Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Stenkullavägen 48

Fin gavellägenhet med öppen planlösning, två balkonger, tillgång till trädgård & egen p-plats!

Mycket trivsam gavellägenhet belägen i lugna kvarter med två balkonger samt tillgång trädgård! Lägenheten har många fönster i flera väderstreck vilket ger ett underbart ljus, utsikten är över den gemensamma trädgården och man har en egen parkeringsplats på tomten. Balkongerna ligger med soligt läge med sol från tidig förmiddag till sen kväll. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger härliga sociala ytor med rymd. Köket har gott om förvaringsskåp, bra arbetsytor samt nya vitvaror såsom diskmaskin, kyl/frys och elspis. Här finns också två bra sovrum, ett arbetsrum (möjlighet att installera ytterligare en wc för den som önskar) samt ett snyggt renoverat badrum som är förberett för tvättmaskin.
Bra läge på ön! Nära till Essingetorget, skolor & förskolor, lekplatser, idrottsplats och badmöjligheter finns på kort gångavstånd. Parkeringsplatsen som hör till lägenheten kostar endast 200 kr/månad.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.
Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar, nattbuss 91, samt tvärbana. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. Pendelbåten Movitz börjar trafikera Stora Essingen den 2/5. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Varmt välkomna på visning!

Pris: 6 195 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Vardagsum

  Härligt vardagsrum med rymd, öppen planlösning mot kök och utgång till balkong. Gavelläget ger ljusinsläpp från tre väderstreck och underbart ljus. Den öppna planlösningen ger fantastiska sällskapsytor med fin rymd. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett ett parkettgolv. Rummet har en bra storlek och här ryms både soffgrupp och matrumsmöblemang.

  Kök

  Köket är rymligt och har gott om skåp vilket ger mycket bra förvaringsmöjligheter. En generös arbetsbänk med underskåp delar av köket från vardagsrummet, luckorna är vita, vitt kakel sitter som stänkskydd ovan rostfri diskbänk och arbetsbänkar av trä. Diskhon är trivsamt placerad vid ett fönster. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är ljusa. Den maskinella utrustningen består av elspis med häll (2021), spisfläkt, diskmaskin (2023) samt fullstor kyl och frys (2019).

  Sovrum 1

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Ljusa väggar och på golvet ligger ett fint parkettgolv av ek. Mycket rofyllt, lugnt och ostört läge mot gård. Längs ena väggen finns rymliga garderober och extra förvaring finns i en originalgarderob. Här finns också utgång till en av balkongerna.

  Sovrum 2

  Rummet passar utmärkt som barnrum alternativt arbetsrum eller gästrum. Här finns två fönster, väggarna är ljusa med en tapetserad fondvägg och på golvet ligger ett parkettgolv. Längs ena väggen finns tre garderober.

  Arbetsrum/kontor

  Kontorsrummet har ett litet fönster, ljusa väggar och parkettgolv. Här har tidigare varit ett badrum, Om man önskar ytterligare en wc finns möjligheten att återinstallera ett badrum/wc.

  Badrum

  Fräscht, helkaklat badrum med väggar klädda med vitt kakel, på golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns wc, badrumsskåp, tvättställ med kommod och invikningsbara duschväggar. Förberett för tvättmaskin.

  Hall

  Hallen är effektiv och lagom stor. Det finns plats för att hänga av ytterkläder. I en inre hall finns flera garderober och man når de två sovrummen samt badrummet. Här finns även en extra entrédörr till lägenheten. Säkerhetsdörrar är installerade till lägenheten.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Två soliga balkonger, en med utgång från vardagsrummet och en med utgång från ett av sovrummen.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  2
  Lgh.nr. LM
  1201
  Adress
  Stenkullavägen 48
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  69 kvm
  Antal rum
  3,5
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 3
  Andelstal
  21,03548%
  Andelstal avgift
  21,03548 %
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  537 468 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Uppgiften om del i nettoskuld har lämnats av Brf:s förvaltare.
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Blåkulla 12 i Stockholm
  Bildades
  2002
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Blåkulla 12 äger och förvaltar fastigheten Blåkulla 12 sedan 2002, marken är friköpt. Det finns 5 lägenheter i föreningen om totalt 353 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Brf Blåkulla 12 förvaltas av NABO.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme

  Renoveringar

  2020 Spolning av stammar
  2019 Borrning av ny bergvärme
  2019 Ny värmepanna
  2017 Installation fiber
  2015 Fönsterrenovering
  2014 OVK
  2013 Takrenovering
  2007-2008 Stambyte kök och badrum
  2007 Elstigare
  2002 Fasadrenovering

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.
  Cykelbod finns på tomten för förvaring av cyklar.
  Föreningen har en gemensam trädgård med uteplats som kan nyttjas av alla medlemmar.
  I föreningen finns även ett gemensamt, större förråd och ett barnvagnsförråd.
  Till varje lägenhet hör ett källarförråd.
  En egen parkeringsplats följer med lägenheten, 200 kr/månad.

  TV/Internet

  Fiber finns, föreningen har gemensam upphandling kostnad 187 kr/månad.

  Parkering

  Till lägenheten hör en parkeringsplats, 200kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  4 831 kr/månad (värme och vatten)
  Avgiftsändringar

  Avgiften höjdes den 1/1 2023. Inga ytterligare höjningar är planerade/beslutade.

  Hushållsel
  350 kr/månad
  Hemförsäkring
  210 kr/månad
  Fiber
  187 kr/månad
  Parkering
  200 kr/månad
  Summa driftskostnader
  947 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1 313 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, b l a till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett källarförråd.
  Säkerhetsdörr är installerad till lägenheten.
  Gemensam tvättstuga finns i källaren,.
  Tillgång till gemensam trädgård med uteplats och grillmöjligheter.

Basfakta

Pris
6 195 000 kr Högstbjudande
Adress
Stenkullavägen 48
Yta
69 kvm
Rum
3,5 rok
Våning
2 av 3
Avgift
4 831 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!