Meny

Kungsholmen - Lilla Essingen /
Strålgatan 45, 3 tr

Fint planerad hörnlägenhet, solig balkong & utsikt!

Härlig hörnlägenhet med högt och insynsfritt läge, utsikt över takåsar samt några viss sjöutsikt! På balkongen, som ligger med soligt syd/västläge, kan man njuta av solen från förmiddagen till sen kväll. Vacker kvällsutsikt då ljuset från staden lyser upp i mörkret. Lägenheten är mycket trivsamt, hörnläget ger vardagsrummet fönster i två väderstreck och sovrummet har plats för dubbelsäng. Badrummet är nytt, snyggt och helt nyrenoverat med smakfulla materialval, renoverat i samband med stambyte som utfördes 2021. Tillgång till gemensam trädgård på gårdssidan av huset där ett stort trädäck sommartid möbleras med utemöbler och här finns grillmöjligheter. Strax nedanför huset finns Mälaren med badmöjligheter. Trevlig förening med renoverad och välskött fastighet. Här bor man med närhet till kommunikationer, affär och badbryggor på kort gångavstånd!

På Lilla Essingen finns lummiga promenadstigar längs med vattnet runt hela ön med båtbryggor, badplatser, mysiga caféer, bagerier, flera olika restauranger samt mataffär. Kungsholmen, Norr Mälarstrand och Fridhemsplan finns på promenadavstånd. Med busslinjerna 1 och 56 trafikerar ön, närmaste tunnelbana (grön linje) finns vid Thorildsplan sam grön och blå linje vid Fridhemsplan. Idag går pendlingsbåtar från ön året runt. Tvärbanan på Stora Essingen når man med 1:ans buss.

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmig hörnlägenhet med högt och ljust läge helt fritt från insyn. Hall och vardagsrum har nymålade väggar, badrummet renoverades 2021 i samband med stambytet i fastigheten. För den som önskar flytta köket till arbetsplatsen i den inre hallen kan det vara bra att känna till att rördragningar är klara, allt förberett när stambytet gjordes.

  Vardagsrum

  Härligt vardagsrum med rymd och utgång till balkong! Hörnläget ger ljusinsläpp från två väderstreck. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett. Rummet har en bra storlek och här ryms både soffgrupp och matbord.

  Kök

  Köket har förvaring bakom ljusa skåp i kombination med vitrinluckor, kakel sittar som stänkskydd ovan ljusa arbetsbänkar. Här finns originalskåp bevarat som också ger gott om förvaring. Köket är utrustat med kyl/frys, gasspis med elugn samt spisfläkt.

  Sovrum

  Sovrum med plats för dubbelsäng och fönster mot grönska. Väggarna är målade i en ljust grå nyans och på golvet ligger parkettgolv av ek. Förvaring i en klädkammare.

  Inre hall

  Den inre hallen hallen fungerar idag som arbetsplats. Här finns möjlighet att placera köket och få en halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Rördragningar för vatten är förberett, detta gjordes i samband med stambytet i fastigheten 2021.

  Badrum

  Snyggt och helt nyrenoverat badrum med ljust, sandfärgat kakel och klinkergolv med golvvärme. Färgsättningen och de svarta detaljerna ger en varm "Spa-känsla". Här finns wc, tvättställ med kommod, badrumsskåp med belysning, takdusch, invikningsbara duschväggar, väggskåp samt handdukstork.

  Hall

  Trivsam hall med gott om utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns flera originalgarderober med överskåp som ger bra förvring. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett tåligt klinkergolv.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med soligt syd/västläge där man kan njuta av eftermiddags- och kvällssol. Även utsikten på kvällen är underbart fin då ljuset från staden lyser upp i mörkret.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  1304
  Lgh.nr. LM
  1304
  Adress
  Strålgatan 45, 3 tr
  Postnummer
  112 63
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Lilla Essingen
  Boarea
  42 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  2
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Ja
  Våning
  3 av 4
  Andelstal
  3.34974
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Övre Volta
  Bildades
  1999
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Övre Volta äger och förvaltar fastigheten Dammsugaren 9 på adressen Strålgatan 45 i Stockholm, marken är friköpt. Föreningen bildades 1999 och består av 26 bostadsrätter om en totalyta på 1 218 kvm.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme

  Renoveringar

  2004 Renovering av tak, fasad och balkonger
  2008 Byte av elstigar
  2010 Renovering av tvättstuga
  2011 Säkerhetsdörrar installerades
  2012 Målning och renovering av trapphus och installation av postboxar i entrén, renovering av tvättstuga
  2018 Renovering av föreningens gemensamma uteplats, nya sopkärl, nytt passagesystem till entrén
  2020 OVK
  2021 Stambyte

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen på entréplanet. Tvättstugan är renoverad och består av två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett stort torkskåp.
  Föreningen har egen trädgård på gårdssidan av huset där ett stort trädäck finns med bord, stolar och grill som nyttjas fritt av föreningens medlemmar. Uteplatsen ligger med strålande sjöutsikt över Mälaren och söderläge, här har man njuta av solen hela dagen!

  TV/Internet

  Kabel-Tv från Tele2 och Bredbandsavtal tecknas och debiteras separat.

  Parkering

  Boendeparkering på gatan kostar 1 100 kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 774 kr/månad
  Summa driftskostnader

  Observera att kostnad för el och försäkring grundar sig på säljarnas förbrukning och försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Personer i hushållet
  2
  Överlåtelseavgift
  1690 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Fredag 21 nov 2008
  Specifik energianvändning
  174kWh/m2/år

  Kommentar

  Energideklarationen har utförts för mer än tio år sedan.

 • Närområde

  Område

  Lilla Essingen är en gemytlig och grönskande ö med idylliska omgivningar endast några stenkast från innerstans puls. City ligger på såväl cykel- som gångavstånd. I det absoluta närområdet finns restauranger, mataffärer, gym (Puls & Träning), vårdcentral, apotek, kemtvätt, cykelverkstad, bageri, frisörer, båtklubbar, m.m. Lilla Essingen är omgiven av Mälarens vatten och längs med strandlinjen finns en vacker strandpromenad/joggingstråk anlagd där man kan njuta av den fantastiska miljön.

  Här finns också goda rekreationsmöjligheter i form av grönskande Luxparken och Primusparken. Goda badmöjligheter med flertalet badbryggor runt om på ön där man lätt kan ta sig ett dopp under varma sommardagar. Lilla Essingen erbjuder stor variation av kök från hela världen och har dessutom flera mysiga caféer och uteserveringar. Bland caféer och bagerier kan nämnas Lilla Mamsens bageri, Rianns, Rosa Drömmar samt Dessert & Choklad. Nere vid vattnet ligger restaurang Lux som har uteservering mot vattnet. Boendeparkering på gatan, 1 100 kr/mån.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm och Frihamnen. 56:ans buss trafikerar mellan Hornsberg och Stora Essingen förbi bland annat Fridhemsplan med t-bana och suveränt handelsutbud. För den som hellre vill röra på sig är det gång- och cykelavstånd till city. Pendelbåten E/S Movitz lägger till vid bryggan i Luxparken på vardagar och trafikerar sträckan Klara Mälarstrand – Lilla Essingen – Långholmen – Alviks strand – Solna strand (på denna båt får även cykeln följa med).

 • Allmänt

  Ett vindsförråd hör till lägenheten.
  Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.

Basfakta

Adress
Strålgatan 45, 3 tr
Yta
42 kvm
Rum
2 rok
Våning
3 av 4
Hiss
Ja
Avgift
2 774 kr/månad

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!