Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essingestråket 23

Härligt ljus & välplanerad mini 2:a! Fritt läge, solig balkong & låg avgift!

Härligt trivsam lägenhet med solig balkong i söder! Här bor man med fritt läge helt utan insyn. Lägenheten är välplanerad med ett separat sovrum, luftigt vardagsrum och balkongen ligger med soligt söderläge. Effektivt kök med vita luckor och bra förvaring. Här är högt i tak och genomgående behaglig färgsättning. Ett brett fönsterparti i vardagsrummet ger ett fantastiskt ljusinsläpp och ett enhetligt golv flyter genom lägenheten och bidrar till rymdkänslan. Fastigheten är stambytt och renoverad, föreningen är mycket välskött med låg belåning och dolda tillgångar i form av tre hyresrätter. Tillgång till gemensam takterrass med grillmöjligheter. Bra läge, centralt på ön med 1:ans buss alldeles utanför porten och med kort gångavstånd till affärer, caféer, tvärbana och den allmänna badplatsen.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 2 695 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Ett stort fönsterparti ger härligt ljusinsläpp! Rummet är lätt att möblera tack vare dispositionen med flera hela väggar. Här finns utgången till den soliga balkongen i söder. Öppningen i väggen mot köket ger en trevlig känsla. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå nyans.

  Kök

  Trevligt kök med en öppning i väggen mot vardagsrummet. Rostfri diskbänk och arbetsbänkar av trä går fint ihop med ljusa skåpluckor som bryts av med ett vitrinskåp. Ovan arbetsbänkarna sitter vitt kakel som stänkskydd. Väggarna är målade i en ljus nyans och i väggen mot sovrummet sitter en rad av betongglas som ger ljusinsläpp till köket. Köket är utrustat med gasspis, spisfläkt, ugn samt kyl/frys.

  Sovrum

  Sovrum med plats för dubbelsäng! Ett hörnfönster, ett s.k. funkisburspråk, ger ljusinsläpp från två väderstreck. I väggen mot köket sitter betongglas som ger ljusinsläpp till köket. Väggarna är målade i en behaglig grön nyans och på golvet ligger likadant laminatgolv som i övriga lägenheten.

  Badrum

  Helkaklat badrum med ljust kakel på väggarna och ett ljusblått klinkergolv. Här finns tvättställ, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, wc, badkar samt handdukstork. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten.

  Hall

  Välkomnande hall som inte tar några onödiga kvadratmetrar i anspråk. Hatthylla med plats för avhängning av ytterkläder. Garderober som går upp till full takhöjd ger utmärkt förvaring. Golvet är detsamma som i övriga lägenheten och väggarna är ljusa.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong i soligt söderläge och fritt från insyn! Utgång till balkong finns från vardagsrum.
  Terrass Föreningen har en stor, gemensam takterrass, även den i soligt söderläge! Möbleras sommartid med utemöbler och grill.
 • Parkering
  P-plats
  Separat kö finns.

  Föreningen hyr ut 12 p-platser, separat kö.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  231009
  Lgh.nr. LM
  1103
  Adress
  Essingestråket 23
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  35 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal insats
  2,61516
  Andelstal avgift
  2,58398
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Ängsmarken 3 & 4
  Bildades
  2003
  Byggår
  1938
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen äger fastigheterna Ängsmarken 3 och 4 i Stockholms kommun, förvärvet gjordes år 2003. På fastigheterna finns bostadshus med nybyggnadsår 1938, det finns två uppgångar, adresserna är Essingestråket 21 och 23. Totalt finns 37 lägenheter varav 34 är upplåtna med bostadsrätt, 3 lägenheter ägs av föreningen och hyrs ut. Föreningen hyr även ut 1 garage, 12 parkeringsplatser samt 4 lokaler. Total boyta är 1 514 kvm och lokalytan är 221 kvm. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. föreningens tillgångar är större än skulderna, de långfristiga skulderna är 1 950 000 kr och tillgångarna 2 252 079 enligt den senaste årsredovisningen. Belåningsgraden per kvadratmeter är endast 536 kr!

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme

  Renoveringar

  1999 Nya elstigare
  1999 Fönster byttes
  2004 Stambyte av kök och badrum
  2006 Ommålning av trapphus
  2006 Säkerhetsdörrar och nya lås till lägenheterna
  2006 Nytt låssystem till fastigheterna
  2006 Renovering av terrassen i 21:an, OVK-besiktning
  2007 Installation av bergvärme
  2007 Radonmätning
  2008 Reparation av vatten och avloppsrör till 21:an
  2009 Stamrensning och högtrycksspolning av avloppsrör
  2009 Byte av termostaterna på elementen i lägenheterna
  2009 Målning av väggarna i källaren
  2009 ComHem finns installerat i fastigheten
  2011 Renovering av taket - ny papp och delvis nytt plåtarbete
  2011 Renovering av fasad - ny puts
  2011 Byte av rör i bottenplattan
  2013 Lokal byggdes om till bostadsrätt
  2014 Iordningställdes gräsytor mot gatan
  2016 Hyreslägenhet renoverades och såldes som bostadsrätt
  2017 Tvättstugan helrenoverad
  2019 Underhållsarbete på tak, radonmätning och energideklaration utfördes
  2020 OVK

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

  Övriga utrymmen

  Tillgång till gemensam tvättstuga som finns i port 21 som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt det finns även ett torkrum.
  Cykelförråd finns i källaren.
  En stor och solig takterrass med söderläge finns för föreningens medlemmar, sommartid möbleras den upp och ger grillmöjligheter.
  Ett vindsförråd hör till lägenheten.

  TV/Internet

  TV och bredband via Tele2.

  Parkering

  Föreningen hyr ut 12 p-platser, separat kö.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  1 470 kr/månad (värme och vatten)
  Beskrivning mån.avg.

  Ett obligatoriskt tillägg om 100 kr tillkommer för kabel-TV.

  Hushållsel
  68 kr/månad
  Hemförsäkring
  207 kr/månad
  Gas
  302 kr/månad
  Summa driftskostnader
  577 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1313 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 4 feb 2019
  Specifik energianvändning
  122kWh/m2/år
  Energiprestanda
  76 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Jan Andersson, Kiwa Swedcert
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett vindsförråd.
  Gemensamt cykelrum med lättillgänglig entré från gårdssidan av fastigheten.
  Nyrenoverad tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och kallmangel, digital bokning.
  Tillgång till takterrass med grillmöjligheter.
  Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

Basfakta

Pris
2 695 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingestråket 23
Yta
35 kvm
Rum
2 rok
Våning
2 av 3
Avgift
1 470 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!