Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Gammelgårdsvägen 21, 3 tr

Ljus 5:a med två soliga balkonger, högt fritt läge & låg avgift!

---- För visning kontakt ansvarig mäklare, Marko på 0709-71 11 05! ----
Välkommen till en mycket ljus, trivsam och väldisponerad hörnvåning om 103 kvm! Lugnt grönskande läge, två balkonger samt rymliga sociala ytor! Perfekt för barnfamiljen eller den som söker ett boende med många rum och vill bo högst upp i huset med fritt, ogenerat läge med grönskan samt himlen utanför samtliga fönster. Välplanerad 5:a med fina sociala ytor i öppen planlösning samt matsal med utgång till en av balkongerna. Modernt vitt kök med köksö med Carraramarmor och all maskinell utrustning, möjlighet till tre bra sovrum och här finns två helkaklade badrum. Genomgående fina golv och harmoniska färgval samt bra klädförvaring i stor klädkammare. Här bor man i ett lugnt och fridfullt läge i välskött bostadsrättsförening på den friköpta tomten med uteplats och grill.
Närhet till utomhusbad, lekparker, skolor, matbutik, bageri och restauranger vid torget samt bra kommunikationer med både buss och tvärbana.
Lågt belånad bostadsrättsförening med långfristiga skulder om totalt ca 3.2 miljoner i en stambytt och renoverad fastighet

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an, Tvärbanan och sommartid pendelbåten Movitz. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.
Boendeparkering på ön, 500 kr/månad. Nere vid sjön finns en Kayakomat för hyra av kanoter och ett nybyggt utegym som kan nyttjas utan kostnad.

Pris: 8 495 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Fantastiskt trivsam hörnlägenhet högst upp i huset som har fönster i två väderstreck, ogenerat och fritt läge med två soliga balkonger. Planlösningen är mycket väldisponerad med rymligt vardagsrum i öppen planlösning med moderna köket, två sovrum i bra storlek och möjlighet till ett till. Det finns två helkaklade badrum. Lägenheten ligger med fritt och ogenerat läge bland trädtoppar samt takåsar. Balkongerna ligger mot öster och väster (morgon- & kvällssol). Nära till både badplatser, lekplats, förskola, skola, tvärbana, bussar och Essingetorget.
  Till bostaden finns två vindsförråd.

  Hall

  Välkomnande hall som för blicken till det stora fönsterpartiet i vardagsrummet med grönskan utanför. Fint och praktiskt granitgolv med värme samt väggarna är vitmålade. Längre fram till höger finner du två stora och djupa garderober med plats för allt du behöver i en hall.

  Vardagsrum

  Social och rymlig rum i öppen planlösning med gott om plats att umgås. Härligt ljusinsläpp från brett fönsterparti med grönskande Kungsklippan utanför. Det finns utrymme för soffgrupp samt matplats & mer därtill. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket vilket skapar extra rymd tillsammans med generösa takhöjden. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ljuslackad ek.

  Kök

  Stilrent och modernt kök med förvaring bakom vita släta luckor och diskreta beslag. Kök med arbetsytor av Carrara marmor på varsin sida. I köksön finns en ho och integrerad diskmaskin samt längs med ena långsidan finns barbordsplatser. Köket är utrustat med fullstor kyl & frys, ugn, häll och diskmaskin samt spisfläkt. På golvet ligger ljuslackad ek och väggarna är vitmålade.

  Sovrum

  Rymligt och rofyllt sovrum med fina fönster i två väderstreck varav ett fönsterparti med utgång till en av balkongerna. Här finns gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ljuslackad ek.

  Sovrum 2 / kontor

  Sovrum alternativt kontor. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ljust trägolv. Här finns det möjlighet att dela av rummet mot köket med dörr och vägg.

  Matsal

  Stort och luftigt rum med stort fönsterparti med utgång till balkongen med kvällssol. Här ligger ett parkettgolv i ek och väggarna är tapetserade samt gott om plats för stora familjemiddagar.

  Sovrum 3

  Rum med fönster i ogenerat läge och plats för säng och skrivbord. Ljusa väggar och på golvet ligger det en plastmatta.

  Badrum

  Badrummet är helkaklat och renoverades i samband med stambytet i fastigheten. Kaklade väggar i en svag gråton och på golvet ligger vita klinkerplattor. Här finns WC, dusch, handdukstork, spegel samt tvättställ. Badrummet ligger i anslutning till entrén.

  Badrum 2

  Stort badrum med kaklade väggar i en ljusgrå ton och på golvet ligger gråa klinkerplattor. Här finns WC, badkar, handdukstork, spegel samt tvättställ med kommod.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Morgon- och förmiddagssolen når denna balkong med fria och höga läget ut mot grönska. Utgången finns från sovrummet som ligger vid vardagsrummet och köket.
  Balkong Den andra soliga balkongen nås via matsalen. Här kommer solen in från sen eftermiddag till solen går ner. Gott om plats för balkongmöblemang samt blommor.
  Trädgård Tillgång till gemensam trädgård med utemöblemang och grill.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  32/33(1303)
  Lgh.nr. LM
  1303
  Adress
  Gammelgårdsvägen 21, 3 tr
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  103 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Boareabeskrivning
  Bostadsrättsföreningens uppgift är 100 kvm.
  Antal rum
  5
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  4
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  14,2
  Andelstal kommentar
  Andelstalet avgift har ej gått att få fram
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Dungen 21
  Bildades
  1980
  Byggår
  1937
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen äger fastigheten Dungen 21 och består av 13 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt, som genererar fina intäkter om ca 200 000 kr/år. I föreningen finns även 5 parkeringsplatser. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och acceptera inte juridisk person, som förvärvare. Den ekonomiska förvaltningen sköts av styrelsen. Fastigheten har självdrag i bostäderna samt FTX i lokalerna

  Trappstädning/gräsklippning/gård sköts av de boende med rullande schema (2 ggr om året)
  Snöskottning och sandning sköts av de boende

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fastigheten uppvärms av bergvärme samt olja

  Renoveringar

  1994 - Ny el i lägenheter
  2003 - Va stammar(bad+kök)
  2006 - Bergvärme
  2008 - Trapphus (målning/postboxar/säkerhetsdörrar)
  2010 - Tak nytt, fasad med ny putsad, nya balkonger & fönster renoverade
  2013 - Gårdsdränering
  2015 - Element regulatorer utbytta
  2019 - Energideklaration
  2020 - Entréport, lokaldörr och gårdsdörr utbytta & laddstolpe för elbil installerad (för 2 st bilar)
  2021 - OVK för bostäder och lokaler 2022/23 - Tvättstuga, Led-belysning i gemensamma utrymmen

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga som renoverats under 2022 och ligger på vinden. Utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp och mangel. Föreningen har också en gemensam innergård med grillplats i soligt söderläge. Det finns också ett gemensamt relaxrum med bastu och cykel- och barnvagnsrum. Förråd för däckförvaring finns också.

  TV/Internet

  Bredband levereras av Ownit, Fiber 1000/1000 ingår i avgiften.
  Telefon levereras av Ownit, fasta avgiften ingår, samtal debiteras medlemmen Via Ownit

  Parkering

  Boendeparkering gäller på Stora Essingen. Föreningen har 5 parkeringsplatser som kan nyttjas av medlemmarna. 2 parkeringsplatser är reserverade för lokalerna normal kontorstid. Parkeringen är inte till för längre tids parkering utan skall rotera. Den skall ses som ett komplement till gatuparkering.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 124 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Kommentar till avgiften

  I avgiften ingår värme, vatten & bredband

  Avgiftsändringar

  Inga avgiftsändringar är planerade

  Hushållsel
  289 kr/månad
  Hemförsäkring
  227 kr/månad
  Summa driftskostnader
  516 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Årlig elförbrukning
  1188 kWh/år

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Lördag 29 dec 2018
  Specifik energianvändning
  78kWh/m2/år
  Energiprestanda
  66 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Ulrika Mattsson, Anticimex AB
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna.
  Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.
  Vid årsskiftet 2106/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Basfakta

Pris
8 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Gammelgårdsvägen 21, 3 tr
Yta
103 kvm
Rum
5 rok
Våning
3 av 3
Avgift
4 124 kr/månad (värme, vatten och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!