Meny

Stora Essingen - Kungsholmen /
Flottbrovägen 23

Väldisponerad & charmig gaveltrea i skuldfri Brf!

Fantastiskt charmig trea med många fina originaldetaljer bevarade såsom breda fönsterpartier, högt i tak med takrosetter, listverk, fiskbensmönstrad ekparkett etc. Lägenheten är i mycket fint skick och har renoverats de senaste åren, väggar och snickerier målats med harmoniska färgval. Köket är mycket trivsamt med matplats för fyra och här finns bevarat originalskåp och skafferi med vita spegeldörrar. Stort vardagsrum med fönster mot föreningens grönskande gård. Rymligt sovrum med garderobsvägg samt ytterligare sovrum/arbetsrum med blyinfattat fönster. Nyrenoverat fint badrum kaklade väggar, klassiskt svart/vit rutigt golv och badkar. I stället för balkong har man tillgång till en stor grönskade trädgård, en prunkande oas med pergola, utemöblemang och grill.

Välskött bostadsrättsförening med stort garage och mycket god ekonomi, skuldfri med dold tillgång i form av hyreslägenhet (på sikt för avyttring till bostadsrätter). I avgiften ingår Tv & bredband. Till lägenheten finns ett källarförråd.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser (ca 250 meter), småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, caféer, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, ett ute gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor samt flera lekparker. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.

Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans buss och nattbuss 91. Movitz båtpendel trafikerar Stora Essingen sommartid då man även kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Varmt välkommen på visning under maj månad!

Pris: 5 495 000 kr
Utgångspris

Visningar

 • Söndag 26 maj 14:00 - 14:30Välkommen på visning!

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Fantastiskt trivsam och charmig gavellägenhet i fint skick. Väldisponerade 73 kvm med fint kök, rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord, nyrenoverat badrum med badkar och fint ”master bedroom” med platsbyggd garderobsvägg. Fint sovrum alternativt kontorsplats för den som har det behovet. Många fina detaljer såsom fiskbensmönstrade ekparkettgolv, stora fönster, speglade dörrar och listverk, fönsterbänkar av sten samt högt i tak med takrosett. Fastigheten är "grönmärkt" från 1929, vilket innebär att huset är kulturhistoriskt värdefullt.
  Tillgång till grönskade uteplats utanför vardagsrumsfönstret. Närhet till badplats, småbåtshamn, allmän service och kommunikationer.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har en bra storlek vilket gör rummet lätt att möblerat och det finns variationsmöjligheter. Här finns plats för både soffgrupp och matbord om så önskas. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger fint originalgolv av fiskbensmönstrad ekparkett. Ett stort och brett fönsterparti mot föreningens grönskande gård ger rummet ett fint ljusinsläpp.

  Kök

  Mycket charmigt och välutrustat kök med fint ljusinsläpp från det breda fönsterpartiet och matplats för fyra. Här finns bevarad originalinredning med spegeldörrar fint integrerat med modern inredning. Bra arbetsytor av massivt trä och stänkskydd av fasat vitt kakel. I köket finns integrerad kyl/frys, tvättmaskin och skafferi längs med en av väggarna. Rostfri och extra bred gasspis från SMEG med bred spisfläkt ovan, integrerad diskmaskin (SMEG), bred ho med fin blandare samt bevarat originalskafferi med speglade dörrar och mikro. Ljusmålade väggar och trätiljor på golvet som även flyter in i serveringsgången med originalinredning.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Även här finns ett stort fönsterparti som ger härligt ljusinsläpp samt fönsterbräda av sten. Väggarna är målade i en ljusgrön nyans och på golvet ligger vacker ekparkett med fiskbensmönster. Platsbyggd garderobsvägg med bra förvaringsmöjligheter.

  Sovrum 2

  Sovrum med ljusa väggar, fiskbensmönstrat parkettgolv och fönstret är ett originalfönster med blyinfattat glas och spanjolett. Rummet används idag som barnrum men fungerar lika bra som t.ex. arbetsrum.

  Badrum

  Nyrenoverat och fint badrum med kaklade väggar i tidsenlig grön ton samt schackrutigt klinkergolv. Här finns WC, tvättställ med kommod samt badkar.

  Hall

  Hallen är lagom stor och tar inga onödiga utrymmen i anspråk. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt skor. På golvet ligger, liksom i vardagsrum och sovrum, ett fint originalgolv av ekparkett och väggarna är ljusa. Säkerhetsdörr är installerad.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Föreningens uteplats Tillgång till föreningens gemensamma trädgård med stor pergola och centrerad grillplats, trädgårdsmöbler för flera sällskap och härliga stora gräsytor.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Flottbrovägen 23
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Stora Essingen - Kungsholmen
  Boarea
  73 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  1 av 3
  Andelstal
  1,32850
  Andelstal avgift
  0,0129
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  0 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  BRF är skuldfri
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Klädstrecket 24
  Bildades
  2011
  Byggår
  1929-1930
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Klädstrecket förvärvade fastigheten 2011 och består av två flerbostadshus med totalt 84 lägenheter, varav 1 är hyresrätter, marken är friköpt och ägs av föreningen. En av föreningens lägenheter såldes i slutat av 2019 och ytterligare en lägenhet såldes under våren 2020, dessa båda lägenheter förstärker Brf:s kassa med 6,4 Mkr. Den totala bostadsytan uppgår till 5 134 kvm. Föreningen hyr även ut 3 lokaler. Husen är byggda 1930-1931 efter ritningar av Carl Åkerblad och adresserna är Badstrandsvägen 20-26, Flottbrovägen 23-29 och Gammelgårdsvägen 26 A-J. Byggnadernas lokaler består av ett garage om ca 263 kvm med 19 st P-platser, 3 kontorslokaler om totalt ca 200 kvm, och ett 10-tal mindre uthyrda förråd/lagerlokaler om totalt ca 200 kvm. Föreningen accepterar delat ägande.

  Föreningen har mycket god ekonomi. Under 2017-2018 sålde föreningen lokalyta till ett byggföretag, ytan byggdes om till 10 nya bostadsrätter vilket har förutom försäljningsintäkten gett ökade månadsintäkter för en yta om drygt 900 kvm. De senaste åren har föreningen även haft möjlighet att sälja flera av de lägenheter som tidigare varit hyreslägenheter vilket har stärkt föreningens kassa med många miljoner. Idag har samtliga lån amorterats bort och föreningen är skuldfri.

  Byggnaden

  Byggnaderna i föreningen uppfördes 1929 efter ritningar av arkitekt Carl Åkerblad. Byggherre var Gösta Widegård genom sitt bolag AB Byggindustri. Detta bolag gav också namn till huset – Byggindustrihuset. Fastigheten är grönklassad av Stadsmuseet vilket innebär att den har bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Enligt detaljplanen som är upprättad av stadsmuseet har fastigheten klassningen q2 vilket innebär följande: “Byggnaden får ej rivas. Exteriören får ej förvanskas. Underhåll skall ske med ursprungliga material och metoder”. Arkitekten ritade byggnaderna under sent 1920-tal. Liksom andra projekt som Åkerblad arbetade med vid den tiden fick byggnaderna på Klädstrecket 24 klassicerande drag med symmetrier och en jämn repetition av fönster. Husen har en kraftig sockelvåning i skiffer där fönsterpartier är djupt placerade. Övriga våningar är putsade i varma toner i gult och orange och har tidstypiska spröjsade fönster. Bostädernas entrépartier betonas genom att de tillsammans med trapphusens vädringsbalkonger bildar ett vertikalt avbrott i fasaden, indraget från fasadlivet och inramat av sten. Bebyggelsen har tegelklädda valmade sadeltak. Den större byggnaden har obrutna tak medan den mindre har vindslägenheter och lyft tak mot gården. Den mindre byggnaden har något modernare fönstersättning där skyltfönstren inte sitter lika djupt som i den större byggnaden.

  Arkitektritningar daterade 27/8 1929 visar en mindre byggnad med välvda fönster i sockelvåningen. Bara en månad senare, 1/10, stämplas nya ritningar som visar hur byggnaden förlängs åt söder och norr och hur byggnadskroppen då anpassas gatornas vinklar. I dessa ritningar som främst visar tillkommande byggnad är lokalerna utförda utan välvda fönster, och det är i det utförandet hela byggnaden är byggd. En komplett fasadritning som visar hela västfasaden mot terrassen går ej att finna på Stockholms Stadsbyggnadskontor.

  Terrassen åt väster var planerad med butikslokaler och i ett fotografi från sent 30-tal kan utläsas ”Nils Larssons Livsmedel”, ”Mejeriaffär” och ”Fiskaffär” i skyltningen över lokalerna i terrassen norra del. I lokalerna söderut saknas skyltning i fasaden. Enligt boken ”Si här har du Hessingen” av Jahn Charleville har det genom åren bland annat varit konfektfabrik, sybehörsaffär och verkstad i byggnadens lokaler. Från terrassen gick ursprungligen två trappor ned till en terrasserad parkyta med fruktträd, bärbuskar och blommor, anlagd av Osvald Petterson och tänkt som handelsträdgård. Under 1950- och 60-talen förföll trädgården varpå den bebyggdes med radhus under 1980-talet. Spår av trapporna ned från terrassen syns idag i radhusens trädgårdar. Numera upptas sockelvåningen av bostäder.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Ventilation genom självdrag.

  Renoveringar

  2023 Balkongrenovering, rensning av ventilationskanaler, optimering av värmesystem & hobbyrummet i port 26 har färdigställts
  2022 Utökning av laddboxar i garaget så laddning kan ske från samtliga parkeringsplatser. Dränering kortsidan mot Gammelgårdsvägen
  2021 Takrenovering
  2018 Ombyggnad av souterrängplanet (inkl .stamrenovering av detta plan) till 10 st nya lägenheter samt ommålning och totalrenovering av elinstallationer (inkl. laddaggregat för elbilar) i garaget samt montage av ny garageport
  2017 Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser
  2016 Målning av plåttak
  2016 Byte till säkerhetsdörrar samt nya postboxar
  2015 Fönsterrenovering
  2015 Trädgårdsrenovering
  2015 Fiberbredband har installeras, 100 MB ingår i avgiften
  2014-2015 Omdragning av elledningar, 3-fas , jordade uttag i samtliga lägenheter samt jordfelsbrytare
  2015 Målning av trapphus
  2013 Trädgården iordningställdes
  2011 Tvättstuga
  1995 Byte av VA-stammar
  1985 Renovering av balkonger
  1985 Renovering av yttertak
  1985 Fasadrenovering

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga i port 26 med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel, digitalt bokningssystem.
  Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
  Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.
  Garage i källaren, kösystem till platserna,
  Hobbyrummet i port 26.

  TV/Internet

  Kabel-TV via Tele2, basutbud samt 200 MBit/s fiberbredband via Bredband 2 (Stockholms Stadsnät) ingår i avgiften.

  Parkering

  Föreningen har ett gemensamt garage samt några parkeringsplatser utomhus som hyrs ut, kösystem.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 526 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Avgiftsändring är inte aktuell.

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 12 apr 2021
  Specifik energianvändning
  117kWh/m2/år
  Energiprestanda
  158 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna.
  Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.
  Vid årsskiftet 2106/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Basfakta

Pris
5 495 000 kr Utgångspris
Adress
Flottbrovägen 23
Yta
73 kvm
Rum
3 rok
Våning
1 av 3
Avgift
3 526 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!