Meny

Midsommarkransen / Midsommarvägen 31

Magnifikt ljus hörnlägenhet med högt fritt läge & balkong i söder samt låg avgift!

Utsökt renoverad och trivsam hörnlägenhet med stor balkong i söderläge där du kan njuta av eftermiddags/kvällsol! Här bor man högt upp i huset i en funkisfastighet med fritt läge på en lugn gata. Balkongen blir en riktig oas sommartid då det är utanför är grönska och trygga träd helt utan insyn. De gedigna trägolven och sobra färgvalen tillsammans med den väl tilltagna takhöjden bidrar till att du får du här en rymd utöver det vanliga. De stora fönsterpartierna med fönsterbänkar i kalksten ger fina ljusinsläpp från två väderstreck. Vardagsrummet är luftigt och har plats för både matbord samt soffhäng om så önskas. Köket är nyligen renoverat och här ryms med lätthet stora middagssällskap, köket har fin maskinpark med integrerad diskmaskin och det finns även ett härligt kallskafferi anno byggnadsåret. Möjlighet finns att dela av köket med en vägg och på så sätt få njuta av ett sovrum/extrarum. Sovrummet rymmer med lätthet både dubbelsäng och förvaring eller annat möblemang. Badrummet är stambytt, fräscht med ny belysning och förvaring samt förberett för tvättmaskin. I badrummet finns även ett fönster som gör vädringen enkel och även behaglig golvvärme! I hallen finns de generösa originalgarderoberna som går upp till full takhöjd vilket gör förvaringen enkel, dessutom finns både vinds och källarförråd tillhörandes lägenheten. En rejäl arbetsplats ryms likaså i hallen. Det gedigna trägolvet lagt i Holländskt mönster och de sobra färgvalen går som en röd tråd genom lägenheten och bidrar till en härlig rymd. Renoverad fastighet i mycket fint skick med treglasfönster och utbytta radiatorer samt att alla stora renoveringar är gjorda, säkerhetsdörrar är installerad.

Parkeringsplatser finnes 8st som hyrs ut till föreningens medlemmar samt en hyreslokal som hyrs ut. Föreningens ekonomi är med beröm godkänd. Lånegraden per kvadratmeter är endast 4048kr vilket är avsevärt lägre än många föreningar i kransen, lägg där till att alla stora renoveringar är gjorda och de låga avgifterna!

Från dåtid till nutid! I Midsommarkransen finner du allehanda arkititektur från sekelskiftes hus till moderna boningar. Här finner du de funktionalistiska husen byggda mellan 1935-1945 såväl som 1970-talets förfabricerade huskroppar och även nyklassicismens hus byggda med nationalromantiska inslag vad vi i dagligt tal brukar kalla Swedish Grace. LM Ericssons moderna fabrik som stod klar 1940 gav hela området sin prägel då det behövdes enkla men trygga bostäder, såkallade smalhus byggdes många, där alla lägenheter var genomgående så att hyresgästen kunde vädra och att badrummen utrustades med varmvatten och centraluppvärmningen sörjde för att hygienen sköttes lätt. I dessa lokaler huserar idag konstfack. I dagsläget bygger bla bostadsföretaget Besqab moderna bostäder samt att SSM har byggt bostäder ett tiotal år sedan med pool på innergården. Tiden förändras och vi med den! Sveriges första bensinmack låg i midsommarkransen, idag finns en bensinmack i Aspudden och en i Kransen där även "natthandlingen" kan utföras då båda har öppet dygnet runt. Dagens midsommarkrans består av en blandad publik och många bostäder har blivit bostadsrätter, även enfamilshus finnes. När det gäller service och restaurangutbud råder ingen brist då det finns alltifrån kvartershak med förmånligt pris på öl till gourmanden som uppskattar en genomtänkt trerättersmiddag. Nämnas bör också en Tellus bio, en kvartersbio som levererar! Namnet midsommarkransen kommer från ett värdshus som dessvärre inte finns längre och var ett "vattenhål" för de som skulle till Stockholm söderifrån.

Förskolor, skolor samt gymnasieskolor finns det i både i kransen och Årstaberg/Liljeholmen och eftersom inflyttningar av barnfamiljer är stor så byggs en helt ny skola i gamla brandstationen.

För den naturintresserade är området runt Årstaviken & Årstaskogen en härlig oas som om bidrar till lugnet. Liljeholmskajens badbryggor är också nära och härifrån är utsikten mot Tantolundens koloniträdgårdar en fin vy. Om du vill röra på dig så finns härliga löpturer och utegym i närheten. Badplatserna i sjön trekanten och de goda kommunikationerna tilltalar många. Liljeholmens galleria ligger nära, här finns både apotek, klädaffärer, systembolag och vårdcentral med mera. Västberga handelsplats sörjer för storhandlingen. Stockholms innerstad med hela dess utbud når du på endast fyra minuters tunnelbaneresa.

Varmt välkomna till ett bekymmersfritt boende i kransen som älskas av både banker och lägenhetsinnehavaren! Vid pennan / Martin Jönsson en fastighetsmäklare som bott här i över 14år.

Pris: 3 495 000 kr
Högstbjudande

Visningar

 • Söndag 22 maj 14:00 - 14:45

Ansvarig Mäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Charmfull och välplanerad lägenhet högt upp med balkong! Praktisk och yteffektiv 2:a med ett rymligt vardagsrum där plats finnes för både soffgrupp och matbord, separat sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang samt ett stilrent nyligen renoverat kök med integrerad diskmaskin och ett skafferi anno byggnadsåret. Smarta förvaringsmöjligheter med garderober upp till full takhöjd i hallen där det mesta ryms. Badrum med golvvärme och fönster. Stora fönsterpartier med nya fönster. Originaldetaljer såsom platsbyggda garderober och fönsterbänkar av marmor samt väl tilltagen takhöjd.

  Kök

  Funktionellt nyrenoverat kök med vita, släta bänkskåp och vitmålade hyllor. Här finns ett skafferi med friskluftsintag från 1942. De två stora fönsterpartierna i väst läge ger fina ljusinsläpp och här ryms många gäster. Praktisk bänkskiva och stänkskydd i grå nyans. Köket är utrustat med kyl/frys, häll, fläkt, ugn samt integrerad diskmaskin. Ljusa väggar och trägolv. Om så önskas kan "matsalsdelen" göras om till ett sovrum/extrarum.

  Vardagsrum

  Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord för många eller annat möblemang, ett stort fönsterparti ger fina ljusinsläpp. Här finns utgången till balkongen och ingången till sovrummet. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett trägolv lagt i klassiskt holländskt mönster.

  Sovrum

  Sovrum med plats för dubbelsäng och mer därtill. Ett stort fönsterparti ger härligt ljusinsläpp. Det målade partiet i grön nyans bryter av fint mot de ljusa väggarna. På golvet ligger en skön heltäckningsmatta av modernt snitt. Smart förvaring i form av väggförvaringsskåp.

  Hall

  Välkomnande och rymlig hall där avhängningsyta för ytterkläder finnes och möjlighet till att göra en fin arbetsplats. Här finns fyra garderober och härifrån når du lägenhetens samtliga rum. Ljusa väggar och på golvet flyter ett trägolv.

  Badrum

  Fräscht och helkaklat badrum. Färgerna går i klassiskt grått och vitt. Här finns wc, tvättställ, finurlig belysning och duschhörna bakom glasdörrar, rymligt förvaringsskåp samt golvvärme. Badrummet renoverades i samband med stambytet i fastigheten.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med högt, fritt läge där du kan njuta av sol hela dagen. Plats för både rekreation och odling, på golvet ligger trätrall i matchande mönster som resten av lägenheten.
  Uteplats Föreningens uteplats möbleras sommartid med möbler och grill.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  5
  Lgh.nr. LM
  1201
  Adress
  Midsommarvägen 31
  Postnummer
  126 35
  Postort
  Stockholm
  Distrikt
  Hägersten-Midsommarkransen
  Område
  Midsommarkransen
  Boarea
  54 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  2,5
  Antal sovrum
  1
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 4
  Andelstal
  6,528%
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Kransstjärnan
  Bildades
  2002
  Byggår
  1944
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Hyacinten 1 byggdes 1946 och föreningen köpte fastigheten 2002. Det finns 15 stycken bostadsrättslägenheter och en hyreslokal. Föreningen äger marken och hyr dessutom ut 8st parkeringsplatser till medlemmarna för endast 200kr/mån. Föreningen har en mycket god ekonomi samt att alla stora renoveringar äro gjorda.

  Byggnaden

  Fin funkisfastighet som är väl underhållen

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme och självdrag

  Renoveringar

  2003 Stambyte, takomläggning, omputsning fasader, balkongrenovering.
  2017 Renovering av trapphus.

  Övriga utrymmen

  Tvättstuga som är utrustad med två nya tvättmaskiner, en torktumlare, ett stort torkskåp och mangel.
  Cykelförråd finns direkt utanför entrén. så även ett till gemensamt cykel- och bildäcksförråd.
  Barnvagnsförråd finns direkt innanför entrén.

  TV/Internet

  Fiber finns indraget i lägenheterna och huset är anslutet till Tele2

  Parkering

  Föreningen hyr ut 8 st parkeringsplatser för ca 200kr/mån. Boendeparkering på gatan kostar 500kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  2 660 kr/månad (värme och vatten)
  Hushållsel
  250 kr/månad
  Hemförsäkring
  120 kr/månad
  Summa driftskostnader
  370 kr/månad
  Personer i hushållet
  1
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Söndag 15 mar 2020
  Energiprestanda
  180 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Besiktades av
  Erik Olofsson Augustsson, E+ Energi och Byggfysik AB,
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Från dåtid till nutid!

  I Midsommarkransen finner du allehanda arkititektur från sekelskiftes hus till moderna boningar. Här finner du de funktionalistiska husen byggda mellan 1935-1945 såväl som 1970-talets förfabricerade huskroppar och även nyklassicismens hus byggda med nationalromantiska inslag vad vi i dagligt tal brukar kalla Swedish Grace. LM Ericssons moderna fabrik som stod klar 1940 gav hela området sin prägel då det behövdes enkla men trygga bostäder, såkallade smalhus byggdes många där alla lägenheter var genomgående så att hyresgästen kunde vädra och att badrum med varmvatten och centraluppvärmning sörjde för att hygienen sköttes lätt. Svandammsparken är idag hjärtat i Midsommarkransen från att förr varit var leran togs för att tillverka tegel, här finns ytor för rekreation och en svalkande plaskdamm såväl som en basketplan. I dagsläget bygger bla bostadsföretaget Besqab moderna bostäder samt att SSM har byggt bostäder ett tiotal år sedan med pool på innergården. Tiden förändras och vi med den! Sveriges första bensinmack låg i midsommarkransen, idag finns en bensinmack i Aspudden och en i Kransen där även "natthandlingen" kan utföras då båda har öppet dygnet runt. l Dagens midsommarkransen består av en blandad publik och många bostäder har blivit bostadsrätter, även enfamilshus finnes. När det gäller service och restaurangutbud råder ingen brist då det finns alltifrån kvartershak med förmånligt pris på öl till gourmanden som uppskattar en genomtänkt trerättersmiddag. Nämnas bör också en Tellus bio, en kvartersbio som levererar! Namnet midsommarkransen kommer från ett värdshus som dessvärre inte finns längre och var ett "vattenhål" för de som skulle till Stockholm söderifrån. Om ordet urban fanns på den tiden hade det följt med midsommarkransen århundrade efter århundrade!

  Förskolor, skolor samt gymnasieskolor finns det i både i kransen och Årstaberg/Liljeholmen och eftersom inflyttningar av barnfamiljer är stor så byggs en helt ny skola i gamla brandstationen.

  För den naturintresserade är området runt Årstaviken & Årstaskogen en härlig oas som om bidrar till lugnet. Liljeholmskajens badbryggor är också nära och härifrån är utsikten mot Tantolundens koloniträdgårdar en fin vy. Om du vill röra på dig så finns härliga löpturer och utegym i närheten. Badplatserna/koloniträdgårdarna runt vinterviken nära sjön trekanten och de goda kommunikationerna tilltalar många. Liljeholmens galleri ligger nära, här finns både apotek, klädaffärer, systembolag och vårdcentral med mera. Västberga handelsplats sörjer för storhandlingen. Stockholms innerstad med hela dess utbud når du på endast fyra minuters tunnelbaneresa.

  Kommunikationer

  Närheten till E4:an tar dig via bil till resten av Europa. Tunnelbanans röda linje tar dig norrut till Södermalm på 4 minuter och vidare mot Östermalmstorg och sedan mot Mörby centrum och Ropsten, söderöver når du Fruängen. Via Liljeholmen eller Årstaberg kan du tar tvärbanan till Mall of Scandinavia eller Sickla köpkvarter med allehanda stopp däremellan. Från Liljeholmen kan du även ta Trosabussen till Södermanland. Pendeltåget från Årstaberg tar dig söderöver till Södertälje, sedan vidare till Gnesta eller söderut till Nynäshamn. Norrut går sträckan tåget till Uppsala, Bålsta och Märsta. Till Bromma flygplats kan du ta tvärbanan och till Arlanda flygplats antingen buss från Liljeholmen eller pendeltåg från Årstaberg. Elcyklar är ett populärt fortskaffningsmedel och Midsommarkransen är inom "elcykelzonen". Hyrbilar såsom Aimo är godkända parkera i området, sedan naturligtvis finns sköna cykelvägar som tar dig in till stan på bara några minuter.

Basfakta

Pris
3 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Midsommarvägen 31
Yta
54 kvm
Rum
2,5 rok
Våning
2 av 4
Avgift
2 660 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!