Meny

Kungsholmen / Jaktvarvsplan 3, 3 tr

Ljus & välplanerad hörntvåa med högt läge på attraktiva nedre Kungsholmen i brf med god ekonomi!

Välkommen till en ljus och mycket väldisponerad hörnlägenhet om 46 kvm med härligt ljusinsläpp via stora fönsterpartier i två väderstreck. Rymliga rum med genomgående fina slipade trätiljor, harmoniska färgval och bevarade originaldetaljer såsom speglade dörrar, trägolv, djupa fönsternischer med vacker Kolmårdsmarmor samt en generös takhöjd. Stilrent fint kök i vitt och halvöppen planlösning. Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och annat möblemang. Garderober ger god förvaring. Kaklat badrum med tvättmaskin. Välskött Hsb-förening från 1931 med välvårdade fastigheter och mycket välskött ekonomi. Belåningsgraden ligger på 2 376 kr/kvm! Istället för balkong kan du här njuta av föreningens grönskande innergård.

Detta är ett mycket eftertraktat läge på Kungsholmen intill Norr Mälarstrand. Vackra promenadstråk längs Riddarfjärden med vatten och grönska samt Rålambshovsparken med båt- och badplats en bit bort. Dessutom finns båtbryggor och strandpromenad runt hela Kungsholmen. Flertalet lekparker i området som Pontonjärparken och Kronobergsparken.
Längs Norr Mälarstrand hittar ni populära restauranger och caféer som Mälarpaviljongen, The Green Queen, Trattorian, Petite France, NEWT och Strandbageriet. Det är nära till Kungsholmstorg med all dess service och kommunikationer.
På gatorna och läng råder det boendeparkering, 1 100 kr/mån.

Pris: 4 975 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Bostaden

  Välkommen till en mycket ljus och väldisponerad hörntvåa i klassiskt 30-talsfastighet med stora härliga fönsterpartier och djupa fönsternischer. Bostaden ligger högt upp i huset med attraktivt läge på nedre Kungsholmen, ca 145 m nära Riddarfjärden. Här kan du njuta av att följa årstidernas växlingar utanför det stora vardagsrummet. Rymliga rum färgsatta i harmoniska färgval och med genomgående slipade fina trätiljor flyter på samtliga golv. Stilrent ljust kök i halvöppen planlösning till vardagsrummet med fönster i två väderstreck. Sovrum med plats för stor dubbelsäng så även garderobsvägg eller annat möblemang. Här bor du i en mycket stabil och populär HSB-förening med möjlighet att hyra en gemytlig föreningslokal till medlemmarna för fester, middagar, möten, övernattning m.m.

  Vardagsrum

  Fantastiskt härligt rum med två stora fönsterpartier med djupa fönsternischer i två väderstreck. Fina ljusmålade väggar med slipade trätiljor på golvet. Delvis öppen planlösning öppnar upp till det stilrena köket. Gott om plats för stor soffa och tv-möblemang samt matplats för många sittande.

  Kök

  Klassiskt vitt kök med gott om bra arbetsytor. Bra med förvaringsutrymme i skåp och lådor. I köket finns häll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Längs kortsidan i köket finns ett fönster med djup fönsternisch ut mot grönska.

  Sovrum

  Behagligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt garderobsvägg om så önskas. Slipade trätiljor på golvet samt väggar i ljus kulör. Härligt brett och djupt fönsterparti med fönsterbräda i svart kolmårdsmarmor. Fönstret vetter ut mot återvändsgränd och här finns ett prunkande kastanjeträd i blickfånget.

  Möblerbar hall

  Här finner du två platsbyggda och rymliga garderober med släta originaldörrar från golv till tak. På motsatt sida finns det plats för liten arbetsplats eller bokhyllevägg. Hallen leder in dig till ljusa köket, rymliga vardagsrummet, stora sovrummet samt helkaklade badrummet.

  Hall

  Välkomnande hall med slipade ljusa trätiljor och ljusmålade fina väggar. Rakt fram sitter hallhyllan med plats för ytterkläder samt lägenheten har säkerhetsdörr.

  Badrum

  Helkaklat badrum med ljust kakel på väggarna och klinkerklätt golv. I badrummet finns handfat med spegel ovan, dusch med duschvägg, tvättmaskin, toalett samt kromad handdukstork.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Uteplats Föreningen har en grönskande innergård där det finns uteplats och grillmöjligheter.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  129
  Lgh.nr. LM
  1307
  Adress
  Jaktvarvsplan 3, 3 tr
  Postnummer
  112 36
  Postort
  Stockholm
  Distrikt
  Kungsholmen
  Område
  Kungsholmen
  Boarea
  46 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Boareabeskrivning
  Föreningens uppgift är 45 kvm.
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 5
  Andelstal
  0,73439
  Andelstal avgift
  0,73439
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  95 534 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Nettoskulden är läger än redovisad pga. av föreningen har amorterat ner skulden i två omgångar med 2,5 och 2,4 miljoner (4,9 miljoner). Detta syns ej i årsredovisningen för 2021.
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Pontonjärkasern
  Bildades
  1930
  Byggår
  1931
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Bostadsrättsföreningen Pontonjärkasern bildades i samband med att fastigheterna färdigställdes 1931. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Fortifikationen 1 och 4 med adresser Jaktvarvsplan 3, Pontonjärgatan 14, 16, 18 och 20. I föreningen finns 142 lägenheter och 20 lokaler. Föreningens klassas som ”äkta” bostadsrättsförening och acceptera ej juridisk person som köpare. Delat ägande godkänner föreningen med minsta andel om 10%. Föreningens ekonomi är god med välskötta fastigheter. Under januari 2021 utförde föreningen en extra amortering av föreningens lån på 2,5 miljoner samt januari 2023 amorterades ett lån på 2,4 miljoner kr. Låg belåningsgrad om ca 1 870 kr/kvm! Ekonomiska förvaltare är Nabo.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme & självdrag.

  Renoveringar

  Ca 1986-1991 renoverades fönster.
  1993-1994 Totalrenoverades fastigheten. Då byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Dessutom byttes el-stigare samt renovering av fasad och tak. Under året renoverades även tvättstugorna och portarna.
  2002 installerades nya maskiner i tvättstugan på nr 20.
  2006 installerades nytt lås- och portkod-system. Spolning av köksstammarna.
  2007 genomfördes en OVK besiktning med godkänt resultat. Dessutom målades södersidorna av taken.
  2009 Gjordes en radonmätning med godkänt resultat. Dessutom renoverades föreningslokalen och möbler köptes in till samtliga vädringsbalkonger.
  2010 Hissrenovering.
  2011 Uppgradering av värmesystemet.
  2012 Sopnedkast i trapphusen stängdes. Nytt sophanteringssystem.
  2015 Stamspolning.
  2017 Nya entrédörrar och OVK.
  2018 Radiatorventiler byts just nu för att få jämnare värme.
  2020 Stamspolning. Värmekablar i stuprör och på tak – besiktigade och åtgärdade.
  2021 Förbättrings arbeten såsom målningsarbete i trapphusen, renovering av utskjutande tak mot gården på Jaktvarvsplan 3, målning av fasadlist, murarbeten m.m. Stamspolning genomförd.

  Planerade renoveringar

  Föreningen har för året avsatt medel för att måla yttertaken och fönsterblecken, byta ut armaturer/lykthus till stolparna på gården samt åtgärda putsskador på burspråket på Pontonjärgatan 16. Fasad- och fönsterrenovering om cirka 10 år.

  Övriga utrymmen

  • Det finns två tvättstugor. I tvättstugan på Jaktvarvsplan 3 finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt ett torkrum. I tvättstugan på Pontonjärgatan 20 finns totalt sex tvättmaskiner, två torktumlare samt en mangel.

  • Festlokal för ca 30 personer kan bokas av föreningens medlemmar för ca 100 kr per tillfälle.

  • Pingisrummet ligger i källarplanet i port 18.

  • Föreningen har tre cykelrum (25-50 kr/mån).

  • Till bostaden hör ett vindsförråd. Föreningen hyr ut extra förråd till medlemmarna till en låg kostnad. Till dessa förråd är det separat kö.

  • Föreningen har ett grovsoprum.

  Nu har föreningen digital bokning av tvättstugorna, föreningslokalen samt ett - pingisrum.

  TV/Internet

  Tv (ingår i månadsavgiften) och Bredbandsleverantör är Telenor. Bredbanden är obligatoriskt tillägg om 125 kr/månad. Föreningen har tecknat ett nytt avtal (samma prisnivå) med Tele2, med start den 1 september 2022. Men bredbandshastighet om 1000/1000 Mbit/s, att jämföra med dagens 250/100 Mbit/s.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar1100kr/mån

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 606 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Beskrivning mån.avg.

  I månadsavgiften ingår: värme, vatten och Tv. Obligatoriskt tillägg om 125 kr/månad för bredband tillkommer.

  Avgiftsändringar

  I nuläget finns det inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.

  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 2 jul 2019
  Specifik energianvändning
  181kWh/m2/år
  Energiprestanda
  176 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Detta är ett mycket eftertraktat läge på Kungsholmen intill Norr Mälarstrand. Vackra promenadstråk längs Riddarfjärden med vatten och grönska samt Rålambshovsparken med båt- och badplats en bit bort. Dessutom finns båtbryggor och strandpromenad runt hela Kungsholmen. Flertalet lekparker i området som Pontonjärparken och Kronobergsparken.

  SERVICE Längs Norr Mälarstrand hittar ni populära restauranger och caféer som Mälarpaviljongen, The Green Queen, Trattorian, Petite France, NEWT och Strandbageriet. Det är nära till Kungsholmstorg med all dess service och kommunikationer.

  PARKERING På gatorna och läng råder det boendeparkering, 1 100 kr/mån.

  Kommunikationer

  Ett flertal busslinjer inom promenadavstånd samt tunnelbana. Gångavstånd till City med Centralen och Arlanda Express. För den bilburna ligger Kungsholmen bra till för att nå E4:an på några minuter. Kring denna adress är parkeringsmöjligheterna goda.

Basfakta

Pris
4 975 000 kr Högstbjudande
Adress
Jaktvarvsplan 3, 3 tr
Yta
46 kvm
Rum
2 rok
Våning
3 av 5
Hiss
Ja
Avgift
2 606 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!