Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Segelbåtsvägen 12, 2 tr

Ljus 4:a med sjöutsikt & stor balkong - Fint skick - Lugnt & fridfullt läge!

Välkommen till en mycket ljus & trivsam 4:a i fint skick med fritt & grönskande läge! Stor balkong mot sjön med lummig sjöutsikt samt riktig sjöutsikt under vintern! Härligt välplanerad lägenhet med stort fint och renoverat kök med matplats för hela familjen. Vardagsrum med sjöutsikt och utgång till balkong, tre bra sovrum samt renoverat helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Ett av sovrummen kan med enkelhet ändras om till matsal i anslutning till både kök och vardagsrum. Genomgående ljusa färgval och enhetligt parkettgolv av ask flyter i samtliga rum. Här finns breda fönsterpartier och hörnfönster som skänker bostaden ett fint naturligt ljus med insynsfritt läge. Här bor du på badrocksavstånd till badbrygga med stege – Lärarförbundets brygga! Välskött förening belägen på strandtomt, tillgång till gemensam trädgård och övernattningslägenhet

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judo dojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.
Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

En lägenhet som bör upplevas, varmt välkomna på visning!

Pris: 6 995 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Måndag 27 jun 17:30 - 18:15
 • Tisdag 28 jun 17:15 - 18:00

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Trivsamt och bekvämt boende med sjöutsikt, renoverat stort kök, luftigt vardagsrum med utgång till inglasad balkong samt renoverat fint badrum. Läget är fint och insynsfritt med Mälaren utanför fönstret. Lägenheten har ett parkettgolv av ask som flyter genom alla rum vilket bidrar till känsla av rymd.

  Balkong

  En stor härlig balkong med plats för bord, stolar samt växter. Balkongen skänker dig ett fin extra rum tack vare som helgasade skjutpartierna. Fridfullt fint läge med både sjöutsikt och grönskande lummighet. Solen börjar titta in under sen eftermiddag. Balkongen nås från vardagsrummet via helglasad balkongdörr.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har ett brett fönsterparti, hörnfönster och helglasad balkongdörr. Det finns gott om plats för soffgrupp och läget är fritt mot sjösidan. På golvet ligger askparkett och väggarna är ljusa.

  Kök

  Köket är rymligt med bra förvaringsutrymmen och plats för ett stort matbord. Vita, släta luckor, arbetsbänkar av svart sten, bred rostfri ho med stänkskydd av rött kakel. Det breda fönsterpartiet skänker ett fint ljusinsläpp samt från fönstret har man några sjöglimtar. Parkettgolv av askparkett och väggarna är ljusmålade. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, separat kyl och frys, mikro samt integrerad diskmaskin.

  Sovrum 1

  Sovrum med gott om plats för dubbelsäng. I rummet finns en garderob med skjutdörrar. Vitmålade väggar och på golvet ligger ett fin parkett av ask.

  Sovrum 2

  Rummet används idag som barn/tonårsrum och kan även fungera som arbetsrum. Väggarna är ljusa och golvet är av askparkett.

  Sovrum 3

  Rummet ligger med hörnläge och har fönster mot sjön. Används idag som sovrum och kan även användas som matrum då det ligger i anslutning till kök och vardagsrum. På golvet ligger även här parkett av ask samt ljusa väggar.

  Walk in closet

  I anslutning till hallen ligger en rejäl klädkammare, en "walk in closet", som ger bra förvaringsutrymme.

  Hall

  Välkomnande hall med gott om utrymme för ytterkläder och skor. Till höger finns en garderobsvägg med både vita dörrar och spegelskjutdörrar. Praktiskt klinkergolv i grått samt vitmålade väggar.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  322
  Lgh.nr. LM
  1202
  Adress
  Segelbåtsvägen 12, 2 tr
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  86.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Hiss
  Ja
  Om hiss
  Stor och rymlig hiss
  Våning
  2 av 7
  Andelstal
  1,53396
  Andelstal avgift
  Uppgiften har ej gått att få fram
  Pantsättning
  Är inte pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingefjärden nr 1
  Bildades
  1998
  Byggår
  1998
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Marken är tomträtt

  Allmän information

  Föreningen äger och förvaltar sedan 1998 fastigheten kv. Tvålen 6 i Stockholms kommun. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening med 69 lägenheter fördelade på 3 byggnader med adresserna Segelbåtsvägen 10, 12 samt 14. Lägenheterna på Segelbåtsvägen 10 och 12 består av vanliga bostadsrätter medan Segelbåtsvägen 14 är 50+ boende. Tomten disponeras med tomträtt, avtalet skrivs om nästa gång 2027.
  Föreningen hyr ut 34 garageplatser samt några parkeringsplatser utomhus, till garage och p-platser finns en intern kö. Fastigheterna är belägna på strandtomt vid Mälaren strand

  Byggnaden

  Fastighetsbeteckning Kv Tvålen 6, i Stockholms kommun med adresserna Segelbåtsvägen 10, 12 samt 14. Tre byggnader med 7 resp 8 våningar, viss del med källare, separat garage i två plan. Total bostadsarea är 6 309 kvm, tomtens areal är 4 543 kvm

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och Fjärrvärme, vattenburen värme via vattenradiatorer.

  Renoveringar

  2019 Kamerainspektion av avloppsledningar
  2019 Fjärrvärmeinstallation
  2019 Fasadunderhåll - ändring av takavlopp från S10
  2020 Utbyte radiatorventiler
  2020 Målning av entréer och trapphus
  2020 Installation av laddplatser för elbil
  2020 Underhåll och besiktning av lekplats
  2020 OVK- besiktningar
  2021 Målning av trapphus
  2021 Filterbyten element

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gästlägenhet som är döpt till Kajutan, är belägen på andra våningen i hus 10. Kostnaden att hyra är 300 kr/dygn. Lägenheten består av ett sovrum med dubbelsäng och våningssäng samt ett allrum med bäddsoffa, bord, stolar, glas och porslin samt pentry och badrum.

  TV/Internet

  Tele2 är numera leverantör av bredband via kabel-tv nätet i föreningen. (Tidigare Comhem)
  Bredband med kapaciteten 100 Mbit ingår i månadsavgiften för lägenheten. Router med WiFi ingår
  Möjlighet till bredband via Fiber
  Föreningen är ansluten till IP-Onlys öppna nät. Det innebär att det finns tillgång till ett 50-tal olika leverantörer av internet via portalen. Fiber finns indraget i alla lägenheter samt i föreningens gemensamma lokal Kajutan. Man kan även beställa TV och telefoni. Medlem beställer själv och bekostar via www.ip-only.se Bredband via nätverkskabel Föreningen är även ansluten till Telenors fibernät via nätverksuttag (Ethernet Cat6) som finns installerat i alla lägenheter. TV och telefoni går även att beställa. Medlem beställer själv och bekostar via www.telenor.se

  Parkering

  Föreningen förfogar idag över 34 parkeringsplatser. Föreningen har eget garage i två plan och några utomhusplatser på föreningens mark samt hyr ytterligare platser i Lärarförbundets garage. Till garage och p-platser är det separat kö.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 465 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Ingen avgiftsändring planerad

  Hushållsel
  667 kr/månad
  Hemförsäkring
  577 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 244 kr/månad
  Personer i hushållet
  6
  Årlig elförbrukning
  2280 kWh/år
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Fredag 20 nov 2020
  Energiprestanda
  91 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  D
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Basfakta

Pris
6 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Segelbåtsvägen 12, 2 tr
Yta
86.5 kvm
Rum
4 rok
Våning
2 av 7
Hiss
Ja
Avgift
5 465 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!