Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Stor våning med 3 balkonger

Villakänsla - två egna våningsplan - sjöutsikt - vindsvåning - 2 öppna spisar & 3 balkonger!

Underbart härlig etagevåning med två hela våningsplan och villakänsla! Egen entré, fönster i fyra väderstreck och takfönster, tre balkonger, två öppna spisar samt tillgång till grönskande trädgård. 183 kvm + 6 kvm biarea fördelade på två egna och hela våningsplan, tre soliga balkonger, stora sällskapsytor, tillgång till altan, trädgård och sjöutsikt från många fönster! På entréplanet finns ett rymligt kapprum och utanför ytterdörren finns en gemensam uteplats i soligt söderläge. En trappa upp finns de trivsamma sociala ytorna med rymligt vardagsrum i öppen planlösning mot matsalen med burspråk som ligger i direkt anslutning till det stora villaköket. Den öppna spisen med insats finns i vardagsrummet. Ett stort sovrum har utgång till en av balkongerna på våningsplanet. I anslutning till sovrummet finns en rejäl ”walk in closet” med fönster, möjlighet finns att göra om denna till ett barnrum. Vid trappan finns ett allrum varifrån man når den andra, stora och soliga balkongen.
Fortsätter man trappan upp når man vindsvåningen. Här finns allrum med takkupa och öppenspis, ateljé med takfönster, två bra sovrum, kaklat duschrum med bastu samt en skyddad balkong försedd med infravärme och sjöutsikt.
Den egna tvättstugan ligger en trappa ner och har en tvättmaskin och torktumlare samt mycket bra förvaringsmöjligheter.

Föreningens fastigheter är omgivna av en stor trädgård som ger vacker grönska. Det finns möjlighet att få hyra en parkeringsplats av föreningen, kostnad 500 kr/månad (ingen kö). Cykel/barnvagnsförråd finns i en separat byggnad på gården. Utmärkta kommunikationer med buss och tvärbana inom någon minuts gångavstånd. Stora Essingen har småstadens kvalitéer mitt i storstaden. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judo dojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Kontakta fastighetsmäklaren för privat visning, Marko 0709-71 11 05!

Pris: 14 500 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  1001
  Adress
  Stor våning med 3 balkonger
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Distrikt
  Stora Essingen
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  183 kvm + 6 kvm
  Antal rum
  7
  Antal sovrum
  3
  Max antal sovrum
  4
  Hiss
  Nej
  Våning
  2-4 av 4
 • Föreningen
  Namn
  STOR VÅNING MED 2 ÖPPNA SPISAR
  Bildades
  2006
  Byggår
  1947
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten 2006 och består av två bostadshus och marken är friköpt. Bostadsrättsföreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Fastigheten förvärvades 15 december 2006. Byggnadsår är 1947. Föreningen består av 6 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt och en total bostadsarea om 575 kvm. En lokal upplåts med hyresrätt, total lokalarea är 98 kvm. Föreningen har också 9 parkeringsplatser som hyrs ut, p-plats finns om köparen önskar. Den friköpta tomten har en markarea om 1 200 kvm med gemensamma trädgårdsytor. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg-Hansa.
  Bredbandsfiber finns indraget och installerat i samtliga lägenheter och lokal. Välskött förening med god ekonomi. Fastigheten och dess byggnader har genomgripande renoverats 1996-1998 och 2006-2007. Underhållsplan finns t o m 2030.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Uppvärmning sker genom bergvärme med tillskott av el vid behov.

  Renoveringar

  1996-1998 Omläggning av tak, nya takplåtar, hängrännor och stuprännor. Fasadputsning.
  2006-2007 Ombyggnad av fastigheten med stambyten och nya elstigare i hela fastigheten samt vissa fasadarbeten. Installation av bergvärmeanläggning. Konvertering av 3 kontorslokaler/garage till 3 moderna bostäder med installation av mekanisk frånluft samt nya lägenhetsförråd till dessa.
  2010 Nya rörventiler och pumpar för vattentransport mellan föreningens båda hus installerades.
  2011 Ommålning av samtliga fönster och balkong-/altandörrar genomfördes.
  2012 Markstöd för förbättring i trädgården byggdes.
  2014 Nya lägenhetsdörrar installerades. Nytt avloppsrör för dagvatten installerades.
  2015 Samtliga balkonger renoverades med nya rostskydd, målning samt putsning av undersidor. Nya cirkulationspumpar kopplade till bergvärmepannan installerades.
  2016 En av föreningens portar renoverades. 2017 Ny belysningsstolpe samt fasadbelysningar installerades. Färskvattenledningen in till mätaren byttes ut. Bredbandsfiber drogs in i fastigheten.
  2018 En av föreningens portar renoverades. 2019 Mindre underhåll såsom diverse målning, inspektion av rökkanaler och frånluftsfläktar.
  2020 Underhållsmålning av vissa fönster och entré.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam trädgård med syrenbuskar och äppelträd.
  Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har ett gemensamt barnvagnsförråd/cykelförvaring i ett separat hus på gården, cykelställ finns.

  TV/Internet

  TV/internet via fiber. Föreningen har ett avtal via Telia, en avgift om 379 kr/mån obligatoriskt.

  Parkering

  Föreningen har 9 parkeringsplatser för uthyrning, ingen kö.

 • Kostnader

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Energiprestanda
  98 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  G

Basfakta

Pris
14 500 000 kr Högstbjudande
Adress
Stor våning med 3 balkonger
Yta
183 kvm + 6 kvm
Rum
7 rok
Våning
2-4 av 4
Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!