Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Badstrandsvägen 20

Charmig hörnlägenhet högst upp i huset med stor balkong! Obelånad Brf & låg avgift!

Helt underbar hörnlägenhet med härligt, fritt läge högst upp i huset! Här finns en stor balkong med kvällssol och många vackra originaldetaljer såsom spröjsade fönster, fiskbensmönstrad ekparkett och högt i tak. Läget är lugnt och ostört med utsikt över lummiga villaträdgårdar. Hörnläget ger fönster i två väderstreck och tack vare den öppna planlösningen får man ett vackert ljusinsläpp från de många fönsterpartierna och dubbeldörrarna till balkongen. Den öppna planlösningen ger också trivsamma sociala ytor. Köket har härliga arbetsytor som också fungerar som matplats och barhäng samt en integrerad diskmaskin. Sovrummet har en bra storlek med plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i många garderober.
Föreningen har en stor gemensam trädgård med pergola/uteplats och grill samt endast ca 250 meter till den allmänna badplatsen med tre badbryggor. Stambytt och välunderhållen fastighet. Föreningen är obelånad, har ett stort garage, mycket god ekonomi och låga avgifter som inkluderar fiberbredband. Dessutom finns dolda tillgångar i form av en hyreslägenhet. Läget på ön är centralt och bra med närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer. Busshållplatsen ligger endast ca 50 meter från porten. Här bor man med skärgårdskänsla, mitt i stan.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 3 495 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Torsdag 30 jun 18:30 - 19:00Varmt välkommen på förhandsvisning!
 • Söndag 3 jul 15:00 - 15:45Varmt välkommen på visning

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmig lägenhet med högt, ljust och fritt läge! Här bor man med insynsfritt läge och utsikt över takåsar. Öppen planlösning med härliga sociala ytor. Många fina detaljer finns bevarade såsom fiskbensmönstrad ekparkett, spröjsade fönster och dubbeldörrar till balkongen. Bra förvaring och en fantastiskt stor balkong. Väggarna är genomgående nymålade och golven har slipats. Närhet till badplats, småbåtshamn, allmän service och kommunikationer.

  Vardagsrum

  Ljust vardagsrum med vackert golv av fiskbensmönstrad ekparkett, väggarna är ljusa. Den öppna planlösningen mot köket ger ljus och rymd. Det vackra fönsterpartiet mot balkongen är brett och består av två spröjsade balkongdörrar.

  Kök

  Välutrustat kök med goda arbetsytor och fantastiskt ljusinsläpp. Här är öppen planlösning mot vardagsrummet som delas av med en kökshalvö med sittplatser och förvaring. Gott om förvaring gömmer sig bakom vita, släta skåpluckor. Mörkt kakel sitter som stänkskydd. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett klinkergolv med golvvärme, infällda spotlights i taket. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, glaskeramikhäll, inbyggnadsugn, spisfläkt samt mikrovågsugn.

  Sovrum

  Sovrum med vackra, spröjsade fönster och utsikt över takåsar. Här finns plats för dubbelsäng, väggarna är målade i en behaglig nyans och på golvet ligger vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Längs ena väggen finns fyra garderober som ger god förvaring. Sovrummet delas av med spröjsade skjutdörrar mot vardagsrummet.

  Badrum

  Fräscht, helkaklat badrum med vitt kakel som klär väggarna och bryts av med grått kakel i duschhörnan, på golvet ligger grå klinker med golvvärme. Här finns WC, tvättställ med kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, dusch med invikningsbar glasdörr samt handdukstork.

  Hall

  Hall med plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna ät ljusa och på golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett. Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Stor balkong med fritt läge! Här har man utsikt över villaträdgårdar och takåsar, på den varma årstiden kan man här njuta av skön kvällssol.
  Uteplats Tillgång till föreningens gemensamma trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  135
  Lgh.nr. LM
  1204
  Adress
  Badstrandsvägen 20
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  45 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  1,29
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Klädstrecket 24
  Bildades
  2011
  Byggår
  1929-1930
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Klädstrecket förvärvade fastigheten 2011 och består av två flerbostadshus med totalt 84 lägenheter, varav 1 är hyresrätter, marken är friköpt och ägs av föreningen. En av föreningens lägenheter såldes i slutat av 2019 och ytterligare en lägenhet såldes under våren 2020, dessa båda lägenheter förstärker Brf:s kassa med 6,4 Mkr. Den totala bostadsytan uppgår till 5 134 kvm. Föreningen hyr även ut 3 lokaler. Husen är byggda 1930-1931 efter ritningar av Carl Åkerblad och adresserna är Badstrandsvägen 20-26, Flottbrovägen 23-29 och Gammelgårdsvägen 26 A-J. Byggnadernas lokaler består av ett garage om ca 263 kvm med 19 st P-platser, 3 kontorslokaler om totalt ca 200 kvm, och ett 10-tal mindre uthyrda förråd/lagerlokaler om totalt ca 200 kvm.

  Föreningen har mycket god ekonomi. Föreningens sålde under 2017-2018 av lokalyta till ett byggföretag, ytan byggdes om till 10 nya bostadsrätter vilket har förutom försäljningsintäkten gett ökade månadsintäkter för en yta om drygt 900 kvm. De senaste åren har föreningen även haft möjlighet att sälja flera av de lägenheter som tidigare varit hyreslägenheter vilket har stärkt föreningens kassa med många miljoner.

  Fastigheten Klädstrecket 24 har av Stockholms Stadsmuseum fått en så kallad Grönmärkning. Detta innebär att huset "bedöms inneha ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig och konstnärlig synpunkt". Klädstrecket 24 ligger centralt på Stora Essingen som geografiskt räknas som Stockholms som mittpunkt. På gångavstånd finns badplats och småbåtshamn.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning sker genom fjärrvärme. Ventilation genom självdrag.

  Renoveringar

  2021 Takrenovering
  2018 Ombyggnad av souterrängplanet (inkl .stamrenovering av detta plan) till 10 st nya lägenheter samt ommålning och totalrenovering av elinstallationer (inkl. laddaggregat för elbilar) i garaget samt montage av ny garageport
  2017 Grundisolering av gårdssidan på Badstrandshuset (inför kommande ombyggnad av souterrängplanet), ny värmekulvert till Flottbrohuset, nya utvändiga sopskåp på 3 platser
  2017 OVK
  2016 Målning av plåttak
  2016 Byte till säkerhetsdörrar samt nya postboxar
  2015 Fönsterrenovering
  2015 Trädgårdsrenovering
  2015 Fiberbredband har installeras, 100 MB ingår i avgiften
  2014-2015 Omdragning av elledningar, jordade uttag i samtliga lägenheter samt jordfelsbrytare, 3-fas till spis/ugn
  2015 Målning av trapphus
  2013 Trädgården iordningställdes
  2011 Tvättstuga
  1995 Byte av badrumsstammar
  1985 Renovering av balkonger
  1985 Renovering av yttertak
  1985 Fasadrenovering

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga i port 26 med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel, digitalt bokningssystem.
  Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.
  Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.

  TV/Internet

  Kabel-TV via Tele2, basutbud samt 200 MB fiberbredband via Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

  Parkering

  Föreningen har ett gemensamt garage där man hyr ut platser för 1 100 kr per månad, för närvarande kö.
  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 189 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Summa driftskostnader

  Observerat att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 12 apr 2021
  Energiprestanda
  158 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Broparken. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, b l a till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Säkerhetsdörr installerad.
  Till lägenheten hör ett vindsförråd.
  Cykel- och barnvagnsförråd i källaren.
  Gemensam tvättstuga i samma port på Badstrandsvägen 26, digital bokning.
  Parkeringsplatserna i föreningens garage hyrs ut för 1 100 kr/mån, fn kö.
  Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.

Basfakta

Pris
3 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Badstrandsvägen 20
Yta
45 kvm
Rum
2 rok
Våning
3 av 3
Avgift
2 189 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!