Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Eknäsvägen 2B

Välplanerad gavellägenhet med fritt läge & två balkonger samt öppen spis!

Ljus väldisponerad gavellägenhet med två balkonger och fungerade öppen spis i en välbevarad funkisfastighet. Charmig lägenhet med högt i tak, originalparkett och ljusinsläpp från tre väderstreck. I dagsläget är det en trerumslägenhet, men för den som önskar kan man enkelt återställa den till en fyrarumslägenhet. Vardagsrum med fönster i två väderstreck, här finner du den öppna spisen och utgången till en av balkongerna. Stilrent kök med plats för många sittande, gott om förvaring bakom vita släta luckor, utmärkta arbetsytor etc. Två bra sovrum som båda rymmer dubbelsäng och övrigt möblemang med lätthet. Ett av sovrummen har dessutom balkong med utsikt ut mot Fredhäll och grönska. Helkaklat badrum med dusch, ogenerat ljusinsläpp från fönster och möjlighet för badkar eller tvättmaskin finns. Engagerad förening med god ekonomi och välskötta, stambytta funkisfastigheter. Belåningen är låg, endast 3 869 kr/kvm, dessutom har föreningen en dold tillgång i en större hyresrättslägenhet.

Eknäsvägen är en liten lugn, enkelriktad gata utan genomfartstrafik och det finns flera badplatser på kort gångavstånd. Huset ligger uppe på en kulle med lugnt och ostört läge. Att bo på Stora Essingen har många fina och unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser och småbåtshamn. City finns inom cykel-/gångavstånd. På och runt Essingetorget finns caféer, restauranger, matbutik, juvelerare etc. Restaurangutbudet består av flera pizzerior, en populär sushi-restaurang, Essinge-Wok samt en efterlängtad, italiensk bistro. Bra kommunikationer med tvärbana, hållplats Stora Essingen samt bussar såsom 1:an, 56:an och nattbussen 91. Under sommaren kan man från Värdshusbryggan hoppa på båten som tar dig till Stadshuset eller i andra riktningen till vackra Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna passerar Fridhemsplans tunnelbanestation och fortsätter igenom Kungsholmen, stannar nära T-centralen, Arlanda Express och tar dig vidare längs Kungsgatan förbi Stureplan över Östermalm/Gärdet med slutdestination Frihamnen. Tvärbanan går mellan Sickla och Solna station via, Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bland annat till Arlanda och Bromma flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan du även byta till pendeltåg.

Pris: 7 750 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Marko Åslund
Marko Åslund
Reg. Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare

Martin Jönsson
Martin Jönsson
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Fantastiskt trivsam gavellägenhet som har fönster i tre väderstreck, ogenerat och fritt läge & fungerade öppen spis. Underbart välplanerat där varje kvadratmeter tagits tillvara. Planlösningen är mycket väldisponerad med rymligt vardagsrum, stort kök, två sovrum i bra storlek och möjlighet till ett till samt ett fräscht badrum med vädringsfönster. Lägenheten ligger en trappa upp men har ett högt och fritt ogenerat läge bland trädtopparna. Läget är lugnt och balkongerna ligger mot öster och väster (morgon- & kvällssol). Här finns vackra funkisdetaljer och fönsterbänkar av marmor, parkettgolv etc. Nära till både badplatser, lekplats, förskola, skola, tvärbana, bussar och Essingetorget. Till bostaden finns ett stor källarförråd om ca 7 kvm med fönster. Yta för mindre barnvagn i trapphus.

  Vardagsrum

  Spatiöst vardagsrum med fönster i två väderstreck samt fungerande öppen spis. Vardagsrummet rymmer med lätthet både soffgrupp samt matbord, här finns också utgången till den ena balkongen som vetter mot skogsparti och har lite sjöglimtar. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett vackert originalgolv av ekparkett. En del av detta rum kan avdelas med enkla medel och bliva ett tredje sovrum om så önskas.

  Kök

  Rymligt vitt kök med två fönster och gott om plats för stort matbord. Fina förvaringsmöjligheter för såväl specerier och mer därtill. Den maskinella utrustningen består av gashäll med varmluftsugn inunder, spisfläkt, integrerad diskmaskin, mikro samt integrerad kyl/frys bakom släta och vita luckor med diskreta handtag. Arbetsytorna är generösa med rektangulär ho med engreppsblandare. Stänkskydden är av glas. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett parkettgolv.

  Sovrum

  Ett rogivande sovrum med högt och fritt läge, här finns en av de två balkongerna i lägenheten. Rummet har gott om plats för dubbelsäng och mer därtill. En finurlig garderobslösning tar hand om förvaringen. Väggarna är ljusmålade och på golvet ligger ekparkettgolv.

  Sovrum

  Sovrum med gott om plats för dubbelsäng och fönster ut mot grönska helt insynsfritt med högt läge. Två inbyggda garderober hjälper till med klädförvaringen lekande lätt. Rummet har ljusa väggar och på golvet ligger ett ekparkettgolv.

  Badrum

  Fräscht helkaklat badrum med vita kakelplattor på väggarna och golvet pryds av grå klinker med golvvärme. Här finns tvättställ med kommod, wc samt dusch med två glasväggar och infällda downlights i taket. Fönstret ger stort ogenerat ljusinsläpp och vädringsmöjligheter samt badrummet är väl förberett för tvättmaskin, då både vatten, avlopp och elektricitet är framdraget. Det finns även möjlighet att installera badkar.

  Hall

  Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter, det finns även två garderober för persedlar. Ljusa väggar och ekparkett. Härifrån når du samtliga rum. Säkerhetsdörr är installerad. direkt till vänster finnes en gäst-wc.

  Gäst-wc

  Gäst-wc med wc samt handfat. Vitmålade väggar och ljusgrått klinkergolv.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Balkong med fritt läge åt öster som nås från ett av det två sovrummen. Fri utsikt mot grönska och ogenerat läge. Morgonstund har guld i mun stämmer väldans bra när morgonkaffet intas på denna balkongen.
  Balkong Solig balkong med kvällssol i västligt läge och nås från vardagsrummet. Utsikt över grönska och sjöglimtar beroende på årstid. Gott om plats för café-set och blomlådor. Golvet är klätt med trätrall.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  28/1101/
  Lgh.nr. LM
  1101
  Adress
  Eknäsvägen 2B
  Postnummer
  112 64
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  84 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Boareabeskrivning
  Hos föreningen är bostaden registrerad som 4 rum och kök.
  Antal rum
  3,5
  Antal sovrum
  2
  Max antal sovrum
  3
  Hiss
  Nej
  Våning
  2 av 4
  Andelstal
  5,97021
  Andelstal avgift
  0,0505346
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  303 271 kr
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Vridmaskinen 5 & 6
  Bildades
  1983
  Byggår
  1942
  Juridisk person
  Nej
  Inre rep.fond
  Reparationsfond: Inre reparationsfond saknas
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Vridmaskinen 5 & 6, med adresserna Eknäsvägen 2 och Eknäsvägen 4, förvärvade fastigheterna år 1983. Föreningen är en s.k äkta bostadsrättsförening, marken är friköpt. Föreningen består av 32 bostadslägenheter (1 792 m² utgör boyta) varav 31 är upplåtna med bostadsrätt, en lägenhet ägs av föreningen och hyrs ut. Föreningen har mycket god ekonomi och låg skuldsättning, belåningen är endast 3 706 kr/kvm, totalt uppgår lånen endast till ca 6,5 Mkr. Fastigheterna är väl underhållna och stambytta. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC BostadsrättsCentrum AB.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Fjärrvärme & självdragsventilation

  Renoveringar

  1995 Renovering av fasad
  2003 Dränering
  2005-2006 Stambyte och byte av elstigare
  2008 Fönsterrenovering
  2009-2010 Uppdatering av befintligt värmesystem
  2012 Trappuppgång renoverade; säkerhetsdörrar installerade och målning av trapphus & elarbeten trapphus och källare, översyn, underhåll och byte av visst kablage
  2013 Värmesystem - Översyn av bergvärme, panncentral
  2014 Elerbeten källare, byte strömbrytare, kablage
  2015 Renovering av tak- målning
  2016 Installation av utomhusbelysning & Stamspolning
  2017 Sotning av skorstenar & brandskyddskontroll 2018 OVK, & relining av inkommande gasledning
  2020 Trädbesiktning, Energideklaration & besiktning balkonger
  2022 Installation av fjärrvärme

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll. Fönsterunderhåll är planerat mellan 2024-27.

  Övriga utrymmen

  Föreningen har två gemensamma tvättstugor, en i varje fastighet.
  Gemensamt cykelförråd finns med direktingång från gården.
  Till varje lägenhet hör ett källarförråd.
  Gemensam trädgård med uteplats och grill.

  TV/Internet

  Kabel-TV med basutbud & bredband via fiber finns i fastigheten och är ett obligatoriskt tillägg om 180 kr/månad

  Parkering

  Boendeparkering på ön kostar 500kr/mån.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  5 570 kr/månad (värme och vatten)
  Kommentar till avgiften

  Inkl. värme & vatten (Obligatoriskt tillägg om 180 kr/månad för bredband tillkommer.)

  Hushållsel
  450 kr/månad
  Hemförsäkring
  190 kr/månad
  Summa driftskostnader
  640 kr/månad
  Överlåtelseavgift
  1313 kr betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  525 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Onsdag 17 jun 2020
  Specifik energianvändning
  173kWh/m2/år
  Energiprestanda
  132 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på ön kostar 500 kr/månad, det är relativt lätt att hitta en p-plats på gatan.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91 vid Broparken. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stomlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla Udde och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, b l a till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Basfakta

Pris
7 750 000 kr Högstbjudande
Adress
Eknäsvägen 2B
Yta
84 kvm
Rum
3,5 rok
Våning
2 av 4
Avgift
5 570 kr/månad (värme och vatten)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!