Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essingetorget 40

Härligt trivsam 2:a i fint skick, utsikt mot grönska & insynsfritt läge!

Underbart trivsam lägenhet i fint skick! Här bor man med fantastiskt lugnt läge i en välplanerad minitvåa med ett separat sovrum och ett luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Tidlöst kök med gott om förvaring bakom vita luckor, diskmaskin finns installerad. Charmiga detaljer från byggnadsåret bevarade såsom serveringsskåp med skafferi och fönsterbänkar av marmor. Här är högt i tak och genomgående ljus och behaglig färgsättning. Det stora fönsterpartiet i vardagsrummet ger ett fint ljusinsläpp och det enhetliga parkettgolvet i ek som flyter genom lägenheten bidrar till rymdkänslan. Badrummet är fräscht och renoverades i samband med stambytet. Istället för balkong har man tillgång till föreningens stora trädgård med uteplats och grillmöjligheter.

Föreningen är mycket välskött med låg belåning och äger sin mark, fastigheten är väl underhållen. Bra läge, centralt på ön med 1:ans buss alldeles utanför porten och med kort gångavstånd till affärer, caféer, tvärbana och den allmänna badplatsen. I trädgården finns en gemensam uteplats med grillmöjligheter. Bra läge på ön med bussförbindelser utanför porten, samt att badplats och småbåtshamn är i din direkta närhet. Till lägenheten finns både vindsförråd och källarförråd.

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an, Tvärbanan och sommartid pendelbåten Movitz. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad. Nere vid sjön finns en Kayakomat för hyra av kanoter och ett nybyggt utegym som kan nyttjas utan kostnad. Varmt välkommen på visning!

Pris: 2 795 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Trivsam, välplanerad lägenhet med fri utsikt! Lägenheten är omdisponerad till en praktisk och yteffektiv 2:a för att maximera planlösningen. Här tas varje kvadratmeter tillvara och utnyttjas på allra bästa sätt. Rymligt vardagsrum där plats finns för både soffgrupp och matbord, det separata sovrummet har plats för dubbelsäng och stilrena köket har bra förvaring. Genom lägenheten flyter ett enhetligt parkettgolv av ek. Bra förvaringsmöjligheter i garderober upp till full takhöjd i hallen. Stora fönsterpartier med fina fönsterbänkar av marmor och nya fönster.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med yta för både soffgrupp och stort matbord. Väggarna är målade i vitt och på golvet flyter ett parkettgolv av ek. Här finns ett brett fönsterparti mot grönska.

  Kök

  Tidlöst kök med gott om förvaring bakom vita, släta skåpluckor. Bra arbetsytor på bänkar av rostfritt stål och massiv ek, som stänkskydd sitter vitt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys, gasspis, spisfläkt samt diskmaskin. Glaspartiet ger ljusinsläpp och förstärker takhöjden om 270 cm samt ger extra rymd.

  Sovrum

  Sovrum med plats för en dubbelsäng. Nuvarande säng är cm bred. Vill man maximera och nyttja merparten av rummet så finns plats för en 180 cm bred säng. Väggarna är vitmålade och i väggen mot köket sitter ett parti glas högst upp som ger både avskildhet och luftighet. På golvet ligger ekparkett, desamma som i övriga lägenheten. Utsikt mot grönska, helt fritt från insyn. Fönstret är nytt och tätt.

  Badrum

  Helkaklat badrum med vitt kakel som klär väggarna och ett ljust klinkergolv. Här finns WC, dusch, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, badrumsskåp samt handdukstork.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Uteplats Föreningen har en uteplats i den lummiga trädgården.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Essingetorget 40
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  37 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Andelstal
  4,34 %
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  79 557 kr
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeslätten 6
  Bildades
  1985
  Byggår
  1938
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen förvärvade fastigheten Essingeslätten 6 år 1985 och marken är friköpt. Fastigheten består av 23 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har god ekonomi och är en s.k. äkta bostadsrättsförening med låg belåning.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning sker genom bergvärme.

  Renoveringar

  2022-2023 Fönsterrenovering
  2020 Målning av trapphus
  2016 Fiberbredband indraget till lägenheterna
  2013 Indragning av fiber till fastigheten
  2013 Bergvärme installerades
  2008 Renovering av fönster mot Essingetorget
  2002–2003 Stambyte - kök och badrum
  1994 Omputsning av fasad mot Essingetorget
  1991 Takrenovering

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, torklinor samt mangel.
  I källaren finns cykelrum.
  Gemensam uteplats/trädgård med utemöbler på gårdssidan av fastigheten.

  TV/Internet

  Fiberbredband finns indraget till lägenheterna.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan, 500 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 556 kr/månad (värme och vatten)
  Hushållsel
  305 kr/månad
  Hemförsäkring
  250 kr/månad
  Gas
  303 kr/månad
  Summa driftskostnader
  858 kr/månad

  Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  1
  Årlig elförbrukning
  1239 kWh/år
  Överlåtelseavgift
  1433 betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  573 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Status
  Energideklaration ej utförd
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör två förråd, ett vindsförråd och ett källarförråd.
  Gemensamt cykelförråd och tvättstuga finns i källaren.
  Tillgång till gemensam trädgård med uteplats och grillmöjligheter. Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

Basfakta

Pris
2 795 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingetorget 40
Yta
37 kvm
Rum
2 rok
Avgift
2 556 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!