Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essingestråket 37

Högt fritt läge med sjöutsikt och stor balkong i söderläge! Fungerande öppen spis!

Varmt välkomna till en charmig funkispärla med vidsträckt utsikt över grönska och Mälarens glittrande vatten. En generös balkong i fritt läge med sol från morgon till kväll. Här bor man med stora fönsterpartier, högt i tak och fin rymd. Vackra detaljer finns bevarade såsom fiskbensmönstrad ekparkett och fungerande öppen spis. Fantastiskt läge på lugn gata, bara ett stenkast till badbryggor och kommunikation till city.

Stambytt, välskött och obelånad förening, belåningsgrad 0 kr/kvm. Tillgång till två fantastiska takterrasser med strålande sjöutsikt, perfekt för grillning och häng med vänner. Dessutom ett välutrustat gym som disponeras fritt av föreningens medlemmar. I månadsavgiften ingår förutom värme och vatten även internet och TV.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 7 495 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Underbart charmig lägenhet med stora fönsterpartier, högt i tak och fin rymd. Vardagsrum och stor balkong med sjöutsikt över Mälaren. Läget är lugnt, fritt och ostört på lugn gata utan genomfartstrafik. Föreningen har även två underbara takterrasser som sommartid möbleras med utemöbler och tillgång till grillmöjligheter.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har ett brett fönsterparti med fri utsikt och utgång till balkongen med söderläge. På golvet ligger vacker fiskbensmönstrad ekparkett i original. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. En öppen spis gör rummet komplett.

  Kök

  Ljust kök med vita släta skåpluckor som döljer gott om förvaringsutrymme. Ljusa väggar, vitt stilrent kakel sitter som stänkskydd och schackrutigt golv. Matplats med platsbyggd kökssoffa vid fönstret som får in morgonsolens strålar. Köket är utrustat med kyl, frys, gasspis, ugn, spisfläkt samt diskmaskin.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med ljusa väggar och ett stort hörnfönster som ger härligt ljusinsläpp. Högt, fritt och lugnt läge utan insyn mot vacker grönska! Här finns ytterligare en utgång till den södervända balkongen. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett vitmålat trägolv.

  Sovrum

  Rummet används idag som barnrum, föredrar man att använda rummet som föräldrasovrum finns det gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är ljusa och bryts av med en fondtapet, på golvet ligger vitlaserad trä.

  Badrum

  Badrummet är klätt med vitt kakel och har ljust klinkergolv. Här finns wc, tvättställ, spegel, badkar och smart hyllförvaring. Ett fönster ger både fint ljusinsläpp och bra vädringsmöjligheter. I gången utanför badrummet mellan sovrummen finns tre platsbyggda originalgarderober med överskåp.

  Tvättrum - Tidigare gäst-wc

  Rummet är ursprungligen en gästtoalett, som idag används som tvättrum med tvättmaskin och torktumlare. Ligger i anslutning till hall och kök.

  Inre hall

  Rymlig möblerbar inre hall som binder ihop hall, vardagsrum och sovrum 2. Fiskbensparkett och ljusa väggar.

  Hall

  Hallen har ljusa väggar och golv i schackrutigt mönster. Här finns hatthylla med plats för ytterkläder samt två platsbyggda originalgarderober med överskåp. Från hallen har man en trevlig inblick mot vardagsrummet.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Stor och bred balkong i soligt söderläge med sjöutsikt över Mälaren!
  Terrass Föreningen har två gemensamma takterrasser med strålande sjöutsikt. Möbleras sommartid, grillmöjligheter.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  22
  Adress
  Essingestråket 37
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  76 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal
  0,0333000
  Andelstal insats
  3,06543 %
  Andelstal avgift
  0,0313955
  Andelstal kommentar
  Föreningen är obelånad
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Skogsmarken 8
  Bildades
  1979
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Skogsmarken äger fastigheten Skogsmarken 8 sedan 1979, marken är friköpt. Det finns 37 lägenheter i föreningen, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har två underbara takterrasser med strålande sjöutsikt som fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. Under våren 2019 såldes delar av fastighetens råvind som gav ett tillskott med till 4,2 miljoner kronor i kassan. Under hösten 2019 amorterade föreningen bort alla lån, belåningsgraden är 0 kr/kvm! Föreningens ekonomi är mycket god och vid ingången av 2022 hade föreningen en kassa på över 1.4 miljoner kronor. Tack vare den fina fastigheten och ekonomin sänktes avgiften 2022 med 15%. Ekonomisk förvaltning via SBC och föreningen klassas som ”äkta bostadsrättsförening”. Delat ägande godkänns under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 10 %.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärmepump med fjärrvärme som spetsvärme.

  Renoveringar

  1999 Tak- och fasadrenovering
  2003 Stambyte genomfördes och renovering av tvättstuga
  2005 Nya elstigare
  2007 Uppfräschning av utomhusmiljö
  2008 Fönsterrenovering utfördes
  2009 Fjärrvärme installerades
  2011 Gårdsplanen renoverades, uppfräschning av gym
  2014 Nya portar i originals til installerades, låssystem moderniserades. Maskinerna i tvättstugan byttes ut
  2016 OVK, rensning av ventiler
  2016 Byte av låscylindrar gemensamma utrymmen. Nya kärlskåp till soptunnor
  2017 Nya, låsbara kärlskåp införskaffade till soptunnor
  2019 Energideklaration
  2020 Ny installation för evakuering av brandgaser från 37:an trapphus och takrenovering
  2021 Gräsmattor omlagda

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

  Övriga utrymmen

  Tillgång till gemensamt cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga och gym.
  Föreningen har två underbara takterrasser som fritt kan disponeras av föreningens medlemmar.

  TV/Internet

  Kabel-TV via Ownit, basutbud ingår i månadsavgiften.
  Bredband via Ownit, upp till 100 Mbit/s, ingår i månadsavgiften.

  Parkering

  Föreningen har 5 parkeringsplatser som hyrs ut, kösystem. Kostnaden för dessa är 650 kr/mån.
  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 664 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Hushållsel
  402 kr/månad
  Hemförsäkring
  314 kr/månad
  Gas
  359 kr/månad
  Summa driftskostnader
  1 075 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna för el och hemförsäkring grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Personer i hushållet
  4
  Överlåtelseavgift
  1313 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 8 okt 2019
  Specifik energianvändning
  170kWh/m2/år
  Energiprestanda
  155 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör tre förråd. Ett större förråd och en klädgarderob på vinden samt ett förråd i källaren.
  Två gemensamma cykelrum finns.
  Gemensam tvättstuga med mangel och torkrum finns.
  Ett gym med träningsredskap finns att nyttja för föreningens medlemmar.
  Tillgång till två fantastiska takaltaner med strålande sjöutsikt.

Basfakta

Pris
7 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingestråket 37
Yta
76 kvm
Rum
3 rok
Våning
2 av 3
Avgift
3 664 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!