Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Segelbåtsvägen 10

Strålande sjöutsikt, fint skick, fantastiskt läge & uteplats! Villaliknande boende i välskött Brf!

Härligt välplanerad lägenhet belägen alldeles intill Mälarens strandkant med fantastisk sjöutsikt och helt fritt läge! Många och stora fönsterpartier ger luftighet åt lägenheten som har fönster i två väderstreck. Skicket är fint med genomgående ljus färgsättning och ett parkettgolv av ask flyter genom rummen. Trivsam planlösning med ett stort och luftigt vardagsrum i öppen planlösning mot den nya, stilrena köket. Utgången till uteplatsen finns från vardagsrummet där man även når föreningens trädgård med generösa gräsytor. Här finns två sovrum, ett rymligt "master bedroom" och ett som passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Badrummet är fräscht, helkaklat och utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt vattenburen golvvärme. Uteplatsen är generös och omgärdas av en vintergrön häck. Utsikten är strålande över Mälaren och mot Fredhäll samt Tranebergsbron. På altanen finns gott om utrymme för matgrupp och grill samt goda odlingsmöjligheter för den trädgårdsintresserade. Föreningens gemensamma trädgård med gräsytor når man enkelt liksom den allmänning med blåbär och smultron som angränsar till tomten.
Välskött förening belägen på strandtomt! Föreningen består av tre fastigheter med 69 lägenheter, samtliga lägenheter har sjöutsikt samt balkong eller uteplats. I avgiften ingår både TV och bredband. Tillgång till gemensam trädgård, övernattningslägenhet och festlokal. 12 st laddningsplatser för elbilar finns i ett av föreningens garage, det är en separat kö till föreningens parkerings/garageplatser. På badrocksavstånd finns Lärarbryggan med badstege! Även tvärbanans entré på kort gångavstånd, endast ca 50 meter bort. Här bor man med skärgårdskänsla mitt i stan, sjöutsikt, nära kommunikationer och badbryggan utanför porten! Stora Essingen har småstadens kvalitéer mitt i storstaden.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judo dojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak och går man strandpromenaden några hundra meter finns ett utegym.
Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

En lägenhet som bör upplevas, varmt välkomna på visning!

Pris: 5 495 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Välkommen till en fantastiskt trivsam lägenhet med fritt läge och brygga på badrocksavstånd! Här får man sjöutsikt och ett villaliknande boende med stor uteplats samt tillgång till gräsytor alldeles utanför lägenheten. Är man trädgårdsintresserad så finns alla möjligheter till odling. Skicket är fint och det finns bra förvaringsmöjligheter. Ett parkettgolv av ask flyter genom hela lägenheten vilket ger extra känsla av rymd. Köket är nytt, snyggt och stilrent, badrummet är mycket fräscht och här finns vattenburen golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Trivsamt och bekvämt boende med närhet till tvärbana, buss och badbryggan utanför porten!

  Vardagsrum

  Vardagsrummet har stora fönsterpartier och fönster i flera väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Här finns utgången till den generösa uteplatsen som ligger med helt fritt läge och strålande sjöutsikt. I vardagsrummet finns gott om utrymme för både matbord och soffgrupp om så önskas. Rummet är rymligt, har fina sociala ytor och går i öppen planlösning mot det stilrena köket. Från fönsterpartiet har man sjöutsikt över Mälaren.

  Kök

  Nytt och stilrent renoverat kök med gott om förvaringsskåp som går upp till full takhöjd. Köksskåpen har släta, dovt gröna luckor, vitt kakel sitter som stänkskydd ovan ljusa arbetsbänkarna. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggnadsugn, spishäll, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn samt integrerad diskmaskin. Köket renoverades 2021 och har lättrullande lådor och bra arbetsytor. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet ger sociala ytor.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Från det breda fönstret har man utsikt mot föreningens trädgård, läget är lugnt. Väggarna är målade i en behaglig grön nyans och golvet av askparkett är detsamma som i övriga lägenheten. Längs ena väggen finns en garderob rymlig garderob med skjutdörrar.

  Sovrum

  Sovrummet passar utmärkt som barnrum, gästrum eller arbetsrum Ett hörnfönster mot Mälaren ger fin sjöutsikt och ljusinsläpp från två väderstreck. Väggarna är målade i en dovt rosa nyans och golvet är av askparkett som i övriga lägenheten. Rummet fungerar även bra som matrum om så önskas.

  Badrum

  Badrummet är stort med väggar kaklade med vitt kakel och på golvet ligger ett ljust klinkergolv med vattenburen golvvärme (komfortvärme). Här finns badkar med badkar, vägghängd wc, tvättställ , spegel, förvaringsskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

  Klädkammare

  En rymlig klädkammare, "walk in closet", ger utmärkt förvaring. Klädkammaren nås från hallen och ligger i anslutning till badrum och det stora sovrummet.

  Hall

  Välkomnande hall, direkt när man kliver in i lägenheten har man vyn mot vardagsrummet och den fria utsikten. Här finns en garderob med överskåp samt för avhängning av ytterkläder. På golvet ligger samma askparkett som i övriga lägenheten, väggarna är ljusa.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Uteplats Uteplatsen är stor och här kan man njuta av dagens första solstrålar till morgonkaffet samt sen eftermiddagssol. Det finns gott om plats för utemöbler och grillmöjligheter. Runt uteplatsen finns planteringar som ger ett avskilt och privat läge. Strax nedanför uteplatsen når man föreningens trädgård med stora gräsytor.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  201
  Lgh.nr. LM
  1001
  Adress
  Segelbåtsvägen 10
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  70 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Ja
  Om hiss
  Stor och rymlig hiss
  Andelstal insats
  0,89489 %
  Andelstal avgift
  1,28248 %
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  423 555 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Andel av nettoskuld har beräknats på andel av årsavgift. Fördelat per kvadratmeter blir nettoskulden 6 094 kr.
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Essingefjärden nr 1
  Bildades
  1998
  Byggår
  1998
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Marken är tomträtt

  Allmän information

  Föreningen äger och förvaltar sedan 1998 fastigheten kv. Tvålen 6 i Stockholms kommun. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening med 69 lägenheter fördelade på 3 byggnader med adresserna Segelbåtsvägen 10, 12 samt 14. Lägenheterna på Segelbåtsvägen 10 och 12 består av vanliga bostadsrätter medan Segelbåtsvägen 14 är 50+ boende. Tomten disponeras med tomträtt, avtalet skrivs om nästa gång år 2027.
  Föreningen hyr ut 34 garageplatser samt några parkeringsplatser utomhus, till garage och p-platser finns en intern kö. Fastigheterna är belägna på strandtomt vid Mälaren strand

  Byggnaden

  Fastighetsbeteckning Kv. Tvålen 6, i Stockholms kommun med adresserna Segelbåtsvägen 10, 12 samt 14. Tre byggnader med 7 resp. 8 våningar, viss del med källare, separat garage i två plan. Total bostadsarea är 6 309 kvm, tomtens areal är 4 543 kvm

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme och Fjärrvärme, vattenburen värme via vattenradiatorer.

  Renoveringar

  2019 Kamerainspektion av avloppsledningar
  2019 Fjärrvärmeinstallation
  2019 Fasadunderhåll - ändring av takavlopp från hus 10
  2020 Utbyte radiatorventiler
  2020 Målning av entréer och trapphus
  2020 Installation av laddplatser för elbil
  2020 Underhåll och besiktning av lekplats
  2020 OVK- besiktningar
  2021 Målning av trapphus
  2021 Filterbyten element
  2022 Maskinellt underhåll av hissar
  2021-2022 Reparationer och korrigeringar dagvattensystem 2022 Löpande underhåll av värmesystem
  2023 Låssystem/skalskydd har bytts ut

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har en gästlägenhet som är döpt till Kajutan, är belägen på andra våningen i hus 10. Kostnaden att hyra är 400 kr/dygn. Lägenheten består av ett sovrum med dubbelsäng och våningssäng samt ett allrum med bäddsoffa, bord, stolar, glas och porslin samt pentry och badrum.
  I föreningen finns två tvättstugor belägna i markplan med fönster. Det finns flera cykelförråd och barnvagnsrum. Föreningen har även soprum med källsortering i markplan samt skyddsrum i källaren.

  TV/Internet

  Tele2 är leverantör av bredband via kabel-tv nätet i föreningen. Bredband med kapaciteten 100 Mbit ingår i månadsavgiften för lägenheten. Router med WiFi ingår
  Möjlighet till bredband via Fiber
  Föreningen är ansluten till IP-Onlys öppna nät. Det innebär att det finns tillgång till ett 50-tal olika leverantörer av internet via portalen. Fiber finns indraget i alla lägenheter samt i föreningens gemensamma lokal Kajutan. Man kan även beställa TV och telefoni. Medlem beställer själv och bekostar via www.ip-only.se Bredband via nätverkskabel Föreningen är även ansluten till Telenors fibernät via nätverksuttag (Ethernet Cat6) som finns installerat i alla lägenheter. TV och telefoni går även att beställa. Medlem beställer själv och bekostar via www.telenor.se

  Parkering

  Föreningen förfogar idag över 34 parkeringsplatser. Föreningen har eget garage i två plan och några utomhusplatser på föreningens mark samt hyr ytterligare platser i garaget vid tvärbanan. Boendeparkering på Stora Essingen kostar 500 kr/månad.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 026 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Summa driftskostnader

  Observera att driftskostnaderna för el och hemförsäkring grundar sig på säljarens förbrukning/försäkringsbelopp och kan därför variera.

  Överlåtelseavgift
  1313 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Fredag 20 nov 2020
  Specifik energianvändning
  96kWh/m2/år
  Energiprestanda
  91 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  D
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.
  Föreningen har en hjärtstartare.

Basfakta

Pris
5 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Segelbåtsvägen 10
Yta
70 kvm
Rum
3 rok
Hiss
Ja
Avgift
5 026 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!