Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essingeringen 15, 1 tr

3 rok i mycket fint skick & full av charm! Villaliknande boende med trädgård & parkeringsmöjligheter

Välkommen till en fantastisk gaveltrea belägen i vacker, herrgårdsliknande fastighet belägen i ett av Stora Essingens allra finaste 30-talshus! Här bor man med högt, lugnt läge, helt fritt från insyn med härlig villakänsla med en välskött grönskande trädgård. Den öppna planlösningen mellan moderna köket och vardagsrum ger både rymd och trivsamma, sociala ytor. Två underbara sovrum och renoverat fint badrum med dusch. Genomgående fina färgval, trägolv och fina originaldetaljer bevarade. Charmfull lägenhet med högt i tak, spröjsade fönster och utmärkta förvaringsmöjligheter.

Föreningen äger marken och är stabil med låg belåning, de långfristiga skulderna är endast 1,467 Mkr. Här får man tillgång till trädgård med uteplatser och grill möjligheter, parkeringmöjlighet på föreningens gård gör boendet till något utöver det vanliga.
Lugnt och centralt läge på ön. På kort gångavstånd finns mataffär, runt Essingetorget finns flera caféer, kiosk och tobaksaffär med postservice. Restaurangutbudet består av flera pizzerior, en populär sushi-restaurang, Essinge-Wok samt en relativt nyöppnad Italiensk Bistro med god mat och gemytlig service. Närheten till 1:ans buss är bekväm, hållplats finns strax utanför porten. Badplats och småbåtshamn finns på någon minuts gångavstånd!

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. På ön finns flera fik och trevliga restauranger. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 5 595 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Härlig och mycket fin trerumslägenhet belägen på gaveln i ett vackert 1930-tals hus med spröjsade fönster i tre väderstreck.

  Vardagsrum

  Rymligt och luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Ljusa, nymålade väggar. På golvet ligger vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Den öppna planlösningen mot köket ger extra rymd. Här ryms med lätthet vardagsrumsmöblemang och ett generöst matbord.

  Kök

  Modernt, trendigt och fint kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Fina arbetsytor av marmor, gott om förvaringsutrymme bakom petroleumblå fronter med fina metallbeslag. I köket finns integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, gashäll med fläktkåpa i rostfritt ovan samt inbyggnadsugn med varmluftsfunktion. Väggarna går i samma nyans som i vardagsrummet, nymålade och ljusa. På golvet ligger samma vackra golv av fiskbensmönstrad ekparkett som i vardagsrummet.

  Sovrum 1

  Rymligt och luftigt sovrum med ljusgrå målade väggar och på golvet ligger samma fina golv av fiskbensmönstrad ekparkett som i kök och vardagsrum. Längs ena väggen finns platsbyggda garderober som ramar in det spröjsade fönstret och ger en sittbänk med förvaring. Vackra speglade pardörrar leder in till vardagsrummet.

  Sovrum 2

  Sovrum med väggar målade i en ljus nyans och på golvet ligger ett furugolv. I rummet finns plats för säng och mindre arbetsbord. Rummet används idag som barnrum men passar även utmärkt som arbetsrum.

  Badrum

  Stilrent renoverat badrum där vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ljusgrå klinkers med golvvärme. Här finns takdusch med invikningsbara väggar, tvättställ med kommod, wc samt handdukstork.

  Hall

  I hallen finns en platsbyggd garderob med plats för avhängning av ytterkläder. På golvet ligger ett originalgolv av furu och väggarna är målade i en ljus kulör.
  Säkerhetsdörr är installerad.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Trädgård Föreningen har en stor gemensam trädgård med uteplats och grillmöjligheter som disponeras fritt av föreningens medlemmar.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Essingeringen 15, 1 tr
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  62 kvm
  Boarea enligt
  Mätning & Brf:s information
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal
  19,5
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  214 257 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Andelen nettoskuld är beräknad från årsredovisning 2022 och blir 3456 kr/kvm. Föreningen har inte tagit upp nya lån under 2023.
 • Föreningen
  Namn
  Tankespelet 3
  Bildades
  1986
  Byggår
  1931
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Tankespelet 3 förvärvade fastigheten Tankespelet 3 under 1986 med friköpt tomt. Det finns 6 st bostadsrättslägenheter (om ca.442 kvm), en hyresrättslokal och ett stort garage (om ca.66 kvm). Föreningen har även parkeringsplatser, som hyrs ut. Föreningens totala långfristiga skulder ligger endast på 1,467 miljoner och en kassa på överstigande 250 000 kronor. Belåning per kvm är ca 3 319 kronor!

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme
  Självdrag

  Renoveringar

  2022 OVK
  2021 Två träd nedtagna (pga almskjuka), övriga träd beskurna, Del av avloppsstam utbytt (toalett uthyrningsdel källarplan)
  2020 Snörasskydd på tak monterat, Ny koddosa ytterdörr, Service brandsläckare
  2019 Stamspolning nedre stammar, el av avloppstam (pentry uthyrningsdel) utbytt, Målning av två takkupor, enstaka trasiga pannor utbytta, gammal TV-antenn nedmonterad
  2018 Trapp slipad och lackad, Kontroll av Bergvärmepump, Rörelsedetektor belysning trapphus installerad
  2017 OVK genomförd, Stamspolning, Nya tvättmaskiner, Wascator
  2016 Kontroll av Bergvärmepump, Trädbeskärning Trädmästarna
  2015 Uteplats byggd på mur samt mot buskarna, Trasiga takpannor utbytta
  2014 Vattenskada åtgärdad tak, Borttagen pelare utredd, Fiberbredband installerat (Bredbandsbolaget)
  2013 Elen i huset utbytt, renoverat, ny elcentral och byte av inkommande elkabel till fastighet
  2012 Uteplats byggd mot cyklarna
  2011 Trapphus renoverat, OVK
  2004 Pro-line utförd i stammarna, Bergvärme installerad
  2001 Fönsterrenovering
  1997 Fasad målad

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam tvättstuga på källarplanet med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.
  Cykel- och barnvagnsförråd finns på källarplanet med ingång från gårdssidan utan trappor.
  Föreningen har en gemensam trädgård med fruktträd och odlingslådor, sommartid möbleras den med två uteplatser och grillar.

  TV/Internet

  Fiber 100/100 Mbit från Telenor och ingår i månadsavgiften

  Parkering

  Föreningen har 4 p-platser på gården, dessa kan nyttjas för en kostnad av 400 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 449 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  141 kr/månad
  Gas
  300 kr/månad
  Summa driftskostnader
  641 kr/månad

  Driftskostnaderna grundar sig på säljarens förbrukning / försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Personer i hushållet
  3
  Årlig elförbrukning
  3183 kWh/år

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 30 dec 2020
  Specifik energianvändning
  141kWh/m2/år
  Energiprestanda
  79 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett vindsförråd.
  På källarplanet finns tvättstuga samt cykel- och barnvagnsförråd.
  Föreningen har en gemensam trädgård som sommartid möbleras med uteplatser.
  Föreningen har fyra parkeringsplatser som används av medlemmarna utan kostnad.

Basfakta

Pris
5 595 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingeringen 15, 1 tr
Yta
62 kvm
Rum
3 rok
Våning
2 av 3
Avgift
3 449 kr/månad (värme, vatten och Internet)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!