Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Vänskapsvägen 51, vån 3/3

Strålande sjöutsikt & solig balkong! Fin hörnlägenhet högst upp i huset!

Bilder kommer i slutet av veckan. Visningar planeras i början av augusti, anmäl ditt intresse och få information om när visningstider är bestämda.

Helt underbart läge, ljust och soligt, högst upp i huset! Fantastisk lägenhet på översta våningen med solig balkong, härlig sjöutsikt samt med mycket lugnt och ostört läge. Sommartid kan man njuta av vackra solnedgångar på balkongen som ligger med helt fritt läge och strålande sjöutsikt. Lägenheten är i mycket fint skick och går i genomgående ljus färgsättning. Fint ljusinsläpp tack vare många och generösa fönsterpartier. Golven är nyslipade, väggar, tak och snickerier är nyligen ommålade, i köket finns diskmaskin och badrummet är försett med tvättmaskin. Kvadratmeterna har tagits tillvara på bästa sätt, vardagsrummet är luftigt med fönster i två väderstreck samt utgång till balkong med strålande sjöutsikt, sovrummet är rofullt och har sjöutsikt, köket har bra förvaring och bevarade originalskåp. I månadsavgiften ingår både basutbudet för kabel-TV och fiberbredband.

Föreningen är stabil, välskött och har dolda tillgångar i form av 3 hyreslägenheter. Föreningens fastigheter är renoverade, samtliga stora är renoveringar utförda. I månadsavgiften ingår både basutbudet för kabel-TV samt fiberbredband. Läget på ön är optimalt, lugnt och fint med närhet till affär, buss/tvärbana och den allmänna badplatsen.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judo dojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor samt flera lekparker. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak samt ett nytt utegym där man kan träna och njuta av sjöutsikten. Bra kommunikationer med tvärbana, 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 3 895 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Härligt välplanerad hörnlägenhet med strålande sjöutsikt på översta våningen med soligt läge. Lägenheten är i fint mycket skick med nyligen ommålade väggar, tak och snickerier. Golven är nyslipade och dimmerfunktion till belysningen är installerad i hall, vardagsrum, sovrum och kök. Här finns fina originaldetaljer såsom serveringsskåp i köket och fönsterbänkar av marmor. Förvaringsmöjligheterna är bra då det finns flera rymliga garderober i anslutning till hall och sovrum. Plissegardiner är installerade. Takhöjden är 270 cm.

  Vardagsrum

  Härligt vardagsrum med många fönster och fantastiskt ljusinsläpp från tre väderstreck! Rummet är ljust, rymligt och ligger med hörnläge. Här finns utgången till balkongen där man sommartid kan njuta av vackra solnedgångar. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett nyslipat parkettgolv.
  Rummet är luftigt, det finns gott om plats för soffgrupp och matbord.

  Kök

  Köket har omlackade luckor, bevarade originalskåp som kompletterats med nyare inredning och sträcker sig upp till full takhöjd. Bakom de släta luckorna finns goda förvaringsmöjligheter. Ovan arbetsbänkarna sitter vitt kakel som stänkskydd. På golvet ligger ett slipat furugolv, taket är nymålat. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, diskmaskin, mikrovågsugn, gasspis med elugn samt fläkt.

  Sovrum

  Rymligt och rofyllt sovrum med lugnt, ostört läge. Även från sovrummet har man den härliga sjöutsikten. Det finns gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Bra förvaringsmöjligheter i flera garderober, en av garderoberna är platsbyggd i originalstil och sträcker sig till full takhöjd.

  Badrum

  Fräscht badrum där vitt kakel klär väggarna, på golvet ligger ett ljust klinkergolv. Här finns duschhörna med invikningsbar vägg, wc, handdukstork, tvättställ med kommod och badrumsskåp. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten men har de senaste åren kompletterats med nytt tvättställ med kommod, badrumsskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

  Hall

  Välkomnande hall med nymålade väggar och golv av Kolmårdsmarmor samt säkerhetsdörr. Här finns möjlighet för avhängning av ytterkläder samt två garderober varav en med överskåp. Nytt, platsbyggt skåp döljer el/säkringar.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med soligt västerläge och strålande sjöutsikt.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Vänskapsvägen 51, vån 3/3
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  48 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  2.44999510
  Andelstal avgift
  0,0245487000
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  0 kr
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingehill
  Bildades
  2007
  Byggår
  1944
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Essingehill består av tre fastigheter med totalt 43 bostadslägenheter på adresserna Vänskapsvägen 51, 53 och 55. Föreningen förvärvade fastigheterna år 2007, marken är friköpt. 40 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt, 3 lägenheter (dold tillgång) ägs av föreningen och hyrs ut. Total bostadsyta uppgår till ca 2 035 kvm, varav hyresrätterna har en yta om ca.148 kvm. Föreningen klassas som "äkta" bostadsrättsföreningen och accepterar inte juridisk person. Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetsägarna.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  2004-2005 - Stambyte i kök och badrum, nya el-stigare, trapphusen målades om & tvättstugorna renoverades och nya maskiner sattes in
  2008 - Säkerhetsdörrar sattes in
  2009 - Installation av fjärrvärme
  2010 - Byte av radiatorer
  2012 - Fönster mot söder renoverades
  2013 - Fiberbredband drogs in
  2014 - OVK besiktning
  2015 - Stamspolning
  2016 - Utbyttes låsdosor och kod, renovering av kök i hyreslägenhet samt matavfallssortering påbörjades
  2018 - Yttre renovering av föreningens tre fastigheter med fasadrenovering, fönsterrenovering, omläggning av tak samt balkongrenovering. Kostnaderna för renovering har tagits ur befintliga medel. Inga nya lån hat tagits
  2019 - Ny asfaltering av uppfarter till 53:an och 55:an, anläggning av stenbelagd uteplats mellan 51:an och 53:an samt byte till sensorstyrd belysning i samtliga trapphus
  2020 - Byte till sensorstyrd belysning i samtliga tvättstugor, genomförd OVK-besiktning, stamspolning av samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen, gasbesiktning av samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen samt stomutredning och verifikation av bärande väggar i samtliga byggnader
  2021 - Målning av golv i cykelrum hus 51 och 53. Sensorstyrd belysning är utbytt i samtliga förråd och vindar. Råttstopp är installerat i alla fastigheter
  2022 - Ny uteplats/terrass mellan hus 53 och 55. Hjärtstartare finns i föreningen och är placerad i hus 53. Torktumlare utbytt i hus 53

  Övriga utrymmen

  Föreningen har 3 tvättstugor belägna på entréplanet, en i varje fastighet. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum samt mangel. Föreningen har även tre gemensamma cykel- och barnvagnsförråd belägna på entréplanet i varje fastighet.

  TV/Internet

  • Kabel-TV, grundutbudet ingår i avgiften. Leverantör är Tele2.
  • Fiber, bredbandshastigheten är 500-1000 Mbit/s abonnemanget ingår i månadsavgiften. Leverantör är Ownit.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 861 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  335 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Bostadsrättstillägg
  12 kr/månad
  Gas
  348 kr/månad
  Summa driftskostnader
  895 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.
  TV/internet ingår i avgiften.

  Personer i hushållet
  1
  Årlig elförbrukning
  1258 kWh/år
  Överlåtelseavgift
  1433 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  573 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Torsdag 5 jul 2018
  Specifik energianvändning
  157kWh/m2/år
  Energiprestanda
  209 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Richard Albertsson
  Energiklass
  G
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett vindsförråd.
  Gemensamt cykelförråd och tvättstuga finns på entréplanet.
  Kabel-TV och bredband ingår i avgiften.

Basfakta

Pris
3 895 000 kr Högstbjudande
Adress
Vänskapsvägen 51, vån 3/3
Yta
48 kvm
Rum
2 rok
Våning
3 av 3
Avgift
3 861 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!