Meny

Bromma - Traneberg / Nipfjällsvägen 8, Högst upp

Magnifik gavelfyra med sjöutsikt, stor balkong i väster & friköpt tomt!

Härligt välplanerad gavellägenhet belägen högst upp i huset med fönster i tre väderstreck, stor balkong & sjöutsikt. Här bor du utan insyn med den prunkande naturen utanför som tillsammans med Mälarens glittrande vatten ger harmoni. Lägenheten är ljus & trivsam med luftigt vardagsrum i sydvästläge, funktionellt rymligt kök med plats för många sittande, tre sovrum samt två badrum varav det ena med fönster. Hela lägenhetens färgsättning går i sobra toner och de rikliga ljusinsläppen bidrar till rymd. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck och här ryms både matplats och soffhörna med enkelhet, parketten är nyligen slipad och väggarna nymålade. Härifrån nås den ljuvliga inglasade balkongen med sjöutsikt och här blir solnedgångarna något verkligen extra, likaså nyårsraketerna! Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, spis, fläkt och diskmaskin och här ryms stora sällskap. I direkt anslutning till köket finner du master bedroom som också har sjöutsikt, här finns möjlighet till både förvaring eller annat möblemang. Det finns även möjlighet till att göra en uthyrningsdel tillsammans med det ena sovrummet och ett av badrummen. Det helkaklade badrummet med fönster är fräscht, vitt kakel klär väggarna, på golvet ligger ett mörkt klinkergolv med värmeslingor. Kakel och klinker är levererat från Höganäs kakel. En stor walk-in closet finnes som löser förvaringen lekande lätt, dessutom finne garderober i ena sovrummet. Föreningen är välskött och har god ekonomi med friköpt tomt, de långsiktiga lånen uppgår till endast 2,5 miljoner kr, fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll, föreningen har även en informativ hemsida. Föreningen har en uteplats på gården och strax nedanför huset finns Mälaren med badmöjligheter.

Traneberg är ett populärt bostadsområde utvecklat på 30-talet och tillhör Bromma stadsdelsområde med närhet till både natur och promenadstråk. I närområdet finns koloniområden, Ulvsundasjön & Lillsjön, lekplats med plaskdamm samt ridstall, simhall och träningscenter. Småbåtshamnar finns nära för den med lust för båtlivet. Alviks torg ligger endast en kort busstur bort och har ett stort utbud allmän service såsom matbutiker, restauranger, bibliotek m.m. Närmsta vårdcentral och apotek finns vid Tranebergsplan dit du tar dig enkelt med buss 114 som sedan åker vidare till Alviks torg. Bromma Blocks gör storhandlingen till ett nöje. Området ägdes från 1600-talet av Ulvsunda slott, sedemera öppnades gästgiverier och de stora gårdarna & säterierna bedrev framgångsrika verksamheter under 1700-1800talen. I slutet av 1700-talet lät Gustav den 3:e bygga den första bron över från Kungsholmen så att hans resa till Drottingholm skulle bli angenämare. Dagens bro är nummer tre som byggts men alltjämt över samma Tranebergssund. I Traneberg finner dui dagsläget arkitektur mestadels från funkiseran men även fastigheter byggda senare finns att beskåda.

Att bo såhär nära natur, kommunikationer och närservice äro få förunnat. Välkommen till fantastiskt boende i en förening där ekonomin är med beröm godkänd.

Pris: 6 895 000 kr
Högstbjudande

Visningar

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välplanerad gavellägenhet belägen högst upp i huset med fönster i tre väderstreck, stor balkong & sjöutsikt. Lägenheten är målad i ljusa färger med parkettgolv i vardagsrummet och ljusa golv i sovrum, hall och kök. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck och här ryms både matplats och soffhörna, parketten är nyligen slipad och väggarna nymålade. Härifrån nås den inglasade balkongen med sjöutsikt. Köket är utrustat med fullstor kyl och frys, spis, fläkt och diskmaskin. I direkt anslutning till köket finner du master bedroom som också har sjöutsikt, här finns möjlighet till både förvaring eller annat möblemang. Det finns även möjlighet till att göra en uthyrningsdel tillsammans med det ena sovrummet och ett av badrummen. Det helkaklade badrummet med fönster har vitt kakel som klär väggarna, på golvet ligger ett mörkt klinkergolv med värmeslingor. En stor walk-in closet finns i anslutning till hallen.

  Närhet till både bad och natur, ett boende av sällan skådat slag!

  Vardagsrum

  Vardagsrum i sydvästläge där både soffgrupp och matplats ryms, stora fönsterpartier. Här finner du utgången till balkongen. Parketten är nyslipad och väggarna nyligen målade i ljus kulör.

  Kök

  Funktionellt kök med fin förvaring bakom släta vita luckor. Vitt kakel sitter som stänkskydd och en rejäl vask tillsammans med praktiskt arbetsbänk ger bra arbetsytor. Maskinparken består av fullstor kyl & frys, diskmaskin, spis samt fläkt. Tre fönster ger fina ljusinsläpp och härifrån når du det största sovrummet. Väggarna är vitmålade och på golvet flyter ljust golv.

  Sovrum

  Master bedroom är helt nymålat i stockholmsvitt och här ryms med enkelhet stor dubbelsäng samt övrigt möblemang eller annan förvaring. Genom fönstret bjuds på sjöutsikt. På golvet flyter likadant enhetligt golv som i resten av lägenheten.

  Sovrum

  Sovrummet/extrarummet direkt till vänster är nymålat i en sandfärgad kulör. Här finns plats för skrivbord och garderober samt sovplats. på golvet flyter ljust golv.

  Sovrum

  Sovrummet till höger innanför entrén rymmer idag säng, byrå och fåtölj. Detta rum kan tillsammans med badrummet utanför och den lilla hallen göras till en uthyrningsdel eller ungdomsboende om så önskas. Väggar målad i ljus kulör och på golvet flyter ljust golv.

  Hall

  Välkomnande hall där samtliga rum nås ifrån. Avhängningsmöjligheter och plats för annat möblemang finnes likaså. Ljusmålade väggar och ljust golv.

  Stora badrummet

  Lyxigt badrum med stora vita kakelplattor på väggarna och mörkgrå klinker på golvet levererat av Höganäs. Här ryms en praktisk kommod, wc-stol, handfat, vikbara duschväggar. Det är väl förberett för installation av tvättmaskin. Handdukstork och värmegolv skänker välbehag.

  Lilla badrummet

  Badrum i anslutning till ett av sovrummen. I dagsläget finns här handfat och wc-stol. Här kan installeras duschmöjligheter. Vita väggar med en fondvägg i turkost och på golvet ligger en praktisk matta.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Fantastisk balkong med praktiska glaspartier som kan föras åt sidan. Här får du eftermiddags-kvällsol, och på ytan ryms både cafe-set och krukor för odling. Sjöutsikten är hänförande. Ett extra rum som används till glädje alla årstider.
  Uteplats Föreningen har en uteplats med möbler där grillningen blir ett nöje.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  147-0050-01
  Adress
  Nipfjällsvägen 8, Högst upp
  Postnummer
  167 36
  Postort
  Bromma
  Område
  Bromma - Traneberg
  Boarea
  94 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  4
  Antal sovrum
  3
  Hiss
  Ja
  Våning
  4 av 4
  Andelstal
  2,72943 %
  Andelstal insats
  2.152.867kr
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Dalafjället
  Bildades
  2007
  Byggår
  1984
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen Dalafjället bildades 2009 & består av 3 hus på Nipfjällsvägen 8, 10, 12 och består av totalt 46 bostadsrätter samt 5 hyresrätter, marken ägs av föreningen så att oroa sig för att Stockholms Stad höjer tomträttsarrende behövs ej. Föreningen har idag endast långsiktiga lån på 2,5 miljoner kr.

  Byggnaden

  Välbyggt tegelhus ritat av Coordinator arkitekter som på uppdrag av Stockholmshem ritade hela området. Arkitekturen påminner om Salénhuset, lärarnas hus på Stora Essingen och Pendeltågsstationen södra station i Stockholm som arktitektbyrån också ansvarade för. Företaget gick sedemera upp i White arkitekter.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Vattenburen fjärrvärme samt mekanisk frånluft med värmeåtervinning.

  Renoveringar

  2018 Takrenovering och stamspolning
  2015/2016 Arbetet med målning av trapphus har genomförts
  2014 Upprustning av trädgårdsmiljö
  2013 Renovering av hyresgästernas badrum
  2010 Bredbandsinstallation, ny värmecentral och frånluftsvärmepump
  2009 Takomläggning/takmålning

  Övriga utrymmen

  Tvättstugan finns i hus nr 10, barnvagnsrum och cykelförråd finns tillgängligt för föreningens medlemmar

  TV/Internet

  Fiber via Open Universe

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/mån.
  På Margaretelundsvägen 78 finns ett garage som tillhör Brf Nipfjället 10 och förvaltas av Fastighetsägarna Service Stockholm AB.
  Garaget har totalt 115 P-platser för personbilar och 6 P-platser för MC fördelade på fem halvplan. Inne i garaget är p-platserna avgränsade med burar, med upp till tre P-platser per bur. (Respektive P-plats låses med eget hänglås).
  Personbil 900 kr
  MC-plats 450 kr

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 771 kr/månad (värme och vatten)
  Hushållsel
  200 kr/månad
  Hemförsäkring
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  400 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 21 aug 2019
  Energiprestanda
  85 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Energisparkonsult, Jakob Nylander
  Energiklass
  D
 • Närområde

  Område

  Traneberg är ett populärt bostadsområde utvecklat på 30-talet och tillhör Bromma stadsdelsområde med närhet till både natur och promenadstråk. I närområdet finns koloniområden, Ulvsundasjön & Lillsjön, lekplats med plaskdamm samt ridstall, simhall och träningscenter. Småbåtshamnar finns nära för den med lust för båtlivet. Alviks torg ligger endast en kort busstur bort och har ett stort utbud allmän service såsom matbutiker, restauranger, bibliotek m.m. Närmsta vårdcentral och apotek finns vid Tranebergsplan dit du tar dig enkelt med buss 114 som sedan åker vidare till Alviks torg.

  Området ägdes från 1600-talet av Ulvsunda slott, sedemera öppnades gästgiverier och stora gårdarna säterierna bedrev framgångsrika verksamheter under 1700-1800talen. I slutet av 1700-talet lät Gustav den 3:e bygga den första bron över från Kungsholmen så att hans resa till Drottingholm skulle bli angenämare. Dagens bro är nummer tre som byggts men alltjämt över samma Tranebergssund. I Traneberg finner dui dagsläget arkitektur mestadels från funkiseran men även fastigheter byggda senare finns att beskåda.

  Att bo såhär nära natur, kommunikationer och närservice äro få förunnat.

  Kommunikationer

  Du tar dig till Alviks torg gåendes på 7minuter eller så går buss 114 runt husknuten, kommunikationerna därifrån består av flertalet bussar, tvärbanan samt spårvagnen mot Nockeby. Stockholm city når du på 10 minuter och till Kungsholmen är antingen en promenad över bron att föredra eller 5 minuter med tunnelbanan. Tvärbanan tar dig till Sundbyberg i ena änden och Sickla udde i den andra riktningen. Pendelbåten Movitz går från Alviksstrand sommartid.

  Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med flertalet bussar, tvärbanan, tunnelbanan och 12:ans spårvagn . Bland annat nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 10 minuter. Med tvärbanan åker du lätt från Alvik till Sundbyberg och vidare till Solna station eller söderort till Stora Essingen, Liljeholmen, Gullmarsplan och vidare till Sickla Udde. Tvärbanan tar dig även till Bromma flygplats på 10 minuter, eller varför inte stanna till vid Bromma Blocks och göra veckohandlingen.

Basfakta

Pris
6 895 000 kr Högstbjudande
Adress
Nipfjällsvägen 8, Högst upp
Yta
94 kvm
Rum
4 rok
Våning
4 av 4
Hiss
Ja
Avgift
3 771 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!