Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Vänskapsvägen 36, Etage

Etagevåning i toppklass, balkong i söderläge, 4 rok öppen planlösning!

Topprenoverad vindsetagelägenhet om 4rok på totalyta 102kvm där inget lämnats åt slumpen, enormt genomtänkt renovering där tonvikt lagts på gedigna materialval, sobra färger och senaste tekniken såsom Plejd för belysning, Yale doorman för finurligt passagesystem. Hela lägenheten ligger med högt, ostört läge helt fritt från insyn på enkelriktad lugn gata. På varje våning finns wc och balkongen ligger med soligt söderläge. Det stilrena köket är nyrenoverat med senaste maskinparken, t.e.x induktionshällen från Bosch med inbyggd fläkt, gör matlagningen till ett nöje. Smidig köksförvaring samt rymlig matplats för stora sällskap. På detta plan finns även två sovrum i bra storlek, varav det ena med utgången till balkongen. Ett badrum med dusch och fin förvaring samt ett "extra" rum som kan användas till kontor eller varför inte sällskapsrum kompletterar detta våningsplan.

En trappa upp möts du av det vackra vardagsrummet med öppet upp till nock och synliga takbjälkar samt vindskupor, härifrån får du en makalös utsikt. Både soffa och övrigt möblemang ryms här, förvaringen består av kattvindar. Här finns dessutom ett behagligt sovrum helt utan insyn. Pardörrarna från Nacka byggnadsvård som leder in till sovrummet blir pricken över i:et. I badrummet som också har öppet upp till nock med synliga träbjälkar så slipper du dessutom se rördragningar då dessa är snyggt inbyggda, all granitkeramik som pryder badrummet är från prisbelönta Brickmate. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt handukstorkar. I sovrummet och badkaret finns golvvärme för skön komfort. I detta boendet samsas trestavsparkett i ek med marmorbänkskivor och högt i tak. Finishen på detaljerna, de gedigna materialvalen och kvalitén på vitvarorna löper som en röd tråd genom boendet och är detta ett av Stora Essingens absolut finaste boenden som ligger ute till försäljning just nu.

Föreningen är mycket välskött och nyligen har alla dörrar byts ut mot säkerhetsdörrar från Yaleman och trapphuset är nymålat. Föreningens ekonomi är med beröm godkänd, man äger marken och belåning är endast 4950kr/kvm. Alla stora renoveringar är gjorda och föreningen hyr ut parkeringsplatser med laddstolpe om så önskas. Uppvärmningen sker genom bergvärme och vid riktigt kyliga vintrar så finns extra spetsvärme att sätta in. Stort förråd på entreplan tillhör lägenheten.

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

Varmt välkommen till de allmänna visningarna till detta unika boende!

Pris: 8 495 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Söndag 2 okt 12:30 - 13:00

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Totalrenoverad vindsetagelägenhet om 4rok på totalyta 102kvm med gedigna materialval, sobra färger och senaste tekniken såsom tex Plejd produkter & Yale Doorman. Fina ljusinsläpp från stora fönsterpartier bidrar till rymd. På entreplan som har hörnläge med balkong finnes matsal med plats för stora sällskap, kök med öppen planlösning till matsalen, köket har tex bänkskivor av carraramarmor, integrerad diskmaskin, häll med inbyggd fläkt. Två sovrum med bra storlek, varav det ena med balkong i söderläge och ett praktiskt sovloft samt ett allrum som i dagsläget är en arbetsplats, detta kan istället bli ett tvrum. På detta etaget finner du även ett helkaklat badrum med dusch och mycket fin förvaring.

  En trappa upp möts du vardagsrummet med öppet upp till nock och synliga takbjälkar samt vindskupor. Både soffa och övrigt möblemang ryms med lätthet, förvaringen består av smidiga kattvindar. Här finns dessutom ett behagligt sovrum helt utan insyn. Badrummet består av badkar & tvättpelare samt handduktstork. I badrummet som har öppet upp till nocken med synliga träbjälkar så slipper du dessutom se rördragningar då dessa är inbyggda, all granitkeramik är från prisbelönta Brickmate. I sovrummet och badkaret finns golvvärme.

  I detta boendet samsas trestavsparkett i ek med marmorbänkskivor i kök och högt i tak. Samtliga fönsterbänkar är i kolmårdsmarmor och originalfönstren har kvar sina spnjoletter. Finishen på detaljerna, de gedigna materialvalen och kvalitén på vitvarorna löper som en röd tråd genom boendet.

  Hela lägenheten ligger med högt, ostört läge helt fritt från insyn på enkelriktad lugn gata. Stort förråd finns på entreplan. Säkerhetsdörr från Doorman är installerad.

  Matsal

  Matsal i hörnläge med ljusinsläpp från två vädersträck genom tre stora fönsterpartier. Ljust målade väggar samt nyslipad trestavsparkett av ek. Öppen planlösning till köket.

  Kök

  Modernt kök bestående av bänkskivor samt stänkskydd av marmor, släta gråa luckor och knoppar av mässing. Blandare av mässing från Tapwell. Maskinparken består av kyl/frys, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och induktionshäll med inbyggd fläkt. Samtliga vitvaror är levererade från Bosch

  Allrum

  Yta som i dagsläget består av arbetsplats men som kan inredas till både extrarum/barnrum eller sällskapsrum. Ljusa väggor och på golvet ligger ekparkett. Härifrån når du de två sovrummen på detta plan.

  Hall

  Välkomnande hall med avhägningsmöjligheter med gott om plats för förvaring, har finner du fem stycken garderober och en stor garderob med skjutdörrar. Ljusa väggar och golvet består delvis av stora klinkerplattor i ljust innanför entren och fransk trägolv från Panaget i hallen. Härifrån når du köket, badrummet och allrummet.

  Sovrum

  Sovrum med balkong i söder, inbyggda garderober för fin förvaring. Här finns ett praktiskt sovloft. På golvet ligger ekgolv och väggarna är målade i ljus kulör. Praktiskt skjutdörr med glas bidrar till lyxig känsla.

  Sovrum

  Sovrum med stort fönsterparti som ger härligt ljus, garderob för förvaring. är ryms med enkelhet både dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Ekparkett flyter på golvet och ljust målade väggar. Den snygga & smarta skjutdörren frigör utrymme.

  Vardagsrum

  Fantastiskt vardagsrum med ljusinsläpp genom fönster i takkupa, snedtak med framtagna takbjälkar och en härlig rymd. Här ryms både soffa och annat möblemang om så önskas. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger nyinlagd fiskbensparkett av ek. Kattvindar finns för förvaringens skull och härifrån når du badrum och sovrum.

  Badrum

  Helkaklat badrum med klinker från Brickmate, här finner du badkar samt tvättställ med kommod samt blandare från Tapwell. Tvättpelare med maskiner från Bosch, handdukstorkar och golvvärme. Synliga takbjälkar och högt i tak bidrar till magnifik badrumsupplevelse.

  Sovrum

  Genom pardörrarna leds du in till sovrummet på övre etage där det ryms en dubbelsäng och förvaring, utsikten genom takkupan är underbar. Ljusa väggar och fiskbensparkett!

 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  18
  Lgh.nr. LM
  1305
  Adress
  Vänskapsvägen 36, Etage
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  92 kvm + 10 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  4,5
  Antal sovrum
  3
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 3
  Andelstal
  9.97783 %
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingeklippan 5
  Bildades
  2001
  Byggår
  1942
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen förvärvade fastigheten år 2001, marken är friköpt och föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Det finns 19 lägenheter i fastigheten, samtliga är upplåtna med bostadsrätt, den totala boarean i fastigheten är 902 kvm. Föreningen har stabil ekonomi och engagerad styrelse.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och med oljevärme som spetsvärme samt självdrag.

  Renoveringar

  2003 Fastigheten totalrenoverades; stambyte i kök och badrum, nya elstigare, fasadrenovering, trapphusrenovering, fönsterrenovering, omläggning av tak, installation av bergvärme och tvättstugan renoverades
  2007 Ny entréport
  2008 Ny vattentank
  2009 Installation av tryckstegringspump till vattentank
  2010 Renoverades balkonger, bättringsarbeten på puts/fasad, service av bergvärmeanläggningen, ny tvättmaskin. Även taket åtgärdades samma år, trasiga takpannor byttes ut och säkerhetsåtgärder i form av takstegar och snöstegar sattes upp
  2011 Åtgärdat ventilationen i sex lägenheter
  2014 Uppgradering av bergvärmesystem, renovering och byte av termostater i samtliga lägenheter samt ny avrinning ovanför takkuporna
  2016 OVK – genomförd utan anmärkning
  2017 Målning av fönster och balkongdörrar utvändigt. Parkeringsytan framför huset asfalterades om, laddare för elbilar installerades samt avfallsbehållare byttes ut. 2019 Två nya hål borrades för att förstärka bergvärmen, på sikt slipper föreningen då oljan. Finansierades med egna medel samt genom bidrag för miljövänlig uppvärmning, en stor del av kostnaden ersätts av Stockholms stad. 2022 Målning av trapphus samt nya säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga finns på entréplanet. Gemensamt cykelrum finns med entré bredvid porten. Stora förråd finns på entreplan

  TV/Internet

  Fiberbredband finns indraget, leverantör är Stockholms stadsnät.

  Parkering

  Föreningen har 4 parkeringsplatser som hyrs ut för 900kr/m bensin/dieselbil. 1200kr/mån laddhybrid samt 1500 kr/mån för elbil- då ingår elen. Dessa har utrustats med laddningsstolpar för elbilar och har man elbil ges förtur till platserna, elbilsplats finns ledigt i dagsläget.

  Boendeparkering på ön 500kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 400 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  Obligatorisk avgift a 118kr/månad för bredband.

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 12 nov 2019
  Energiprestanda
  133 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Närområde

  Område

  Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Huset ligger centralt på ön med badplats och småbåtshamn på kort gångavstånd. Huset ligger på lugn återvändsgata utan genomfartstrafik med matställen samt mataffär och allmän service på behagligt avstånd. Öns parklek med klorerad plaskdamm når man på några minuters promenad liksom Essingetorget men busshållplats och post/tobaksaffär.

  Trivsam atmosfär med kvarterskrogar, delikatessbutik, mataffär, tobaks-/postbutik, pizzerior och caféer. Njut av öns vackra promenadstråk längs vattnet och sjöutsikten från broarna under promenaden. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri med det finns gång och cykelväg. Från spårvagnsperrongen ser man Fredhäll, Traneberg och delar av Solna.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

Basfakta

Pris
8 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Vänskapsvägen 36, Etage
Yta
92 kvm + 10 kvm
Rum
4,5 rok
Våning
3 av 3
Avgift
5 400 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!