Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Eknäsvägen 13

Gavellägenhet med balkong & sjöutsikt! Högst upp i huset!

Varmt välkomna till denna härliga gavellägenhet högst upp i huset med sjöutsikt! Lägenheten har många fönster i flera väderstreck vilket ger ett underbart ljusinsläpp. Läget är lugnt och fritt, från vardagsrummet har man utsikt över takåsar, Mälaren och Bromma. Flera originaldetaljer finns bevarade såsom fönsterbänkar av marmor, öppen spis och hallgolv av kolmårdsmarmor. Vardagsrummet är rymligt och har plats för både soffgrupp och matbord samt två sovrum i bra storlek.

Föreningen bildades 2023 och består av 8 bostadsrättslägenheter samt ett garage. Avståndet till den allmänna badplatsen med tre badbryggor är endast ca 250 meter. Föreningen har en gemensam uteplats i syd/västläge som finns på framsidan av huset. Busshållplats finns på någon minuts gångavstånd. Fastigheten är stambytt och underhållen. Läget på ön är centralt och bra med närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer. Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg. Varmt välkommen på visning!

Pris: 5 995 000 kr
Accepterat pris

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Ett generöst fönsterparti ger härligt ljusinsläpp. Här finns en öppen spis.

  Kök

  Kök med förvaring bakom skåpluckor i trä kombinerat med vitrinskåp. Ljust kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna i trä. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll samt ugn.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är tapetserade i en beige nyans och på golvet ligger ekparkett. Från sovrummet når man balkongen med sjöutsikt.

  Sovrum

  Sovrum som idag används som barnrum. Väggarna är tapetserade i en ljus nyans och på golvet ligger ekparkett. Platsbyggd förvaring löper längs ena väggen.

  Badrum

  Kaklat badrum med ljust kakel på väggarna och grått klinkergolv. Ett fönster ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Här finns wc, dusch, handdukstork, tvättställ med kommod, spegel med belysning samt badrumsskåp.

  Hall

  Hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger vacker och tålig kolmårdsmarmor, väggarna är ljusa.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med sjöutsikt och Essingens lugnare gator.
  Uteplats Föreningen har en gemensam uteplats i syd/västläge som sommartid möbleras.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Eknäsvägen 13
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  66 kvm + 5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  17,7898 %
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  312 211 kr
  Pantsättning
  Är inte pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Klappträet 6
  Bildades
  2023
  Byggår
  1946
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Klappträet 6 består av 8 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och marken är friköpt. Föreningen bildades under 2023 och har god ekonomi, belåningsgraden är 5 000 kr/kvm. Boarean uppgår till 351 kvm och garaget ca 20+10 kvm.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme
  Mekanisk frånluft med utsug i kök och badrum. Mekaniska fläktar på taket. Tilluft via väggventiler i anslutning till fönstren.

  Renoveringar

  2008 Tvättstugan renoverades
  2008 Frånluftsfläktar installerades på taket
  2015 Fasadrenovering
  2015 Omläggning av tak samt komplettering på takstegar och annan taksäkerhet
  2015 Målning av fönster
  2018 Energideklaration utförd
  Stambyte har genomförts för ca 20 år sedan och bergvärme har installerats. En godkänd OVK-besiktning har utförts och gäller till oktober 2026.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam uteplats med möbler som nyttjas fritt av medlemmarna.
  Cykel och barnvagnsförråd finns på källarplanet och nås med direktingång från gatan.
  Gemensam tvättstuga med en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel finns på källarplanet.
  Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 569 kr/månad (värme och vatten)

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 17 okt 2018
  Specifik energianvändning
  81kWh/m2/år
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Tvättstugan kan komma att flyttas till nuvarande pannrum.
  Till lägenheten hör två förråd, ett vindsförråd respektive ett källarförråd.

Basfakta

Pris
5 995 000 kr Accepterat pris
Adress
Eknäsvägen 13
Yta
66 kvm + 5 kvm
Rum
3 rok
Våning
3 av 3
Avgift
3 569 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!