Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Stenkullavägen 54A/Essingestråket 23

2:a med öppen planlösning, egen entré & uteplats samt otroligt låg avgift!

Säljes till accepterat pris 3.195.000kr.

Välkommen till en trivsam lägenhet med radhuskänsla med egen ingång och uteplats i anslutning till entrén! Här får man fina, sociala ytor genom den öppna planlösningen mellan ett stilrent kök och ett rymligt vardagsrum. Genomgående ljus och behaglig färgsättning och genom lägenheten flyter ett parkettgolv av ek. Förvaringen är med beröm godkänd. Det helkaklade badrummet är klätt med vitt kakel på väggarna och har ett mörkt klinkergolv med golvvärme, möjlighet finns installera tvättmaskin. Köket har gott om förvaring och ytor för matlagning samt diskmaskin. Uteplatsen blir en härlig oas där både önskemålen om rekreation och odling kan uppfyllas, sol från morgonen till sen eftermiddag erbjuds. Mycket bra och stabil förening, lågt belånad samt med intäkter från hyreslokaler och hyreslägenheter samt parkeringsplatser. Renoverad, stambytt och välskött funkisfastighet. Bra läge på ön, nära torget och bussar samt med badplats och småbåtshamn på kort gångavstånd. Föreningen har dessutom en härlig terrass högst upp i söderläge där man kan ha härliga grillkvällar.

Belåningen i föreningen är endast 1100kr per kvm & marken är friköpt samt i kassan finns 1.6 miljoner. Det finnes även tre st hyresrätter som dolt kapital i föreningen. Alla stora renoveringar äro gjorda!

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Välkommen till landet mitt i stan!

Pris: 3 195 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välkommen till en unik lägenhet med egen ingång som ger radhuskänsla mitt i stan. Öppen planlösning ger rymliga och fina sociala ytor med plats för såväl soffgrupp och stor matplats. Stilrent kök i vitt med fina arbetsytor & bra förvaring samt fullstor maskinpark såsom tex diskmaskin. Stort sovrum där en dubbelsäng med enkelhet ryms och det fines en stor garderob med skjutdörrar. Spatiöst badrum med golvvärme och handdukstork samt möjlighet att installera tvätt maskin. Lägenheten är i mycket fint skick med goda förvaringsmöjligheter. Genomgående ekparkettgolv och ljusa väggar. Mysig uteplats tillhörandes lägenheten med plats för möblemang i rakt söderläge, där det både kan odlas och kopplas av. Sol från tidiga morgonen till sen eftermiddag.

  Föreningen har tre hyresrätter kvar samt mycket god ekonomi, de äger marken och får inkomster från hyreslägenheter/hyreslokaler samt parkeringsplatser.

  Vardagsrum

  Ombonat vardagsrum med öppen planlösning mot köket som ger fina sociala ytor. I vardagsrummet finns gott om plats för både soffgrupp & stort matbord. Här finns också ett eget hemmakontor på avskild plats. Väggarna är ljusa och parkettgolv av ek flyter på golvet.

  Kök

  Modernt och stilrent kök med fina materialval. Köket har gott om förvaringsskåp som går upp till full takhöjd. Vita, släta luckor och lådor med grepplister samt vita bänkskivor, går fint ihop med de vita och mörkgråa kakelplattorna som sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Köket är utrustat med rostfri kyl/frys, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, induktionshäll, spisfläkt, mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin.

  Sovrum

  Behagligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Stor garderob ryms bakom skjutdörrar och gör förvaringen enkel. Väggarna är vita och på golvet ligger en heltäckningsmatta..

  Hall

  Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Egen entré genom den egna uteplatsen.

  Badrum

  Fräscht och rymligt badrum, helkaklat och med infällda spotlights i taket. Här bjuds du både på golvvärme och handukstork. Väggarna är klädda med vitt kakel kombinerat med infällda partier av stavmosaik som matcher det mörkare klinkergolvet. Möjlighet finns att installera tvättmaskin. Här finns WC, duschplats, tvättställ med kommod, spegel med belysning samt förvaringsskåp.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Uteplats Egen uteplats utanför ytterdörren som tillhör lägenheten. Uteplatsen har eftermiddagssol, omges av ett träräcke och har plats för utemöbler samt kan bli en idyll för den odlingsintresserade.
  Takterrass Tillgång till föreningens gemensamma takterrass med grillmöjligheter och härlig utsikt.
 • Parkering
  P-plats
  Separat kö finns.

  Föreningen hyr ut 12 p-platser, separat kö.

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  231019
  Lgh.nr. LM
  2319
  Adress
  Stenkullavägen 54A/Essingestråket 23
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  52.5 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Andelstal
  3,87597%
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Ängsmarken 3 & 4
  Bildades
  2003
  Byggår
  1938
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen förvärvade fastigheten Ängsmarken 3 & 4 år 2003. Det finns två uppgångar, Essingestråket 21 och 23. Föreningen äger marken som är friköpt. Byggnadsår är 1938 och bergvärme används för uppvärmning. Totalt finns det 37 lägenheter, 34 är upplåtna med bostadsrätt och 3 lägenheter ägs av föreningen och hyrs ut. Föreningen hyr även ut 12 parkeringsplatser, 1 garage samt 4lokaler. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Belåningen är endast 1100kr per kvm och marken är friköpt och i kassan finns 1.6 miljoner.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och självdrag

  Renoveringar

  1999 Nya elstigare
  1999 Fönster byttes
  2004 Stambyte av kök och badrum
  2006 Ommålning av trapphus
  2006 Säkerhetsdörrar och nya lås till lägenheterna
  2006 Nytt låssystem till fastigheterna
  2006 Renovering av terrassen i 21:an, OVK-besiktning
  2007 Installation av bergvärme
  2007 Radonmätning
  2008 Reparation av vatten och avloppsrör till 21:an
  2009 Stamrensning och högtrycksspolning av avloppsrör
  2009 Byte av termostaterna på elementen i lägenheterna
  2009 Målning av väggarna i källaren
  2009 ComHem finns installerat i fastigheten
  2011 Renovering av taket - ny papp och delvis nytt plåtarbete
  2011 Renovering av fasad - ny puts
  2011 Byte av rör i bottenplattan
  2013 Lokal byggdes om till bostadsrätt
  2014 Iordningställdes gräsytor mot gatan
  2016 Hyreslägenhet renoverades och såldes som bostadsrätt
  2017 Tvättstugan helrenoverad
  2019 Underhållsarbete på tak, radonmätning och energideklaration utfördes 2020 Ovk

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

  Övriga utrymmen

  Tillgång till gemensam tvättstuga som finns i port 21 som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt det finns även ett torkrum.
  Cykelförråd finns i källaren.
  En stor och solig takterrass med söderläge finns för föreningens medlemmar, sommartid möbleras den upp och ger grillmöjligheter.
  Ett vindsförråd hör till lägenheten.

  TV/Internet

  TV och bredband via Tele2.

  Parkering

  Föreningen hyr ut 12 p-platser, separat kö.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 205 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  Obligatorisk avgift om 100kr/mån tillkommer för kabeltv

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  500 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1190 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  476 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 4 feb 2019
  Energiprestanda
  76 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Jan Andersson, Kiwa Swedcert
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Basfakta

Pris
3 195 000 kr Högstbjudande
Adress
Stenkullavägen 54A/Essingestråket 23
Yta
52.5 kvm
Rum
2 rok
Avgift
2 205 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!