Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Badstrandsvägen 22

Charmig lägenhet med högt, ljust & fritt läge! Obelånad Brf!

Accepterat pris- Kontakta mäklaren för visning! Fantastiskt charmig lägenhet med mycket bra läge! Helt fritt och ostört läge utan insyn, nära bad, buss och allmän service. Här finns många fina detaljer från byggnadsåret såsom spröjsade fönster, högt i tak och takrosett i vardagsrummet. Här är sobra färger och på golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett. Köket ligger med halvöppen planlösning mot vardagsrummet och är utrustat med diskmaskin. Istället för balkong har man tillgång till föreningens vädringsbalkonger samt en stor gemensam trädgård med pergola/uteplats och grill som finns på entrésidan av fastigheten. Avståndet till den allmänna badplatsen med tre badbryggor är endast ca 250 meter. Busshållplats finns strax utanför porten. Fastigheten är stambytt och väl underhållen. Föreningen är obelånad, har ett stort garage, mycket god ekonomi och låga avgifter som inkluderar fiberbredband. Dessutom finns dolda tillgångar i form av en hyreslägenhet. Läget på ön är centralt och bra med närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer. Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 2 970 000 kr
Accepterat pris

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Vardagsrum

  Stort och rymligt vardagsrum med fantastiskt ljusinskläpp från två stora spröjsade fönster. Från fönsterna är har man fri utsikt över takåsar och bort mot Äppelviken. Rummet är lätt att möblera och det finns variationsmöjligheter. Här finns gott om plats för både matbord och soffgrupp. Väggarna är målade i en behaglig, ljus nyans och på golvet ligger ett fint originalgolv av fiskbensmönstrad ekparkett. I anslutning till vardagsrummet finns en klädkammare.

  Kök

  Stilrent renoverat kök med släta skåpluckor i en behaglig grå/grön nyans. Här är öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger extra känsla av rymd. Vitt kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkar av trä. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, gasspis, elugn samt rostfri spisfläkt.

  Sovalkov

  Ett glasparti skärmar av sovalkoven från vardagsrumet, här finns plats för dubbelsäng. Väggarna är ljusa och på golvet ligger fioskbensmönstrad eparkett i original.

  Badrum

  Helkaklat badrum där vitt kakel klär väggarna, på golvet ligger ljus klinker. Här finns wc, tvättställ med kommod, spegel, badrumsskåp med spegeldörrar, takdusch med invikningsbara glasväggar, handdukstork samt tvättmaskin.

  Hall

  Välkomnnde hall med trevlig vy över lägenheten. Här finns plats för avhängning av ytterkläder samt skor. På golvet ligger, liksom i vardagsrum och sovrum, ett fint originalgolv av fiskbensmönstrad ekparkett och väggarna är ljusa. Den inre delen av hallen används idag som skrivbordshörna och här finns utmärkt plats att för förvaring. Från hallen når man vardagsrummet, köket och badrummet.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Uteplats Tillgång till föreningens gemensamma trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  146
  Lgh.nr. LM
  1103
  Adress
  Badstrandsvägen 22
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  37 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  1,5
  Max antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal
  0,78050
  Andelstal insats
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Klädstrecket 24
  Bildades
  2011
  Byggår
  1929-1930
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Klädstrecket förvärvade fastigheten 2011 och består av två flerbostadshus med totalt 84 lägenheter, varav 1 är hyresrätter, marken är friköpt och ägs av föreningen. En av föreningens lägenheter såldes i slutat av 2019 och ytterligare en lägenhet såldes under våren 2020, dessa båda lägenheter förstärker Brf:s kassa med 6,4 Mkr. Den totala bostadsytan uppgår till 5 134 kvm. Föreningen hyr även ut 3 lokaler. Husen är byggda 1930-1931 efter ritningar av Carl Åkerblad och adresserna är Badstrandsvägen 20-26, Flottbrovägen 23-29 och Gammelgårdsvägen 26 A-J. Byggnadernas lokaler består av ett garage om ca 263 kvm med 19 st P-platser, 3 kontorslokaler om totalt ca 200 kvm, och ett 10-tal mindre uthyrda förråd/lagerlokaler om totalt ca 200 kvm.

  Föreningen har mycket god ekonomi. Under 2017-2018 sålde föreningen lokalyta till ett byggföretag, ytan byggdes om till 10 nya bostadsrätter vilket har förutom försäljningsintäkten gett ökade månadsintäkter för en yta om drygt 900 kvm. De senaste åren har föreningen även haft möjlighet att sälja flera av de lägenheter som tidigare varit hyreslägenheter vilket har stärkt föreningens kassa med många miljoner. Idag har samtliga lån amorterats bort och föreningen är skuldfri.

  Fastigheten Klädstrecket 24 har av Stockholms Stadsmuseum fått en så kallad Grönmärkning. Detta innebär att huset "bedöms inneha ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt". Klädstrecket 24 ligger centralt på Stora Essingen som geografiskt räknas som Stockholms som mittpunkt. På gångavstånd finns badplats och småbåtshamn.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning sker genom fjärrvärme.
  Ventilation genom självdrag.

  Renoveringar

  2021 Takrenovering
  2018 Ombyggnad av souterrängplanet (inkl .stamrenovering av detta plan) till 10 st nya lägenheter samt ommålning och totalrenovering av elinstallationer (inkl. laddaggregat för elbilar) i garaget samt montage av ny garageport
  2017 Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser
  2016 Målning av plåttak
  2016 Byte till säkerhetsdörrar samt nya postboxar
  2015 Fönsterrenovering
  2015 Trädgårdsrenovering
  2015 Fiberbredband har installeras, 100 MB ingår i avgiften
  2014-2015 Omdragning av elledningar, j3-fas , ordade uttag i samtliga lägenheter samt jordfelsbrytare
  2015 Målning av trapphus
  2013 Trädgården iordningställdes
  2011 Tvättstuga
  1995 Byte av badrumsstammar
  1985 Renovering av balkonger
  1985 Renovering av yttertak
  1985 Fasadrenovering

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga i port 26 med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel, digitalt bokningssystem.
  Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
  Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.
  Garage i källaren, kösystem till platserna.

  TV/Internet

  Kabel-TV via Tele2, basutbud samt 200 MB fiberbredband via Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

  Parkering

  Föreningen har ett gemensamt garage där man hyr ut platser för 1 100 kr per månad, för närvarande kö.
  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 051 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Avgiftsändringar

  Inga beslutade avgiftshöjningar finns. Föreningen gjorde en höjning vid årsskiftet.

  Hushållsel
  400 kr/månad
  Hemförsäkring
  120 kr/månad
  Gas
  270 kr/månad
  Summa driftskostnader
  790 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna för el och hemförsäkring grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1313 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 12 apr 2021
  Specifik energianvändning
  117kWh/m2/år
  Energiprestanda
  158 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Essingetorget. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Säkerhetsdörr installerad.
  Till lägenheten hör ett vindsförråd.
  Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.
  Gemensam tvättstuga i samma port på Badstrandsvägen 26, digital bokning.
  Parkeringsplatserna i föreningens garage hyrs ut för 1 100 kr/mån, fn kö.
  Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.

Basfakta

Pris
2 970 000 kr Accepterat pris
Adress
Badstrandsvägen 22
Yta
37 kvm
Rum
1,5 rok
Våning
2 av 3
Avgift
2 051 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!