Meny

Vaxholm - Rindö / Östra Kasernvägen 5A

Ljuvlig gavellägenhet högst upp & fritt läge, stor balkong, egen p-plats, havsutsikt! Brf med bastu!

Nära hamnen på Rindö ligger denna stiliga trerumslägenhet byggd runt sekelskiftet med makalöst läge, högst upp i huset, en ypperlig balkong & utsikt mot vattentornet samt havsutsikt! Den exklusiva ekparketten går som en röd tråd genom samtliga rum och tack vare stora spröjsade fönsterpartierna i tre väderstreck så är detta en lägenhet utöver det vanliga. Takhöjden är över 3m vilket bidrar till enorm rymd. 2016 påbörjades förvandlingen av denna maffiga kasernbyggnad från 1904 som byggdes om till 46 lägenheter av hög standard, tillvalen i denna lägenheten var av yppersta klass vilket gör att denna lägenhet utstrålar gedigen kvalité. Tillvalen var tvåstavig ekparkett, kommod, köksluckor utöver standard samt att alla maskiner såsom tvättmaskin/torktumlare och kökets maskinpark blev uppgraderad. Detta unika boende är också utrustad med silent gliss - rullgardiner vilka bidrar till lyxkänsla. Vardagsrummet som har öppen planlösning till köket rymmer med lätthet både matplats och soffa, härifrån når du balkongen som stoltserar med högt och fritt läge samt härliga vyer över hav & land! Från förmiddagen tills kvällskvisten har balkongen solläge. Två sovrum som båda rymmer dubbelsäng och övrigt möblemang, dessutom erbjuds en möblerbar hall som blir det ett extra rum eller arbetshörna. Köket är fullutrustat och bakom den sobert svarta köksinredningen ryms allehanda husgeråd med mera. Fräscht badrum med tvättmaskin/torktumlare och plats för badkar och skön golvvärme.. Förvaringen är genomtänkt då det finns garderober och klädförvaring i hall samt sovrum, det ingår dessutom ett stort källarförråd och extra förråd kan hyras.

Brf Kapernaum är en solid förening som erbjuder fritt till förfogande kajaker som enkelt kan lånas för en härlig tur på böljan den blå, bastu och relaxrum av bästa sort samt biljard/pingis och dartrum. Föreningen har en informativ hemsida och sköter sitt hus med omsorg. Hiss finnes och uteplatser samt cykelrum. Egen parkeringsplats finns tillhörandes lägenheten för 250kr/mån.

Välkommen på visning där dåtidens kasernbyggnad omvandlats till ett modernt boende av högsta klass.

Välkommen till Rindö, här njuter du av naturens lugn genom de olika årstiderna, ändock är du nära stadens vimmel om så önskas. På ön finnes restauranger, ostmakeri, bryggeri samt affär. För barn som växer upp här så finns förskola där mycket av maten som serveras är ekologisk, och barnen är ofta utomhus. Skola upp till årskurs 6 vars motto är att genom skapa gemenskap och ett nära samarbete mellan förskoleklassen, de olika årsskurserna och fritidsverksamheten, så skall barnen känna trygghet och glädje i lärandet där kreativiteten och fantasin alltid skall vara i fokus. Utegym, motionsspår och de underbar naturupplevelserna blir någonting verkligen extra på ön. Rindö:s egen idrottsförening anordnar många aktiviteter för såväl yngre samt äldre. På Rindö är alltid historiens vingslag närvarande och här finns alltifrån fort till din egen privata badvik att upptäcka, där det alltid bjuds på sjöutsikt.

På ön bor ca 1300 invånare, på senare tid har det byggts många nya bostadsrätter i de gamla kasernbyggnaderna, samtidigt så finns det en hel del villor och fritidshus på ön. Närheten till Vaxholm borgar för att du alltid har vårdcentral, apotek, biograf, cafeer, systembolag och många krogar i din direkta närhet.

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Fantastiskt gavelläge högt upp i huset med havsutsiktsbalkong & två rejäla sovrum, stort badrum & möblerbar hall. Genomgående mycket fint skick med ett enhetligt golv av tvåstavig ekparkett som flyter genom denna trerumslägenhet och takhöjd på generösa 3,35 m. Stora fönsterpartier i tre väderstreck läge ger fina ljusinsläpp. Här bor man med havsutsikt från balkongen som har utgång från vardagsrummet som i sin tur har öppen planlösning mot köket som har fullstor maskinpark. På den magnifika balkongen finns ytor för såväl avkoppling och odling. Gott om plats för förvaring i form av många garderober, lägg därtill stort källarförråd. Badrum med både tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk där ovanför och skön golvvärme. I dagsläget finns duschhörna, möjlighet att installera badkar om så önskas. Hela lägenheten är nybyggd 2016.

  Vardagsrum

  Luftigt vardagsrum med härligt stora fönsterpartier som ger fina ljusinsläpp. Det finns utrymme för soffgrupp samt matplats och mer därtill. Vardagsrummet har öppen planlösning mot köket vilket skapar extra rymd tillsammans med den väl tilltagna takhöjden. Väggarna är målade i Stockholmsvitt och på golvet ligger ekparkett. Härifrån är utgången till balkongen och du når det ena sovrummet härifrån.

  Kök

  Stilrent kök med förvaring bakom sobert svarta släta luckor och diskreta läderhandtag. Köket levererades av HTH-kök. Gott om förvaringsskåp för både matvaror och husgeråd. Ljus kakel sitter som stänkskydd ovan arbetsbänkar och bryter av fint. Köket är utrustat med fullstor kyl & frys, ugn, häll, micro och diskmaskin samt spisfläktt från kvalitetssäkra Electrolux. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är Stockholmsvita.

  Sovrum

  Rymligt och rofyllt sovrum med två fina fönster. Här finns gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Möjlighet finns öppna upp mot hallen så kan en walk-in closet skapas. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett.

  Sovrum

  Behagligt sovrum som rymmer dubbelsäng samt annat möblemang, här finns i dagsläget fem rejäla garderober. På väggen bredvid fönstret finnes extra förvaringsskåp från HTH-kök. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett.

  Badrum

  Ljuvligt badrum som består av stor duschplat, kommod med stort handfat, spegel, wc samt golvvärme. Här finns gott om förvaring då nuvarande ägare har låtit installera flera skåp än standard. Tvättmaskin och torktumlare är placerade så att det finns en funktionell arbetsyta ovanför, plats finns om man önskar placera ett badkar i badrummet. Grå klinker på golvet och vita liggande kakelplattor pryder väggarna.

  Hall

  Möblerbar hall som i dagsläget är en kontorsplats, här finns garderober plats och plats för mer därtill. Praktisk ljusgrå klinker på golvet och väggarna är ljusa.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Rymlig balkong där plats finns för både rekreation och odling, havutsikt och grönska omgärdas den av. Eftermiddags och kvällsol gör balkongen till en riktig oas.
  Uteplats Föreningen har en nyanlagd uteplats med pergola med som är inredd med grill och möbler, så småningom kommer detta bli en prunkande oas då klätterväxter är planterade tillsammans med annan framtida prunkande grönska.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  A1212
  Lgh.nr. LM
  1212
  Adress
  Östra Kasernvägen 5A
  Postnummer
  185 41
  Postort
  Vaxholm
  Område
  Vaxholm - Rindö
  Boarea
  80 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  2,9951%
  Andelstal insats
  3,0724%
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Kapernaum
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Kapernaum bildades 2016 och äger byggnad och mark på Östra Kasernvägen 5A-C. I en pampig stenbyggnad från 1904 finns 46 lägenheter. Namnet Brf Kapernaum kommer från den byggnad som byggdes som bostad åt de Grågubbar som byggde Oscar Fredriksborg Fort. På den gamla tiden löstes överfarten av roddare, så kallade ”grågubbar” eller kronoarbetskarlar, som var klädda i gråa vadmalskläder. Om man var arbetslös och gick som luffare, kunde man bli dömd till tvångsarbete på exempelvis Vaxholms fästning eller Oscar-Fredriksborgs fort. En och annan av dessa ”grågubbar” sattes i en roddbåt, och vid anrop skulle de ro folk över till staden.

  Inflyttning i föreningen var i slutet av maj 2018 då hela kasernbyggnaden blev totalrenoverad och balkonger tillkom. Alla lägenheter har säkerhetsdörrar och treglasfönstrena är av senaste snitt i gammal stil. Engagerad styrelse som tar väl hand om sitt hus och ekonomin är god. Hyresintäkter kommer både från parkeringsplatser och uthyrning av extraförråd. Föreningen har en väldans informativ hemsida. https://www.brfkapernaum.se/

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och tilluft genom ventiler samt mekanisk frånluft.

  Övriga utrymmen

  I fastigheten finns gemensam bastu och relax samt kajak- och cykelförråd i källaren. Aktivitetsrum med biljardbord, pingisbord samt darttavla finns även i källaren att nyttja fritt för föreningens medlemmar. Barnvagnsrum finns i 5C. En härlig uteplats finns också möblerad med möbler och grill, som kommer täckas med lövtak med tidens gång. Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd, möjlighet finns hyra extra stora förråd.

  TV/Internet

  Varje lägenhet ät automatiskt ansluten till öppet fiber, med lösning för bredband, tv och ip-telefoni. Du väljer fritt leverantör.

  Parkering

  Till lägenheten hör en egen parkeringsplats som kostar 250kr/mån, önskas inte denna kan den hyras ut till ngn i föreningen och sedemera tas tillbaka om man önskas platsen igen, uppsägningstid en månad. Vissa parkeringsplatser har även laddstolpar, extra kostnad för el debiteras enligt "blippsystem".

  Tre gästparkeringar kommer finnas till förfogande i närheten av den nyanlagda uteplatsen.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 449 kr/månad (värme och vatten)
  Hushållsel
  370 kr/månad
  Hemförsäkring
  150 kr/månad
  Summa driftskostnader
  520 kr/månad
  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Torsdag 25 mar 2021
  Specifik energianvändning
  56kWh/m2/år
  Energiprestanda
  100 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Richard Berg Ricman Energi
  Energiklass
  D
 • Närområde

  Område

  Välkommen till Rindö, här njuter du av naturens lugn genom de olika årstiderna, ändock är du nära stadens vimmel om så önskas. På ön finnes restauranger, ostmakeri, bryggeri samt affär. För barn som växer upp här så finns förskola där mycket av maten som serveras är ekologisk, och barnen är ofta utomhus. Skola upp till årskurs 6 vars motto är att genom skapa gemenskap och ett nära samarbete mellan förskoleklassen, de olika årsskurserna och fritidsverksamheten, så skall barnen känna trygghet och glädje i lärandet där kreativiteten och fantasin alltid skall vara i fokus. Utegym, motionsspår och de underbar naturupplevelserna blir någonting verkligen extra på ön. Rindö:s egen idrottsförening anordnar många aktiviteter för såväl yngre samt äldre. På Rindö är alltid historiens vingslag närvarande och här finns alltifrån fort till din egen privata badvik att upptäcka.

  På ön bor ca 1300 invånare, på senare tid har det byggts många nya bostadsrätter i de gamla kasernbyggnaderna, samtidigt så finns det en hel del villor och fritidshus på ön. Närheten till Vaxholm borgar för att du alltid har vårdcentral, apotek, biograf, cafeer, systembolag och många krogar i din direkta närhet.

  Kommunikationer

  Kommunikationerna till Stockholm är utmärkta! Till Rindö anländer du med enkelhet med bil via färjorna över Oxdjupet och sedemera Gustavsberg eller färjeförbindelsen via Vaxholm. Färjan går dygnet runt och dagtid med avgång var 10 minut. Till dessa färjor kan man även ta bussen över ön där lokalbussen 688 har 13 stopp på ön och ta ca 15 min att åka. Kör du egen bil till Stockholm får du njuta av skön musik eller givande jobbsamtal ca 50min. På pendelbåtslinjen 83 och 83x används sl-kort, samt att det serveras kaffe ombord och du kan koppla upp dig till wifi. Expressbåten 83x tar dig till Stockholm strömkajen, vid slussen görs ett stopp och där är vidare förbindelse till tunnelbana, denna tur tar 55min och pendelbåten 83 tar 1,15min, båda båtarna har täta avgångar under dagen. Att bo på Rindö och jobba i Stockholm fungerar mycket bra oavsett vilket färdmedel du använder dig av.

Basfakta

Adress
Östra Kasernvägen 5A
Yta
80 kvm
Rum
3 rok
Våning
3 av 3
Hiss
Ja
Avgift
4 449 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!