Meny

Kungsholmen- Stora Essingen /
Gammelgårdsvägen 54, plan 4 & 5

Unik etagevåning i mycket fint skick med sjöutsikt, braskamin, solig takterrass & balkong!

Fantastisk etagevåning i fint skick med underbart läge, ett av de bästa! Lägenheten har det mesta man kan önska, sjöutsikt, en solig balkong i söder, en takterrass med soligt västerläge, braskamin och härlig rymd!
På lägenhetens entréplan finns ett stilrent och rymligt kök, utgång till balkongen, ett rymligt badrum med jacuzzi samt tre sovrum med många garderober. Badrummet är försett med både tvättmaskin och torktumlare samt ett stort badkar. För den som önskar öppen planlösning mellan kök och vardagsrum kan man enkelt återställa till den ursprungliga planlösningen och ta ner väggen mellan kök och sovrum.
Takvåningen består att ett generöst vardagsrum, ett allrum/sovrum samt ett badrum med bastu. Vardagsrummet har ett rundat burspråk, här finns braskaminen samt utgången till terrassen. På terrassen kan man njuta av solen från mitt på dagen tills den går ner på kvällen med vackra solnedgångar, läget är fritt från insyn.

Föreningen har ett unikt läge på Stora Essingen, på strandtomt vid Mälaren med brygga! Föreningen är välskött med hög standard, god ekonomi och moderna hus färdigställda under perioden 1995 till 1997. Föreningens fastigheter är omgivna av gräsytor, lekplats, grillplats och boulebana. I föreningen finns ett garage som rymmer 70 platser samt 9 parkeringsplatser utomhus, separat kösystem. I föreningen finns även gästlägenhet med övernattningsmöjligheter, festlokal, gym samt bastu och grovtvättstuga. Brf Essingeviken. Här bor man med mycket lugnt läge, badbrygga utanför porten, ett stenkast från skola och allmän service. Avståndet är kort till tvärbana och 1:ans buss som tar dig till Fridhemsplan på 12 minuter. Stora Essingen har småstadens kvalitéer mitt i storstaden.
Kort sagt ett eftersökt drömboende med badbrygga på badrocksavstånd!

Stora Essingen är en ö belägen i Mälaren strax utanför centrala Stockholm. Ön är en del av stadsdelen Kungsholmen och är känd för sin vackra natur, lugna atmosfär och pittoreska miljö.
På Stora Essingen finns flera bostadshus, främst i form flerfamiljshus men här finns också villor och radhus. Många av bostäderna har en fantastisk sjöutsikt över Mälaren och alla har gångavstånd till vattnet och öns badplatser. Ön har också ett antal restauranger, caféer och småbutiker som erbjuder en skön mix av stadsliv och lugn atmosfär.
För den som gillar att vara ute i naturen finns det fina promenadvägar runt ön samt flera badplatser där man kan njuta av solen och bada under sommarmånaderna. Stora Essingen är även en populär plats för båtägare och det finns flera små hamnar och bryggor där man kan lägga till med båt.
Sammanfattningsvis är Stora Essingen en charmig och avkopplande plats med skärgårdskänsla mitt i stan samt närhet till både stadsliv och natur. Perfekt för den som vill bo i Stockholm men ändå uppskattar lugnet och friden på en ö.
Kommunikationerna är bra med tvärbana och 1:ans buss (en av Stockholms stamlinjer). Sommartid trafikeras ön av en pendelbåt som går mellan Solna och Riddarholmen samt Strömma kanals båt som går mellan Norr Mälarstrand (Stadshuset) och Drottningholm. Man tar sig också med lätthet ut på Essingeleden med bil.

Visningar planeras till mitten av augusti, meddela ditt intresse för att få information när tiderna är bestämda.

Pris: 12 995 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Etagevåning som erbjuder kvaliteter utöver det vanliga. Utsikt sjön, solig balkong i söder, terras med insynsfritt västerläge samt braskamin. . Denna bostad ger hög komfort och ett bekvämt boende.
  Genom hela lägenheten flyter ett enhetligt, ljust parkettgolv. Väggarna har genomgående ljus, behaglig färgsättning. Förvaringsmöjligheterna är goda med generösa garderobsförvaringar.

  Lägenhetens entréplan (våning 4)

  Våningsplanet består av ett stort och rymligt kök, tre sovrum som alla har bra storlek, ett rymligt badrum, hall samt en balkong. Från kök, "master bedroom" och balkong har man underbar sjöutsikt.

  Kök:
  Köket som är stilrent renoverat går i en varm blå/grå kulör och är fullt maskinellt utrustat. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. Köket har gott om arbetsytor på bänkskivor av granit och förvaringsskåp samt en trivsam matplats vid fönstret. Stort och luftigt med gott om plats för matbord, här ryms lätt 10 personer runt bordet. Utgången till den soliga balkongen ligger i anslutning till köket.

  Sovrum:
  Tre rymliga sovrum med gott om plats för sängar och förvaringsmöbler. Huvudsovrummet har gott om plats för dubbelsäng och underbart läge, ett fönster mot sjön ger härlig sjöutsikt. Längs ena väggen finns garderober som sträcker sig upp till full takhöjd. De andra två sovrummen är perfekta som barnrum, gästrum eller hemmakontor och är båda försedda med garderober. Garderoberna i alla rum är inbyggda.
  Alla tre rummen ligger med lugnt läge.

  Badrum:
  Stort och fräscht, helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet är inrett med jacuzzi, handdukstork, wc, tvättställ med kommod samt tvättmaskin och torktumlare.

  Hall: En välkomnande och rymlig hall, praktiska garderober finns direkt innanför dörren med plats för ytterkläder och skor. Den inre hallen är möblerbar och mot köket är en bred öppning som ger ljus.
  Under trappa upp till övervåningen finns ett förrådsutrymme.

  Takvåning, 1 tr upp (våning 5)

  Våningsplanet består av ett vardagsrum, ett TV-rum (alternativt 1-2 sovrum) samt ett badrum med bastu.
  Här finns också en utgång till trapphuset, hissen går upp till våningsplanet. Praktiskt vid flytt och för gäster som ska på delta i festligheter på takterrassen.

  Vardagsrum:
  Det luftiga och ljusa vardagsrummet har fönster i två väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för både en generös soffgrupp och en matsalsgrupp om så önskas. Ett burspråk har ett rundat fönsterparti mot söder och fönsterpartiet mot terrassen ligger i västerläge där även utgången till terrassen finns. En braskamin värmer upp kyliga vinterdagar och ger mysiga kvällar framför brasan.

  Allrum/Sovrum:
  Ett flexibelt allrum kan alternativt användas som ett extra sovrum, arbetsrum eller lekrum. Detta rum erbjuder många möjligheter och kan enkelt anpassas efter dina behov. Rummet har två fönster och en platsbyggd bokhylla. Det kan bli ett "master bedroom" eller delas av till två bra sovrum.

  Badrum:
  På våningsplanet finns även ett helkaklat badrum med wc, tvättställ, handdukstork, dusch och bastu.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Underbar balkong i soligt sydvästläge där solen kommer redan vid 8-tiden på morgonen och stannar kvar till ca 20 på kvällen. Ytan är ca 10 kvm och rymmer såväl utemöbler som grill. Perfekt som utekök och matplats. Utgången till balkongen ligger i anslutning till köket. Balkongen är försedd med eldriven markis.
  Takterrass Med utgång från vardagsrummet når man en stor och solig terrass om 16 kvm i västerläge. Solen tittar fram redan vid 10-tiden på förmiddagen och dröjer sig kvar ända till solnedgången. Terrassen är perfekt för "loungehäng", avkoppling och sociala tillställningar med fantastisk sjöutsikt och ljuvliga solnedgångar.
  Gemensam trädgård Mellan husen i föreningen finns gräsytor uteplatser och lekytor. Ett staket omgärdar gården och det finns en grind vid bryggan.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Gammelgårdsvägen 54, plan 4 & 5
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen- Stora Essingen
  Boarea
  138 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  5
  Antal sovrum
  4
  Max antal sovrum
  5
  Hiss
  Ja
  Om hiss
  Stor och rymlig hiss med plats för många personer och stora möbler ryms. Hissen går upp till plan 5 där det övre etaget (takvåningen) har en entré.
  Andelstal
  1,23104
  Andelstal insats
  1,52046
  Andelstal avgift
  1,23
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  0 kr
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeviken
  Bildades
  1995
  Byggår
  1996
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Essingeviken består av 116 bostadsrättslägenheter i nio hus. Husen färdigställdes under perioden 1995 till 1997 och ligger vid Mälarens strand. Adresser till föreningen är Gammelgårdsvägen 44, 48, 50, 52, 54, 56 och 58 samt Essingeringen 82 och 84. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 12 085 m², varav 11 210 m² utgör lägenhetsyta och 875 m² utgör lokalyta.
  Föreningen har ett garage och flera gemensamma lokaler bl.a. gästlokal, festlokal, gym samt bastu. Brf Essingeviken. Marken är friköpt och ägs av föreningen. Vid bildandet 1995-1997 fanns det två bostadsrättsföreningar och en samfällighetsförening inom Essingeviken. Under åren 2012 till 2014 genomfördes en fusion av de båda bostadsrättsföreningarna och gemensamma samfällighetsföreningen avvecklades. Nu finns endast en förening inom Essingeviken: Brf Essingeviken. Föreningen har en informativ och väl uppdaterad hemsida; www.essingeviken.bostadsratterna.se. Belåningsgraden är låg, 5 733 kr/kvm bostadsyta och ingen avgiftsändring planerad, enligt styrelsen.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och frånluft genom fläktar

  Renoveringar

  Föreningens fastigheter är i gott skick och sköts med kontinuerligt underhåll.
  2014 byttes elpatroner till varmvattenberedare samt knappsatser för hissarna.
  2015 - 2016 gjordes översyn och tvättning av fasader samt bergvärmeinstallation
  2017 Målning av gemensamma utrymmen samt tvättning av plåttak, rensning och riktning av hängrännor
  2017 - 2018 Målning av trapphus
  2019 Stamspolning, uppgradering av nedre lekplatsen och festloken och installation av fyra el-laddplatser i garaget
  2021 Pelare på balkonger har målats/lagats och bryggan har fått nya räcken
  2022 Installation av tjugo el-laddplatser i garaget och renovering av hissar

  Planerade renoveringar

  Inga större underhåll är planerade de närmaste åren, medel reserveras årligen för det framtida underhållet, se vidare föreningens årsredovisning.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har många gemensamma utrymmen såsom pingisrum, träningsrum, bastu, festlokal, gästlokal, tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, garage, utomhusparkering samt soprum. Varje lägenhet har också ett eget källarförråd. Runt föreningens hus finns fina gårdar och grönområden tillgängliga för alla medlemmar, med bland annat lekplats, boulebana samt grillplats. Utanför föreningens område finns en brygga med en angöringsboj som föreningen sköter åt kommunen.

  TV/Internet

  TV- basutbud och 250 Mbit/s fiber internet ingår i avgiften, leverantör är Telenor.

  Parkering

  Föreningen ett gemensamt garage med 70 parkeringsplatser, platserna kostar 1 050 kr/mån. Föreningen har nio parkeringsplatser för uthyrning på området, två parkeringsplatser finns på Essingeringen och sex vid infarten till området. En plats för rörelsehindrade finns på nedre gården.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  9 208 kr/månad (kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  600 kr/månad
  Hemförsäkring
  450 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 050 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna för el och hemförsäkring grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Årlig elförbrukning
  2800 kWh/år
  Överlåtelseavgift
  1432 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  573 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 6 okt 2020
  Specifik energianvändning
  81kWh/m2/år
  Energiprestanda
  45 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  John Löwinder, Anticimex Services
  Energiklass
  D
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Basfakta

Pris
12 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Gammelgårdsvägen 54, plan 4 & 5
Yta
138 kvm
Rum
5 rok
Hiss
Ja
Avgift
9 208 kr/månad (kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!