Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Badstrandsvägen 33, vån 2

Härlig 3:a i fint skick med hörnläge & stor, solig balkong! Välskött & lågt belånad Brf!

Stilrent renoverad trerumslägenhet med härligt hörnläge och stor, solig balkong! Fastigheten är byggd i slutet av 1930-talet och här finns fina funkisdetaljer bevarade. Lägenheten ligger fri utsikt över Essingetorget och är i mycket fint skick. Helt nyligen har en ytskiktsrenovering gjorts då alla väggar målats om samt golven slipats och oljats. Här är högt i tak, fönsterbänkar av marmor och fönster med spanjoletter. Planlösningen är halvöppen mellan kök och vardagsrum vilket ger fina sociala ytor. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och härifrån når man den soliga balkongen. Köket är snyggt renoverat där fantastiskt bra förvaring döljer sig bakom vita luckor och arbetsbänkarna är av svart granit, diskmaskinen är integrerad. De två sovrummen har bra storlek, ett av dem passar utmärkt som föräldrasovrum och det andra som barnrum alternativt arbetsrum. Badrummet är stilrent renoverat med vägghängd wc, golvvärme och tvättmaskin. Genom lägenheten flyter ett enhetligt golv av oljad ekparkett och väggarna är genomgående målade i behagliga toner. Lägenheten byggdes ursprungligen som en 2:a med matrum och har omdisponerats till en yteffektiv 3:a de senaste åren. På hörnbalkongen kan man njuta av sol från morgon till sen kväll. tillgång till föreningens uteplats för möbler och grill. I föreningen finns också en gemensam bastu att nyttjas av föreningens medlemmar. Ekonomin i föreningen är mycket god, de långfristiga skulderna uppgick vid årsskiftet endast till 5 040 449 kr vilket ger en belåning om endast 2 520 kr/kvm bostadsyta, tillgångarna i kassan var lite drygt 1 Mkr. Fastigheten är stambytt och väl underhållen, marken är friköpt och ägs av föreningen.
Centralt och bra läge på ön. På kort gångavstånd finns mataffär, runt Essingetorget finns flera caféer, kiosk och tobaksaffär med postservice. Restaurangutbudet består av flera pizzerior, en populär sushi-restaurang, Essinge-Wok samt en nyöppnad, trevlig och efterlängtad, italiensk Bistro. Närheten till 1:ans buss är bekväm, hållplats finns strax utanför porten. Badplats och småbåtshamn finns på någon minuts gångavstånd!

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judo dojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.
Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 4 995 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Söndag 14 aug 15:15 - 16:00Varmt välkomna på visning!
 • Måndag 15 aug 17:30 - 18:00Varmt välkomna på visning!

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmig, renoverad funkislägenhet i mycket fint skick och högt i tak (270 cm). Lägenheten byggdes om till en 3:a 2012 och har renoverats under början av 2022 då samtliga väggar målats, golv har slipats och oljats. Här finns många charmiga originaldetaljer såsom fönsterbänkar av marmor och fönster med spanjoletter. Vardagsrummet har hörnfönster och ligger med halvöppen planlösning mot köket. Två sovrum i bra storlek samt ett fräscht, nyrenoverat badrum med tvättmaskin. Väggarna är genomgående målade i behagliga toner oh ett enhetligt golv flyter genom lägenheten. Sovrummet har fått en ny heltäckningsmatta som gör rummet ombonat, under mattan finns samma golv av ekparkett som i övriga lägenheten.

  Vardagsrum

  Vardagsrummet ligger med hörnläge och har ett stort hörnfönster med fönster i två väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Här finns utgången till den stora balkongen som också ligger med hörnläge. Väggarna är målade i en ljust grå/beige nyans och på golvet ligger ett oljat originalgolv av ekparkett. Planlösningen är halvöppen mot kök. Här finns plats för både soffgrupp och även matbord om så önskas.

  Kök

  Stilrent kök från Kvik installerades 2012 där fantastiskt bra förvaringsmöjligheter döljer sig bakom vita, släta skåpluckor. Arbetsbänkar av svart granit och vitt kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Kökets maskinella utrustning består av integrerad kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion och mikro samt integrerad diskmaskin (2017). Väggarna är målade i samma behagliga färgton som i vardagsrummet och på golvet ligger samma oljade golv av ekparkett. Här finns plats för matbord.

  Sovrum 1

  Sovrummet med gott om plats för dubbelsäng och här bra förvaring i flera garderober som sträcker sig längs ena väggen. Väggarna är målade i en grå färgnyans som gör rummet ombonat och detta förstärks av den nya och mjuka heltäckningsmattan. (Under mattan finns samma golv av ekparkett som i övriga lägenheten.)

  Sovrum 2

  Rummet passar som barnrum alternativt som arbetsrum eller gästrum. Väggarna är målade i varm nyans av grått och på golvet ligger även här ett oljat golv av ekparkett.

  Badrum

  Fräscht och helkaklat badrum där vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger ett grått klinkergolv med golvvärme. Här finns en dusch med vikbara glasdörrar, tvättställ med kommod, en stor inkaklad spegel samt vägghängd wc. Här finns också en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (2018). Infällda spotlights i taket. Väggfasta hyllor ger extra förvaring på öppna hyllplan.

  Hall

  I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder, väggarna är målade i samma nyans som i köket och oljad ekparkett ligger på golvet. Säkerhetsdörr är installerad och i taket finns infällda spotlights.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Den stora balkongen som sträcker sig runt hörnan på fastigheten når man från vardagsrummet. Läget är fritt med utsikt över Essingetorget. Balkongen ligger med söder/västerläge och man kan njuta av solen hela dagen, från morgon till sen kväll.
  Uteplats Föreningen har en stor och grönskade trädgård med uteplats samt grill. Trädgården ligger med lugnt gårdsläge och för den trädgårdsintresserade finns odlingsmöjligheter.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  11
  Lgh.nr. LM
  1103
  Adress
  Badstrandsvägen 33, vån 2
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  60 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal
  2,781
 • Föreningen
  Namn
  Brf Dungen 23-25
  Bildades
  1985
  Byggår
  1938
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Dungen 23–25 är en s.k. äkta bostadsrättsförening och äger sedan 1985 fastigheten Dungen 23–25, marken är friköpt. Husen på Badstrandsvägen 31 och 33 ritades 1937 av arkitekten Bernt Lundahl (1895–1959). Det finns totalt 38 lägenheter i fastigheten, samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt 2 lokaler som hyrs ut. Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägande del ska vara 1/10. Ekonomin i föreningen är mycket god, de långfristiga skulderna uppgick vid årsskiftet endast till 5 040 449 kr vilket ger en belåning om endast 2 520 kr/kvm bostadsyta, tillgångarna i kassan var lite drygt 1 Mkr. Avgiften höjdes vid årsskiftet i januari 2022. Fastigheten är stambytt och väl underhållen.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme

  Renoveringar

  1991 Takrenovering
  1995 Elstigare, fasad och balkonger
  1998 Byte av vatten & avloppstammar
  2000 Renovering av tvättstugorna
  2001 Ny värmeanläggning
  2002 Trapphusrenovering samt installation av säkerhetsdörrar
  2008 Installation bergvärme
  2008 Trädgården på baksidan av huset iordningställdes med stenlagda gångar, gräsmatta, uteplats med grillmöjligheter
  2009 Fönsterrenovering i form av installation av isoleringsglas vilket ger varmare och tystare bostäder
  2013 Fönstermålning
  2018 Expansionskärlen byttes
  2019 Takfönsterna i trappuppgångarna reparerades
  2019 Stamventiler till radiatorsystemenet byttes
  2019 Renovering av takfönster i trapphus
  2020 Energideklaration upprättad
  2020 Byte av inkommande vattenledningar och avloppsrör i 33:an
  2020 Ny tvättmaskin i 33:an
  2020 Nya sopkärl
  2021 Inkommande vatten och utgående spillvattenröret i 31 :an har bytts
  2021 Brandskyddet har förbättrats, brandsläckare och brandvarnare har installerats i trapphus samt tvättstuga och bastu.

  Övriga utrymmen

  Bastu/Relaxavdelning finns till förfogande för föreningens medlemmar.

  TV/Internet

  Föreningen är ansluten till Tele2. Basutbud TV ingår i avgiften.
  Det finns möjlighet att ansluta till Tele2:s bredbandsnät.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 125 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)
  Avgiftsändringar

  Aviften justerades vid årsskiftet, inga ytterligade höjningar planeras.

  Hushållsel
  500 kr/månad
  Hemförsäkring
  170 kr/månad
  Summa driftskostnader
  670 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av säljaren
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 10 mar 2020
  Energiprestanda
  95 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Erik Olofsson Augustsson, E+ Energi och Byggfysik AB
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Gemensam gård med uteplats, grill och odlingsmöjligheter.
  Cykelförråd finns i källaren, de ligger lätttillgängligt med dörr in från gärden (inga trappor).
  Tvättstuga i källaren med två maskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel. (Det finns två tvättstugor, en i varje port).
  Bastu/Relaxavdelning i källaren bokas kostnadsfritt av medlemmarna.
  Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Basfakta

Pris
4 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Badstrandsvägen 33, vån 2
Yta
60 kvm
Rum
3 rok
Våning
2 av 3
Avgift
3 125 kr/månad (värme, vatten och kabel-TV)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!