Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Eknäsvägen 4 C, vån 3

Charmig lägenhet högst upp i huset! Solig balkong i västerläge!

Underbart trivsam lägenhet högst upp i huset med balkong och sjöglimtar! Genomgående med fönster i tre väderstreck och fantastiskt välplanerad. Från vardagsrummet har man utgången till den soliga balkongen med sol från lunch fram till solnedgång! Vardagsrummet är rymligt och har utrymme för både soffgrupp samt matbord. Köket är stilrent renoverat med gott om förvaring samt diskmaskin. Sovrummet ligger med lugnt läge mot föreningens gård och här finns flera garderober. Badrummet är fräscht och helkaklat samt utrustat med tvättmaskin. Lägenheten har genomgående behaglig färgsättning och fina golv.

Välskött Brf med god ekonomi och välskötta, stambytta fastigheter. Belåningen är låg, endast 3 997 kr/kvm, dessutom har föreningen en dold tillgång i en hyresrätt. Gemensam uteplats finns på gården med utemöbler och grill. Eknäsvägen är en liten lugn, enkelriktad gata utan genomfartstrafik och det finns flera badplatser på kort gångavstånd. närmaste platsen för ett dopp är endast ca 150 meter. Bra läge på ön nära kommunikationer, allmän service och småbåtshamn. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg. Varmt välkommen på visning!

Pris: 2 995 000 kr
Accepterat pris

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmig och välplanerad tvåa med västervänd, solig balkong! Lägenheten är genomgående och har stora fönsterpartier i tre väderstreck. Vackra golv samt breda fönsterbänkar av marmor. Fönsterpartierna är stora och ger fint ljusinsläpp, färgsättningen är genomgående ljus. Här är högt i tak, 270 cm, och från balkongen har man lite sjöglimtar.

  Vardagsrum

  Trivsamt vardagsrum med vacker ekparkett och ljusa, tapetserade väggar. Här finns ett brett fönsterparti samt ett charmigt burspråk som ger ett fint ljusinsläpp, balkongen nås härifrån. Plats finns för både soffgrupp och matbord.

  Kök

  Välutrustat och stilrent kök med gott om förvaring bakom ljusa, släta skåpluckor med läderhandtag. Vitt kakel sitter som stänkskydd och fortsätter upp på väggen, vitlaserade arbetsbänkar av trä. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger ett trägolv i original. Köket är utrustat med kyl/frys i rostfritt, gasspis, ugn, spisfläkt samt integrerad diskmaskin.

  Sovrum

  Sovrummet ligger med lugnt och ostört läge mot gårdssidan av fastigheten. Väggarna är vitmålade och bryts av med två tapetserade väggar i grått, på golvet ligger vacker ekparkett i fiskbensmönster. Här finns plats för en bred säng. Förvaring i en originalgarderob och en garderob samt överskåp som ramar in huvudändan av sängen.

  Badrum

  Fräscht, helkaklat badrum med ljust kakel som klär väggarna, på golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme. Här finns WC, tvättställ, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, dusch med invikningsbara glasväggar, handdukstork samt tvättmaskin.

  Hall

  Hallen är lagom stor och tar inga onödiga utrymmen i anspråk. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt skor. På golvet ligger ett vackert och tåligt golv av kolmårdsmarmor, väggarna är ljusa. Från hallen når man vardagsrummet, sovrummet och badrummet.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong i soligt västerläge, här kan man njuta av solen från strax innan lunch till solnedgång. Från balkongen har man några sjöglimtar.
  Uteplats Tillgång till gemensam uteplats på gården som möbleras med utemöbler och grill.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  345
  Lgh.nr. LM
  1301
  Adress
  Eknäsvägen 4 C, vån 3
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  39 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  0,0243000
  Andelstal avgift
  2,42191 %
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  159 531 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Andel av brf:s nettoskuldsättning är uträknad på den senaste årsredovisningen, 2022.
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Vridmaskinen 5 & 6
  Bildades
  1983
  Byggår
  1942
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Vridmaskinen 5 & 6, med adresserna Eknäsvägen 2 och Eknäsvägen 4, förvärvade fastigheterna år 1983. Föreningen är en s.k äkta bostadsrättsförening, marken är friköpt. Föreningen består av 32 bostadslägenheter varav 31 är upplåtna med bostadsrätt och en lägenhet ägs av föreningen och hyrs ut. Föreningen har en god ekonomi och låg skuldsättning, belåningen är endast 3 706 kr/kvm. Fastigheterna är välskötta och stambytta. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC BostadsrättsCentrum AB. För teknisk förvaltning har föreningen ett avtal med Fastighetsskötsel AB.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme

  Renoveringar

  1995 Renovering av fasad
  2003 Dränering
  2005-2006 Stambyte och byte av elstigare
  2008 Fönsterrenovering
  2009-2010 Uppdatering av befintligt värmesystem
  2012 Trappuppgång renoverade; säkerhetsdörrar installerade och målning av trapphus
  2012 Elarbeten trapphus och källare, översyn, underhåll och byte av visst kablage
  2013 Värmesystem - Översyn av bergvärme, panncentral
  2014 Elarbeten källare, byte strömbrytare, kablage
  2015 Renovering av tak- målning
  2016 Installation av utomhusbelysning
  2016 Stamspolning
  2017 Rörinfodring av avluftningar på tak
  2017 Utförande av brandskyddskontroll och sotning av skorstenar
  2018 Relining inkommande gasledningar
  2018 - 2019 OVK och radonmätning (godkänt värde, 50 Bq/m3)
  2020 Besiktning av balkonger
  2022 Underhåll av värmesystemet, installation av fjärrvärme

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har två gemensamma tvättstugor, en i varje fastighet.
  Gemensamt cykelförråd finns med direktingång från gården.
  Till varje lägenhet hör ett källarförråd.
  Gemensam trädgård med uteplats och grill.

  TV/Internet

  Kabel-TV, basutbud, obligatoriskt tillägg på avgiften.
  Bredband, fiber, ingår i avgiften.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan, 500 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 670 kr/månad (värme, vatten och Internet)
  Kommentar till avgiften

  Ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/mån tillkommer för kabel-TV via Tele2.

  Hushållsel
  250 kr/månad
  Hemförsäkring
  78 kr/månad
  Gas
  300 kr/månad
  Summa driftskostnader
  628 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 17 jun 2020
  Specifik energianvändning
  173kWh/m2/år
  Energiprestanda
  132 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Broparken. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, b l a till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett källarförråd.
  Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
  Gemensam tvättstuga finns i källaren, två tvättstugor finns i föreningen.
  Tillgång till gemensam gård med uteplats och grillmöjligheter.

Basfakta

Pris
2 995 000 kr Accepterat pris
Adress
Eknäsvägen 4 C, vån 3
Yta
39 kvm
Rum
2 rok
Våning
3 av 3
Avgift
2 670 kr/månad (värme, vatten och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!