Meny

Kungsholmen - Essingeöarna / Stenshällsvägen 10, 1 tr

Unik vindsvåning i etage med fransk balkong & viss sjöutsikt! Fin fastighet & bra Brf, låg avgift!

Välkommen till en underbar etagevåning belägen i vacker fastighet, full av charm med fransk balkong, högt i tak samt insynsfritt läge! Underbart läge, högt, lugnt med fint utsikt och helt fritt från insyn. Mycket trivsamma sällskapsytor där vardagsrum och kök går i halvöppen planlösning. Hörnläget och flera fönsterpartier ger ljusinsläpp från flera väderstreck. Färgsättningen är går genomgående i ljusa och behagliga kulörer. På golven flyter ljusa, enhetliga trägolv. Det nyrenoverade badrummet är underbart stilrent med härlig "Spa-känsla", helkaklat med ljust sandfärgat kakel/klinkers samt golvvärme. På vindsvåningen finner du ett rymligt sovrum med takbjälkar och murstock med änglatrapp anno byggnadsåret. Här finns plats för stor dubbelsäng, arbetshörna samt en generös "Walk-in closet". Utsikten över villataken, Tranebergsbron, Fredhäll/Bromma samt Mälaren gör verkligen detta boende till något utöver det vanliga. Föreningen har en stor gemensam trädgård med uteplats samt en halvtrappa ner i trapphuset finns en balkong med eftermiddagssol. Föreningen hyr ut garage samt parkeringsplatser.

Stabil och välskött Brf med god ekonomi, fastigheten är stambytt och fint underhållen. I denna "herrgårdsbyggnad" månar föreningen om byggnadens arkitektur som är en blandning av "Swedish grace" och funktionalism. I den gemensamma trädgården finns det odlingsmöjligheter i pallkragar samt gott om plats för rekreation. Sommartid möbleras här med många olika uteplatser, i denna trädgård här blir grillningen ett sant nöje. Föreningen äger marken som är friköpt med hyresintäkter från uthyrning av garage och parkeringsplatser. Bra läge på ön, centralt och med hållplats och tvärbana på kort gångavstånd och nära till bad!

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 4 775 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Söndag 23 jan 12:00 - 12:50Anmäl intresse och boka tid under knappen Anmäl intresse på vår hemsida. För enskilda visningar kontakta Kerstin 0763277300 / kerstin@wallinco.se. Varmt välkommen på visning!
 • Måndag 24 jan 17:00 - 17:30Anmäl gärna ditt intresse samt vilken tid du önskar komma under knappen anmäl intresse på vår hemsida. För enskilda visningar kontakta Martin Jönsson Wallin & Co 070-8443300. Välkommen på visning!

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmfull och mycket trivsam hörnlägenhet i etage! Väggarna är genomgående ljusa och på golvet flyter ett enhetligt, vitlaserat trägolv. Kök och vardagsrum går i halvöppen planlösning. Nýrenoverat badrum i sobra färger och lyxiga materialval. Sovrummet ligger en trappa upp med sjöutsikt och plats för arbetshörna samt klädkamare. Milsvid utsikt över staden och med ljusinsläpp från två väderstreck. Originaldetaljer såsom spröjsade fönster, element, fransk balkong och högt i tak!

  Vardagsrum

  Trivsamt vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck i halvöppen planlösning mot köket. Här finns gott om plats för soffgrupp. I vardagsrummet har man den franska balkongen. Från vardagsrummet når man trappan upp till vindsvåningen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vitlaserat trägolv.

  Kök

  Kök med förvaring bakom vita, släta skåpluckor och grått stänkskydd sitter ovanför bänkskivorna i trä. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, spisfläkt, ugn samt diskmaskin. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ett vitlaserat trägolv. I anslutning till köket finns plats för matbord.

  Sovrum

  Sovrummet ligger en våning upp, här blandas synliga takbjälkar med utsikt över staden. Plats finns för dubbelsäng samt arbetshörna. I anslutning till sovrummet finns en klädkammare, "walk-in-closet" som ger gott om förvaring. Genomgående ljus färgsättning och på golvet ligger ekparkett.

  Badrum

  Nyrenoverat badrum i sobra färger och lyxiga materialval! Vitt kakel klär väggarna och på golvet ligger greiget klinkergolv med golvvärme. Här finns vägghängd wc, tvättställ med kommod, spegel, takdusch med invikningsbar glasvägg samt badrumsskåp. Infällda spotlights i taket.

  Hall

  Trevlig hall som inte tar några onödiga kvadratmetrar i anspråk. Här finns plats för avhängning av ytterkläder. Väggarna är ljusa och på golvet ligger vitlaserat trägolv.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Fransk balkong En fransk balkong mot grönska med dubbeldörrar finns i vardagsrummet.
  Trädgård Föreningen har en stor, gemensam trädgård.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  8
  Lgh.nr. LM
  1101
  Adress
  Stenshällsvägen 10, 1 tr
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Essingeöarna
  Boarea
  58 kvm + 7 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Boareabeskrivning
  Biarean är uppskattad
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 & 3 av 3
  Andelstal
  9.36094
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Tvättbaljan 13
  Bildades
  1984
  Byggår
  1932
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen Tvättbaljan 13 bildades 1984 och är en s.k. äkta bostadsrättsförening med 11 lägenheter, föreningen förvärvade fastigheten 1985. Välskött förening med stabil ekonomi och låg belåning, belåningsgraden är endast 3 355kr/kvm, alla stora renoveringar är gjorda. Föreningen äger marken samt har hyresintäkter från garage och parkeringsplatser.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme
  Ventilation genom självdrag

  Renoveringar

  2021 Energideklaration
  2017 Nytt fundament mot granne
  2016 Ny bergvärmepump samt fördjupning borrhål
  2015 Tilläggsisolering vind
  2012 Ytrenovering av trapphus samt källare, målning av utsida fönster & dörrar. OVK besiktning utförd och rensning av ventilation
  2008 Stambyte södra delen av huset, tvättstugan renoverades
  2003 Fasadrenovering
  1995 Stambyte norra delen av huset
  1980-talet Installation av bergvärme

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga samt cykel och barnvagnsförråd.

  TV/Internet

  Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2. Tecknas enskilt.
  Bredband. Leverantör: Tele2. Tecknas enskilt och debiteras extra.

  Parkering

  Föreningen har garage- samt parkeringsplatser som hyrs ut. Garageplats kostar 1500 kr/månad & parkeringsplats 300 kr/månad. Kösystem finns, föreningens medlemmar har företräde.
  Boendeparkering på gatan kostar 500kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 430 kr/månad (värme och vatten)
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  350 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Torsdag 22 apr 2021
  Energiprestanda
  76 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Erik Olofsson Augustsson
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Ett stort källarförråd tillhör lägenheten.
  Gemensam tvättstuga finns i källaren.
  Tillgång till cykelförråd och barnvagnsrum.
  Medlemmarna delar på vissa uppgifter såsom gräsklippning, snöskottning & trappstädning 1 månad per år.

Basfakta

Pris
4 775 000 kr Högstbjudande
Adress
Stenshällsvägen 10, 1 tr
Yta
58 kvm
Rum
2 rok
Våning
2 & 3 av 3
Avgift
2 430 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!