Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Vänskapsvägen 45

Stilig nyrenoverad gavellägenhet med öppen spis, balkong, sjöglimtar samt terrass!

Välkomna till ett boende där varenda detalj är noga genomtänkt under renoveringens resa. Här erbjuds en fyrarumslägenhet med gavelläge och solida smakfulla materialval såsom ekparkett i samtliga rum, öppen spis anno byggnadsåret. Burspråk, balkong samt terrass. Takhöjden är rejäl - då detta är ett funkishus av klass, originalfönster ger extra charm och med tanke på lägenhetens läge så är ljusinsläppen sköna. Fina förvaringslösningar erbjuds alltifrån städskåp till inbyggda garderober finns. Lägenheten är totalrenoverad och ägarinnan är inredningsarkitekt vilket borgar för både stil & finess. Alla färgval samt golv i rummen är genomtänkta för att erbjuda en harmoni genom hela lägenheten och ett boende att trivas med många år framöver. Kök med full maskinpark & integrerade vitvaror. Induktionshällen har inbyggd fläkt vilket gör matlagningen smidig och utsikten härifrån är slående. Genomgående gott om förvaring och smart belysningsstyrning är installerad för all belysning i lägenheten. Bänkskivan är av terazzo och ger dig funktionella samt stora arbetsytor i köket. Den öppna planlösningen mellan kök/vardagsrum/matplats ger härliga sociala ytor och den öppna spisen kan ses från alla dessa rum. Lägg därtill sjöutsikt och utgång till balkong så har du ett helt unikt boende på Stora Essingen. Två bra sovrum rymmer dubbelsäng med enkelhet, det ena används idag som ett sällskapsrum där tv-n har sin naturliga plats och här finner du även en specialbyggd hylla samt utgången till terrassen. Terrassen rymmer både matplats för flera och en loungeavdelning, här blir grillmiddagarna ett nöje, då du har gaveln för dig själv. Andra sovrummet har ett rejäl garderob och ett finurligt fönster som extra charm. Sovrum nummer tre blir ett smart extrarum/barnrum/större kontor där bara din fantasi sätter gränserna. Badrummet är en uppvisning av förvaring och smakfullhet med tvättmaskin, takdusch samt golvvärme är bara några av de speciallösningar som präglar denna oas. Större förråd på vind samt mindre källarförråd ingår i avgiften. En betydligt vackrare bild på planlösningen kommer på måndag.

Stabil förening med hyresintäkter från lokaler i fint renoverad funkisfastighet. Föreningen har många gemensamma uteplatser med utsikt över Mälaren och Äppelviken med sjöutsikt samt grill som disponeras kostnadsfritt av föreningens medlemmar. Föreningen äger marken och alla stora renoveringar äro gjorda.

Att bo på Stora Essingen har många fina och unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn med City inom cykel-/gångavstånd. På och runt Essingetorget finns Caféer, restauranger, matbutik, juvelerare etc. Bra kommunikationer med tvärbana, hållplats Stora Essingen samt bussar såsom 1:an, 56:an och nattbussen 91. Under sommaren kan man från Värdshusbryggan hoppa på båten som tar dig till Stadshuset eller i andra riktningen till vackra Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan och fortsätter igenom Kungsholmen, stannar nära T-centralen samt Arlanda Express, tar dig vidare längs Kungsgatan förbi Stureplan över Östermalm/Gärdet med slutdestination Frihamnen. Tvärbanan går mellan Sickla och Solna station via, Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan du även byta till pendeltåg.

Varmt välkommen på visning till ett tryggt boende renoverat till toppklass!

Pris: 7 495 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

7 300 000 kr
(Högsta bud)
Visa budhistorik
Budgivare Datum Bud
1 tis 3 okt 11:55 7 300 000 kr
2 tis 3 okt 10:46 7 270 000 kr
1 tis 3 okt 10:45 7 250 000 kr
# Bud
1 7 300 000 kr
2 7 270 000 kr
1 7 250 000 kr

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välkomna till ett boende där varenda detalj är noga genomtänkt under renoveringens resa. Här erbjuds en fyrarumslägenhet med gavelläge och solida smakfulla materialval såsom ekparkett i samtliga rum, öppen spis anno byggnadsåret. Burspråk, balkong samt terrass. Takhöjden är rejäl - då detta är ett funkishus av klass, originalfönster ger extra charm och med tanke på lägenhetens läge så är ljusinsläppen sköna. Fina förvaringslösningar erbjuds alltifrån städskåp till inbyggda garderober finns. Lägenheten är totalrenoverad och ägarinnan är inredningsarkitekt vilket borgar för både stil & finess. Alla färgval samt golv i rummen är genomtänkta för att erbjuda en harmoni genom hela lägenheten och ett boende att rivas med många år framöver. Kök med full maskinpark & integrerade vitvaror. Induktionshällen har inbyggd fläkt vilket gör matlagningen smidig och utsikten härifrån är slående. Genomgående gott om förvaring och smart belysningsstyrning är installerad för all belysning i lägenheten. Bänkskivan är av terazzo och ger dig funktionella samt stora arbetsytor i köket. Den öppna planlösningen mellan kök/vardagsrum/matplats ger härliga sociala ytor och den öppna spisen kan ses från alla dessa rum. Lägg därtill sjöutsikt och utgång till balkong så har du ett helt unikt boende på Stora Essingen. Två bra sovrum rymmer dubbelsäng med enkelhet, det ena används idag som ett sällskapsrum där tv-n har sin naturliga plats och här finner du även en specialbyggd hylla samt utgången till terrassen. Terrassen rymmer både matplats för flera och en loungeavdelning, här blir grillmiddagarna ett nöje, då du har gaveln för dig själv. Andra sovrummet har ett rejäl garderob och ett finurligt fönster som extra charm. Sovrum nummer tre blir ett smart extrarum/barnrum/större kontor där bara din fantasi sätter gränserna. Badrummet är en uppvisning av förvaring och smakfullhet med tvättmaskin, takdusch samt golvvärme är bara några av de speciallösningar som präglar denna oas. Större förråd på vind samt mindre källarförråd ingår i avgiften.

  Stabil förening med hyresintäkter från lokaler i fint renoverad funkisfastighet. Föreningen har många gemensamma uteplatser med utsikt över Mälaren och Äppelviken med sjöutsikt samt grill som disponeras kostnadsfritt av föreningens medlemmar. Föreningen äger marken och alla stora renoveringar äro gjorda.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier samt fönster i tre väderstreck. Här finns utgången till soliga balkongen. Gott om plats för soffgrupp och mer därtill. Lägg märke till den öppna spisen helt byggd enligt funktionalismens ideal, samt den fina inbyggda hyllan från byggnadsåret som flirtar med nationalromantism/Swedish Grace. Matplatsen rymmer stora sällskap med enkelhet och de sociala ytorna mellan köket, vardagsrummet samt matplatsen är ett unikum. Hörnfönstret vid matplatsen bjuder på utsikt över vatten och Brommalandet med slående solnedgångar. Ekparkettgolv samt väggar målade i sober färg.

  Kök

  Kök i utsökt stil, här finner du en maskinpark beståendes av inbyggnadsugn, induktionshäll med inbyggd bänkfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Luckorna går i varmgrått och bryts av fint med de rejäla arbetsbänkarna av terrazzo av Italiensk marmorsom sedan gjutits in i smidiga kompositskivor där vask och induktionshäll är smidigt nedsänkta. Ena delen fungerar som en genomtänkt köksö med sittplatser. Golvet består av microcement och väggarna går i ljusa kulörer.

  Sällskapsrum

  Sällskapsrum med utgång till terrassen. I dagsläget är det soffa och tv som huserar här, men det kan lika gärna inredas som master bedroom. En platsbyggd hylla förgyller rummet inredningsmässigt. Ekparkett och väggarna går i beigegrått.

  Sovrum

  Stort sovrum som rymmer dubbelsäng, här finns rejält garderobssystem gömt bakom draperier. Ett unikt fönster finnes likaså och väggarna går i grön behaglig nyans, på golvet tronar samma ekparkett som i övriga rum.

  Sovrum

  Sovrum med fint ljusinsläpp, en tvåmeterssäng får plats. För närvarande är detta ett magnifikt barnrum som är inrett i sobra färger. Golvet består av ekparkett. Detta kan även bli extrarum/kontor med mera.

  Badrum

  Badrum inrett för både komfort och design. Här finner du takdusch, kommod, wc-stol och fantastisk förvaring bakom infällda spegelskåp. Här ryms även en tvättmaskin. Golv av äkta kalksten samt väggar målade och kaklade i ljusa nyanser.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Terrass Terrass med plats för både matplats för många samt en loungeavdelning, här får grillen sin givna plats i denna oas. Omgiven av vintergröna häckarsom sköts av föreningens trädgårdsmästare och staket blir detta ett alldeles speciellt hide-away. Har kan dina odlingar nå nya höjder eller avnjuta ett glas i eftermiddagssolen. Trätrall och stenplattor på marken .
  Balkong Balkong med nyplanterad murgröna på ena sidan som sköts av föreningens trädgårdsmästare på och sjöutsikt på de andra. Enklare möblering och grönska ryms utan problem. På golvet ligger trätrall.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  00005
  Lgh.nr. LM
  1002
  Adress
  Vänskapsvägen 45
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  79 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Hiss
  Nej
  Andelstal
  5,783
  Andelstal avgift
  0,057833
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  839 834 kr
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Oxhålet
  Bildades
  2007
  Byggår
  1942/1944
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Oxhålets bostadsrättsförening är belägen på Vänskapsvägen på Stora Essingen i Stockholm. Föreningen består av 22 lägenheter som alla är bostadsrätter samt två lokaler varav den ena nyttjas som kontorslokal och den andra som en förskola, vilket ger trygga intäkter till föreningen. Föreningen har en vacker uteplats med sjöutsikt och grillmöjligheter. 2007 köpte föreningen fastigheten med tillhörande mark (friköpt). Månadsavgift: Värme och vatten Bredband: OwnIT Yta: Lägenhetsyta:1 349 kvm Lokalyta: 270 kvm Förvaltare: Fastum

  Värme- och ventilationsanläggning

  Självdrag samt bergvärme.

  Renoveringar

  2021 Samtliga fönster och balkongdörrar i föreningen byttes ut.
  2019 Ny mur utanför fastighetens södra fasad 2018 Nya sopkärl.
  2018 Nytt staket runt dagisgården.
  2018 Nya tvättmaskiner till tvättstugan.
  2018 Besiktning och funktionskontroll av ventilationsaggregat.
  2017 Nya tjänstefördelare i samtliga lägenheter för att förbättra internetuppkoppling.
  2016 Renovering av tvättstuga och byte av torktumlare. Förbättring av befintligt ventilationssystem.
  2015 Skorstenen har renoverats, entrélåsen har bytts ut, OVK besiktning samt utfört stamspolning av ledningar i källaren.
  2014 - Ny bergvärmeutrustning som ersatt den tidigare oljepannan.
  2013 - Bytt tak (lågdelen efter brand).
  2012 - Fiberanslutning har dragits in till fastighet (lgh ansluts i okt -14, se ovan).
  2011 - Nya ytterdörrar.
  2011 - Målat trapphusen.
  2010 - Bytt tak (lågdelen).
  2010 - Tätat hål i grund och väggar.
  2010 - Tätat rökkanaler i högdelen.
  2010 - Justering radiatortermostater.
  2009 - OVK i lägenheter och lokaler.
  2009 - Stambyte.
  2009 - Fönsterrenovering.
  2006 - Taket (högdelen) har renoverats.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, mangel och stort torkrum finns en trappa ned från lägenheten. Större förråd på vind samt mindre källarförråd ingår i avgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 720 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Hushållsel
  590 kr/månad
  Hemförsäkring
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  840 kr/månad

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 23 feb 2022
  Specifik energianvändning
  118kWh/m2/år
  Energiprestanda
  66 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Evald Lick
  Energiklass
  E

Basfakta

Pris
7 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Vänskapsvägen 45
Yta
79 kvm
Rum
4 rok
Avgift
4 720 kr/månad (värme, vatten och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!