Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Vänskapsvägen 47

Charmig hörnlägenhet! Balkong - Öppen spis - Sjöglimtar!

Fantastiskt trivsam hörnlägenhet med otroligt lugnt läge, här bor man granne med grönska och vatten. Från balkongen har man lite sjöutsikt över Mälaren och Bromma. Lägenheten är full av charm och i mycket fint skick, en fungerande öppen spis samt fönsterbänkar av marmor är några bevarade originaldetaljer. Här bor man med härligt ljusinsläpp från flera stora fönsterpartier i två väderstreck. Genomgående ljus och behaglig färgsättning och fina, vitlaserade brädgolv. Vardagsrummet är rymligt och har ett vackert burspråk samt plats för både soffgrupp och matbord. Kök med vita, släta skåpluckor och en diskho är trivsamt placerat vid ett av kökets två fönster. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring i platsbyggda garderober som ramar in sängen. Fräscht, helkaklat badrum! Nedanför huset finns en trappa ner till en av öns badplatser som nås på någon minut. Stabil och välskött förening med låg belåning. Bra läge på ön nära kommunikationer, allmän service och småbåtshamn.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välplanerad lägenhet med stora sociala ytor, balkong och fungerande öppen spis! Här bor man med lite sjöutsikt över Mälaren, genomgående ljusa väggar och fina, vitlaserade brädgolv av furu! Här är högt i tak (270 cm) och originaldetaljer finns bevarade såsom fönsterbänkar av marmor samt burspråk. Gott om förvaring finns i rymliga garderober i anslutning till hallen och i sovrummet. Lägenheten har härligt hörnläge med ljusinsläpp från många stora fönsterpartier. Fantastisk läge mot grönska med utsikt över Mälaren och Bromma!

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck! Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Ett vackert burspråk mot grönska och en fungerande öppen spis gör rummet komplett. En nisch i väggen används som vedställ. Från vardagsrummet når man balkongen i syd/västläge. Väggarna är målade i en behaglig, ljusgrå nyans och på golvet ligger ett vitlaserat furugolv.

  Kök

  Stilrent kök med förvaring bakom vita, släta skåpluckor. Diskhon är trivsamt placerad vid ett av kökets två fönster. Köket går i öppen planlösning mot vardagsrummet och här fortsätter bänkskivan ut och ger en bardel med sittplatser. Utrustningen består av kyl/frys, gashäll, spisfläkt, ugn samt integrerad diskmaskin från Smeg. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vitlaserat brädgolv av furu.

  Sovrum

  Sovrum med rymd! Här finns fantastiskt bra förvaring och plats för dubbelsäng. Väggarna är ljusa och på golvet ligger samma vitlaserade brädgolv som i övriga lägenheten. Förvaringen består av garderober med överskåp som ramar in huvudändan av sängen. Ett stort hörnfönster mot grönska ger rummet fint ljuinsläpp.

  Badrum

  Fräscht, helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ett mörkt klinkergolv. Här finns wc, tvättställ med kommod, skåp med spegeldörrar, badrumsskåp, dusch med invikningsbara glasdörrar samt handdukstork.

  Hall

  Välkomnande hall som inte tar några onödiga kvadratmetrar i anspråk och med en trevlig vy över lägenheten. Här finns gott om förvaring i en dubbelgarderob upp till full takhöjd. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett tåligt klinkergolv.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong omgiven av grönska i syd/västläge. Här här man sjöglimtar över Mälaren!
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  2
  Lgh.nr. LM
  1001
  Adress
  Vänskapsvägen 47
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  47 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Andelstal avgift
  5,37128 %
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  135 210 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Nettoskuldsättningen är uträknad av föreningens förvaltare Nabo
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Vänskapen 47
  Bildades
  1979
  Byggår
  1944
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen förvärvade fastigheten Essingestupet 16 år 1979, marken är friköpt och ägs av föreningen. Fastigheten består av 16 lägenheter med en bostadsyta om 877 kvm, samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Fastighetens har fem våningsplan, en souterrängvåning (-1 tr), entréplan samt tre våningsplan 1-3 trappor. Fastigheten med byggår 1944 är väl underhållen och föreningen har god ekonomi. Belåningen är endast 3 940 kr/kvm beräknat på den senaste årsredovisningen, 2022.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  2008 Stambyte badrum
  2009 Trapphusmålning
  2010 Säkerhetsdörrar installerades, ny entréport
  2011 Ventilationsförbättringar, översyn tak och byte av trasiga takpannor, utbyte av huvudledningar av el, övriga elarbeten
  2012 Indragning av fiber till fastigheten, filmat ventilationskanaler, utbyte av elledningar
  2013 Energi samt OVK-besiktning utfördes, målning & underhåll av fönster
  2014 Dränering. Ny tvättmaskin
  2015 Slipning av trappor
  2016 Pumpgrop utanför tvättstuga åtgärdad
  2017 Fiber drogs in i lägenheterna
  2020 Upprustning av platsen framför entrén
  2022 OVK-besiktning, spolning av vertikala stammar samt besiktning av tak

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam tvättstuga på källarplanet.
  Föreningen har ett gemensamt cykelförråd.
  Till lägenheten hör ett stort vindsförråd samt ett källarförråd.
  Föreningen har en övernattningslägenhet som går att boka mot en kostnad på endast 100 kr/natten.

  TV/Internet

  Fiberbredband ingår i avgiften.
  Möjlighet till TV via fiber och via Tele2.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/mån

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 091 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Hushållsel
  400 kr/månad
  Hemförsäkring
  246 kr/månad
  Gas
  337 kr/månad
  Summa driftskostnader
  983 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarnas uppgifter och varierar beroende på förbrukning och försäkringsbelopp.

  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1313 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Torsdag 13 apr 2023
  Specifik energianvändning
  137kWh/m2/år
  Energiprestanda
  183 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Broparken. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, b l a till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
  Till lägenheten hör ett stort, rymligt vindsförråd samt ett källarförråd.
  Gemensam tvättstuga finns i källaren.
  Föreningen har ett gemensamt cykelförråd.

Basfakta

Adress
Vänskapsvägen 47
Yta
47 kvm
Rum
2 rok
Avgift
3 091 kr/månad (värme, vatten och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!