Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Eknäsvägen 13, 2 tr

Mycket ljus gavellägenhet med sjöutsikt!

Varmt välkomna till denna härliga & ljusa gavellägenhet som ligger högt upp i huset & har sjöutsikt! Lägenheten har burspråk och fönster i två väderstreck, vilket ger ett underbart ljusinsläpp. Läget är lugnt och från vardagsrummet har man utsikt över takåsar, Mälaren med Bromma i bakgrunden. Fina originaldetaljer finns bevarade såsom fönsterbänkar av marmor och hallgolv av kolmårdsmarmor. Vardagsrummet är rymligt och har plats för både soffgrupp och matbord. Ett bra sovrum för två med garderober utanför. Helkaklat badrum med klinker, dusch med glasdörrar och möjlighet för tvättmaskin. Här bor du i en fin fastighet med lugnt och fridfullt läge med badrocksavstånd till badbrygga.

Föreningen bildades 2023 och består av 8 bostadsrättslägenheter samt ett garage. Avståndet till den allmänna badplatsen med tre badbryggor är endast ca 250 meter. Föreningen har en gemensam uteplats i högt och soligt syd/västläge. Busshållplats och tvärbanan ligger inom kort promenadavstånd från lägenheten. Fastigheten är stambytt och underhållen. Läget på ön är centralt och bra med närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer. Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Ring ansvarig fastighetsmäklare för visning, Marko 0709-71 11 05!

Pris: 3 750 000 kr
Utgångspris

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Vardagsrum

  Luftigt och ljus vardagsrum med sjöglimt och utsikt över takåsar. Gott om plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Ett generöst fönsterparti i burspråk ger härligt ljusinsläpp.

  Kök

  Fint och ljust kök med bra arbetsytor och förvaring i skåp och lådor. I köket finns integrerad diskmaskin, vit kyl/frys, gasspis samt fläkt ovan.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ekparkett.

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och förvaring till vänster. På golvet ligger originalgolv av marmor från byggåret 1946. Hallen ledet in dig till det ljusa köket och luftiga vardagsrummet med burspråk.

  Badrum

  Badrum med kaklade väggar och grått klinkergolv. Vädringsfönster skänker ett trivsamt ljus i badrummet. Här finns wc, dusch med duschväggar av glas, handdukstork, tvättställ samt badrumsskåp.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Eknäsvägen 13, 2 tr
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  45 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Hiss
  Nej
  Andelstal
  13,0435 %
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  0 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Nettoskulden har ej gått att få fram
 • Föreningen
  Namn
  Brf Klappträet 6
  Bildades
  2023
  Byggår
  1946
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Klappträet 6 består av 8 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och marken är friköpt. Föreningen bildades under 2023 och har god ekonomi, belåningsgraden är 5 000 kr/kvm. och har endast långfristiga skulder på 1 755 000 kr! Boarean uppgår till 351 kvm och garaget ca 20+10 kvm.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme
  Mekanisk frånluft med utsug i kök och badrum. Mekaniska fläktar på taket. Tilluft via väggventiler i anslutning till fönstren.

  Renoveringar

  2008 Tvättstugan renoverades
  2008 Frånluftsfläktar installerades på taket
  2015 Fasadrenovering
  2015 Omläggning av tak samt komplettering på takstegar och annan taksäkerhet
  2015 Målning av fönster
  2018 Energideklaration utförd
  Stambyte har genomförts för ca 20 år sedan och bergvärme har installerats. En godkänd OVK-besiktning har utförts och gäller till oktober 2026.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam uteplats med möbler som nyttjas fritt av medlemmarna.
  Cykel och barnvagnsförråd finns på källarplanet och nås med direktingång från gatan.
  Gemensam tvättstuga med en tvättmaskin, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel finns på källarplanet.
  Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

  Parkering

  Föreningen har ett garage som hyrs ut.
  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 433 kr/månad (värme och vatten)

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 17 okt 2018
  Specifik energianvändning
  81kWh/m2/år
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Tvättstugan kan komma att flyttas till nuvarande pannrum.

Basfakta

Pris
3 750 000 kr Utgångspris
Adress
Eknäsvägen 13, 2 tr
Yta
45 kvm
Rum
2 rok
Avgift
2 433 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!