Meny

Kungsholmen - Stora Essingen /
Essinge Högväg 6

Fantastiskt charmig 3:a - Gavelläge & fint skick! Villaliknande med stor trädgård & uteplats!

Charmfull 3:a i fint skick med underbart läge i lugna villakvarter! Tillgången till den stora trädgården ger verkligen boendet villa/radhuskänsla. Skicket ät fint med genomgående ljus, behaglig färgsättning och ett originalgolv av furu flyter genom hela lägenheten. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck och är öppet mot det stilrena köket som är fullt maskinellt utrustat, diskmaskinen är integrerad. Det finns två sovrum varav ett är utmärkt som föräldrarum och det andra rummet passar utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Här finns också ett rymligt, fräscht och helkaklat badrum med badkar och takdusch. Föreningen välskött och stabil, stambyte och samtliga stora renoveringar är utförda. Man äger marken samt en av lägenheterna som blir en dold tillgång. Istället för balkong har man tillgång till den stora trädgården med gräsytor, uteplats och odlingsmöjligheter som kan nyttjas av föreningens medlemmar. Föreningen hyr ut parkeringsplatser och garage. Läget på ön är lugnt och bra på gata utan genomfartstrafik. Närhet till allmän service, badplats, småbåtshamn och allmänna kommunikationer.

Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här bor man innanför tullarna med skärgårdskänsla mitt i stan och med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Ön erbjuder en trevlig italiensk bistro, bageri, blomsteraffär och allmän service. På ön finns bl.a. två gym, en judodojo, fyra förskolor, tre grundskolor och tre gymnasieskolor. På idrottsplatsen tränas och spelas fotboll med Essingen IK, Kungsholmens basket har också aktiviteter på ön. Nere vid vattnet finns en kayakomat by Point 65 där man kan hyra kajak.
Bra kommunikationer med 1:ans och 56:ans bussar, nattbuss 91, samt tvärbana. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. Pendelbåten Movitz börjar trafikera Stora Essingen den 2/5. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Pris: 5 495 000 kr
Högstbjudande

Ansvarig Mäklare

Kerstin Wallin
Kerstin Wallin
Reg. Fastighetsmäklare

Assisterande

Emma Wallin
Emma Wallin
Reg. Fastighetsmäklare
 • Rumsbeskrivning
  Rum Beskrivning

  Vardagsrum

  Fantastiskt trivsamt vardagsrum med ljusa väggar och vackra golv av furu. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matbord samt övrigt möblemang. Öppna sociala ytor och högt i tak bidrar till rymdkänsla. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger rummet härligt ljusinsläpp.

  Kök

  Stilrent renoverat kök med ljus skåpinredning och arbetsbänkar i marmor, vitt kakel sitter som stänkskydd. Här finns gott om förvaring i skåp som sträcker sig upp till full takhöjd. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett trägolv av furu. Köket är utrustat med kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt, ugn samt integrerad diskmaskin.

  Sovrum

  Rymligt sovrum med ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och gott om plats för dubbelsäng. Utanför fönstret blomstrar grönska. Väggarna är målade i en behaglig ljusgrå nyans och på golvet ligger ett trägolv av furu.

  Sovrum

  Rummet används idag som barnrum, har ljusa väggar och trägolv. Ljusinsläpp från ett fönster mot föreningens gårdssida. Rummet passar även utmärkt som arbetsrum alternativt gästrum.

  Badrum

  Fräscht renoverat badrum där vitt kakel klär väggarna, på golvet ligger klinkers av Carraramarmor. En stor spegel sitter längs ena väggen och bidrar till rymd. Här finns wc, tvättställ med kommod, badkar med takdusch samt handdusktork.

  Hall

  Ljus och välkomnande hall med en trevlig vy över lägenheten. Här finns garderob samt plats för avhängning av ytterkläder.

 • Uteplats
  Uteplats Beskrivning
  Uteplats Föreningen har en gemensam uteplats som möbleras med utemöbler och grill.
 • Fakta
  Objektstyp
  Lägenhet
  Lgh.nr
  1001
  Lgh.nr. LM
  1001
  Adress
  Essinge Högväg 6
  Postnummer
  112 65
  Postort
  Stockholm
  Område
  Kungsholmen - Stora Essingen
  Boarea
  65 kvm
  Boarea enligt
  Bostadsrättsföreningen
  Antal rum
  3
  Antal sovrum
  2
  Hiss
  Nej
  Våning
  1 av 2
  Andelstal
  18,028
  Andelstal avgift
  Uppgiften saknas i föreningens register
  Andel av BRF nettoskuldsättning
  609 278 kr
  Kommentar till andel av BRF nettoskuldsättning
  Nettoskulden är beräknad på föreningens andelstal. Den dolda tillgången i form av en hyresrätt är ej inberäknad. Värdet av hyreslägenheten överstiger belåningen i föreningen.
  Pantsättning
  Är pantsatt
 • Föreningen
  Namn
  Brf Blåkulla 4
  Bildades
  2014
  Byggår
  1935
  Juridisk person
  Nej
  Markägare
  Föreningen äger marken

  Allmän information

  Föreningen köpte fastigheten Blåkulla 4 år 2014 med en markareal om 770 kvm friköpt tomt. Det finns 5 bostadslägenheter, 4 är upplåtna med bostadsrätt, 1 lägenhet ägs av föreningen och hyrs ut. Den totala bostadsytan är 356 kvm. Föreningen hyr även ut garage och parkeringsplatser. Föreningens totala belåning är 4,4 Mkr och den dolda tillgångens värde (hyresrätten) överstiger skulderna och hyresintäkterna täcker kostnaderna för lånen. Fastigheten är i gott skick, helrenoverad och stambytt. Stor gemensam trädgård med gräsytor och tillgång till uteplatser.

  Värme- och ventilationsanläggning

  Bergvärme

  Renoveringar

  2015 Målning av fönster
  2014 Renovering av tvättstugan
  2014 Målning av garageport
  2014 Betongsockel putsades
  2006 Bergvärmepanna (ny/bytt)
  1999 Renoverades yttertak 1993 Fasadrenovering
  1986 Byttes elinstallationer, servis, serviscentral till fastigheten och huvudledningar in till lägenheterna

  Övriga utrymmen

  Gemensam tvättstuga.
  Stor gemensam trädgård med gräsytor och uteplats med grillmöjligheter.
  Ett gemensamt förråd finns i källaren.

  TV/Internet

  Bredband och kabel-TV via Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

  Parkering

  Föreningen hyr ut 3 parkeringsplatser. Det finns två garage, det ena hyrs ut externt, det andra används av föreningens medlemmar som hobbyrum/förråd.

 • Kostnader
  Månadsavgift
  3 793 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)
  Summa driftskostnader

  Lägenheten har varit uthyrd varför inga driftskostnader finns att tillgå.

  Överlåtelseavgift
  1208 betalas av köparen
  Pantsättningsavgift
  483 kr

  Boendekostnadskalkyl

  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

 • Energideklaration
  Status
  Energideklaration ej utförd
 • Närområde

  Område

  Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Geografiskt räknas Stora Essingen som Stockholms mittpunkt. Här får man skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn men har ändå city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med 1:ans buss, 56:an, 91:an och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här möter man alla franskspråkiga föräldrar och barn från hela Stockholm som går på Franska skolan, Lycée français Saint Louis. Ön har ett trevligt utbud av restauranger och fik, på Badstrandsvägen finns en italiensk bistro och ett bageri som erbjuder öns boende god mat och trevliga fikastunder. Utöver ett härligt utbud av mat erbjuder Stora Essingen också två gym för den träningsintresserade. Från öns högsta punkt, Kungsklippan har man utsikten österut mot Västerbron och man skymtar Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man mot Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Från spårvagnsperrongen har man sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna. Boendeparkering på gatan, 500 kr/månad.

  Kommunikationer

  Bra kommunikationer och mycket nära till tvärbanans hållplats Stora Essingen samt 1:ans och 56:ans bussar och nattbuss 91. Sommartid kan man ta båten från Värdshusbryggan till Stadshuset/Drottningholm. 1:ans buss är en av stamlinjerna och passerar Fridhemsplan, stannar vid T-centralen och Arlanda Express, kör Kungsgatan förbi Stureplan och vidare upp till Östermalm. Tvärbanan går mellan Sickla och ända till Solna station via Gullmarsplan, Globen, Liljeholmen och Alvik, alla med anknytning till tunnelbana och bussar, bl.a. till Arlanda och Bromma Flygplats. I Årstaberg och Sundbyberg kan man också byta till pendeltåg.

Basfakta

Pris
5 495 000 kr Högstbjudande
Adress
Essinge Högväg 6
Yta
65 kvm
Rum
3 rok
Våning
1 av 2
Avgift
3 793 kr/månad (värme, vatten, kabel-TV och Internet)

Dokument & Länkar

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Mäklare Essingen Wallin & Co

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!