Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essingestråket 38, vån 3 av 3

Fantastisk gavellägenhet med strålande sjöutsikt, solig balkong & fungerande öppen spis!

Underbar gavellägenhet belägen högst upp i huset med fritt läge och strålande sjöutsikt! Här bor man med tyst och lugnt läge med naturen utanför fönstret på gata utan genomfartstrafik. Gavelläget ger fönster i tre väderstreck, öster, söder och väster, vilket gör att lägenheten badar i ljus från det att solen går upp på morgonen tills den går ner på kvällen. På balkongen, där det är tillåtet att grilla, njuter man av utsikten, eftermiddagssolen och fantastiska solnedgångar. Vardagsrummet har stora fönsterpartier och går i öppen planlösning mot matrummet, här finns den fungerande öppna spisen och utgången till balkongen. Golven i lägenheten är av slipad och oljad ekparkett. De båda sovrummet har bra storlek och det finns utmärkta förvaringsutrymmen. Badrummet med fönster är nyrenoverat, snyggt och stilrent. Lägenheten är i genomgående fint skick och här är högt i tak vilket ger härlig rymd. Föreningen är mycket bra, låg belåningsgrad och fattigheten är väl underhållen och stambytt. Marken är friköpt och ägs av föreningen. Trädgården är gemensam med flera uteplatser och grillmöjligheter. Läget på ön är ett av de bästa, lugnt och fint på liten återvändsgata och den allmänna badplatsen alldeles nedanför huset!

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, pizzerior, bageri, café, blomsteraffär, gym, utegym och allmän service. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Till Fridhemsplan tar det mindre än en kvart. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Mycket charmig gavellägenhet högst upp i huset med fungerande öppen spis, fritt läge och strålande sjöutsikt samt balkong. Skicket är fint, genomgående ljusa väggar, fönsterbänkar av marmor och vackra golv av oljad parkett. Här är högt i tak, 270 cm, vilket ger lägenheten fin rymd och det finns många fina detaljer från byggnadsåret. Planlösningen är idag 3 rok, möjlighet finns att omdisponera till en liten 4:a för den som har behovet.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med strålande sjöutsikt och öppen planlösning mot matrummet. Här finns gott om plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett oljat parkettgolv av ek. I vardagsrummet finns den fungerande öppna spisen och utgången till balkongen.

  Kök

  Fräscht kök med förvaring bakom vita skåpluckor. Köket är fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, gashäll, inbyggnadsugn, spisfläkt samt mikrovågsugn. Vid diskbänken sitter grått kakel sitter som stänkskydd, arbetsbänkarna är av ek och de öppna hyllplanen som ger extra förvaring är även de av ek. Framme vid fönstret finns plats för matbord och utsikten är ljuvlig.

  Sovrum

  Sovrum 1 är rymligt, ligger med hörnläge och får fint ljusinsläpp tack vare ett hörnfönster samt ytterligare ett fönster i söderläge. Det finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett parkettgolv av oljad ek. I anslutning till sovrummet finns även tre originalgarderober som ger ytterligare förvaring.

  Sovrum

  Sovrum 2 används idag som barnrum och fungerar minst lika bra som arbetsrum alternativt gästrum. Väggarna är målade i en behagligt ljus nyans och på golvet ligger ett oljat parkettgolv av ek. Förvaringsmöjligheter finns i två originalgarderober med överskåp samt överskåp.

  Badrum

  Nyrenoverat och stilrent badrum med smakfulla materialval. Vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett mörkt hexagongolv med golvvärme. Här finns en vägghängd wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegel och belysning, ovan wc:n finns ett infällt badrumsskåp med spegel, takdusch, glasad duschvägg, vattenburen handdukstork samt en tvättmaskin som döljer sig bakom en frostad glasdörr. Detaljer såsom bl.a. blandare, dusch, spolknapp och pappershållare är av mässing. I badrummet finns ett öppningsbart fönster.

  Hall

  Lagom stor hall med hatthylla och avhängningsmöjligheter för ytterkläder, väggarna är ljusa och på golvet ligger ett oljat parkettgolv. Säkerhetsdörr installerad till lägenheten.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med sjöutsikt, högt och insynsfritt läge. Västerläget ger sol från eftermiddagen till sen kväll med vackra solnedgångar.
  Uteplats Föreningen har gemensam trädgård med flera uteplatser och gräsytor.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  3:2
  Lgh.nr. LM
  1302
  Adress
  Essingestråket 38, vån 3 av 3
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  68.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  8,52 %
  Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  254 710 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Nettoskulden är beräknad enligt 2021 årsredovisning och skulder per kvadratmeter blir endast 3 718 kr.
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Skogsmarken 20
  Bildades
  1985
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Skogsmarken 20 består av 14 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen bildades 1985 och är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Huset är ritat av arkitekten David Helldén och ligger på en av Stora Essingens bästa platser med strålande sjöutsikt samt utsikt över Bromma, Mälaren och Fredhäll. Här bor man med högt, härligt läge med badplats och båtklubb nedanför huset. Välskött och stabil förening med låg belåningsgrad.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  1990-talet byttes köksstammar i 11 lägenheter
  2000 målades trapphuset
  2002 byttes samtliga badrumsstammar och resterande köksstammar samt vattenledningar. Under året byttes även el-stigare, 3-fas el drogs in och nya elmätare installerades
  2003 installerades säkerhetsdörrar
  2007 renoverades fasaden, taket lades om, balkonger renoverades och nya maskiner installerades i den gemensamma tvättstugan
  2009 installerades bergvärme (kombineras med olja)
  2010 ommålning av redskapsskjul och en brandskyddskontroll utfördes
  2014 förstärktes grunden
  2015 renoverades den gemensamma tvättstugan
  2018 anslöts huset till fjärrvärmenätet
  2018 åtgärdades husets skorstenar och det tidigare eldningsförbudet hävdes
  2019 ventilationen åtgärdades i samtliga lägenheter
  2019 nytt glastak i trapphuset
  2022 Ny uteplats med pergola

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättider per dag.
  Gemensamt cykelförråd finns i ett av föreningens garage.
  Ett källarförråd tillhör lägenheten.

  TV/Internet

  Föreningens medlemmar har tillgång till internet med 100 Mbit fiber genom avtal med Telenor (fd Bredbandsbolaget).
  Föreningen har ett gruppavtal med Tele2, basutbud för TV.
  Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån tillkommer för dessa tjänster.

  Parkering

  Föreningen har två garageplatser samt fyra parkeringsplatser till en kostnad om 950 kr/mån respektive 550, kr/mån. Separat kösystem, f.n. kö.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 089 kr/månad (värme och vatten)
  Beskrivning mån.avg.

  Ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån tillkommer för TV & bredband.

  Tv & Bredband
  165 kr/månad
  Gas
  271 kr/månad
  Summa driftskostnader
  436 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna grundar sig på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1313 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 27 apr 2022
  Specifik energianvändning
  109kWh/m2/år
  Energiprestanda
  155 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis.

  Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
  Föreningen har 6 parkeringsplatser varav två är 2 garageplatser och 4 är p-platser på gården, kösystem finns.
  Städning av trapphus utförs av entreprenör. Styrelsen anordnar varje år en obligatorisk vår- och höststädning av byggnaden och tomten.
  Tillgång till gemensam tvättstuga.
  Ett källarförråd tillhör lägenheten.
  Föreningen har en hemsida som är väl uppdaterad med info och bilder om föreningen och fastigheten.

Basfakta

Adress
Essingestråket 38, vån 3 av 3
Yta
68.5 kvm
Rum
3 rok
Våning
3 av 3
Avgift
4 089 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!