Meny

Kungsholmen- Stora Essingen /
Essingestråket 34

Tvårumslägenhet med hörnläge & balkong i väster samt sjöglimt. Funkis när den är som bäst!

Tvårumslägenhet med hörnläge & balkong i väster samt sjöglimt. Funkis när den är som bäst!

Med högt & fritt läge ligger detta mycket charmanta boende! Hörnläget ger ljusinsläpp från två väderstreck & en rymlig känsla. Balkongen ligger med soligt västerläge som ger skön kvällssol & härifrån ser du Mälarens glittrande vatten. Originaldetaljer samsas här med fina sociala ytor samt smarta förvaringslösningar i fin fastighet. Den vackra ekparketten lagd i Hollänskt mönster genomsyrar lägenheten likaså listerna i original som löper längst med taket. Lägg därtill marmorfönsterbänkar, spanjoletter och golvet i hallen av marmor. Takhöjden är väl tilltagen och lägenheten har kvar sin funktionella planlösning anno byggnadsåret. Vardagsrummet rymmer med lätthet både stor matplats och soffhörna, från burspråket är utsikten magnifik. Från vardagsrummet finner du även utgången till balkongen som har skön eftermiddags/kvällssol samt viss sjöutsikt. De stora fönsterpartierna ger fina ljusinsläpp. Köket är mycket funktionellt med praktiskt förvaring ändå upp till takhöjd samt fina arbetsytor samt ett riktigt städskåp. Här finns matplats vid härligt fönster. Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober därtill. Hallen har förvaring i form av två originalgarderober med förvaring upp till full takhöjd och golvet är en fröjd för ögat. Badrummet är väl förberett för tvättmaskin, i dagsläget finnes duschhörna. Badkar kan installeras om så önskas. Källarförråd tillhör lägenheten. Säkerhetsdörr är installerad. Morgontidningen levereras smidigt utanför dörren och nere i den välkomnande funkisentrén finns postfacken.

Förening som nyligen renoverat alla balkonger och har de stora renoveringarna bakom sig såsom stambyte. Tomten är dessutom friköpt, så föreningen betalar ingen tomträttsavgäld till Stockholms stad. Styrelsen är engagerad i sitt funkishus och månar om framtiden. Lägg märke till belysningen i entrén! I styrelsen finns en revisor som har koll på siffrorna.

Läget på Stora Essingen kan inte bli lugnare, fyra minuters promenad bort finns badplatsen som dessutom är utrustad med stor grillplats och platsbyggda solsängar! Du bor på återvändsgata samtidigt som Essingetorget är någon minuts promenad bort. Att bo så här nära Mälaren, badplats, natur och harmoniskt i stan är få förunnat. Lägenheten har använts mestadels som extrabostad så det finns inget slitage värt nämna.

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm.

Välkommen till ditt nya boende!

Pris: 3 495 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Tisdag 3 okt 17:00 - 17:30Varmt välkommen på visning!

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Med högt & fritt läge ligger detta mycket charmanta boende! Hörnläget ger ljusinsläpp från två väderstreck & en rymlig känsla. Balkongen ligger med soligt västerläge som ger skön kvällssol & härifrån ser du Mälarens glittrande vatten. Originaldetaljer samsas här med fina sociala ytor samt smarta förvaringslösningar i fin fastighet. Den vackra ekparketten lagd i Hollänskt mönster genomsyrar lägenheten likaså listerna i original som löper längst med taket. Lägg därtill marmorfönsterbänker, spanjoletter och golvet i hallen av marmor. Takhöjden är väl tilltagen och lägenheten har kvar sin funktionella planlösning anno byggnadsåret. Vardagsrummet rymmer med lätthet både stor matplats och soffhörna, från burspråket är utsikten magnifik. Från vardagsrummet finner du även utgången till balkongen som har skön eftermiddags/kvällssol samt viss sjöutsikt. De breda fönsterpartierna ger fina ljusinsläpp. Köket är mycket funktionellt med praktiskt förvaring ändå upp till takhöjd samt fina arbetsytor samt ett riktigt städskåp. Här finns matplats vid härligt fönster. Sovrum med plats för dubbelsäng och garderober därtill. Hallen har förvaring i form av två originalgarderober med förvaring upp till full takhöjd och golvet är en fröjd för ögat. Badrummet är väl förberett för tvättmaskin, i dagsläget finnes duschhörna. Badkar kan installeras om så önskas. Källarförråd tillhör lägenheten. Säkerhetsdörr är installerad. Morgontidningen levereras smidigt utanför dörren och nere i den välkomnande funkisentrén finns postfacken.

  Förening som nyligen renoverat alla balkonger, fasad och har de stora renoveringarna bakom sig såsom stambyte. Tomten är dessutom friköpt, så föreningen betalar ingen tomträttsavgäld till Stockholms stad. Styrelsen är engagerad i sitt funkishus och månar om framtiden. Lägg märke till belysningen i entrén! I styrelsen finns en revisor som har koll på siffrorna.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med utgång till balkongen. Från burspråket & balkongen erbjuds sjöutsikt. Gott om utrymme både för soffa och stor matplats samt övrigt möblemang därtill. Vita väggar och parkettgolv av ek.

  Kök

  Funktionellt kök med gott om förvaring samt fina arbetsytor. Köksluckor går i vitt och arbetsbänkarna av trä tillsammans med kaklet i jordnära färg bryter av fint. Spis med gashäll & elugn, fläkt samt kyl/frys består maskinparken av. Om så önskas kan diskmaskin installeras. Städskåp finnes. Parkettgolv och ljusa väggar. Fint fönsterparti med utsikt till grönska.

  Sovrum

  Behagligt sovrum med plats för dubbelsäng. Två garderober sköter förvaringen enkelt. Parkettgolv av ek och ljusa väggar.

  Badrum

  Helkaklat badrum. Handfat med kommod & öppna hyllor löser förvaringen. Väl förberett för installation av tvättmaskin. Idag finns duschhörna, wc & handdukstork. Kakel i vitt och klinker går i jordnära beige.

  Hall

  Välkomnande hall med plats för ytterkläder och två garderober. Ljusa väggar och marmorgolv likadant som i trapphuset månar om kvalité.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med viss sjöutsikt. Väderstrecket är väster så här bjuds du på eftermiddag/kvällssol. Trätrall på golvet och alla balkonger i föreningen är nyligen bytta. Plats finns för cafeset och lite odling. En förlänging av lägenheten som heter duga!
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  9
  Lgh.nr. LM
  1102
  Adress
  Essingestråket 34
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen- Stora Essingen
  Boarea
  45 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal
  6,63
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  280 449 kr
  Pantsättning
  Är inte pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeslätten 11
  Bildades
  1984
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen äger och förvaltar fastigheten Essingeslätten 11 sedan 1984 då fastigheten köptes. Marken är friköpt och föreningen är en sk äkta bostadsrättsförening. Huset uppfördes 1938 och omfattar 16 lägenheter varav 15 är bostadsrätter, en lägenhet ägs av föreningen och hyrs ut. Bostadsytan i fastigheten uppgår till 744kvm. TV och bredband via fiber, Telenor samt tillägg för bostadsrätt ingår i den låga avgiften. Föreningens hyresrätt är en dold tillgång och värdet överstiger föreningens skulder. Belåningsgraden är endast 4100kr/kvm.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme & självdrag

  Renoveringar

  I samband med ombildningen av fastigheten renoverades tak och fasad.
  1999-2000 Stambyte
  2002 Trapphus och nya säkerhetsdörrar
  2007 Bergvärme
  2013 Upprustning av trädgården
  2016 Renovering av fönster
  2016 OVK
  2019 Målning av yttertak, takräcken och snörasskydd monterades.
  2020 Fönsterrenovering, treglas sattes in
  2022 Balkongbyte
  2023 Ny tvättmaskin

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam tvättstuga på källarplanet.
  Föreningen har en gemensam trädgård med gräsytor och uteplats. Uteplatsen är möblerad med möbler med plats för många och det finns grillmöjligheter.
  Det finns cykelförråd, barnvagnsrum och ytterligare ett gemensamt förråd i källaren.

  TV/Internet

  TV och bredband via fiber, Telenor samt tillägg för bostadsrätt ingår i avgiften.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 422 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)
  Kommentar till avgiften

  Värme, vatten, TV och bredband via fiber samt bostadsrättstillägg

  Avgiftsändringar

  Inga planerade höjningar.

  Hushållsel
  245 kr/månad
  Hemförsäkring
  180 kr/månad
  Gas
  250 kr/månad
  Summa driftskostnader
  675 kr/månad
  Personer i hushållet
  2

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Lördag 29 sep 2018
  Energiprestanda
  82 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Jimmy Östling, Acc Byggkonsult AB
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Broparken. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Basfakta

Pris
3 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Essingestråket 34
Yta
45 kvm
Rum
2 rok
Våning
2 av 3
Avgift
2 422 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV, Internet och bostadsrättstillägg)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!