Meny

Kungsholmen - Fridhemsplan / Igeldammsgatan 34, 6 tr

Ljust & högt läge - Insynsfritt & spröjsade fönster - Välskött Brf - Vackert 1920 tal!

Varmt välkomna till ett underbart ljus & charmig lägenhet om ca 37 kvm med höga spröjsade fönster samt eftermiddag- & kvällssol! Vackert belägen högt upp i huset med underbar utsikt utan direkt insyn. Här bjuds det på välplanerade och sociala ytor i ett av Kungsholmens vackraste hus. Luftigt vardagsrum med funktionell alkov samt härligt kök där matglädje kan skapas & som har matplats för många. Diskmaskin är installerad och här finns fina arbetsytor vilket gör matlagningen smidig. Stilrent helkaklat badrum med plats för installation för tvättmaskin om så önskas. Istället för balkong så har du tillgång till föreningens gemytliga och nyligen uppfräschade innergård där grillkvällarna blir ett nöje. Charmiga 1920-talsdetaljer äro bevarade i såväl lägenheten som fastigheten. Här samsas trätiljor, parkettgolv, generös takhöjd med speglade dörrar och mer därtill.

Kontakta fastighetsmäklaren för visning, Marko 0709-71 11 05!

Välkommen till en fantastisk bostad och ett bekymmersfritt boende i en trygg bostadsrättsförening där ekonomin är mycket god och låg belåningsgrad!
I månadsavgiften på 2 022 kr ingår värme, vatten, Tv & Internet.

Attraktivt och lugnt läge mitt på centrala Kungsholmen med närhet till allt, såsom tunnelbanestationen - Fridhemsplan, som är knutpunkt för stombussarna 1, 3 & 4:an. Många livsmedelsbutiker såsom Coop, två ICA butiker, Lidl, Willys och Systembolaget samt shopping i Västermalmsgallerian. Lindhagen med ICA-Maxi, Sytembolag, Gym ligger inte långt från lägenheten, uppskattad promenadavstånd om ca 10 minuter. Nära till ett flertal grönskande parker Kronobergsparken, "Rålis" samt strandpromanden Kungsholms Strand med Karlbergs Slott, som ligger några stenkast ner från huset. I närområdet finns gott om omtyckta restauranger och caféer samt promenadavstånd till Sankt Eriksplans populära restaurangutbud.

Pris: 3 250 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

3 370 000 kr
(Högsta bud)

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Sex trappor upp med insynsfritt och ljust läge i vacker 20-tals fastighet. Bostaden har ett härligt naturligt ljus via tre spröjsade fönster, som vetter ut mot lummig grönska. Vacker fastighet i Swedish Grace, den klassiska stilen på 1920-talet i Sverige som flirtar med såväl nationalromantismen samt art-decostilen. Magnifik entré i huset med vägg- och takmålningar samt spröjsad pardörr i gediget trä vid trapphuset & speglade fina dörrar till lägenheterna.

  Lägenheten är modern med en klassiskt touch och har genomgående fina tidstypiska originaldetaljer, fiskbensparkett, slät takrosett, generös takhöjd om ca 2,80 meter, trätiljor, djupa fönsternischer med spröjsade fönster m.m.. Här möts du av mycket väldisponerade ytor med luftigt vardagsrum med alkov samt riktigt kök med diskmaskin samt matplats för flera. Stilrent och modernt helkaklat badrum med dusch med möjlighet sätta in tvättmaskin om så önskas. Funktionell alkov där sängen slipper störa det övriga möblemanget.

  Välskött och omtyckt bostadsrättförening med mycket god ekonomi med grön innergård. Föreningen har en låg belåningsgrad 2 274 kr/kvm, snittet i Stockholm ligger på ca 5 500 kr/kvm. De äger dessutom marken vilket borgar för en långsiktig ekonomisk trygghet. I månadsavgiften ingår värme, vatten, Tv och internet!

  Till bostaden nyttjas ett källarförråd om ca 1,5x2,3 meter. Hiss finns i fastigheten.

  Vardagsrum

  Mycket ljust & lättmöblerat rum med två höga spröjsade fönster. Gedigna fönsterbänkar av sten förgyller de stora fönsternischerna. Gott om plats för vardagsrumsmöblemang, såsom soffa, fåtölj & tv:n. Här finns även möjlighet att ha en arbetsplats. Ytskikten består av ekparkett på golv, väggar målade i vit nyans, vitmålade tak och snickerier.

  Kök

  Stilfullt kök som är välplanerat med gott om arbetsytor och fin förvaring. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovan bänkskivorna som är av massiv ek. Bakom slät vit köksinredning finner du gott om plats för förvaring. Fullutrustat med gasspis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl & frys i vitt. Härligt högt och spröjsat fönster vid den naturliga matplatsen. Ljusa trätiljor på golvet och vitmålade väggar kompletterar köket.

  Badrum

  Helkaklat badrum i vitt kakel och grått klinker. Badrummet är inrett med dusch & praktiska duschdörrar i glas, tvättställ, badrumsskåp på väggen, handdukstork samt toalett. Om så önskas finns plats för en liten tvättmaskin.

  Hall

  Precis lagom storlek på hall som har kapphängare med klädkrokar, en vacker originaldetalj från byggåret 1929. Ytskikten består av ekgolv, väggar i vit nyans, vitmålade tak och snickerier. Hallen leder in dig till det luftiga vardagsrummet, ljusa köket med matplats och helkaklade badrummet.

  Sovalkov

  I vardagsrummet finns denna alkov med inbyggd förvaring samt plats för dubbelsäng. Om man önskar mer avskild alkov går det lätt att sätta upp en ½-vägg. Vilket skulle ge dig andra möbleringsmöjligheter.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Uteplats Gemensam grön uteplats på föreningens fina gård med buskar och träd. Möblerad under sommarhalvåret med bord och stolar samt grill.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  1063
  Lgh.nr. LM
  1603
  Adress
  Igeldammsgatan 34, 6 tr
  Postnummer
  112 49
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Fridhemsplan
  Boarea
  37 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1
  Max antal sovrum
  1
  Hiss
  Ja
  Om hiss
  Hiss för max tre personer
  Våning
  6 av 7
  Andelstal
  2,0027
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Igelkotten
  Bildades
  1999
  Byggår
  1929
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Igelkotten 34 förvärvade fastigheten, kv Isbrytaren 33 under 1999 med adressen Igeldammsgatan 34. Ett mycket vackert hus som ritats på sent nittonhundratjugotal och utfördes under 1929, arkitekt Björn Hedvall. Föreningen äger fastigheten med mark och består av 37 st lägenheter (total bostadsyta om ca 2 121 kvm) som är upplåtna med bostadsrätt, 2 st hyresrättslägenheter (dold tillgång) och 1 hyresrättslokal om ca 60 kvm. Föreningen har en mycket god ekonomi med låga avgifter och låg belåningsgrad om 2 274kr/kvm i en välskött och vacker fastighet! Snittet i Stockholm ligger på ca 5 500 kr/kvm. Ingen avgiftsändring planerad, enligt styrelsen. Föreningen godkänner ej juridisk person som ägare och klassas om äkta bostadsrättsförening.
  Ekonomisk förvaltning sköts av BEJO AB och föreningen själva.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  2000: Totalrenovering och rappning av fasad, reparation och målning av samtliga fönster, nytt tätskikt på taket och plåtarbete på hela fastigheten.
  2001: Stambyte vatten och avlopp, nya elstigar, tvättstugan renoveras och kakelsättning, målning, nytt torkskåp och ny bänk.
  2003/2004: Byte hissmaskineri och renovering av hisskorg och balkonger byggdes på baksidan.
  2005/2006: Renovering samt målning av trapphuset, installerat nya brevinkast av större modell, nya tvättmaskiner och torktumlare - lågenergimaskiner samt ny givarcentral och nya radiatorvred i samtliga lägenheter.
  2009: Installerat en hissvåg, uppgradering av kabel-TV och installerat fiberlina för internet.
  2010: Renovering och målning av soprum samt nya sopkärl, iordningställt ett barnvagnsrum i entréplan, installerat elektrisk dörröppnare till entrédörr och målning och reparation av fönster, samtliga målade på utsidan, utbytta på plan 8.
  2012: Ny energisnål undercentral och nytt expansionskärl, nya radiatorventiler med termostat i samtliga lägenheter och installerat tryckstegringspump.
  2013: Nytt torkskåp har installerats i tvättstugan.
  2014: Cykelrummet har förbättrats med ett nytt cykelställ och hyllor för förvaring, våra energiåtgärder 2012 har enligt statistik resulterat i en sänkning av energiförbrukningen med cirka 16% samt nytt modernt låssystem med elektroniska nycklar har installerats i fastigheten.
  2015: Uppgraderat avtalet för internet med Bredbandsbolaget till 250/100 mb/sek.
  2016: Brandlarm installerat i trapphuset.
  2017: Brandlarmet med rökdetektorer samt rökkameror i husets gemensamma delar aktiverat. Elvärme har installerats i stuprännorna och på taket för att slippa isbildning samt takskottning.
  2018: Aktivering av brandlarm i trapphuset, Radonmätning och stamspolning i samtliga lägenheter.
  2019: Total renovering av samtliga fönster i fastigheten samt lokal på gatuplanet, Alla fönsterdörrar har bättringsmålats. OVK har genomförts. Slutfört radonmätning. Almen på gården borttagen p.g.a. almsjuka. 2020: Införande av källsortering av avfall.
  2021: Uppfräschning av innergård med nya växter och träd.

  Övriga utrymmen

  GEMENSAMHETSUTRYMMEN
  -Cykelrum med ingång från gården
  -Barnvagnsrum finns lättillgängligt i entréplan -Soprum i entréplan
  -Tvättstuga i källarplan med fönster mot gården
  -Innergård med utemöblemang

  TV/Internet

  Tv och Bredband via Telenor, basutbudet för Tv och bredband med 250/100 Mbit/sek ingår i månadsavgiften.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 022 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  I månadsavgiften ingår värme, vatten, Tv & internet!

  Hushållsel
  300 kr/månad
  Hemförsäkring
  216 kr/månad
  Summa driftskostnader
  516 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Årlig elförbrukning
  1346 kWh/år
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 19 mar 2014
  Energiprestanda
  166 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Attraktivt och lugnt läge mitt på centrala Kungsholmen med närhet till allt, såsom tunnelbanestationen - Fridhemsplan, som är knutpunkt för stombussarna 1, 3 & 4:an. Många livsmedelsbutiker såsom Coop, två ICA butiker, Lidl, Willys och Systembolaget samt shopping i Västermalmsgallerian. Nära till ett flertal grönskande parker Kronobergsparken, "Rålis" samt strandpromanden Kungsholms Strand med Karlbergs Slott, som ligger några stenkast ner från huset. I närområdet finns gott om omtyckta restauranger och caféer samt promenadavstånd till Sankt Eriksplans populära restaurangutbud.

Basfakta

Pris
3 250 000 kr Högstbjudande
Adress
Igeldammsgatan 34, 6 tr
Yta
37 kvm
Rum
1 rok
Våning
6 av 7
Hiss
Ja
Avgift
2 022 kr/månad

Dokument & Länkar

Fina fönterbänkar

Utsikt till höger från lägenheten

Föreningens innergård

Haga Tårtcompani & Bageri

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!