Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Flottbrovägen 28, 2 tr

Underbar gavellägenhet! Solig balkong, öppen spis samt tillgång till trädgård!

Härlig gavellägenhet med rymd i fastighet med lugnt läge och vacker trädgård! i fastighet med lugnt läge och vacker trädgård! Lägenheten är ursprungligen byggd som 4 rok, nu ombyggd till en stor och luftig 3:a med härlig rymd! Här får man allt man kan önska såsom solig balkong, fungerande öppen spis, insynsfritt läge, tillgång till trädgård och kort gångavstånd till badplatsen. Planlösningen är öppen och ljuset flödar genom fönster i tre väderstreck. I vardagsrummet finns den fungerande öppna spisen, balkongen ligger med soligt söderläge. Lägenheten är i fint skick, kök och badrum är renoverade de senaste åren. Här finns två bra sovrum , mycket bra förvaringsmöjligheter i många garderober samt två wc. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd en trappa upp samt ett förråd på entréplanet.

Villaliknande fastighet med trädgård, uteplats och många fruktträd . Fastigheten är välunderhållen och stambytt. Här bor man med ostört läge på liten gata utan genomfartstrafik med närhet buss, tvärbana, båtförbindelse till city, bageri, restauranger och med endast ca 250 meter till småbåtshamn.
Föreningen har tre parkeringsplatser som hyrs ut 750 kr/månad. Möjlighet finns att ta över säljarnas p-plats då det inte finns kö till platserna.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judo dojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor samt flera lekparker. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.
Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Vardagsrum

  Vardagsrummet är stort och rymligt med ett brett fönsterparti som ger fint ljusinsläpp. Här finns den fungerande öppna spisen, golvet är av trä och väggarna är ljusa. Rummet är lätt att möblera och det finns variationsmöjligheter.

  Kök

  Köket är rymligt med halvöppen planlösning mot matrum och vardagsrum. Köket går i grått med gott om förvaringsskåp som går upp till full takhöjd, generösa arbetsytor av trä. Här har man fönster med utsikt mot trädgården. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl och frys, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, induktionshäll, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kolfilterfläkt. Här finns gott om plats för ett stort matbord, även från matplatsen har man utsikt mot trädgården.

  Sovrum

  Sovrummet har utgången till den södervända balkongen med helglasad dörr. Rummet har gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är tapetserade och längs ena väggen finns platsbyggda garderober med skjutdörrar upp till full takhöjd som ger mycket god förvaring.

  Sovrum

  Sovrummet används idag som barnrum men passar lika bra som föräldrasovrum, gästrum alternativt arbetsrum. Här finns gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är målade i en gammelrosa nyans och på golvet ligger samma trägolv som i övriga lägenheten.

  Badrum

  Fräscht, helkaklat badrum där stora kakelplattor klär väggarna, på golvet ligger ljus klinker. Här finns wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, takdusch med invikningsbara glasväggar, badkar samt tvättmaskin. Infällda spotlights i taket. Ett fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

  WC

  WC- en separat wc ligger i direkt anslutning till hallen. Väggarna är ljusa och det ligger mörka klinkerplattor på golvet. Här finns WC-stol, tvättställ med kommod och badrumsskåp.

  Hall

  Välkomnande hall med gott om garderober, golv är av trä och väggarna är tapetserade. Hatthyllan i original är kompletterad med en likadan i samma funkisstil som ger bra plats för avhängning av ytterkläder. Mellan kök och vardagsrum finns en inre hall som är möblerbar och passande för förvaring eller som arbetshörna. Den breda öppningen från både kök och vardagsrum ger fint ljusinsläpp och ger ett ljust utrymme.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Stor balkong med soligt söderläge! Här finns plats för bord och gasolgrill.
  Trädgård Stor gemensam och vacker trädgård med uteplats och grillmöjligheter. Här finns fruktträd och bärbuskar samt fantastiska blommor.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Flottbrovägen 28, 2 tr
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  83 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 4
  Andelstal
  18,8548
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  471 164 kr
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Klappträet 10
  Bildades
  2005
  Byggår
  1947
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Klappträet förvärvade fastigheten år 2005, marken är friköpt. Föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening. Det finns 7 lägenheter i föreningen, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. 3 parkeringsplatser hyrs ut. Fastigheten är mycket välskött, belåningen är låg och ekonomin är god. Överlåtelseavgiften inkluderar pantsättningsavgiften.

  Renoveringar

  Under slutet av 1980-talet gjordes en genomgripande renovering av fastigheten, fasaden renoverades, balkonger byggdes/renoverades, yttertaket lades om och bergvärme installerades.

  Utförda renoveringar:
  1994 Stambyte
  2006 Ventilationskontroll
  2008 Fönstermålning
  2009 Tvättstugan renoverades och nya maskiner installerades
  2011 El-stigare byttes ut och 3-fas installerades
  2012 Bergvärmesystemet renoverades
  2013 Installation av rökgasfläktar
  2015 Omdränering
  2016 Byte till säkerhetsdörrar
  2016 Mur mot gatan och staket
  2016 Renovering av trapphus
  2019 Byte av värmepanna
  2019 Fönsterbyte

  Planerade renoveringar

  Planerat underhåll av balkonger kommer att finansieras med egna medel.

  Övriga utrymmen

  Stor gemensam och vacker trädgård med uteplats och grillmöjligheter. Här finns fruktträd och bärbuskar samt fantastiska blommor. Gemensamt cykelförråd och barnvagnsrum med ingång från både trapphus och trädgård. Tvättstuga finns på entréplanet, två tvättmaskiner, torktumlare, mangelrum samt stort torkrum. Snickarverkstad med olika verktyg finns också att tillgå för föreningens medlemmar.

  Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarkontor

  TV/Internet

  Föreningen har installerar fiber, Telia-fibernät, en obligatorisk avgift om 379 kr/mån inkluderar bredband 100/100, basutbud TV och ip-telefoni.

  Parkering

  Föreningen har tre parkeringsplatser som hyrs ut 750 kr/månad. Möjlighet finns att ta över säljarnas p-plats då det inte finns kö till platserna.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 407 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  Vatten och värme ingår i avgiften. För internet, fiber via Telia, tillkommer 379 kr/månad.

  Hushållsel
  220 kr/månad
  Hemförsäkring
  335 kr/månad
  Internet
  379 kr/månad
  Parkering
  750 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 684 kr/månad

  Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  4
  Årlig elförbrukning
  3440 kWh/år
  Överlåtelseavgift
  1433 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  573 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 18 nov 2020
  Specifik energianvändning
  154kWh/m2/år
  Energiprestanda
  85 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Basfakta

Adress
Flottbrovägen 28, 2 tr
Yta
83 kvm
Rum
3 rok
Våning
3 av 4
Avgift
5 407 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!