Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Gammelgårdsvägen 19, 1 tr

Trivsam & välplanerad 3:a med solig balkong i sydöst! Insynsfritt läge med utsikt mot grönområde!

Underbar lägenhet men fin känsla av rymd och balkong i söder! Härligt välplanerat där varje kvadratmeter utnyttjats på bästa sätt. Färgsättningen är genomgående ljus och golven är vackra originalgolv av ekparkett och trägolv. Trivsamt kök, ljust vardagsrum med brett fönsterparti, två bra sovrum, badrum med tvättmaskin samt en hall med plats för arbetsbord. Förvaringen i lägenheten är utmärkt med många och rymliga garderober. Tillgång till trädgård med uteplats och grillmöjligheter. Renoverad, stambytt fastighet och välskött förening. Bra läge på ön med kort avstånd till badplats, buss, tvärbana & affär.

Att bo på Stora Essingen har många fina och unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser och småbåtshamn. City finns inom cykel-/gångavstånd. På och runt Essingetorget finns caféer, restauranger, matbutik, juvelerare etc. Bra kommunikationer med tvärbana, hållplats Stora Essingen samt bussar såsom 1:an, 56:an och nattbussen 91. Under sommaren kan man från Värdshusbryggan hoppa på båten som tar dig till Stadshuset eller i andra riktningen till vackra Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna passerar Fridhemsplans tunnelbanestation och fortsätter igenom Kungsholmen, stannar nära T-centralen, Arlanda Express och tar dig vidare längs Kungsgatan förbi Stureplan över Östermalm/Gärdet med slutdestination Frihamnen. Tvärbanan går mellan Sickla och Solna station via, Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bland annat till Arlanda och Bromma flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan du även byta till pendeltåg.

Pris: 5 195 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Vardagsrum

  Vardagsrummet är rymligt och har ett brett fönsterparti med fantastiskt ljusinsläpp. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vackert fiskbensmönstrat parkettgolv av ek.

  Kök

  Trivsamt kök med plats för ett mindre matbord intill fönstret. Förvaring bakom ljusa skåpluckor, vitt kakel sitter som stänkskydd och arbetsbänkarna är ljusa. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys från Smeg, integrerad diskmaskin, spishäll, inbyggnadsugn samt köksfläkt. Väggarna är målade i en ljus, blå nyans och på golvet ligger ett furugolv.

  Sovrum

  Härligt och rofyllt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är målade i en ljus, behaglig ton av grått och på golvet ligger ett furugolv. fiskbensmönstrad ekparkett. Garderober med skjutdörrar löper längs ena väggen och ger ypperlig förvaring. Dessutom finns en rymlig originalgarderob som ger ytterligare förvaringsutrymme.

  Sovrum

  Luftigt sovrum med hörnläge! Rummet har en bra storlek och även här finns gott om plats för dubbelsäng, rummet används idag som arbetsrum/barnrum. Väggarna är målade i en behaglig grön nyans och på golvet ligger vacker fiskbensparkett av ek. Här finns utgången till balkongen.

  Badrum

  Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ett sandfärgat klinkergolv. Här finns wc, tvättställ, spegelskåp med belysning, dusch med invikningsbara glasväggar, handdukstork samt tvättmaskin. Infällda spotlights i taket.

  Hall

  Trevlig och välkomnande hall med bra förvaring och möjlighet till arbetsplats. Här finns en dubbelgarderob med skjutdörrar som sträcker sig från golv till tak. Väggarna är målade i en ljus nyans och golvet är av fiskbensmönstrad ekparkett. Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong i söderläge!
  Uteplats Föreningen har gemensam trädgård med uteplats och grillmöjligheter.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Gammelgårdsvägen 19, 1 tr
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  60 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  1 av 3
  Andelstal
  6,68514
  Andelstal avgift
  6,68514
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  304 645 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Uppgiften om nettoskuld har lämnats av Brf:s förvaltare. Nettoskulden beräknat per kvadratmeter är 5 077 kr/kvm.
 • Föreningen
  Namn
  Brf Gammelgården nr 1
  Bildades
  2002
  Byggår
  1936
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Gammelgården nr 1 förvärvade fastigheten 2002, kv Dungen 27 med adressen Gammelgårdsvägen 19. Föreningen består av 16 bostadsrättslägenheter om en totalyta om ca 861 kvm samt 25 kvm garageyta. Föreningen klassas som en s.k. äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person. Föreningen har endast ca. 5.1 miljoner kr i långfristiga skulder samt kassa om ca. 570 000 kr. Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo och trappstädning sköts av städbolag. Ingen avgiftsändring planerad, enligt styrelsen.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme

  Renoveringar

  1999 VA-stambyte och el-stambyte
  1999-2000 Renovering av tvättstuga
  2004 Målning av trapphus
  2004-2005 Installation av bergvärme
  2010 Renovering av balkonger kortsida och trapphusbalkonger
  2010-2011 OVK-besiktning
  2012 Installation fiberkabel
  2013 Dränering och entrétrappa
  2014-2016 Tvättstugan rustades upp med två nya tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp
  2017 Godkänd radonmätning
  2018 Byte av bergvärmepump och OVK-besiktning
  2020 Installation av nytt fiber
  2021 Fönstermålning
  2022 Garageporten är omlackad och underhåll av värmesystem

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll och översyn av balkonger kommer framöver.

  Övriga utrymmen

  Tillgång till gemensamt garaget används som gemensamt förråd, cykel- och barnvagnsrum.
  Tvättstuga med modern maskinpark.

  TV/Internet

  TV & internet via fiber, Ownit.

  Parkering

  Föreningen har tre parkeringsplatser som hyrs ut för 650 kr/månad, separat kö. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 368 kr/månad (värme, vatten och Internet/TV)
  Hushållsel
  500 kr/månad
  Hemförsäkring
  254 kr/månad
  Summa driftskostnader
  754 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna för el och hemförsäkring grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1433 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  573 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Fredag 4 sep 2020
  Specifik energianvändning
  107kWh/m2/år
  Energiprestanda
  59 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Basfakta

Pris
5 195 000 kr Högstbjudande
Adress
Gammelgårdsvägen 19, 1 tr
Yta
60 kvm
Rum
3 rok
Våning
1 av 3
Avgift
4 368 kr/månad (värme, vatten och Internet/TV)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!