Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essingestråket 44 /Skogsmarksvägen 16

Väldisponerad & nyrenoverad hörntvåa med stor balkong i skuldfri Brf!

Luftiga & välplanerade 39,5 kvm med modern öppna planlösningen och rymlig balkong! Här bor man med fantastiskt lugnt med ostört och helt insynsfritt läge i skuldfri bostadsrättsförening. Stora balkongen omgärdad av grönska och Mälarens vatten skymtas mellan lövverket. Rymliga sociala ytor och sovrum för två. Badrummet helkaklat med dusch och förberett för tvättmaskin. Bra förvaring och möjlighet till en "walk in closet", se den alternativa planlösningen. Strax nedanför huset finns badmöjligheter och kort gångavstånd finner du småbåtshamn, badplats, tvärbana, 1:ans buss samt allmän service.
Föreningen har två adresser, i entrén på Essingestråket 44 finns hiss som man kan ta till plan 2 utan att behöva gå i trappor.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an som tar dig till centrala Kungsholmen/Fridhemsplan och Tvärbanan som går runt stan till Bromma/Globen/Hammarby Sjöstad.
Varmt välkomna på visning!

Varmt välkommen på visning i slutet maj månad!

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Mycket väldisponerad lägenhet med modern öppen planlösning och med riktigt stor balkong. Stilrent och snyggt med ljust parkettgolv, ljusa väggar samt med fantastiskt lugnt läge utan insyn! Bra förvaring och möjlighet till en "walk in closet", se den alternativa planlösningen. Här bor i med otroligt lugnt och fridfull i mycket välskött och skuldfri bostadsrättsförening.

  Vardagsrum

  Härligt och rymligt vardagsrum med nymålade väggar och nytt ljust trägolv. Här finns utgången till den stora balkongen som ligger med ogenerat läge. Fönster i två väderstreck i lugnt och helt fritt från insyn. Planlösningen är öppen mot köket vilket ger fin rymd och trivsamma sociala ytor. Här finns gott om plats för soffgrupp och möjligheter att duka upp till långbord mellan kök och vardagsrum. I rummet finns en alkov som idag används som arbetsplats eller extra sovplats. Önskar man i stället mer förvaring kan man enkelt bygga om alkoven till en ”walk in closet”, se den alternativa ritningen.

  Kök

  Stilrent och fint kök med bra förvaring och generösa arbetsytor. Vita, släta köksluckor, arbetsbänkar av ek och liggande kakel i en snyggt mörkgrått sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggd mikro i överskåp och integrerad diskmaskin. Fint ljusinsläpp från ett fönster vid matplatsen. På golvet ligger nyanlagt ljust trägolv och väggarna är ljusmålade. Köket renoverades i samband med renoveringen av fastigheten 2009 och ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet.

  Sovrum

  Sovrummet ligger med rofyllt och helt ostört läge helt insynsfritt med grönskan utanför. Väggarna är nymålade i en ljus kulör och ny fint golv, som i övriga lägenheten. Rummet har gott om plats för en dubbelsäng och det finns två väggfasta garderober.

  Badrum

  Rymligt och stilrent badrum med vita kaklade väggar och på golvet ligger ett mörkare klinkergolv med värme. Här finns ett tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork och dusch med vikbara glasdörrar samt infällda spotlights i taket. Förberett för tvättmaskin. Renoverat i samband med ombyggnaden av fastigheten år 2009.

  Hall

  En lagom stor hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Vita väggar och på golvet ligger ljust trägolv. Här finns en väggfast och rymlig garderob. Den breda öppningen mot vardagsrummet ger ljusinsläpp och luftighet. Säkerhetsdörr.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Den stora balkongen ligger med ostört och insynsfritt läge mot grönska och balkongen har sjöglimt. Sommartid kan man kan ana sjön glittra mellan grenarna och höra båtarna som kör förbi nedanför bergsluttningen. Balkongen är ca 7 kvm.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Essingestråket 44 /Skogsmarksvägen 16
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  39.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Max antal sovrum
  1
  Hiss
  Ja
  Våning
  2 av 6
  Andelstal
  1,44425
  Andelstal avgift
  0,0144422
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  0 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  BRF är skuldfri
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeutsikten 23
  Bildades
  2008
  Byggår
  1963
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Marken är tomträtt

  Allmän information

  Brf Essingeutsikten 23 förvärvade fastigheten år 2008 och består av 39 bostadsrättslägenheter. Marken är upplåten av Stockholms Stad med tomträtt från 1963. Föreningens fastighet med byggår 1962 består av en hög del om 6 våningar och en lägre del med endast två våningar samt ett souterrängplan. Adresserna är Essingestråket 44 samt Skogsmarksvägen 14 och 16. I samband med ombildningen 2009 utfördes en stor ombyggnad/renovering då fastigheten byggdes om till bostäder, samtliga lägenheter totalrenoverades. 2018 lät föreningen omvandla tidigare uthyrda lokaler till 9 nya bostäder och upplät dessa till bostadsrätter, den totala boytan ökades från 1950 kvm till totalt ca 2945 kvm. Efter försäljningen av de nya lägenheterna amorterades samtliga lån bort. Föreningen är SKULDFRI med en kassa på ca 3,5 miljoner kronor (2023). Från och med april 2023 höjdes avgifterna för att kompensera ökning av tomträttsavgälden. Investeringen i bergvärmeanläggningen som gjordes 2019 har sänkt värmekostnaderna betydligt.
  Ombyggnad av innergården och fönsterbyte har genomförts, och betalts med medel ur föreningens kassa. Även ombyggnaden av tvättstugan har finansierats på detta sätt.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och mekanisk frånluft.

  Renoveringar

  Badrumsstammar bytta 1986 och delvis 2009
  Köksstammar bytta 1986 och delvis 2009
  El-stigare bytta 1986 och 2009 med 3-fas till samtliga lägenheter
  2009 Tak renovering, fasaden renovering & mestadels av fönstren är från 1963 och några byttes vid ombyggnaden år 2009
  2009-2010 utfördes en omfattande renovering och de 30 ursprungliga lägenheterna byggdes om
  2017-2018 renoverades föreningens lokaler till 9 nyproducerade lägenheter
  2019-2020 Bergvärme installerades
  2021 Innergården iordningsställs med planteringar och uteplats
  2022 Nya fönster och balkongdörrar till samtliga lägenheter
  2023 Nyrenoverad tvättstuga

  Övriga utrymmen

  Till lägenheten hör ett förråd.
  Tillgång till gemensam tvättstuga och cykelförråd.
  Den gemensamma innergården ger föreningens medlemmar en grön oas med planteringar sittgrupper och grillmöjligheter.

  TV/Internet

  I fastigheten finns kabel-tv och bredband från Bahnhof (Bredbandshastighet 1000Mbit/s). Det är internet, telefoni samt TV genom samma uttag i lägenheten. Detta betyder att varje medlem själv kan välja vilken hastighet (och kostnad) de önskar ha på sitt internet och vilket TV-utbud de önskar.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/m. Föreningen har 12 parkeringsplatser. Kostnad för p-plats är 975 kr/månad, kösystem finns.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 343 kr/månad (värme och vatten)
  Beskrivning mån.avg.

  Vatten och värme ingår i månadsavgiften. 189 kr/månad tillkommer för bredband.

  Överlåtelseavgift
  2006 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  860 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 10 feb 2020
  Specifik energianvändning
  103kWh/m2/år
  Energiprestanda
  99 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Erik Albertsson, AN-Profil AB
  Energiklass
  D
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön kostar 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en p-plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Basfakta

Adress
Essingestråket 44 /Skogsmarksvägen 16
Yta
39.5 kvm
Rum
2 rok
Våning
2 av 6
Hiss
Ja
Avgift
2 343 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!