Meny

Kungsholmen - Stora Essingen / Essingestråket 39

Strålande sjöutsikt, balkong i söderläge & enskilt garage!

Charmig funkispärla med vidsträckt utsikt över Mälarens glittrande vatten! Lägenheten har ett tillhörande garage som är inkluderat i den låga avgiften. En generös balkong i fritt läge med sol från morgon till kväll. Boende med stora fönsterpartier, högt i tak och fin rymd. Här finns vackra bevarade originaldetaljer, fiskbensmönstrad ekparkett och öppen spis. Fantastiskt läge på lugn återvändsgata utan genomfartstrafik, bara ett stenkast till badbryggor och kommunikation till city. Stambytt, välskött och obelånad förening som har två fantastiska takterrasser med strålande sjöutsikt, perfekt för grillning och häng med vänner. Dessutom ett välutrustat gym som disponeras fritt av föreningens medlemmar. I månadsavgiften ingår förutom värme och vatten även internet, TV samt garage.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 6 495 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Allmänt om bostaden

  Fantastiskt trivsam lägenhet med högt, fritt läge och strålande sjöutsikt. Till lägenheten hör ett garage som ingår i månadsavgiften. Genomgående ljusa väggar, fönsterbänkar av marmor och vackra golv. Lägenheten har disponerats om från två rum och kök till en trea.

  Vardagsrum

  Rymligt vardagsrum med mildsvid utsikt över Mälaren. Här finns gott om plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang. Väggarna är ljusa och på golvet ligger fiskbensmönstrad ekparkett. I anslutning till vardagsrummet finns den fungerande öppna spisen.

  Kök

  Fräscht kök med förvaring bakom vita släta skåpluckor. Köket är fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spishäll, spisfläkt, ugn samt mikrovågsugn. Vitt kakel sitter som stänkskydd och går snyggt ihop med de mörka arbetsbänkarna i kompositsten.

  Sovrum

  Rymligt vardagsrum med gott om plats för dubbelsäng. Härligt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti mot grönska. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett parkettgolv. Här finns plats för ett mindre skrivbord. Förvaring i en dubbelgarderob. I anslutning till sovrummet finns även tre originalgarderober som ger ytterligare förvaring.

  Sovrum

  Rummet används idag som barnrum och fungerar minst lika bra som arbetsrum alternativt gästrum. Väggarna är målade i en behaglig ljus nyans och på golvet ligger ekparkett. Förvaring i en originalgarderob med överskåp samt överskåp som går längs ena väggen. Här har man strålande sjöutsikt och utgången till balkongen.

  Badrum

  Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet, vitt kakel på väggarna och på golvet ligger ljus klinker. Här finns wc, tvättställ, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning, dusch, handdukstork samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

  Hall

  Ljus hall med vitmålade väggar och ett tåligt klinkergolv. Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr installerad till lägenheten.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Balkong Solig balkong med fantastisk sjöutsikt i rakt söderläge! Här kan man njuta av solen från morgon till kväll.
  Terrass Föreningen har två gemensamma takterrasser med strålande sjöutsikt! Möbleras sommartid, grillmöjligheter.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  35
  Adress
  Essingestråket 39
  Postnummer
  112 66
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  65 kvm
  Boarea enligt
  Mätning
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  3 av 4
  Andelstal
  0,0299000
  Andelstal insats
  0,0000000
  Andelstal avgift
  2,98949 %
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Skogsmarken 8
  Bildades
  1979
  Byggår
  1939
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Brf Skogsmarken äger fastigheten Skogsmarken 8 sedan 1979, marken är friköpt. Det finns 37 lägenheter i föreningen, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har två underbara takterrasser med strålande sjöutsikt som fritt kan disponeras av föreningens medlemmar. Under våren 2019 såldes delar av fastighetens råvind som gav ett tillskott med till 4,2 Mkr i kassan. Under hösten 2019 amorterade föreningen bort alla lån, belåningsgraden är 0 kr/kvm! Föreningens ekonomi är mycket god och ingången av 2022 hade föreningen en kassa på över 1.4 miljoner kronor. Tack vare den fina fastigheten och ekonomin sänktes avgiften i början av året med 15%! Ekonomisk förvaltning via SBC.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärmepump med fjärrvärme som spetsvärme.

  Renoveringar

  1999 Tak- och fasadrenovering
  2003 Stambyte genomfördes, renovering av tvättstuga
  2005 Nya elstigare
  2007 Uppfräschning av utomhusmiljö
  2008 Fönsterrenovering utfördes
  2009 Fjärrvärme installerades
  2011 Gårdsplanen renoverades, uppfräschning av gym
  2014 Nya portar i originals til installerades, låssystem moderniserades. Maskinerna i tvättstugan byttes ut
  2016 OVK, rensning av ventiler
  2016 Byte av låscylindrar gemensamma utrymmen. Nya kärlskåp till soptunnor
  2017 Nya, låsbara kärlskåp införskaffade till soptunnor
  2019 Energideklaration
  2020 Ny installation för evakuering av brandgaser från 37:an trapphus och takrenovering
  2021 Gräsmattor omlagda

  Planerade renoveringar

  Fastigheten sköts med kontinuerligt underhåll.

  Övriga utrymmen

  Tillgång till gemensamt cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga och gym.
  Föreningen har två underbara takterrasser med strålande sjöutsikt som fritt kan disponeras av föreningens medlemmar.

  TV/Internet

  Kabel-TV Ownit basutbud ingår i månadsavgiften.
  Bredband Ownit, upp till 100 Mbit ingår i månadsavgiften.

  Parkering

  Till lägenheten hör ett större garage som är inkluderat i månadsavgiften och följer med lägenheten. Garaget är rymligt och ligger intill porten. Här finns ett fönster och plats för en bil samt övrig förvaring. Beslut om installation av laddboxar taget på årsstämman.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 488 kr/månad
  Beskrivning mån.avg.

  I månadsavgiften ingår värme, vatten, internet, TV samt enskilt garage

  Hushållsel
  232 kr/månad
  Hemförsäkring
  251 kr/månad
  Summa driftskostnader
  483 kr/månad

  Observera att driftskostnaderna bygger på säljarens uppgifter och förbrukning varför dessa kan variera beroende på försäkringsbelopp och elförbrukning.

  Personer i hushållet
  3
  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Utfördes
  Tisdag 8 okt 2019
  Energiprestanda
  155 kWh/m2
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  F
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer med spårvagn, 1:ans och 56:ans bussar samt nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centraler och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm.
 Tvärbanan går mellan Sickla Udde, passerar Globen, Årsta, Gröndal, Stora Essingen och Alvik, därifrån kan man åka vidare mot Bromma flygplats, Sundbyberg och Solna. Vid Årstaberg gör man byte till pendeltåg.

 • Allmänt

  Till lägenheten hör ett enskilt garage samt två förråd, ett stort vindsförråd och ett mindre källarförråd.
  Två gemensamma cykelrum finns.
  Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum finns.
  Ett gym med träningsredskap finns att nyttja kostnadsfritt för föreningens medlemmar.
  Tillgång till två fantastiska takaltaner med strålande sjöutsikt.

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!