Meny

Kungsholmen- Stora Essingen /
Badstrandsvägen 26, 2 tr

Charmig hörnlägenhet högst upp i huset med fungerande öppen spis & balkong! Obelånad Brf!

Helt underbar lägenhet högst upp i huset i fint skick samt många charmiga detaljer från byggnadsåret! Här finns balkong, en värmande öppen spis, spröjsade fönster som ger karaktär, ett vackert golv av fiskbensmönstrad ekparkett flyter genom lägenheten och här är högt i tak. Lägenheten har de senaste åren genomgått en genomgripande renovering, färgsättningen är behaglig. Snyggt kök med integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Harmoniskt badrum med tvättmaskin/torktumlare, badkar och golvvärme. Den fungerande öppna spisen finns i anslutning till vardagsrummet. Väggarna går i ljusa, mjuka nyanser, golven är av fiskbensmönstrad ekparkett och slipad furu. De båda sovrummen har bra storlek, det höga läget och fönster i två väderstreck gör lägenheten mycket ljus.

Föreningen har en stor gemensam trädgård med pergola/uteplats och grill som finns på entrésidan av fastigheten. Avståndet till den allmänna badplatsen med tre badbryggor är endast ca 250 meter. Busshållplats finns strax utanför porten. Fastigheten är stambytt och väl underhållen. Föreningen är obelånad, har har hyresintäkter från tre lokaler samt ett stort garage (19 parkeringsplatser). Dessutom finns dold tillgång i form av en hyreslägenhet. Ekonomin är mycket god, de låga avgifterna inkluderar fiberbredband.
Läget på ön är centralt och bra med närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer. Busshållplatsen ligger endast ca 50 meter från porten.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.
Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar, nattbuss 91, samt tvärbana. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. Pendelbåten Movitz börjar trafikera Stora Essingen den 2/5. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.
Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

Pris: 6 495 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

6 495 000 kr
(Högsta bud)
Visa budhistorik
Budgivare Datum Bud
1 mån 4 mar 06:30 6 495 000 kr
# Bud
1 6 495 000 kr

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Underbar hörnlägenhet med många charmiga detaljer såsom fiskbensmönstrade parkettgolv av ek, spröjsade fönster, fungerande öppen spis, spegeldörrar och högt i tak. Hörnläget ger fönster i två väderstreck och gör lägenheten mycket ljus. Under de senaste åren har lägenheten omdisponerats från en rymlig 2,5:a till en trivsam och mycket bra 3:a med trivsamma sällskapsytor och två bra sovrum. Väggar har rivits och satts upp, köket har bytts ut och badrummet har förstorats och renoverats. All el är omdragen i lägenheten och nya, tidstypiska strömbrytare och eluttag har satts in.

  Vardagsrum

  När man kliver in i lägenheten möts man av det stora, luftiga vardagsrum. Ett brett fönsterparti mot söder ger fint ljusinsläpp genom de vackra, spröjsade fönstren. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Den fungerande öppna spisen ger mysfaktor och sprider värme kyliga vinterdagar. På golvet ligger fiskbensparkett av ek och väggarna är målade i en behaglig nyans.

  Kök

  Köket är renoverat och har gott om förvaringsskåp. Den moderna inredningen harmonierar med den tidstypiska stilen. Utgången till balkongen finns från köket. Dörrarna mot balkongen är otroligt vackra och unika, ett högt och brett fönsterparti med fyra öppningsbara dörrar med spröjsade fönster. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovan gedigna bänkskivor av ek. Väggarna är delvis klädda med pärlspont och går i en behaglig nyans. Skåpinredningen är i mörkt trä med vitrinluckor och belysning i skåpen, öppna hyllplan ger extra förvaring. På golvet ligger ett slipat furugolv i original. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, gashäll, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion samt fläkt.

  Sovrum 1

  Sovrummet har en bra storlek och det finns plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Väggarna är målade och på golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett.

  Sovrum 2

  De båda sovrummet är likvärdiga och har båda plats för dubbelsäng. Idag används sovrum 2 som barnrum men passar även utmärkt som arbetsrum eller gästrum. Rummet har målade väggar i en ljus nyans och golv av fiskbensmönstrad ekparkett.

  Badrum

  Badrummet är renoverat med spa-känsla och går i stillsamma nyanser av vitt, sand och grått. Här finne ett inkaklat badkar i akryl från Villeroy & Boch, takdusch, vägghängd wc, ett brett tvättställ med kommod samt en kombinerad tvätt/torktumlare. Väggarna är delvis kaklade med vitt kakel och på golvet ligger ett klinkergolv med golvvärme.

  Hall

  I hallen finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder. I anslutning till hallen finns en klädkammare. Säkerhetsdörr är installerad. Väggarna är målade och på golvet ligger ekparkett.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkongen ligger med högt läge och nås från köket.
  Gemensam uteplats
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Adress
  Badstrandsvägen 26, 2 tr
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen- Stora Essingen
  Boarea
  73 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Boareabeskrivning
  Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  1,397
  Andelstal avgift
  1,36
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  0 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  BRF är skuldfri
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Klädstrecket 24
  Bildades
  2011
  Byggår
  1929-1930
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Klädstrecket förvärvade fastigheten 2011 och består av två flerbostadshus med totalt 84 lägenheter, varav 1 är hyresrätter, marken är friköpt och ägs av föreningen. En av föreningens lägenheter såldes i slutat av 2019 och ytterligare en lägenhet såldes under våren 2020, dessa båda lägenheter förstärker Brf:s kassa med 6,4 Mkr. Den totala bostadsytan uppgår till 5 134 kvm. Föreningen hyr även ut 3 lokaler. Husen är byggda 1930-1931 efter ritningar av Carl Åkerblad och adresserna är Badstrandsvägen 20-26, Flottbrovägen 23-29 och Gammelgårdsvägen 26 A-J. Byggnadernas lokaler består av ett garage om ca 263 kvm med 19 st P-platser, 3 kontorslokaler om totalt ca 200 kvm, och ett 10-tal mindre uthyrda förråd/lagerlokaler om totalt ca 200 kvm.

  Föreningen har mycket god ekonomi. Under 2017-2018 sålde föreningen lokalyta till ett byggföretag, ytan byggdes om till 10 nya bostadsrätter vilket har förutom försäljningsintäkten gett ökade månadsintäkter för en yta om drygt 900 kvm. De senaste åren har föreningen även haft möjlighet att sälja flera av de lägenheter som tidigare varit hyreslägenheter vilket har stärkt föreningens kassa med många miljoner. Idag har samtliga lån amorterats bort och föreningen är skuldfri.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Ventilation genom självdrag.

  Renoveringar

  2022 Utökning av laddboxar i garaget så att det går att ladda från samtliga parkeringsplatser. Dränering samt korrigering av rördragning vid kortsidan mot Gammelgårdsvägen genomförd
  2021 Takrenovering
  2018 Ombyggnad av souterrängplanet (inkl .stamrenovering av detta plan) till 10 st nya lägenheter samt ommålning och totalrenovering av elinstallationer (inkl. laddaggregat för elbilar) i garaget samt montage av ny garageport
  2017 Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser
  2016 Målning av plåttak
  2016 Byte till säkerhetsdörrar samt nya postboxar
  2015 Fönsterrenovering
  2015 Trädgårdsrenovering
  2015 Fiberbredband har installeras, 100 MB ingår i avgiften
  2014-2015 Omdragning av elledningar, 3-fas , jordade uttag i samtliga lägenheter samt jordfelsbrytare
  2015 Målning av trapphus
  2013 Trädgården iordningställdes
  2011 Tvättstuga
  1995 Byte av VA-stammar
  1985 Renovering av balkonger
  1985 Renovering av yttertak
  1985 Fasadrenovering

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga i port 26 med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel, digitalt bokningssystem.
  Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
  Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.
  Garage i källaren, kösystem till platserna,

  TV/Internet

  Kabel-TV via Tele2, basutbud samt 200 MB fiberbredband via Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

  Parkering

  Föreningen har ett gemensamt garage samt några parkeringsplatser utomhus som hyrs ut, kösystem.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 708 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Avgiftsändring är inte aktuell.

  Hushållsel
  500 kr/månad
  Hemförsäkring
  190 kr/månad
  Gas
  300 kr/månad
  Summa driftskostnader
  990 kr/månad

  Av hushållselen är nätavgiften 250 kr och 250 kr förbrukning. Observera att driftskostnaderna för el och hemförsäkring grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Personer i hushållet
  4
  Årlig elförbrukning
  1800 kWh/år
  Överlåtelseavgift
  1432 betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  573 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 12 apr 2021
  Specifik energianvändning
  117kWh/m2/år
  Energiprestanda
  158 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna.
  Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.
  Vid årsskiftet 2106/2017 infördes boendeparkering på ön, 500 kr/månad, det är nu lätt att hitta en plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

 • Allmänt

  Säkerhetsdörr installerad.
  Till lägenheten hör ett vindsförråd.
  Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.
  Gemensam tvättstuga i samma port på Badstrandsvägen 26, digital bokning.
  Parkeringsplatserna i föreningens garage hyrs ut för 1100 kr/mån, fn kö.
  Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.

Basfakta

Pris
6 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Badstrandsvägen 26, 2 tr
Yta
73 kvm
Rum
3 rok
Våning
3 av 3
Avgift
3 708 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!