Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essingekroken 7

Strålande sjöutsikt över Mälaren från klassisk 60-tals villa med sjötomt!

En av få villafastigheter belägen på sjötomt inom tullarna! Fantastiskt fint läge, lugnt och ostört med härlig sjöutsikt från samtliga våningsplan och direktaccess till sjön! Terrasserad och grönskande sjötomt i soligt söderläge med fruktträd och gräsytor.

Väldisponerad tegelvilla med rymliga sociala ytor där kök, vardagsrum och matsal går i öppen planlösning. De breda och djupa balkongerna sträcker sig nästan längs ena långsidan ut mot vattnet. Sjöutsikten är magisk och hänförande. Entréplanet rymmer även ett stort sovrum samt fint helkaklat badrum med dusch.

Souterrängplanet består av ett stort allrum med öppen spis, SPA-avdelning med dusch, badkar och bastu, sovrum med fönster åt två väderstreck och egen ”walk in closet”, tvättstuga, pannrum samt klädkammare. Här finns utgång till balkong/terrass med strålande sjöutsikt över glittrande Mälaren.

I nedre souterrängplanet finns ett mindre kontor/rum med egen ingång och badrum. Grönskande strandtomt med gräsytor, tre äppelträd och ett stort körsbärsträd.

Fastigheten är belägen inom tullarna på friköpt tomt med parkeringsplatser på tomten och i dubbelgarage. Lugnt läge i villaområde fritt från genomfartstrafik. På kort gångavstånd finns Essingetorget med allmänservice och bussar.

Att bo på Stora Essingen har många fina och unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn med City inom cykel-/gångavstånd. På och runt Essingetorget finns Caféer, restauranger, matbutik, juvelerare etc. Bra kommunikationer med tvärbana, hållplats Stora Essingen samt bussar såsom 1:an, 56:an och nattbussen 91. Under sommaren kan man från Värdshusbryggan hoppa på båten som tar dig till Stadshuset eller i andra riktningen till vackra Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan och fortsätter igenom Kungsholmen, stannar nära T-centralen samt Arlanda Express, tar dig vidare längs Kungsgatan förbi Stureplan över Östermalm/Gärdet med slutdestination Frihamnen. Tvärbanan går mellan Sickla och Solna station via, Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan du även byta till pendeltåg.

Pris: 25 000 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Hall

  Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter. Här finns en rymlig garderob med skjutdörrar i valnöt. Hallen leder dig in till de härliga sällskapsytorna där man direkt möts av den strålande utsikten. På golvet ligger rektangulära plattor av sandsten och väggarna är målade.

  Badrum

  Fint badrum med kaklade väggar och grått klinkergolv. Här finns dusch med två glasväggar, vägghängd wc med integrerat badrumsskåp ovan samt spegel ovan handfatet.

  Sovrum

  Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang såsom byråer eller skrivbord. Rymlig garderob med skjutdörrar, väggarna är ljusmålade och på golvet ligger parkett.

  Kök

  Underbart rymligt och trivsamt kök med gott om plats för umgänge och matlagning. En stor köksö ger fantastisk arbetsyta, bra förvaring samt trivsamt barbordhäng. I köksön finns en integrerad ugn, kombinerad med mikro. Längs med ena väggen finns förvaring bakom vita, släta skåpsluckor från Poggenpohl samt fullstor kyl och frys från Miele. Längs med en andra väggen finns ytterligare förvaring, en bred gashäll med fem zoner, ugn med diverse funktioner och en diskret bred fläkt, vitvaror från Gaggenau, De generösa arbetsbänkarna är av granit, diskbänk med dubbelho i rostfritt, väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger ekparkett som flyter vidare in i vardagsrummet. Stort och brett fönsterparti ger fint ljusinsläpp och strålande sjöutsikt.

  Vardagsrum

  Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier och fönster i två väderstreck. Här finns utgången till utgång till den soliga balkong genom helglasade dubbeldörrar. Gott om plats för soffgrupp och möblemang för umgänge. I den inre delen finner du en generös matsal för stora middagar. Denna del går att dela av för få ytterligare ett rum/sovrum. Ljusmålade väggar och på golvet ligger ekparkett.

  Allrum

  Rymligt allrum med öppen spis och utgång till den stora terrassen/balkongen med sol från tidig förmiddag till sen kväll. Ljusa väggar och på golvet ligger ekparkett. Fönster i två väderstreck och gott om möblerings möjligheter. När du passerar den öppna spisen kommer du in i den inre delen, som idag används som sovrum med original inredning i teak (garderobsvägg) från byggåret.

  Sovrum 3

  Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och skrivbord/byråer om man så önskar. Parkettgolv av ek och ljusa väggar samt infällda spotlights i taket. Även detta rum har fönster i två väderstreck samt fantastisk sjöutsikt. Till detta rum finns även en rymlig klädkammare med spegel, hyllor för massor av skor, lådor samt klädstänger.

  Badrum & bastu

  Stort helkaklat och SPA-liknande badrum med badkar, dusch, dubbelhandfat samt bastu med plats för 4-6 personer. På golvet ligger svart granit. Stor integrerad spegel ovan badkaret och i duschen samt två handdukstorkar. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

  Tvättstuga

  Helkaklat tvättrum med svart granit på golv samt vädringsfönster. Här finner du en tvättmaskin, rostfri tvättho samt tvättlinor.

  Klädkammare & Teknikrum

  Vid trappen finns en klädkammare med plats för diverse och ingång till teknikrummet. Modern bergvärmeanläggning från IVT med extern varmvattenberedare samt ventilationsanläggning med mekanisk förvärmd tilluft.

  Kontor/lägenhet

  I det nedre soutterängplanet finns ett kontorsrum/lägenhet med fönster ut mot sjön och egen ingång från kortsidan av huset. Möjlighet finns att koppla in toalett och dusch.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  STOCKHOLM SJÖSTUGAN 43
  Objektstyp
  Villa
  Typkod
  220 - Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Essingekroken 7
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Distrikt
  Essinge
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  234 kvm + 22 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Boareabeskrivning
  234 m² boarea, entré: 120 m², mellan: 99 m², nedre: 15 m² , enligt mätbevis.
  Tomtareal/mark
  776 kvm
  Tomtareal enligt
  Lantmäteriet
  Total areal
  776 kvm
  Antal rum
  6
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  4
 • Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 4 500 000 kr
 • Byggnad
  Standardpoäng
  31
  Byggår
  1968
  Mark
  Sten
  Grund
  Betong
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Kopparplåt
  Fasad
  Tegelstensfasad
  Fönster
  3-glasfönster isoler & 2 glasfönster på norrsidan
  Utvändiga plåtarbeten
  Koppar
  Stomme
  Lättbetong/betong
  Bjälklag
  Betong

  Byggnadskommentar

  Fastigheten är ansluten till Stockholms stadsgasnät. Häll i köket är ansluten till gasnätet, möjlighet till gas även för uppvärmning finns.
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Bergvärmepump
  Värmeanläggning
  Ålder:2008
  Märke:IVT
  Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft
  Elkablar
  Ledningar delvis bytta
  Jordning
  Delvis jordat
  Huvudsäkring
  35A

  El kommentar

  Fas 3 x 35 A till huset.
  Skorsten
  Murad skorsten

  Skorstenskommentar

  Nuvarande ägare har inte använt spisen. Provtryckning behöver utföras innan man får elda och senaste inspektionen var under 2019.

  Parkering

  Dubbelgarage samt möjlighet till parkering på garageinfart.

  Övriga byggnader

  Garage för två bilar.

 • Kostnader
  Elkostnad
  3 500 kr/månad
  Vatten och avlopp
  515 kr/månad
  Hemförsäkring
  575 kr/månad
  Stadsgas till spishäll
  400 kr/månad
  Summa driftskostnader
  4 990 kr/månad
  Fastighetsskatt
  9 287 kr/år

  Beskrivning av kostnader

  Vatten & avloppskostnaden ingår även sophämtning.
  Elkostnaden ingår hushållsel & uppvärmning.

  Personer i hushållet
  4
  Årlig elförbrukning
  19982 kWh/år

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Torsdag 18 maj 2023
  Specifik energianvändning
  89kWh/m2/år
  Energiprestanda
  50 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  C
 • Taxering
  Taxeringsår
  2023
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  1968
  Taxeringsvärde byggnad
  3 988 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  14 988 000 kr
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an, Tvärbanan och sommartid pendelbåten Movitz. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad. Nere vid sjön finns en Kayakomat för hyra av kanoter och ett nybyggt utegym som kan nyttjas utan kostnad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

 • Rättigheter & Belastningar

  Planer och bestämmelser

  Del av kv sjöstugan(strandlinjens reglering), Stadsplan (Beslutsdatum: 1940-01-26, Senast ändrad: 1982-11-19)

  Planer och bestämmelser

  Sjöstugan t 35-37,41-44, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1941-08-06, Senast ändrad: 1991-04-11)

Basfakta

Pris
25 000 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingekroken 7
Bostadstyp
Villa
Yta
234 kvm + 22 kvm
Biarea
22 kvm
Tomtarea
776 kvm
Rum
6 rok
Byggår
1968
Driftskostnad
4 990 kr/månad

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!