Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essingetorget 40, 2 tr

Högt & fritt läge högst upp i huset & stor balkong!

Mycket trivsam och välplanerad hörnlägenhet med högt & fritt läge! Här finns en stor balkong i västerläge som ger eftermiddagssol. Hörnläget ger fönster i två väderstreck och ett härligt ljusinsläpp till lägenheten. Genom lägenheten flyter ett ljust golv och färgsättningen är ljus och behaglig. Rymligt vardagsrum med plats för matbord, soffgrupp och arbetsplats. Köket har vita, nylackade luckor och är utrustat med diskmaskin. Sovrummet har plats för dubbelsäng och i anslutning finns flera garderober som ger god förvaring. Stabil Brf med stambytt och välunderhållen fastighet. Läget på ön är centralt och bra med närhet till allmän service, badplatser, småbåtshamn och allmänna kommunikationer. Busshållplatsen ligger endast ca 50 meter från porten. Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. På ön finns flera fik och trevliga restauranger. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 2 995 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Lägenheten har högt i tak och fönster i två väderstreck som ger fin rymd. En stor balkong med västerläge nås från vardagsrummet. Här finns utrymme för både soffgrupp och matbord. Ett nytt, enhetligt och vitpigmenterat trägolv flyter genom lägenheten. Väggarna är målade i behagliga nyanser, köksskåp och garderober går i vitt och grått. Lägenheten är belägen högst upp i huset med utsikt mot grönska. Två förråd hör till lägenheten.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med rymd, här är högt i tak och härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti. Rummet har gott om plats för både soffgrupp och matbord samt en arbetshörna. Från vardagsrummet når man den stora balkongen. Väggarna är målade i en behaglig ljus nyans och på golvet ligger ett vitpigmenterat trägolv.

  Kök

  Köket har gott om förvaring som gömmer sig bakom nylackade, vita skåpluckor kombinerat med vitrinskåp. Ljust kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, gasspis med elugn samt spisfläkt. Väggarna är målade i en ljust grå nyans och på golvet ligger ett parkettgolv. Ett stort fönster ger köket ett fint ljusinsläpp.

  Sovrum

  Rofyllt sovrum med väggar målade i en behaglig grå nyans, på golvet ligger samma ljusa golv som i vardagsrum och hall. Här finns plats för en dubbelsäng. I anslutning till rummet finns flera garderober som ger god förvaring.

  Badrum

  Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ett ljust klinkergolv. Här finns wc, tvättställ, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, badkar samt handdukstork.

  Hall

  Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. I hallen finns flera garderober som ger bra förvaring. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger ett vitpigmenterat trägolv.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong i soligt västerläge mot föreningens gårdssida.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  20
  Lgh.nr. LM
  1205
  Adress
  Essingetorget 40, 2 tr
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  42 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  5,02
  Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  92 022 kr
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeslätten 6
  Bildades
  1985
  Byggår
  1938
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen förvärvade fastigheten Essingeslätten 6 år 1985 och marken är friköpt. Fastigheten består av 23 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har god ekonomi och är en s.k. äkta bostadsrättsförening med låg belåning.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning sker genom bergvärme.

  Renoveringar

  2022-2023 Fönsterrenovering
  2020 Målning av trapphus
  2016 Fiberbredband indraget till lägenheterna
  2013 Indragning av fiber till fastigheten
  2013 Bergvärme installerades
  2008 Renovering av fönster mot Essingetorget
  2002–2003 Stambyte - kök och badrum
  1994 Omputsning av fasad mot Essingetorget
  1991 Takrenovering

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga finns i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp, torklinor samt mangel.
  I källaren finns cykelrum.
  Gemensam uteplats/trädgård med utemöbler på gårdssidan av fastigheten.

  TV/Internet

  Fiberbredband finns indraget till lägenheterna.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan, 500 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 946 kr/månad (värme och vatten)
  Avgiftsändringar

  Ingen beslutad avgiftshöjning finns 2023-09-27

  Hushållsel
  532 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Gas
  300 kr/månad
  Summa driftskostnader
  982 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1313 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Status
  Energideklaration ej utförd
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Basfakta

Pris
2 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingetorget 40, 2 tr
Yta
42 kvm
Rum
2 rok
Våning
3 av 3
Avgift
2 946 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!