Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Stenkullavägen 48, etage

Villaliknande etagevåning med egen entré, tillgång till trädgård, två balkonger & egen p-plats!

Unik etagelägenhet belägen i lugna kvarter med flera balkonger och direktutgång till trädgård! Villaliknande boende med egen entré, soliga balkonger, uteplats och egen parkeringsplats! Skicket är fint med renoverat kök, fräscht badrum och toaletter. Ljusa, trivsamma och stora sociala ytor går i öppen planlösning. Det nya, snygga köket är helt öppet mot matrum och vardagsrum. Många fönster i flera väderstreck gör lägenheten underbart ljus. På entréplanet finns två sovrum, lyxigt stort badrum med bastu, wc/tvättstuga samt kapprum. På det övre våningsplanet finns de generösa sällskapsytorna, kök, matrum, vardagsrum, allrum samt ett stort sovrum och wc. Bra läge på ön! Nära till Essingetorget, skolor & förskolor, lekplatser, idrottsplats och badmöjligheter finns på kort gångavstånd. Till lägenheten hör en parkeringsplats som endast kostar 200 kr/m.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.
Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar, nattbuss 91, samt tvärbana. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. Pendelbåten Movitz börjar trafikera Stora Essingen den 2/5. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Varmt välkomna på visning!

Pris: 10 975 000 kr
Accepterat pris

Visningar

 • Söndag 22 maj 15:00 - 15:45Varmt välkommen på visning!

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning

  Allmänt om bostaden Etagelägenhet i fint skick med gavelläge, två balkonger och utgång till föreningens trädgård. Trivsamma sällskapsytor med fönster i tre väderstreck, kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Här finns också tre befintliga sovrum (möjlighet till fyra) två wc, en på varje våning samt ett rymligt, spaliknande badrum med bastu. Färgsättningen är genomgående ljus och behaglig. Parkeringsplats hör till lägenheten (500 kr/m).

  Entréplan
  Entréplanet består av hall, kapprum, wc/tvättstuga, badrum med bastu samt två sovrum. Uppvärmning genom vattenburen golvvärme på hela planet.

  • Hallen når man via den egna entrén direkt från gårdsplanen. I direkt anslutning till hallen finns ett stort kapprum med förvaring och det finns gott om plats för ytterkläder och skor. På golvet ligger ett praktiskt och tåligt klinkergolv.

  • WC/Tvättstuga finns på våningsplanet och rymmer en wc, ett handfat, en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt garderobsförvaring.

  • Badrummet är fräscht med kakelklädda väggar och klinkergolv med golvvärme (vattenburen). Färgsättningen går i naturnära färger vilket ger en ombonad SPA- känsla. Här finns inkaklat badkar, tvättställ med kommod, spegel och förvaringsskåp. I anslutning till badrummet finns bastun.

  • De båda sovrummet är rymliga och passar utmärkt som sovrum alternativt arbetsrum eller gästrum. På golvet ligger ett trägolv av furu.

  • En svängd trappa, lätt att gå i, tar dig upp till det övre våningsplanet.

  Våning 1 tr
  Våningsplanet består av ett stort och öppet kök med matplats, vardagsrum, allrum, sovrum samt en wc. Direktutgång till trädgården och altanen finns från vardagsrum/allrum genom en trappa ner från en av balkongerna. Här är högt i tak och man får fantastiskt ljusinsläpp genom många fönster. Golven är genomgående parkettgolv av ek och färgsättningen ljus.

  • Köket är stilrent och snyggt renoverat i funkisstil som stämmer överens med tidsåldern på huset. Gott om förvaring och härligt, generösa arbetsytor. Köket renoverades 2014 då ett helt nytt kök installerades. Den maskinella utrustningen består av kyl (2020), frys (2018), diskmaskin (2020), en extra bred spishäll med både el och två gasplattor, inbyggnadsugn samt spisfläkt.

  • Matrummet som ligger med hörnläge och har fönster i två väderstreck. Rymligt och luftigt med plats för stora sällskap runt bordet. Planlösningen mot köket är helt öppen.

  • Vardagsrummet som ligger i anslutning till både kök och matrum ligger även det med hörnläge. Underbart ljusinsläpp från alla fönster i olika väderstreck. En av balkongerna nåd från vardagsrummet.

  • Allrum kan även fungera som ett alternativt vardagsrum. En bred öppning från vardagsrummet ger extra rymliga sällskapsutrymmen. Här finns utgången till balkongen som har trappa ner till en uteplats och trädgården.

  • WC-rum finns på våningsplanet. Fräscht och helkaklat med samma färgsättning som badrummet en trappa ner. Här finns en wc, ett tvättställ med kommod, förvaringsskåp och extra förvaringsutrymme på väggfasta, öppna hyllplan.

  • Sovrummet på våningsplanet är ett rymligt ”master bedroom” med utsikt mot trädgården. En stor klädkammare finns i anslutning till sovrummet.

 • Fakta
  Tillträde
  Enligt överenskommelse
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  6
  Lgh.nr. LM
  1102
  Adress
  Stenkullavägen 48, etage
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  112 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  5
  Antal sovrum
  3
  Max antal sovrum
  4
  Hiss
  Nej
  Våning
  1 och 2 av 3
  Andelstal
  0,34146
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Blåkulla 12 i Stockholm
  Bildades
  2002
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Blåkulla 12 äger och förvaltar fastigheten Blåkulla 12 sedan 2002, marken är friköpt. Det finns 5 lägenheter i föreningen om totalt 353 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Brf Blåkulla 12 förvaltas av NABO.

  Renoveringar

  2019 Borrning av ny bergvärme
  2019 Ny värmepanna
  2017 Installation fiber
  2015 Fönsterrenovering
  2014 OVK
  2013 Takrenovering
  2007-2008 Stambyte kök och badrum
  2007 Elstigare
  2002 Fasadrenovering

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
  Cykelbod finns på tomten för förvaring av cyklar.
  Föreningen har en gemensam trädgård med uteplats som kan nyttjas av alla medlemmar.
  I föreningen finns även ett gemensamt, större förråd och ett barnvagnsförråd.
  Till varje lägenhet hör ett källarförråd.
  En egen parkeringsplats följer med lägenheten och ingår i avgiften.

  TV/Internet

  Fiber finns, föreningen har gemensam upphandling kostnad 187 kr/månad.

  Parkering

  Till lägenheten hör en parkeringsplats, 200kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  6 536 kr/månad (värme och vatten)
  Avgiftsändringar

  Avgiftsändring är inte aktuell.

  Hushållsel
  400 kr/månad
  Hemförsäkring
  175 kr/månad
  Bredband
  187 kr/månad
  Summa driftskostnader
  762 kr/månad

  Observerat att driftskostnaderna är schablonmässiga varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Överlåtelseavgift
  1215 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  486 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Status
  Energideklaration ej utförd
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Broparken. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Gemensam trädgård och tvättstuga finns.
  Till lägenheten hör ett källarförråd.
  Till varje lägenhet hör en parkeringsplats.

Basfakta

Pris
10 975 000 kr Accepterat pris
Adress
Stenkullavägen 48, etage
Yta
112 kvm
Rum
5 rok
Våning
1 och 2 av 3
Avgift
6 536 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!