Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Badstrandsvägen 30

Underbar gavellägenhet högst upp i huset med takterrass, balkong & fungerande öppen spis!

Härlig gavellägenhet belägen på översta våningen med stor takterrass, balkong och fungerande öppen spis! Högt, ljust och insynsfritt läge med fönster i tre väderstreck samt några sjöglimtar av Mälaren. Skicket är fint med genomgående nymålade, ljusa väggar och nyslipade, vackra parkettgolv av fiskbensmönstrad ek. Gavelläget gör lägenheten fantastiskt ljus och sommartid fungerar takterrassen som ett extra rum. Vardagsrummet går i halvöppen planlösning mot köket och här finns den fungerande öppna spisen. Samtliga ytskikt såsom väggar och snickerier är nymålade, golvet är nyslipat. Köket är trivsamt med gott om förvaringsmöjligheter, plats för ett stort matbord samt lite sjöutsikt från fönstret. Det helkaklade badrummet är fräscht, vitt kakel klär väggarna, på golvet ligger ett mörkt klinkergolv med golvvärme. Lägenheten är utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Föreningen är välskött och har god ekonomi, fastigheten är stambytt och sköts med kontinuerligt underhåll. Tillgång till stor trädgård med gräsytor, uteplats och grillmöjligheter. Blomsteraffär, restaurang och café finns i huset och på kort gångavstånd finns badplats, småbåtshamn, tvärbana och 1:ans buss. Varmt välkommen till en fantastisk trivsam och fin lägenhet!

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essinge IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak. Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar, nattbuss 91, samt tvärbana. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. Pendelbåten Movitz trafikerar Stora Essingen från den 2/5. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 5 995 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Torsdag 8 jun 17:30 - 18:00Varmt välkommen på visning!
 • Söndag 11 jun 13:00 - 13:45Varmt välkommen på visning!

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Lägenhet med fina och trivsamma sällskapsutrymmen tack vare öppna sociala ytor. Här finns en fungerande öppen spis och en fantastisk takaltan, en s.k. kungsbalkong, sträcker sig längs hela lägenheten. Här finns dessutom en balkong i väster. Sommartid blir takterrassen som ett extra rum, här har man möjligheten att grilla och det ryms både matbord och sittgrupp. Gavellägenheten är välplanerad med fönster i tre väderstreck som ger fint ljus samt en bra känsla av rymd.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med härlig rymd och fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Väggarna är nymålade i en behaglig nyans och på golvet ligger nyslipad, fiskbensmönstrad originalparkett av ek. Här finns den fungerande öppna spisen och en av utgångarna till den mycket generösa takaltanen.

  Kök

  Renoverat kök med ljus skåpinredning. Bakom de släta luckorna gömmer sig gott om förvaring. Väggarna är nymålade i en ljus nyans och på golvet ligger nyslipad fiskbensmönstrad ekparkett. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys, gashäll, spisfläkt, ugn med varmluftsfunktion samt mikro. Här finns gott om plats för ett stort matbord som rymmer många gäster. Med halvöppen planlösning mot vardagsrummet finns utrymme för arbetsplats alternativt matplats.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med insynsfritt läge och gott om plats för dubbelsäng. Väggarna är nymålade i en ljus nyans och golvet är av fiskbensmönstrad ekparkett. Förvaring finns i en garderob som går längs ena väggen. Här finns den andra utgången till takterrassen.

  Sovrum

  Sovrum med hörnfönster ger rummet ljusinsläpp från två väderstreck. Rummet passar utmärkt som barnrum alternativt arbetsrum. Längs ena väggen finns förvaring och här finns utgången till balkongen.

  Badrum

  Fräscht, helkaklat badrum där vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger grå klinker med golvvärme. Här finns wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, badkar med invikningsbar duschvägg samt handdukstork. Infällda spotlights i taket.

  Hall

  Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns en tvättpelare snyggt gömd i en garderob med både tvättmaskin och torktumlare. Väggarna är nymålade och på golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Terrass En fantastisk takterrass sträcker sig längs hela lägenheten. Här finns plats för sittgrupp, grill, matbord och växter. Terrassen är ca 14 kvm och är utrustad med markis, belysning samt infravärme. Terrassen ligger med syd/öst läge och har sol från morgon fram till ca kl. 14.
  Balkong Rymlig balkongen som ligger med västerläge, här tittar solen fram på eftermiddagen och stannar till solnedgång.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  8
  Lgh.nr. LM
  1201
  Adress
  Badstrandsvägen 30
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  71 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  0,0686
  Andelstal insats
  0,092201
  Andelstal avgift
  0,0704
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  269 632 kr
  Pantsättning
  Är inte pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingestupet 18
  Bildades
  1983
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen äger och förvaltar fastigheten Essingestupet 18 med adresserna Badstrandsvägen 30-32. Fastigheten förvärvades 1983, marken är friköpt. Föreningen består av 15 bostadsrättslägenheter, en bostadsrättslokal samt 3 lokaler som hyrs ut. Den totala bostadsrättsytan är 1 012 kvm, hyresarean är 193 kvm. Föreningen klassas som en s.k. äkta bostadsrättsförening. Fastigheten är välskött och väl underhållen. Ekonomin i föreningen är god, belåningen är 5 378 kr/kvm och den totala belåningen är 5 443 000 kr.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  1984 Kodlås vid entréer
  1984 Renovering av balkonger
  1984 Dränering och tilläggsisolering av grund
  1985 Omläggning av delar av taket
  1985 Omputsning av fasad
  1990 Radiatorventiler
  1993 El i lägenheter inklusive nya elcentraler
  2002 Elstigare
  2003 Renovering kungsaltaner, tätskikt omlagt
  2005 Trapphus
  2007 Renovering av fönster, ommålning gjordes
  2008 Nya maskiner till tvättstugan
  2009 Den gemensamma trädgården med uteplats iordningsställdes, ny uteplats, cykelparkering
  2010-2011 Stambyte och badrumsrenovering
  2011 Ventilation (OVK) I samband med stamrenovering
  2010 Byte till fjärrvärme
  2012 Markanläggning - uppfart asfaltering, L-stöd och ny trappa
  2012 Telia Fiber indraget
  2014 Fönster renoverades och målades
  2014 Renovering av skorsten
  2015 Renovering av tak
  2015 Lagning av puts runt fönster
  2017 Spolning och filmning av stam under huset
  2018-2019 Relining av halva stammen under huset

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhäll, föreningen har tagit fram en långsiktig underhållsplan. Inga underhåll kommer att göras under 2023. Enligt underhållsplanen ligger följande renoveringar inom närmaste åren; omläggning av tak, renovering av fasad och balkonger.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam trädgård med uteplats och grill. I trädgården finns odlingslådor för den intresserade.
  Cykelparkering i trädgården.
  Tvättstuga i källaren med två moderna tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
  Barnvagnsförråd finns i källaren.

  TV/Internet

  Fiberbredband är indraget till fastigheten. Ett obligatoriskt tillägg om 239 kr/mån tillkommer för fiberbredband.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 420 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  Ett obligatoriskt tillägg om 239 kr/mån tillkommer för fiberbredband.

  Summa driftskostnader

  Lägenheten har varit uthyrd och står nu tom varför inga driftskostnader finns att tillgå.

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Torsdag 16 feb 2017
  Specifik energianvändning
  195kWh/m2/år
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  G
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Broparken. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, b l a till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett stort vindsförråd som ligger lättillgängligt en trappa upp från lägenheten.

Basfakta

Pris
5 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Badstrandsvägen 30
Yta
71 kvm
Rum
3 rok
Våning
3 av 3
Avgift
4 420 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!