Detta är en affär vi gör tillsammans, där vi rekommenderar, du väljer och vi utför.

Försäljningens olika steg

1. Värdering och planering

Försäljningen börjar med ett första möte hemma i din bostad. En kostnadsfri värdering görs, vi tittar på hur bostadsmarknaden ser ut för tillfället samt hur tidsplanen för dig som säljare ser ut. Offert lämnas i anslutning till mötet för att du tydligt ska se vad mäklartjänsten kostar och vad som ingår. Efter detta tecknar vi ett uppdragsavtal.

2. Objektsbeskrivning och fotografering

När uppdragsavtal är tecknat börjar arbetet med att samla in fakta och göra en objektsbeskrivning. En professionell fotograf tar bilderna. Om du innan fotograferingen skulle behöva hjälp med styling och tips hjälper vi så klart gärna till med det. Vi har även ett samarbete med olika stylistfirmor som kan hjälpa till med allt inom homestyling.

3. Annonsering

Efter att du som säljare har godkänt annonsen läggs din bostad ut på Hemnet, Boneo, Booli, Instagram, Facebook samt andra bostadssajter. 

4. Visningar

Vi bokar visningstider i samråd med dig som säljare. Tid och dag för allmänna visningar meddelas i annonsen. Enskilda visningar bokas enligt överenskommelse. På de allmänna visningarna är vi alltid två personer.

5. Budgivning

Budgivning kan förekomma och som säljare hålls du hela tiden uppdaterad om status och aktuella bud genom din mobiltelefon. Dagarna efter de allmänna visningarna lägger vi stort fokus på de intressenter som varit och tittat på ditt hem.

6. Kontraktsskrivning

När buden är lagda och du som säljare har bestämt dig för att sälja bostaden för en viss köpeskilling är det dags att skriva köpekontrakt. När köpekontrakt är skrivet är köpet definitivt och bindande. Innan kontraktsskrivningen kommer parterna överens om vilken dag tillträde ska ske.

7. Tillträde

Säljare, köpare och mäklare möts på mäklarens kontor på överenskommen tillträdesdag. Tidpunkten för mötet måste vara under dagtid, när bankerna har öppet, eftersom säljarens lån ska lösas och pengar flyttas mellan konton. Tillträdet brukar ligga mellan 1–4 månader efter kontraktsskrivning.

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!