Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Tvätterskevägen 4, 1 tr

Ljus & fin gavellägenhet med stor balkong mot grönskande trädgårdstomt!

Fantastisk gavellägenhet med fönster i tre väderstreck & solig balkong ut mot föreningens grönskande trädgårdstomt. Bostaden är i mycket bra skick med där fina originaldetaljer finns bevarade såsom vacker fiskbensparkett och fönsterbänkar av sten i en fastighet från 1946. Vardagsrum med vacker ekparkett i fiskbensmönster och utgång till den soliga balkongen, som ligger ut mot grönskande trädgård. Sovrum med gott om plats för två och bra förvaring i rymlig inbyggd garderobsvägg. Det stilrena köket i vitt med släta, vita luckor, arbetsytor av svart sten och matplats för tre-fyra personer. Badrummet är renoverat och fräscht från 2014 med badkar samt vädringsfönster. Här bor du i en fin gavellägenhet med fridfullt och lugnt läge med badrocksavstånd till badbryggor! Föreningens fastigheter är i mycket gott skick med de stora kostsamma renoveringarna utförda. Föreningen har en stor, friköpt, trädgårdstomt med rejält tilltagen uteplats med grillmöjligheter. Huset ligger fridfullt på en återvändsgata på ön.

Centralt och bra läge på ön. Huset ligger högt upp på en kulle med lugnt och ostört läge. På kort gångavstånd finns mataffär, runt Essingetorget finns flera caféer, kiosk och tobaksaffär med postservice. Restaurangutbudet består av flera pizzerior, en populär sushi-restaurang, Essinge-Wok samt en efterlängtad, Italiensk Bistro. Badplats och småbåtshamn finns på någon minuts gångavstånd!

Pris: 3 495 000 kr
Utgångspris

Budgivning

Budgivning pågår, kontakta ansvarig mäklare för information.

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Rymlig gavellägehet med fönster i tre väderstreck och stor balkong med direkt access till trädgården. Fastigheten ligger i souterräng med vardagsrum i trädgårdsnivå och övriga rum etc. ligger en trappa upp. Balkong med ostört och grönskade läge. Snyggt, stilrent kök med förvaring bakom vita skåpluckor och arbetsytor av svart sten. Rymligt och ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck. Sovrummet för två med inbyggd garderobsvägg. Genomgående ljusa färgval, fint skick och helkaklat badrum och med vädringsfönster.
  Till lägenheten finns ett vindsförråd, som ligger i huset.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet är rymligt med fönster åt två håll varav ett stort fönsterparti med utgång till den soliga balkongen med sol från morgon till sen lunch. Väggar är tapetserade och på golvet ligger fin fiskbensmönstrad ekparkett. Här finns gott om plats för soffgrupp, matsalsbord och övrigt möblemang.

  Kök

  Stilrent och snyggt kök med bänkskiva av svart sten, vita skåpluckor med svarta beslag samt extra arbetsyta och skåp motsatt vägg. Ovan arbetsbänken i sten sitter rektangulärt glasmosaik som stänkskydd. Köket är utrustat med rektangulär ho med kromad blandare, rostfri kyl/frys, spishäll med spisfläkt ovan samt inbyggnadsugn under till. Matplats för 3 personer vid fönstret. Väggarna är vitmålade och tapetserad fontvägg samt på golvet ligger ett svart klinkergolv.

  Sovrum

  Fridfullt och rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är tapetserade och ekparkett på golvet. Bra förvaringsmöjligheter i garderobsvägg från byggåret. Även detta rum har fönster åt två håll, som vardagsrummet.

  Badrum

  Fräscht och stilrent badrum i neutrala färger, helkaklade väggar i vitt och på golvet ligger klinker. Här finns badkar, vattenburen handdukstork, tvättställ, badrumsskåp med spegel samt WC. Vädringsfönster skänker dig ett härligt naturligt ljus. Stambytt och renoverat under 2014.

  Hall

  Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt en rymlig originalgarderob med överskåp intill badrummet. Längre in i hallen finns ytterligare en garderob. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusmålade.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Stor balkong med sol från morgon till sen lunch. Gott om plats för utemöblemang, grill och blommor. Balkongen ligger i ostört och fridfullt läge i nivå med föreningens gröna trädgårdstomt. Eluttag och lampa finns på balkongen.
  Uteplats Föreningen har en stor trädgård med generös uteplats med grillmöjligheter.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Tvätterskevägen 4, 1 tr
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  52 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen & mätbevis
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 4
  Andelstal
  4,929000
  Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  0 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Nettoskulden har ej gått att få fram
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Tvätterskevägen
  Bildades
  2015
  Byggår
  1946
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Tvätterskevägen bildades år 2015 och är en s.k. äkta bostadsrättförening, som äger fastigheterna med tillhörande mark (friköpt), Stockholm Bykkaret 4 och Bykkaret 5 med adresserna Tvätterskevägen 4 och 6.
  Den totala boarean (BOA) uppgår till 1 072 kvm fördelat på 18 bostadsrätter samt 3 parkeringsplatser (900 kr/mån). Föreningen har under våren 2023 sålt en lägenhet som inbringade 3,1 Mkr till föreningen. Pengarna kommer delvis att användas för att lösa lån. Avgiften höjdes under 2022, i nuläget planeras inga avgiftsförändringar.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Värmepump-luft/vatten

  Renoveringar

  2014 - Fasadrenovering
  2014 - Fönsterbyte till 3-glas
  2014 - Yttertak Tvätterskevägen 4
  2014/15 - Stambyte Tvätterskevägen 4 samt 2 lägenheter på Tvätterskevägen 6
  2015 - El Tvätterskevägen 4 samt 2 lägenheter på Tvätterskevägen 6
  2015 - Nytt värmesystem (Värmepump-luft/vatten)
  2015 - Renovering Tvättstuga
  2017 - Fiberbredband indraget
  2017 - El omdraget i fastigheten Tvätterskev 6
  2018 - Stambyte Tvätterskevägen 6
  2019 – OVK åtgärder i båda fastigheterna
  2019 – Installation av mekanisk skadedjursstopp i avloppsrör
  2020 - Yttertak Tvätterskevägen 6
  2020 - Fasadrenovering Tvätterskevägen 4
  2020 – Ommålning av socklar, båda husen
  2020 – Tillbyggnad på skydds-skjul till värmesystemet
  2020 – Ny ytterdörr till tvättstuga och källarplan tvätterskevägen 6
  2020 – Flytt av vindsförråd till källaren i samband med förädling av råvinden i tvätterskevägen 6
  2022 - Spolning och filmning av avloppsstammar
  2022 - Installation av nya smarta elmätare i lägenheterna
  2022 - Rensning av ventilationskanaler (Tvätterskevägen 4)
  2022 - Taksäkerheten för båda taken har setts över och förbättrats

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga finns i källarplanet i port 6. Den är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett stort torkskåp. Bokning sker digitalt.

  TV/Internet

  Fiber finns indraget till föreningens fastigheter och föreningen har obligatoriskt gruppavtal med Ownit om 214 kr/månad.

  Parkering

  Föreningen har 3 p-platser som hyrs ut, f.n. är det kö till platserna (900 kr/mån). Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månaden.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 466 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk tillägg om 214 kr/ månad för bredband tillkommer.

  Hushållsel
  291 kr/månad
  Hemförsäkring
  303 kr/månad
  Summa driftskostnader
  594 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Årlig elförbrukning
  760 kWh/år
  Överlåtelseavgift
  1433 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  573 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 5 feb 2020
  Specifik energianvändning
  195kWh/m2/år
  Energiprestanda
  122 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med 1:an och 56:ans buss, 91:ans nattbuss samt tvärbanan. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Basfakta

Pris
3 495 000 kr Utgångspris
Adress
Tvätterskevägen 4, 1 tr
Yta
52 kvm
Rum
2 rok
Våning
2 av 4
Avgift
3 466 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!