Meny

Kungsholmen- Stora Essingen / Essingestråket 17

Låg avgift! Genomgående 2 rok, högst upp med balkong i söderläge! Mycket fint skick!

Välkommen till en genomgående tvårumslägenhet i mycket fint skick belägen högst upp med härlig rymd. Här är högt i tak, fönster i två väderstreck och många fina originaldetaljer från byggnadsåret! Väggarna är färgsatta i sobra färger och gedigna ekgolv flyter igenom lägenheten. I vardagsrummet bjuds du på en härlig panoramavy utan insyn och fiskbensparkett med fris. Köket som har öppen planlösning till vardagsrummet är stilrent med vita luckor och bänkskivor av ek samt är fullt utrustat med integrerad diskmaskin, ugn, gashäll och micro. Sovrummet med utgång till balkongen bjuder på en härlig fondvägg och här finns även garderober. Balkongen som har söderläge och himlen som närmsta granne badar i sol från tidig förmiddag till tidig kväll, här får du platsbyggda bänkar med förvaring i på köpet, och här blir odlingen till ett rent nöje. Badrummet är stambytt och här finns både tvättmaskin och torktumlare. I hallen finns platsbyggd förvaring och avhängning för ytterkläder. Förvaring sköts enkelt med garderober från byggnadsåret som har förvaring upp till full takhöjd. Takterrassen tillhörandes föreningen är endast en trappa upp från denna lägenhet och här blir sammankomsterna med vännerna till härliga stunder.

Föreningen är mycket välskött med låg belåning, hyresintäkter från 5 hyreslokaler & dolda tillgångar i form av två hyresrätter. Rejäla inkomster för 10parkeringsplatser bidrar också till en otroligt bra ekonomi. Belåningen är endast 2500kr/kvm. Tillgång till gemensam takterrass i soligt söderläge med grillmöjligheter. Avgiften är otroooligt låg och ändå är alla stora renoveringar gjorda. Bra läge, centralt på ön med 1:ans buss alldeles utanför porten och med kort gångavstånd till affärer, caféer, tvärbana och den allmänna badplatsen.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judo dojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor samt flera lekparker. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Movitz båtpendel trafikerar Stora Essingen. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Varmt välkomna på visning torsdag eller söndag!

Pris: 3 295 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Söndag 4 dec 13:00 - 13:30
 • Måndag 5 dec 17:15 - 17:45

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Lägenhet full av charm med fönster i två väderstreck samt balkong i soligt söderläge högst upp i huset. Här bor du med högt och fritt läge helt utan insyn. Genomgående ljus och behaglig färgsättning samt fina stora fönsterpartier. med fönsterbänkar av marmor. Vardagsrum utan insyn med härligt utsikt över Essingetorget och mer därtill. Sovrum med förvaring och utgång till balkongen. Stilrent kök i vitt med gedigna bänkskivor av ek samt erbjuder full maskinpark. Funktionellt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Hall med platsbyggd förvaring i sann funkisstil. Parkettgolv av flyter genom hela lägenheten. I vardagsrummet fiskbensparkett anno byggnadsåret. Tillgång till föreningens gemensamma takterrass som även den ligger med soligt söderläge, endast en trappa upp från denna lägenhet. Alltsammans förpackat i ett fint funkishus med fantastisk ekonomi på bästa läget på ön!

  Vardagsrum

  Spatiöst vardagsrum med burspråk i sann funkisstil. Vardagsrummet rymmer med lätthet både soffgrupp samt matbord, den öppna planlösningen till köket ger extra rymd. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vacker fiskbensparkettgolv.

  Kök

  Välplanerat kök med öppen planlösning till vardagsrummet. Vita stilrena luckor och bänkskivor av ek, som stänkskydd sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av elspis med gashäll, spisfläkt, diskmaskin, micro samt kyl/frys. Väggarna är ljusa och på golvet ligger fiskbensparkett. Från köket når du vardagsrummet, sovrum och hall.

  Sovrum

  Ett roingivande sovrum som ligger högt och fritt helt utan insyn, här finns utgången till den balkongen. Rummet har plats för stor säng och här finns fina förvaringsmöjligheter. Väggarna är ljust målade och en härlig fondtapet bryter av fint. På golvet ligger ekgolv.

  Badrum

  Fräscht helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggarna och golvet pryds av vitt klinker. Här finns tvättställ med kommod, badrumsskåp med förvaring, wc, duschavdelning & tvättmaskin samt torktumlare. Om så önskas kan ett badkar installeras.

  Hall

  Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. Djurgårdsgröna väggar med matchande klinkergolv. Platsbyggd förvaring som skriker funkis- så snyggt! Säkerhetsdörr är installerad.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Högst upp ligger balkongen med sol hela dagen och här finns möjlighet för både odling och rekreation. Platsbyggda bänkar med finurlig förvaring ingår.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  1202
  Lgh.nr. LM
  119
  Adress
  Essingestråket 17
  Postnummer
  112 66
  Postort
  STOCKHOLM
  Område
  Kungsholmen- Stora Essingen
  Boarea
  43 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  2,70770
 • Föreningen
  Namn
  Brf Ängsmarken
  Bildades
  2002
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Ängsmarken förvärvade fastigheterna Ängsmarken 5 & 6 med adress Essingestråket 17 & 19 år 2002, marken är friköpt. Föreningen består av 37 lägenheter varav 34 är upplåtna med bostadsrätt, 2 lägenheter ägs av föreningen & hyrs ut. Föreningen hyr också ut 5 lokaler och 10 parkeringsplatser. Den totala bostadsytan är 1 852 kvm och lokalytan utgör 298 kvm. Föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi lånegraden är 2500kr/kvm.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och självdrag

  Renoveringar

  2002-2003 Byte av stammar, el och VA.
  2005-2006 Renovering av fasad, fönster och balkonger
  2007 Installation av bergvärme
  2008 Iordningställande av miljön mot gatan, stensättning och gräsytor
  2009 Takomläggning samt takaltanen iordningställdes
  2010 Renovering av parkering och grusväg
  2016 Nya balkongräcken, delrenovering av fönster 2017 Nya balkongräcken, ny tvättmaskin och torktumlare sattes in
  2017 Renovering av belysning i gemensamhetsutrymmen
  2018 OVK, energideklaration och radonmätning med godkänt resultat
  2018 Stamspolning
  2019 Installation av fiber
  2019 Tvättstugan renoverades
  2020 Renovering av takaltan
  2021 Ny tvättmaskin
  2022 Fönstermålning 2022 Föreningens gård har renoverats och stenbelagts samt dränerats.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en renoverad gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.
  I källaren finns även föreningens gemensamma cykelförråd.
  Föreningens gemensamma takterrass möbleras sommartid med utemöbler och det finns grillmöjligheter.
  Till varje lägenhet hör ett vindsförråd.

  TV/Internet

  Kabel-TV och bredband via Tele2 ingår i avgiften.

  Parkering

  Föreningen hyr ut parkeringsplatser finns på baksidan för 1000kr/mån enligt kösystem. Boendeparkering på gatan finns för 500kr/mån

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 361 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Kommentar till avgiften

  I avgiften ingår värme, vatten, TV och fiber

  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  350 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1 108 kr betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  440 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 12 jun 2018
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Erik Albertsson. AN Profil
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Huset ligger på någon minuts promenad till öns allmänna badplats och småbåtshamn och matställen samt mataffär och allmän service finns på behagligt avstånd. Öns parklek med klorerad plaskdamm finns också nära till hands vilket även busshållplats och tvärbana gör.

  Trivsam atmosfär med kvarterskrogar, delikatessbutik, mataffär, tobaks-/postbutik, pizzerior och caféer. Njut av öns vackra promenadstråk längs vattnet och sjöutsikten från broarna under promenaden. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri med det finns gång och cykelväg. Från spårvagnsperrongen ser man Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Basfakta

Pris
3 295 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingestråket 17
Yta
43 kvm
Rum
2 rok
Våning
3 av 3
Avgift
1 361 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!