Meny

Kungsholmen - Fridhemsplan /
Fleminggatan 40 E

Nyrenoverad lägenhet i toppskick, högst upp i huset med balkong!

Nyrenoverad lägenhet i toppskick högst upp i huset! Fantastiskt trivsam lägenhet med balkong mot föreningens innergård och utsikt över Kungsholmens och Vasastans takåsar. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger härliga sociala ytor, här finns gott om plats för middagsbjudningar. Stora fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. Köket är stilrent renoverat med gott om förvaring bakom släta, gråa skåpluckor, integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin och en köksö med inbyggd vinkyl. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och matbord, här finns också en platsbyggd bokhylla. Fräscht, renoverat badrum med wc, tvättställ med kommod, handdukstork och badkar. Ett fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Tre sovrum i bra storlek och en rymlig klädkammare ger gott om förvaring. Lägenheten har en egen liten tvättstuga som finns i anslutning till hallen, rummet är ursprungligen en gästtoalett som idag används som tvättstuga med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Vill man kan man återställa utrymmet till badrum/gäst wc igen. Väggarna är genomgående ljusa och genom hela lägenheten flyter ett ljust, enhetligt golv i fiskbensmönster. Ett stort vindsförråd om ca 10 kvm hör till lägenheten. I huset finns ett garage där föreningens medlemmar får ett förmånligt pris, här finns även Kinto bilpool.

Fastigheten är renoverad och föreningen är mycket välskött med låg belåning. Föreningen har en gemensam och mycket välskött, härligt grönskande gård som nyttjas fritt av föreningens medlemmar. På gården finns flera sittgrupper, grill samt sandlåda. Föreningen har också en övernattningslägenhet som bokas av föreningens medlemmar. Bra läge på Kungsholmen med Karlbergskanalen och dess promenadstråk samt restauranger ett stenkast utanför porten och med kort gångavstånd till affärer, caféer, och den allmän service.

Attraktivt läge mitt på centrala Kungsholmen med närhet till allt, butiker, shopping, bussar samt tunnelbanans gröna och blå linjer. Ett flertal livsmedelsbutiker finns i området såsom Coop, två ICA butiker, Lidl, Willys och Systembolaget samt ett stort utbud av butiker i Västermalmsgallerian. Nära till Kronobergsparken, Rålambshovsparken vid Norr Mälarstrand samt strandpromenaden vid Kungsholms Strand med utsikt mot Karlbergs Slott. Området är rikt på caféer och restauranger med allt från kvarterskrogar till finkrogar. På Kungsholmen finns, badplatser, flera båtbryggor och det går att promenera längs med Mälarens glittrande vatten runt Kungsholmen, en ca 10 km lång promenad eller löprunda.

Pris: 7 495 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Torsdag 30 nov 17:00 - 17:30Varmt välkommen på visning!
 • Söndag 3 dec 13:45 - 14:30Varmt välkommen på visning!
 • Måndag 4 dec 17:30 - 18:00Varmt välkommen på visning!

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Stilfull och välplanerad 4:a med tre sovrum i bra storlek och generösa förvaringsutrymmen. Ett stort, renoverat badrum samt en ombyggd wc till tvättstuga. Planlösningen är genomgående med fönster i två väderstreck, fint ljusinsläpp och balkong mot innergården! Ett enhetligt fiskbensmönstrat golv flyter genom hela lägenheten. På attraktiva Fleminggatan bor man med närhet till allt. Föreningen är fantastiskt välskött med låg belåning och en härlig innergård. Utanför porten finns ett flertal restauranger och runt hörnet finns Västermalmsgallerian och Fridhemsplan med dess stora serviceutbud. Här bor man dessutom med närhet till riktigt bra kommunikationer med tunnelbanans gröna och blåa linje samt vackra promenadstråk längs Kungsholms strand och Karlbergs slott.

  Vardagsrum

  Fantastiskt rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Här finns plats för både soffgrupp och matbord. En platsbyggd bokhylla går längs ena väggen, golv av fiskbensmönster och väggarna är målade i en ljus nyans.

  Kök

  Snyggt, renoverat kök med gott om förvaring bakom gråa, släta skåpluckor. Gott om arbetsytor på stilrena bänkskivor i grå kompositsten som fortsätter upp som stänkskydd. En stor köksö ger förvaring och sittplatser, här finns även en vinkyl. Köket är utrustat med fullstor och integrerad kyl respektive frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt och ugn samt mikrovågsugn från Samsung Chef Collection. Väggarna är målade i en ljus, beige nyans och infällda spotlights i taket.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt platsbyggd förvaring runt sängens huvudända. Lugnt läge mot föreningens innergård, väggarna är målade i en behaglig ljus nyans. Från rummet nås lägenhets balkong med utsikt över Kungsholmens och Vasastans takåsar.

  Sovrum

  Rymligt sovrum som idag används som barnrum men fungerar minst lika bra som master bedroom. Här finns gott om förvaring i flera garderober längs ena väggen. Läget är lugnt mot föreningens innergård.

  Sovrum

  Trivsamt sovrum alternativt arbetsrum med plats för säng och skrivbord. Ett generöst fönsterparti ger härligt ljusinsläpp, väggarna är målade i en ljus nyans.

  Badrum

  Fräscht, renoverat badrum med vägghängd wc och badkar med takdusch. Platsbyggt tvättställ samt handdukstork och ett större badrumsskåp. Väggarna är klädda med grått kakel som fortsätter ned på golvet med golvvärme, infällda spotlights i taket.

  Walk-in-closet

  Fantastisk klädkammare med gott om förvaring. Här finns byråer samt klädstänger att hänga kläderna på.

  Tvättstuga

  Tvättstuga med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här har det tidigare varit wc som byggts om.

  Hall

  Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder. Här finns också flera garderober samt städskåp. Väggarna är målade i en behaglig ljus nyans och på golvet ligger samma fina golv av fiskbensmönster som i övriga lägenheten. Säkerhetsdörr är installerad.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Rymlig balkong mot föreningens innergård med vidsträckt utsikt över Kungsholmens och Vasastans takåsar.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  1370
  Lgh.nr. LM
  1702
  Adress
  Fleminggatan 40 E
  Postnummer
  112 33
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Fridhemsplan
  Boarea
  81 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Hiss
  Ja
  Våning
  7 av 7
  Andelstal
  1,404010000 %
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  9 460 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Andel av Brf:s nettoskuldsättning är uträknad på föreningens senaste årsredovisning, 2022.
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Kungsroddaren
  Bildades
  2004
  Byggår
  1974
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Kungsroddaren bildades 2004 och består av totalt 109 lägenheter varav 102 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt samt 7 lägenheter med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som huserar på Fleminggatan 40 A-E. Huset byggdes 1974 och värms upp med fjärrvärme. Marken innehas med äganderätt genom 3D-fastighetsbildning. Stabil och välskött föreningen med en total nettoskuldsättning på endast 673 764 kr, lägenhetens andel av föreningens nettoskuldsättning är endast 9 460 kr.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  2021 - Ytterligare hyresrätt omvandlas till bostadsrätt. Investeringar i tvättmaskin, modernisering av hissar samt utbyte av köksavlopp. Omförhandlade avtal för städ-, sop- och takskötsel
  2020 - Stamspolning med röranalys har genomförts. Låssystem har bytts ut och digitaliserats. Ett av föreningens två banklån har lösts genom större extraamortering i samband med omvandling av hyresrätt till bostadsrätt
  2019 - Större extraamortering i samband med omvandling av hyresrätt till bostadsrätt
  2018 - OVK slutförd samt extraamortering i samband med omvandling av hyresrätt till bostadsrätt. Investeringar i trädgårdsmöbler, ombyggnation av gästlägenhet samt uppfräschning av gemensamma utrymmen (inkl. tvättstuga, cykelrum och miljörum). Radonmätning slutförd
  2017 - OVK påbörjad samt större extraamortering i samband med omvandling av hyresrätt till bostadsrätt
  2016 - Spolning av köks- och badrumsstammar, förbättring av taksäkerhet, åtgärder enligt OVK är godkända
  2015 - Byte av två torktumlare samt mangel i tvättstugorna
  2014/2015 - Installation av fiber i fastigheten via Ownit, nya tvättmaskiner och torktumlare till tvättstugorna. Fortsatt förstärkning låssystem
  2013/2014 - Modernisering av hissar. Takbehandling för att förhindra läckage i falsar
  2012 - Ommålning av trapphus, korridorer och entréer
  2011 - Förbättring av ventilation, installation av värmeväxlare samt utförd och godkänd ventilationskontroll
  2010 - Utbyte av armaturer
  2009 - Stammar bytts i fastighetens nedre plan
  2008 - Utförd energideklaration, renovering av övernattningslägenhet samt uppfräschning av tvättstugan

  Övriga utrymmen

  Två tvättstugor som ligger belägna ute på gården i separat hus. Vardera tvättstuga är utrustade med 2 tvättmaskiner, torkskåp, och torktumlare
  Trevligt gästrum finns att hyra av medlemmarna för 300 kr per natt
  Cykelrum finns i källarplan/garaget
  Barnvagnsrum finns i entréplan i uppgång A
  Miljörum med källsortering ligger beläget i garaget
  Sopnedkast finns i varje trappuppgång
  Föreningen har en stor och grönskande innergård som blir som en oas i staden. Här infinner sig lugnet med underbar grönska, en porlande fontän samt flertalet sittgrupper med grill och parasoll

  TV/Internet

  Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften.
  Bredband via fiber från Ownit (1 Gb), betalas separat. Huset har trippelplay (bredband, TV och Ip-telefoni)

  Parkering

  Parkeringsgaraget i källaren (ej föreningens) drivs av Corepark. Folkbokförda i lägenhet inom Brf Kungsroddaren får 20 % rabatt på månadshyran för en oreserverad plats. Kontakta Corepark AB, 08 650 02 15 alt info@corepark.se och uppge referens Brf Kungsroddaren.

  För mer information, besök föreningens mycket informativa hemsida: www.kungsroddaren.se

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 988 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Hushållsel
  400 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  600 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  3

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Lördag 24 aug 2019
  Specifik energianvändning
  140kWh/m2/år
  Energiprestanda
  132 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Attraktivt och lugnt läge mitt på centrala Kungsholmen med närhet till allt, butiker, shopping, bussar samt tunnelbanans gröna och blå linjer. Ett flertal livsmedelsbutiker finns i området såsom Coop, två ICA butiker, Lidl, Willys och Systembolaget samt ett stort utbud av butiker i Västermalmsgallerian. Nära till Kronobergsparken, Rålambshovsparken vid Norr Mälarstrand samt strandpromenaden vid Kungsholms Strand med utsikt mot Karlbergs Slott. Området är är rikt på caféer och restauranger med allt från kvarterskrogar till finkrogar. På Kungsholmen finns flera båtbryggor och det går att promenera längs med Mälarens glittrande vatten runt Kungsholmen, en ca 10 km lång promenad eller löprunda.

  Kommunikationer

  Ett flertal busslinjer samt tunnelbanans gröna och blå linje finns intill fastigheten. Fridhemsplan är knutpunkt för stombussarna 1, 3 och 4. Närhet till city med Centralen med fjärrtåg och pendeltåg samt Arlanda Express. För den bilburna ligger Kungsholmen bra till för att nå E4:an både norr och söderut på några minuter.

 • Allmänt

  Ett stort vindsförråd om ca 10 kvm ligger lättillgängligt en trappa upp!

Basfakta

Pris
7 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Fleminggatan 40 E
Yta
81 kvm
Rum
4 rok
Våning
7 av 7
Hiss
Ja
Avgift
3 988 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!