Meny

Rindö Hamn /
Brännuddsvägen 1

Sekelskiftesetta i toppskick, magnifik balkong & högt fritt läge med havsutsikt & fiskbensparkett!

Varmt välkomna till ett bekymmersfritt & unikt boende. En synnerligen charmant sekelskifteslägenhet med högt fritt läge & hänförande utsikt. Takhöjden är mycket väl tilltagen & tillsammans med de stora fönsterpartierna ges en rymlig & lyxig känsla. På den härliga balkongen kan du se allehanda båtar passera förbi & utsikten över oxhålsdjupet är minst sagt betagande. Den stora balkongen blir en förlängning av lägenheten. Utsikten över Oxhålsdjupet & vidare till Värmdö är helt fantastisk & ovanför är himmeln din närmsta granne. Originaldetaljer samsas här tillsammans med modernt kök samt fina förvaringslösningar. Alla färger går i behagliga toner & de genomgående trägolven ger skön känsla. Rummet har vacker fiskbensparkett från byggnadsåret, ljusa väggar & dubbeldörrar ut till den fridfulla balkongen. Köket äro mycket funktionellt med & fina arbetsytor samt möjlighet att installera diskmaskin, det finns även ett gediget skafferi i anslutning till köket. Helkaklat badrum som är förberett för tvättmaskin, det finns även plats för badkar, i dagsläget är det en duschhörna. Golvvärme och handdukstork skänker välbehag, här finns också möjlighet till mer förvaring. Originalgarderoberna går upp till full takhöjd i hallen och här finnes även en nisch för hatthylla. Det är också möjligt bygga om till minitvåa om så önskas. Källarförråd såväl som vindsförråd tillhör lägenheten. Säljarna har mestadels använt boendet som semesterboende, därigenom är slitaget minimalt. Fastighetens alla stora renoveringar är gjorda, och ekonomin är med beröm godkänd vilket glädjer både banker och lägenhetsköparen. Parkeringsplats utan kostnad, laddstolpar finns för hybrid/elbil likaså utan kostnad för platsen. För elen betalas 2.50/kwhtimme via en app. Tomten är dessutom friköpt, så föreningen betalar ingen tomträttsavgäld. Styrelsen är otroligt engagerad i sina två hus, sommartid möbleras uteplatsen med möbler och grill. I mars 2023 amorterades 3 mmiljoner på lånen. I dagsläget finnes 2.2miljoner i kassan.

Välkommen till Rindö, här njuter du av naturens lugn genom de olika årstiderna, ändock är du nära stadens vimmel om så önskas. På ön finnes bland annat restauranger, ostmakeri, arkipelag konfektyr, kafferosteri, bryggeri samt affär. För barn som växer upp här så finns förskola där mycket av maten som serveras är ekologisk, och barnen är ofta utomhus. Skola upp till årskurs 6 vars motto är att genom skapa gemenskap och ett nära samarbete mellan förskoleklassen, de olika årsskurserna och fritidsverksamheten, så skall barnen känna trygghet och glädje i lärandet där kreativiteten och fantasin alltid skall vara i fokus. Rindö:s egen idrottsförening anordnar många aktiviteter för såväl yngre samt äldre. Naturupplevelserna blir någonting verkligen extra på ön då du finner motionsspår, utegym och din alldeles egna oas på ön! På Rindö är alltid historiens vingslag närvarande och här finns alltifrån fort till din egen privata badvik att upptäcka.

Nära bostaden finner du restauranger & stämningen god, såväl att umgås med vänner eller singelhänga här är ett sant nöje, för dig som lockas av båtlivet så finns Rindö hamn där du kan ha din båt placerad, visste du också att Sjöhistoriska museet har ett båtmagasin på Rindö där fina dyrgripar visas upp några gånger per år! För dig som är konstnärligt lagd skänker ön på oerhört mycket inspiration, här finns ett rikt djur och naturliv.

På ön bor ca 1300 invånare, på senare tid har det byggts många nya bostadsrätter i de gamla kasernbyggnaderna, samtidigt så finns det en hel del villor och fritidshus på ön. Närheten till Vaxholm borgar för att du alltid har affärer, vårdcentral, apotek, biograf, cafeer, systembolag och många krogar i din direkta närhet. Kommunikationerna till Stockholm är utmärkta! Till Rindö anländer du med enkelhet med bil via färjorna över Oxdjupet och sedemera Gustavsberg eller färjeförbindelsen via Vaxholm. Färjan går dygnet runt och dagtid med avgång var 10 minut. Till dessa färjor kan man även ta bussen över ön där lokalbussen 688 har 13 stopp på ön och ta ca 15 min att åka.

På pendelbåtslinjen 83 och 83x används sl-kort, samt att det serveras kaffe ombord och du kan koppla upp dig till wifi. Expressbåten 83x tar dig till Stockholm strömkajen, vid slussen görs ett stopp och där är vidareförbindelse till tunnelbana, denna tur tar 55min och pendelbåten 83 tar 1,15min, båda båtarna har täta avgångar under dagen. Att bo på Rindö och jobba i Stockholm fungerar mycket bra oavsett vilket färdmedel du använder dig av.

Varmt välkommen på visning till ett unikt boende där historiens vingslag alltid är närvarande och närmsta dopp är två min från bostaden!

Pris: 1 995 000 kr
Högstbjudande

Visningar

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om lägenheten

  Charmfull sekelskifteslägenhet med högt läge! Stilrent & praktiskt kök. Här finns flera vackra originaldetaljer såsom fiskbensparkett, högt i tak, dubbeldörrar till balkongen, dörrar med speglar & väl tilltagen balkong med utsikt över Oxhålsdjupet och Värmdölandet! Helkaklat badrum med plats för badkar eller tvättmaskin. Stora fönsterpartier ger härliga ljusinsläpp. Här finns gott om förvaring i form av två originalgarderober med överskåp upp till full takhöjd.

  Allrum

  Högt i tak och mycket fint ljusinsläpp tack vare de stora, breda fönsterpartierna. Tjusig fiskbensmönstrad ekparkett i original ligger på golvet. Väggarna är målade i sober grå kulör. Här finns plats för soffgrupp, matplats & sängdel. Möjlighet finns sätta in ett glasparti eller dylikt för att få ett "sovrum" om så önskas.

  Kök

  Köket är fullutrustat med ugn, häll, fläkt & kyl/frys. Möjlighet finns att sätta in diskmaskin. Fina arbetsytor i form av praktiska arbetsbänkar i grått. Här finns även en liten frukostplats. I direkt anslutning finner du originalskafferiet där allehanda livsmedel kan förvaras. Fiskbensparkett samsas med gråmålade väggar.

  Badrum

  Helkaklat badrum med handfat, wc och duschhörna. Väl förberett för att installera antingen tvättmaskin eller badkar om så önskas. Idag är det en praktisk duschhörna med vikbara glasdörrar. Golvvärme & handdukstork finns för härlig comfort. Vitt kakel på väggarna och på golvet ligger klinker i mörkgrått.

  Hall

  Välkomnande hall där det finns plats för avhängning av ytterkläder i en nisch, samt en rymlig dubbelgarderob från byggnadsåret. Väggarna är ljust gråa och på golvet ligger gediget trägolv. Härifrån når du samtliga rum.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Enastående balkong där solen skiner från tidig morgon till tidig eftermiddag. Här finns plats för såväl cafebord och fåtölj samt utrymme för krukor. Utsikten över Oxhålsdjupet är minst sagt underbar. Trall på golvet & eluttag finnes.
  Uteplats Stensatt uteplats med otroligt utsikt över Oxdjupet. På sommaren möbleras det med sittplatser, här blir sommargrillningen blir här ett sant nöje såväl som nyårsraketerna.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  8008
  Lgh.nr. LM
  1102
  Adress
  Brännuddsvägen 1
  Postnummer
  185 41
  Postort
  Vaxholm
  Distrikt
  Vaxholm-Rindö
  Område
  Rindö Hamn
  Boarea
  37 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  1
  Hiss
  Nej
  Andelstal
  2,611
 • Föreningen
  Namn
  Brf Oscar-Fredriksborg
  Bildades
  2016
  Byggår
  1901
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Oscar Fredriksborg disponerar tomtmark och byggnader med beteckningen Vaxholm Rindö 3:393. Fastigheten består av 26 st bostadsrättslägenheter och 3 st hyreslägenheter varav den ena är föreningens uthyrningslägenhet. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1901. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Bostadsrätternas Brandkontoret. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB. Föreningen är en privatbostadsförening (äkta) som bildades 2008. Fastigheten köptes 2016 av Vasallen, ett staligt ägt bolag. Belåningen var endast 6300kr per kvadratmeter 2020 , sedan dess har hyreslägenheter sålts och soliditeten förbättrats, styrelsen är enormt engagerad och tar hand om sina två byggnader och mark enl underhållsplan samt avsätter tom pengar till yttre underhåll årligen. Det finns även stora ytor i källarplan att utveckla.

  Byggnaden

  I nationalromantisk stil uppfördes många av Sveriges gedigna kasern och officersbyggnader likaså denna pampiga byggnad ritat av Erik Josephson. Med kunskap från dåtidens skickliga hantverkare och rejäla material byggdes dessa två byggnader till högt uppsatta officerare på dåtida Waxholms Kustartilleriregemente.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme & självdrag.

  Renoveringar

  2016 Takrenovering
  2017 Stambyte
  2018 Bergvärme
  2019 Målning av trapphus
  2020 Fönsterrenovering, isolerat vinden, installerat snörasskydd.
  2021 Balkongbygge, anläggning av uteplats samt fönsterrenovering
  2022 Ovk

  Övriga utrymmen

  Enorm tvättstuga finns i källaren, två tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum samt rejäla arbetsytor.

  TV/Internet

  Winther Bredband tillkommer med 269kr/mån 100mbit/s via radiolänk genom antenn på taket, samt grundutbud tv.

  Parkering

  Parkeringsplatser finns för föreningens medlemmar så även besöksparkeringar i husets direkta närhet helt utan kostnad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 298 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  Elavtal är framförhandlat gemensamt och föreningen sparar därigenom stora pengar, varje år görs en avstämning för varje lägenhet, så ett schablonbelopp betalas varje mån för denna lägenhet vilket är 274kr/mån.

  Beskrivning mån.avg.

  269kr tillkommer för bredband/fiber. TV via antenn, basutbudet ingår i avgiften.

  Hemförsäkring
  120 kr/månad
  Summa driftskostnader
  120 kr/månad
  Personer i hushållet
  2

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Basfakta

Pris
1 995 000 kr Högstbjudande
Adress
Brännuddsvägen 1
Yta
37 kvm
Rum
1 rok
Avgift
2 298 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!