Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Flottbrovägen 7

Charmig vindsvåning i grönskande villakvarter!

Varmt välkomna till en mycket trivsam & charmig vindsvåning med en totalarea om 64 + 37 kvm i lugna villakvarter på Stora Essingen! Här ryms vardagsrum med plats för matbord intill köket med bra arbetsytor. Två bra och fina sovrum samt rymligt badrum med badkar. Charmig våning på eget våningsplan med fönster i alla väderstreck, takfönster, takbjälkar, utsikt över villatak och trädgårdar. Här bor du på populära adress i villaliknande tillvaro med gemensam trädgård och möjlighet att grilla och njuta av solen! Välskött och liten förening med stabil förening med god ekonomi och låg månadsavgift. Närhet till all tänkbar service, goda kommunikationer med både buss och tvärbana samt flertalet härliga promenadstråk och badplatser.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak. Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar, nattbuss 91, samt tvärbana. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. Pendelbåten Movitz börjar trafikera Stora Essingen till Solna och Riddarholmen. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 4 995 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmig och unik vindsvåning som disponeras som en yteffektiv 3:a om med insynsfritt läge, utsikt över villatak och trädgårdar. Klassisk vindskaraktär med takfönster, öppet upp till taknock, takbjälkar, öppna kattvindar och moderniserad med industriväggar av glas och metall. Utöver detta har man även en fin och egen stentrappa upp till våningen. Vardagsrum med plats för soffa och matbord. Två bra sovrum och stort badrum med kar och tvättmaskin. Här bor du i ett trivsamt, villaliknade boende i en välskött och mindre bostadsrättsförening med grönskande trädgård, uteplatser, parkeringsplatser, låg belåning och hyresintäkter från en lokal.
  Till bostaden finns ett stort förråd i källaren samt ute förråd.

  Vardagsrum

  Charmig rum med två fönster, änglatrappa och öppet till taknock samt öppna kattvindar. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Rummet rymmer både soffa och matplats intill köket.

  Kök

  Vitt kök med förvaring bakom vita luckor och metall knoppar samt gråmelerade arbetsytor. Köket har elspis med häll och fläkt ovan, vit kyl/frys och vit diskmaskin. Vitmålade väggar och på golvet ligger ekparkett.

  Sovrum

  Fridfullt och rogivande rum med både stort takfönster och vanligt fönster. Här finns plats för stor säng med nattduksbord och hemmakontor. Ljusmålade väggar och parkettgolv. Gott om plats för te x en garderobsvägg.

  Sovrum 2

  Fint rum som idag är inrett för barnen. Vitmålade väggar och på golvet ligger en ekparkett. Glasvägg som även kallas "industri vägg" med svart metall ram och glas skiljer av rummet från övriga bostaden.

  Entré/hall

  Via gemensamma och ljusa trapphuset kommer du in på lägenhetens entrévåning där det bjuds på plats för ytterkläder och skor. Vackert ljust stengolv förgyller entrén och väggarna är vitmålade. Via den stenbelagda trappan tar du dig en våning upp till lägenhetens kök, sociala ytor och två sovrummen.

  Badrum

  Stort badrum med kaklade väggar i vitt och ljust klinkergolv. Handfat med förvaring under bakom vita luckor och integrerad bred spegel som är anpassad till taket. Badrummet här vägen tvättmaskin och torktumlare samt toalett.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Flottbrovägen 7
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  64 kvm + 37 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  21
  Andelstal avgift
  0,21
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  279 774 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  OBS! Nettoskulden är beräknad på andelstal ej andelstal avgift!
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Flottbron 7
  Bildades
  2003
  Byggår
  1946
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Flottbron 7 som bildades år 2003 äger fastigheten Stockholm Träkyrkan 2, marken är friköpt. Föreningen består av tre lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal som hyrs ut. Den totala boytan i föreningen är 309 kvm och tomtytan är 752 kvm. Föreningen är en välskött s.k. äkta bostadsrättsförening. Fastigheten sköts med löpande underhåll. De långfristiga skulderna uppgår bara till 1 640 000 kr vilket ger en belåning om 5 307 kr/kvm. Hyresintäkterna för lokalen uppgår till närmare 46 000 kr/år och en kassa överstigande 300 000 kr!
  Delar av trädgården är gemensam med uteplats och lummiga ytor med gräsmatta och grönska.

  Byggnaden

  Fastigheten uppfördes 1946 och en tillbyggnad utfördes 1963.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme

  Renoveringar

  I samband med föreningens bildande år 2003 utfördes flera stora renoveringar.
  Bland de stora renoveringar som utfördes var att bergvärme installerades, fasaden putsades om och altan stagades upp.
  2018 renoverades taket och fiber installerades.
  2022 reparation av värmepanna, OVK och diverse elarbete.
  2023 byte av diverse rör ventiler

  Huset har genom åren skötts med kontinuerligt underhåll.

  Övriga utrymmen

  Till varje lägenhet hör ett förråd. Föreningen har en gemensam uteplats på entrésidan av fastigheten samt en lummig trädgård med växter och grönska.

  TV/Internet

  Bredband via Telia som är upphandlat av föreningen och är obligatorisk kostnad om 435 kr/mån. Fiber finns indraget till lägenheterna, gemensamt upphandlat av föreningen. Debiteras som obligatorisk tillägg för bredband + 435 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 641 kr/månad
  Kommentar till avgiften

  Inkl: värme och vatten (obligatorisk tillägg för bredband + 435 kr/mån)

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 23 maj 2022
  Specifik energianvändning
  109kWh/m2/år
  Energiprestanda
  61 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E

Basfakta

Pris
4 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Flottbrovägen 7
Yta
64 kvm + 37 kvm
Rum
3 rok
Våning
3 av 3
Avgift
2 641 kr/månad

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!