Meny

Rindö / Brännuddsvägen 1

Gaveltrea från sekelskiftet med fritt läge & havsutsikt! Högt i tak & kakelugn samt stor balkong!

På Rindö nära pittoreska hamnen finner du denna exklusiva trerumslägenhet med magnifikt läge, en ljuvlig balkong & havsutsikt över Oxdjupet. Panoramavyn lämnar ingen oberörd. Här kan du njuta av att se båtarna passera lugnt förbi på den väl tilltagna balkongen. Från tidig morgon till sen kväll är ljusinsläppet generöst tack vare stora fönsterpartier i tre olika väderstreck. Gavellägenheten ligger med högt & fritt läge och är helt unik. Vardagsrummet rymmer både soffhörna och matbord med plats för stora sällskap. Här finner du också den fungerande kakelugnen anno 1901! 2017/2018 totalrenoverades lägenheten med bla nytt stilrent HTH-kök med full maskinpark med integrerade vitvaror, helkaklat badrum med fönster & badkar samt golvvärme, här är förberett för installation av tvättmaskin. Alla ytskikt är målade i sobra färger och gedigna ekgolv flyter igenom lägenheten som en röd tråd och förenar rummen. Det finns både en rymlig garderob anno byggnadsåret samt garderober med skjutdörrar vilket gör förvaringen enkel.

Sovrummen rymmer med lätthet både dubbelsäng och annat möblemang. I den välkomnande hallen finns plats för såväl förvaring och även en arbetsplats om så önskas. Två stora förråd tillhör lägenheten. Det går även att disponera om lägenheten till fyra rum och kök. Istället för sommarstuga så kan detta bli ditt perfekta sommarboende med närhet till storstadens brus. Föreningen har parkeringsplatser enbart avsedda för medlemmarna så även besöksparkeringar. Föreningen har uteplats där det sommartid möbleras med sittmöbler och grill. Välskött Brf med mycket god ekonomi ägandes tre hyresrätter samt att man äger marken, vilket borgar för trygghet. I avgiften ingår, utöver vatten och värme, bostadsrättstillägg, kabel-TV, parkering och internet. En av hyreslägenheterna hyrs ut som övernattningslägenhet för föreningens medlemmar och kostar endast 150kr/natt.

Det är en byggnad med dignitet du kommer flytta in i. Erik Josephson var en av Sveriges mest berömda arkitekter i början på 1900-talet och har ritat denna byggnad som från början var officersbyggnad. Några andra exempel på byggnader som Erik har ritat är Grand-Hotel i Saltsjöbaden, Djurgårdsbron, Näsby slott, Skandinaviska bankens palats vid Gustav Adolfs torg och Skeppsbron 8.

Välkommen till Rindö, här njuter du av naturens lugn genom de olika årstiderna, ändock är du nära stadens vimmel om så önskas. På ön finnes bland annat restauranger, ostmakeri, arkipelag konfektyr, kafferosteri, bryggeri samt affär. För barn som växer upp här så finns förskola där mycket av maten som serveras är ekologisk, och barnen är ofta utomhus. Skola upp till årskurs 6 vars motto är att genom skapa gemenskap och ett nära samarbete mellan förskoleklassen, de olika årsskurserna och fritidsverksamheten, så skall barnen känna trygghet och glädje i lärandet där kreativiteten och fantasin alltid skall vara i fokus. Utegym, motionsspår och underbar naturupplevelserna blir någonting verkligen extra på ön. Rindö:s egen idrottsförening anordnar många aktiviteter för såväl yngre samt äldre. På Rindö är alltid historiens vingslag närvarande och här finns alltifrån fort till din egen privata badvik att upptäcka. På ön bor ca 1300 invånare, på senare tid har det byggts många nya bostadsrätter i de gamla kasernbyggnaderna, samtidigt så finns det en hel del villor och fritidshus på ön. Närheten till Vaxholm borgar för att du alltid har affärer, vårdcentral, apotek, biograf, cafeer, systembolag och många krogar i din direkta närhet. Kommunikationerna till Stockholm är utmärkta! Till Rindö anländer du med enkelhet med bil via färjorna över Oxdjupet och sedemera Gustavsberg eller färjeförbindelsen via Vaxholm. Färjan går dygnet runt och dagtid med avgång var 10 minut. Till dessa färjor kan man även ta bussen över ön där lokalbussen 688 har 13 stopp på ön och ta ca 15 min att åka. På pendelbåtslinjen 83 och 83x används sl-kort, samt att det serveras kaffe ombord och du kan koppla upp dig till wifi. Expressbåten 83x tar dig till Stockholm strömkajen, vid slussen görs ett stopp och där är vidareförbindelse till tunnelbana, denna tur tar 55min och pendelbåten 83 tar 1,15min, båda båtarna har täta avgångar under dagen. Att bo på Rindö och jobba i Stockholm fungerar mycket bra oavsett vilket färdmedel du använder dig av, sjöutsik ingår. Snabbt tillträde möjligt.

Varmt välkommen på visning till Rindös just nu mest unika och bekymmersfria boende där historiens vingslag alltid är närvarande och närmsta dopp är fem min från bostaden!

Pris: 5 495 000 kr
Högstbjudande

Budgivning

Budgivning pågår, kontakta ansvarig mäklare för information.

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välplanerad trerumslägenhet med ljusinsläpp från tre väderstreck som är totalrenoverad 2017 i gedigna materialval. Luftigt vardagsrum med stora sociala ytor där både soffa och stor matplats ryms med lätthet. Från vardagsrummet når du även den ljuvliga balkongen som mäter 4.70*1.30 och har en utsikt få människor förunnat att njuta av. Här får du havsutsikt och det kan aldrig byggas något framför denna vy. Den fungerande kakelugnen ger extra charm. Två sovrum i bra storlek som rymmer dubbelsäng och annat möblemang. Kök levererat från HTH med stor maskinpark och bänkskivor i sten samt plats för matbord. Gott om plats för förvaring då skåpen går ända upp till full takhöjd. Välkomnande hall med ytor för både förvaring och arbetsplats. Badrum med badkar & fönster, golvvärme samt handukstork, här finns möjlighet installera tvättmaskin. Möjlighet finns att omdisponera lägenheten till fyra rum och kök. Stort vindsförråd samt rymligt källarförråd tillhör boendet. Genom samtliga rum flyter ett massivt ekgolv och väggarna är målade i sobra färger. Gott om originaldetaljer samt att takhöjden är väl tilltagen.

  Vardagsrum

  Fantastiskt rymligt vardagsrum med stora sociala ytor och ljusinsläpp från stora fönsterpartier i original i två väderstreck. Här finns den fungerande kakelugnen och utgången till balkongen. Rummet har gott om plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Väggarna äro målade i en ljusgrå nyans, ett parti i frodigt grönt och på golvet ligger ekgolv.

  Kök

  Stilrent och genomtänkt kök från kvalitetssäkra HTH-kök med förvaring ända upp till tak. De släta luckorna som har diskreta speglar och är i grågrön nyans matchar väggarnas kulör. Fantastiskt bra arbetsytor, grå granit består såväl bänkskivorna som stänkskydd av. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt och ugn samt micro. Här finns två stora fönster och plats för matbord, flyttar du ut köket till vardagsrummet eller hallen så kan detta bli ett tredje sovrum. På golvet flyter ekgolv.

  Sovrum

  Sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt annat möblemang om så önskas. Väggarna är nyligen målade i behaglig Djurgårdsgrön färgsättning och på golvet ligger ekgolv.

  Sovrum

  Sovrum där färgerna går i grönt och beigt. Idag används rummet som barnrum då det finnes en platsbyggd barnsäng med klättervägg vilken säljaren tar bort om så önskas. Här ryms såväl skrivbord samt dubbelsäng. En stor garderob bakom skjutdörrar gör förvaringen enkel. På golvet flyter ett golv av ek.

  Hall

  Funktionell hall med fina förvaringsmöjligheter, en stor originalgarderob anno byggnadsåret samt utrymme för arbetsplats finns. Hatthyllan nostalgi ritad av Oscar Bolin tar hand om ytterkläderna. Från hallen når du lägenhetens samtliga rum. Ekgolv och ljusa väggar, samt ett tapetserat parti och en förvaringshylla i skönt turkost gör att man alltid känner sig välkommen hem.

  Badrum

  Fräsch badrum med vita kaklade väggar och på golvet ligger klinker i mörkgrå nyans. Idag utrustat med badkar, kommod med förvaring och wc-stol samt spegel. Det är förberett för installation av tvättmaskin. Fönstret gör vädringen enkel, bidrar med rikligt ljusinsläpp och ger extra rymd. Golvvärme skänker välbehag.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Extra stor balkong där solen skiner från tidig morgon till tidig eftermiddag. Här kan du få plats med både loungeavdelning och cafebord. Eller varför inte odla på balkongen? Detta är en balkong för såväl njutaren som den odlingsintresserade. Trall på golvet och eluttag finnes. En av få balkonger på ön med denna närhet till vattnet. Vy över Oxdjupet samt över till Värmdö, härifrån ser du även gamla krutmagasinet.
  Uteplats Stensatt uteplats med otroligt utsikt över Oxdjupet. På sommaren möbleras det med sittplatser, här blir sommargrillningen blir här ett sant nöje såväl som nyårsraketerna.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  08007
  Lgh.nr. LM
  1101
  Adress
  Brännuddsvägen 1
  Postnummer
  185 41
  Postort
  Vaxholm
  Distrikt
  Vaxholm-Rindö
  Område
  Rindö
  Boarea
  92 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Andelstal
  6,380000
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Oscar Fredriksborg
  Bildades
  2016
  Byggår
  1901
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Oscar Fredriksborg disponerar tomtmark och byggnader med beteckningen Vaxholm Rindö 3:393. Fastigheten består av 26 st bostadsrättslägenheter och 3 st hyreslägenheter varav den ena är föreningens uthyrningslägenhet. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1901. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Bostadsrätternas Brandkontoret. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB. Föreningen är en privatbostadsförening (äkta) som bildades 2008. Fastigheten köptes 2016 av Vasallen, ett staligt ägt bolag. Belåningen var 6300kr per kvadratmeter 2020 , sedan dess har hyreslägenheter sålts och soliditeten förbättrats, styrelsen är enormt engagerad och tar hand om sina två byggnader och mark enl underhållsplan samt avsätter tom pengar till yttre underhåll årligen. Det finns även stora ytor i källarplan att utveckla. I föreningens kassa finns 6 miljoner!

  Byggnaden

  I nationalromantisk stil uppfördes många av Sveriges gedigna kasern och officersbyggnader likaså denna pampiga byggnad ritat av Erik Josephson. Med kunskap från dåtidens skickliga hantverkare och rejäla material byggdes dessa två byggnader till högt uppsatta officerare på dåtida Waxholms Kustartilleriregemente.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och självdrag.

  Renoveringar

  2016 Takrenovering
  2017 Stambyte
  2018 Bergvärme
  2019 Målning av trapphus
  2020 Fönsterrenovering, isolerat vinden, installerat snörasskydd.
  2021 Balkongbygge, anläggning av uteplats samt fönsterrenovering.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga finns i källaren, två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum samt rejäla arbetsytor.

  TV/Internet

  Winther Bredband tillkommer med 269kr/mån 100mbit/s via radiolänk genom antenn på taket, samt grundutbud tv.

  Parkering

  Parkeringsplatser finns för föreningens medlemmar så även besöksparkeringar i husets direkta närhet helt utan kostnad. Laddstolpar är planerat att installeras.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 681 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  Elavtal är framförhandlat gemensamt och föreningen sparar därigenom stora pengar, varje år görs en avstämning för varje lägenhet, så ett schablonbelopp betalas varje mån för denna lägenhet vilket är 442kr/mån, varje år har betalats tillbaka ca 2000kr för denna familj på två vuxna och ett barn.

  Beskrivning mån.avg.

  269kr tillkommer för bredband. TV via antenn, basutbudet ingår i avgiften.

  Hemförsäkring
  210 kr/månad
  Summa driftskostnader
  210 kr/månad
  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Närområde

  Område

  Välkommen till Rindö, här njuter du av naturens lugn genom de olika årstiderna, ändock är du nära stadens vimmel om så önskas. På ön finnes restauranger, ostmakeri, bryggeri samt affär. För barn som växer upp här så finns förskola där mycket av maten som serveras är ekologisk, och barnen är ofta utomhus. Skola upp till årskurs 6 vars motto är att genom skapa gemenskap och ett nära samarbete mellan förskoleklassen, de olika årsskurserna och fritidsverksamheten, så skall barnen känna trygghet och glädje i lärandet där kreativiteten och fantasin alltid skall vara i fokus. Utegym, motionsspår och underbar naturpplevelserna blir någonting verkligen extra på ön. Rindö:s egen idrottsförening anordnar många aktiviteter för såväl yngre samt äldre. På Rindö är alltid historiens vingslag närvarande och här finns alltifrån fort till din egen privata badvik att upptäcka.

  På ön bor ca 1300 invånare, på senare tid har det byggts många nya bostadsrätter i de gamla kasernbyggnaderna, samtidigt så finns det en hel del villor och fritidshus på ön. Närheten till Vaxholm borgar för att du alltid har vårdcentral, apotek, biograf, cafeer, systembolag och många krokar i din direkta närhet.

  Kommunikationer

  Kommunikationerna till Stockholm är utmärkta! Till Rindö anländer du med enkelhet med bil via färjorna över Oxdjupet och sedemera Gustavsberg eller färjeförbindelsen via Vaxholm. Färjan går dygnet runt och dagtid med avgång var 10 minut. Till dessa färjor kan man även ta bussen över ön där lokalbussen 688 har 13 stopp på ön och ta ca 15 min att åka. Kör du egen bil till Stockholm får du njuta av skön musik eller givande jobbsamtal ca 50min. På pendelbåtslinjen 83 och 83x används sl-kort, samt att det serveras kaffe ombord och du kan koppla upp dig till wifi. Expressbåten 83x tar dig till Stockholm strömkajen, vid slussen görs ett stopp och där är vidareförbindelse till tunnelbana, denna tur tar 55min och pendelbåten 83 tar 1,15min, båda båtarna har täta avgångar under dagen. Att bo på Rindö och jobba i Stockholm fungerar mycket bra oavsett vilket färdmedel du använder dig av.

Basfakta

Pris
5 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Brännuddsvägen 1
Yta
92 kvm
Rum
3 rok
Avgift
4 681 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!